Speelvogel oktober 2023

Scouts Genk Centrum

Editoriaal

Beste Scout, 
We zijn al een maandje verder en het scoutsjaar is goed begonnen met veel bekende, maar gelukkig ook met veel nieuwe gezichten. Aan alle leden: welkom!! Na al een tal van spetterende activiteiten: van zwemmen in het sportcentrum tot spelen in de bossen, kunnen we zeggen dat het scoutsjaar fantastisch begonnen is. Maar toch komt er deze maand zowaar nog iets leukers aan! Wij gaan allemaal samen na enkele jaren terug naar de Winner in Pelt, want het is tijd voor ons jaarlijks groepsweekend!


Groepsweekend 14 en 15 oktober   
Wat
?
Tijdens het weekend van 14 en 15 oktober zakken wij met de hele scouts af naar jeugdverblijf de Winner in Pelt voor een memorabel weekend. Na vele mooie jaren in het Woutershof keren we nog eens terug naar de Winner. Waar wij de jaren voordien ook fantastische momenten hebben meegemaakt. Zeker iets om na al die jaren naar uit te kijken!
Dit weekend zal gevuld worden met spelen, toneeltjes en andere super leuke activiteiten in de natuur. Het is natuurlijk ook een uitgelezen kans om jullie kleintjes een keertje in een ander bed te laten slapen, misschien zelfs als oefening voor het grote kamp? De oudste leden maken kennis met het slapen in een tent. En na zo’n weekend eindigen we traditie getrouw als nóg dikkere vrienden!

Wanneer?
Op zaterdag 14 oktober om 07.45u worden alle leden op de parking bij de Limburghal verwacht. Daar staan dan de bussen klaar die ons naar Pelt brengen. 
Zondag 15 oktober om 16u mogen de kinderen terug gehaald worden in Pelt. We vragen de ouders om zelf voor het vervoer terug naar Genk te zorgen. We weten dat er mama’s en papa’s zijn die hun kinderen te hard missen, die al willen beginnen aan de vuile was, die al de verhalen van hun zoon en/of dochter zo snel mogelijk willen horen… Maar toch zou het fijn zijn als jullie pas om 16h arriveren dan, zodat de leiding de spelletjes die ze hebben voorbereid ook kunnen afmaken.


Inschrijven
Is het nog niet gelukt om in te schrijven ? Stuur dan zeker een mailtje naar info@scoutsgenkcentrum.be om nog in te schrijven. Ook mag u altijd vóór en na de activiteit Casper, Lana of Gijs aanspreken en zo de inschrijving voltooien. Liefst voor 5 oktober, dan kunnen wij zeker al het nodige op tijd bestellen!


Hoe geraak ik daar zondag?
Het adres van de Winner is: Winnerstraat 40, 3900 Pelt Hier alvast een routebeschrijving vanuit de crypte:
Ga de E314 op vanaf de Europalaan/N75
7 min. (4,7 km)

Volg de E314 naar de Grote Baan/N715 in Houthalen-Helchteren. Neem afrit 29-Houthalen-Helchteren vanaf de E314
8 min. (12,7 km)


Volg de 2 rechterrijstroken om rechtsaf te slaan naar de Grote Baan/de N715 (borden naar Eindhoven/N74/Houthalen-Helchteren)
 
Ga verder op de N715

10 min. (8,4 km)


Volg de Noord Zuid Verbinding naar de Lindelsebaan in Pelt. Neem afrit Eksel vanaf de Noord Zuid Verbinding
6 min. (10,1 km)

Ga verder op de Lindelsebaan. Rijd naar de Winnerstraat


Wat nemen we mee?
⦁ Slaapzak, eventueel een extra deken. Limburg is een warme provincie maar het kan hier wel eens stevig afkoelen ‘s nachts
⦁ De oudste takken; nemen een matje of veldbed mee 
⦁ De jongste leden (wolfkes, TW, BW) zorgen voor een bedovertrek !!! (zij slapen in het gebouw)
⦁ Speelkledij
⦁ Perfect uniform bij het vertrek! (Voor de Wolfkes en Wouterkes ook liefst een sjaaltje en een t-shirt)
⦁ Slaapkledij
⦁ Kledij die beschermt tegen regen en koude
⦁ Stevige schoenen
⦁ Kousen en ondergoed voor elke dag
⦁ Wasgerief: zeep, washandje, handdoek, tandpasta en tandenborstel
⦁ Zaklamp
⦁ Paspoort
liefst alles in 1 stevige zak!


Wat nemen we best niet mee?
⦁ GSM
⦁ Andere elektronische toestellen
⦁ Juwelen
⦁ Té veel snoepjes !!


Wafelbak: 28 en 29 oktober
Wat?
Tijdens zo’n scoutsjaar is er een hoop kosteloos vertier, maar dat geldt helaas niet voor alles. Takweekends, groepsweekend, uitstapjes, het onderhoud van onze crypte enz. kosten bovenop inschrijvingsgelden toch nog wat centjes. Een groot deel daarvan verdienen we door wafels te bakken en te verkopen ! Dit houdt in dat de leiding de crypte 2 dagen lang omtovert tot de grootste ambachtelijke wafeloven in Genk en omstreken, en dat ze er samen met de leden 2 dagen op uit trekken om deze heerlijke wafels aan de man te brengen!
!!! Let op !!!
Om zo veel mogelijk wafels te kunnen verkopen, doen we dit niet enkel op zondagnamiddag!
De verdeling is als volgt :
Wolfkes : zaterdag 28 oktober 14-17u
Berewouters : zaterdag 28 oktober 10-13u
Tijgerwouters: zaterdag 28 oktober 10-13u
Jonggivers : zondag 29 oktober 14-17u
Givers: zondag 29 oktober 10-13u
Jins: zondag 29 oktober14-17u

Jonggivers, givers en Jins worden bovendien met de fiets aan de crypte verwacht!
Alle leden worden ook in perfect uniform verwacht!


Dag van de jeugdbeweging : 20 oktober
Op vrijdag 20 oktober is er de dag van de jeugdbeweging. Dan tonen we aan de rest van het land wie we zijn, en doen we allemaal ons uniform aan naar school of waar we die dag ook naartoe gaan !


Het uniform
We zijn Scouts en daar zijn we trots op! We verwachten dan ook dat vanaf oktober iedereen
in perfect uniform op de activiteiten staat te pronken. Voor de jongste leden volstaat broek, T-shirt en sjaaltje, voor de oudere leden wordt een perfect uniform verwacht, dus inclusief
short/rok en hemd met kentekens. Waar deze kentekens thuishoren op het hemd, vinden jullie terug op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
T-shirt, sjaaltje en kentekens zijn bij ons te koop, voor de rest kan u terecht bij De Hopper in Hasselt.


Tweedehands uniformen
Net zoals vorig jaar organiseren we de verkoop van tweedehands uniformen. Iedereen is elke activiteit welkom om te komen snuisteren tussen onze tweedehandskleding. Laat het gerust even weten aan de leiding of groepsleiding waar je naar op zoek bent!


Een dikke merci …
… tenslotte aan de leiding die na jaren van kampen, weekends, wafels bakken, bosspelen en zoveel meer heeft besloten dat het welletjes is geweest. Nu zetten we ze toch met veel trots allemaal even op een rijtje: Gilles Schrijvers, Erin Bistranin, Anne Nirta, Briek Michiels, Zeb Lemmens, Tuur Germis, Sara Lismont, Fien Vande Kerkhof, Helder Lemmens, Daphne Donckier, Arno Deckers en Toon Vande Kerkhof
Bedankt voor alles! 
We zullen jullie blijven koesteren en hopen jullie nog vaak terug te zien bij de scouts!

Dat was alles wat info en nieuwtjes betreft. Maar hier stopt het niet. Lees zeker verder om te ontdekken wat de leiding de komende maand allemaal heeft voorzien!

Een stevige linker,
Casper Appeltans, Lana Steenberghs en Gijs Geens


Inhoud:

Wolfjes

Dag allerliefste wolfjes!!!

De maand september is voorbij gevlogen en HET WAS ZOOO LEUK!! We hebben nieuwe wolfjes mogen verwelkomen op de scouts en de oudere nog beter leren kennen en we zijn tot het besluit gekomen dat jullie allemaal TOPPERS zijn <33 We hebben ook een suuuuper coole knikkerbaan gemaakt en een kei tof waterspel gespeeld bij de Molenvijver!!  

Wij, de leiding, hebben ons enorm geamuseerd met jullie tijdens deze maand. We kijken daarom ook uit naar de volgende maand …. OKTOBER. Hieronder vinden jullie het programma :)))

ZONDAG 01/10 (14u-17u) ; Weer een hele leuke namiddag op de scouts waar we gaan ontdekken hoe gek/leuk/grappig/stoer jullie wel niet zijn

ZONDAG 08/10 (14u-17u) ; Het-grote-herfst-spel

GROEPSWEEKEND : 14/10-15/10 ; Dit weekend gaan we met iedereen van de scouts op weekend in Pelt! Een perfect weekend om jullie leiding en nieuwe scoutsvriendjes beter te leren kennen en samen avonturen te beleven. Voor meer info (waar, wanneer, hoelaat, wat meenemen) verwijzen we jullie graag naar het editoriaal hierboven. Ons thema voor dit weekend is VAKANTIE (want hier kan je nooit genoeg van hebben), dus haal jullie leukste vakantiekleren / verkleedkleren maar boven, want het belooft een geweldige reis te worden!

ZONDAG 22/10 (14u-17u) ; Na een zeer geslaagd groepsweekend gaan we deze activiteit testen hoe goed jullie ondertussen kunnen samenwerken 

!!! ZATERDAG 28/10 (14u-17u) ; WAFELBAK: tijdens dit weekend gaat de leiding lekkere wafeltjes bakken! Deze heerlijke wafeltjes gaan we zaterdag samen verkopen! We verzamelen zoals altijd aan de crypte! 

Vergeet zeker niet te vertellen aan jullie nichtjes/neefjes/vriendjes/vriendinnetjes dat ze altijd welkom zijn om een activiteit te komen proberen!!

Velen onder jullie kennen het coole wolvenlied al, maar hieronder staat de tekst nog eens! Zo kunnen jullie het lied thuis oefenen zodat jullie deze zondag luidkeels kunnen meebrullen tijdens de formatie! 

Apper, apper, apper

Wij zijn dapper, en rapper, en knapper

Dan al de rest

Want wij komen uit het wolvennest

Ahwoeeeeeeeeeee

We hebben ook al een Whatsappgroep (leiding + ouders) aangemaakt waar praktische zaken in gestuurd gaan worden. Indien u hier nog niet in zit, mag u een berichtje sturen naar +32 468 26 46 01 (nummer van Bauke) met uw naam + naam kind(eren). Op deze manier kunnen we u aan de groep toevoegen! 

Tot snel !! 

Stevige linker

Anouk, Arne, Bauke, Floor, Hart, Natan en Stijn


Berewouters

Hey stoere berewouters!
In de maand september hebben we heel veel plezier gehad met spelletjes aan de molenvijver, waar
we met waterballonen gesmeten hebben, gehonkbald hebben en trefbal hebben gespeeld. De
weken nadien hebben we een megatof stadspel gespeeld en kampen gebouwd. Helaas deze fijne en
warme zomermaand zit er al op. Maar niet getreurd! De leiding heeft voor jullie in oktober ook een
heel aantal fijne activiteiten gepland:


Zondag 01/10: deze activiteit gaan we de misdaad bestrijden, want enkele leiding van jullie pluist soms niet! We
gaan het grote politie spel spelen, dus kom allemaal verkleed in jullie beste politieoutfit! We jagen
alle bandieten op de vlucht!
P.s. Om goed voorbereid te zijn kunnen jullie best een aantal afleveringen kijken van De
Peperbollen!


Zondag 08/10: aangezien agent zijn niet voor iedereen is weggelegd, gaan we deze week het andere pad op: De misdaad! Wie is het beste met cijfersloten? Wie kan elke kluis de baas? We gaan het allemaal zien
want we gaan met dit boevenspel de kluis van scouts Genk-centrum trachten te beroven. Neem
vrienden, vriendinnetjes, neven of nichten mee om jullie te helpen met het kraken van de kluis!
Hier alvast een hint voor de code van de kluis: 20 / 2 * (2+ 3) = ?
A. 50
B. 2


Zaterdag 14/10 en zondag 15/10:
Het is groepsweekend! We gaan er een weekendje tussenuit met ons allen. We gaan er achter
komen wie er het hardste snurkt, wie de beste tafelmanieren heeft en wie het beste tegen de
ochtend kan. In ieder geval, in dit weekend gaan we ravotten, lachen, spelletjes spelen en veel
plezier hebben. Lees zeker goed wat je moet meepakken, laat het snoep maar thuis en vergeet zeker
jullie warme kledij niet.


Om jullie in de goede sfeer te brengen is hier Florian’s favoriete mop:
Twee koeien wassen zich in bad. De ene koe vraagt aan de andere koe: “Mag ik de zeep even
hebben?” De andere koe vraagt: “Waarom dan?” Daarop zegt de eerste koe: “Ik krijg die vlek er niet
uit!”


Zondag 22/10:
Hoofdleider Casper heeft de (poging tot) beroving van de kluis door! Hij verbant ons allemaal naar
de Melberg! In dit bosspel gaan we trachten te ontsnappen van deze vreselijke plek, wie weet
moeten we daar voor altijd blijven….


Zaterdag 28/10:
Het is weer tijd voor onze jaarlijkse wafelbak!!! We gaan met zijn allen wafels verkopen in Genk-
centrum van 10 uur tot 13 uur! Wie verkoopt dit jaar het meeste wafels? De stinkende tijgerwouters
of wij, de grote stoere beren?

Veel liefs en tot dan!
Lana, Ela, Finn, Lucas, Jonathan, Florian.


Tijgerwouters

Beste tijgerwouters,


De eerste maand van het nieuwe scoutsjaar zit er al weer op! Hopelijk zijn jullie blij met jullie mega toffe nieuwe leidingsgroep! Wij vonden het alvast heel geslaagde eerste activiteiten met jullie 🙂
Zijn jullie klaar voor een nieuwe, nog gefliptere maand dan september?

Planning oktober
Zondag 1 oktober: een heel geflipt spel
Zondag 8 oktober: MAFFIASPEL = verkleden als een echte maffia
Zaterdag 14 en zondag 15 oktober: groepsweekend!! Zie editoriaal voor verdere info hierover
Zondag 22 oktober: het ‘wie heeft hoofdleiding Casper vermoord”- spel
Zaterdag 28 oktober van 10-13u: jullie beste verkoopskills boven halen bij de wafelverkoop

Veel groetjes van jullie leiding xxx
Lotte, Sam, Emma, Thomas, Daan en Dylano


Jonggidsen

Dag liefste jogi’s

Welkom in de maand oktober, de maand waarin we super veel leuke dingen gaan doen! Wij hebben ons al te pletter geamuseerd met jullie en hebben alvast heeeeeel veel zin in de komende activiteiten. Probeer zo voltallig mogelijk te komen, jullie willen zeker geen enkele activiteit missen!!!

Wat staat er op de planning van oktober…

  • Zondag 1 oktober gaan we eens kijken wie van ons het sportiefst is en de Olympische spelen gaat winnen oeeehhhhh
  • Zondag 8 oktober is een super grote verrassing
  • Zaterdag 14 en zondag 15 oktober is het groepsweekend! ALLEMAAL KOMEN! Wij kijken hier enorm hard naar uit
  • Zondag 22 oktober doen we natuurlijk eens een stadsspel
  • Zondag 29 oktober gaan we gezellig samen wafels verkopen van 14u-17u

Groetjes jullie leiding xx

Bruno, Camila, Eline, Jade, Viktor en Kimberly


Jongverkenners

Heyyyy jvk’s

Uw eerste maand zit er alweer op, op naar de tweede dus. Nu de herfst is begonnen en de bladeren beginnen te vallen, gaan wij weer knallen met z’n allen. Wat eten we liever dan lekkere, warme wafels??!! Niks, dus zet 29 oktober alvast in de agenda, want dit wilt niemand missen.

Naast al dit lekkers, mogen we natuurlijk ons beste weekend van het jaar niet vergeten. Ook dit jaar gaan we op groepsweekend met heel de scouts en dit op 14 tot en met 15 oktober. Kortom, een weekend vol plezier, waar je natuurlijk bij wil zijn :)) En natuurlijk ook heel leuke gewone activiteiten.

Kortom

Zondag 01/10: het grote wij zijn de coolste jongeverkenners ooit spel!!!

Zondag 08/10: knikkerbaaaaaannnneuuhh

Zaterdag en zondag 14 en 15/10: groepsweekend!!!( zeker niet vergeten in te schrijven)

Zondag 22/10: wie is de mooiste jonggids spel

Zondag 29/10: wafelverkoopppp van 14-17u


Gidsen

Dag lieve gidsen
September is al voorbijgevlogen! We hebben van de laatste zonnestralen genoten, het gidsenlokaal al een beetje gepimpt en lekkere taart gechapt. Tijd om dat krijtbord vol te schrijven ;).
Nu kunnen de blaadjes van de bomen beginnen te vallen. In oktober gaan we op groepsweekend (YEY!). Alle info vinden jullie in het editoriaal (scrol naar boven).

Hopelijk kunnen we deze maand ook al shinen in onze nieuwe, coole gidsentrui. En ten slotte gaan we ook heel veel wafels verkopen (en eten).


Ook hebben we al een datum gekozen voor de leukste week van het jaar (leefweek). Noteer 25/02/2024 – 01/03/2024 in jullie agenda!

Hieronder een overzicht van alle data:
Zondag 1 oktober: spelletjes spelen, gidsenlokaal afmaken en taart eten.
Zondag 8 oktober: Hoe-goed-kennen-jullie-de-leiding-al-SPEL
⦁ 14-15 oktober: GROEPSWEEKEND!! 😀
Zondag 22 oktober: bekomen van groepsweekend…
Zondag 29 oktober: wafels verkopen, OPGELET! 10u – 13u

Groetjes jullie leiding

Bren, Kato, Moran, Mattia, Helena en Ayla


Verkenners

Beste bloed-serieuze menstruatiehelden

Het begin van het mooiste, leukste, uitdagendste scoutsjaar van jullie leven is een feit! Het was een bewogen maand waar we op een haar na afscheid moesten nemen van jullie grote held el tonano. Ons lokaal werd de gezelligste plek in Genk en omstreken en Rune zijn verjaardag werd een onvergetelijk zwemfestijn.


Komende maand verheugen we ons om jullie allen weer te zien op volgende gelegenheden
Zondag 1 oktober Analyse van de match van Genk tegen de vuile kanaries
Zondag 8 oktober Bosspel in het stadsbos van Genk
13-14-15 oktober Fortnite marathon te Pelt met de fiets, vertrektijd wordt nog gecommuniceerd
Zondag 22 oktober Praten over gevoelens en emoties
Zondag 29 oktober van 10u – 13u De Genkse bevolking voorzien van heerlijke artisanale wafels
Indien u zich niet begeeft op volgende ontmoetingsmomenten graag tijdig (vrijdagavond) afmelden met een geldige reden.


Een stevige linker
Lowie, Gijs, Max, Rune, Cas & Cas


Jins

Dag Jins!

Eindelijk is het zover, na oneindig lang te discussiëren is onze jinkleur beslist en zijn de truien besteld. Jullie gaan er echtecht blij mee zijn!
Ons jaar was zelfs al begonnen vóór het echte scoutsjaar, jullie hebben twee keer keihard en goed gewerkt op Vollebak Vennestraat. Maaar ook op KRC Genk en het concert in het Casino van Waterschei ging het vlotjes. Het eerste geld voor onze reis naar Azerbeidzjan is binnen!!

In de maand oktober staat er ons nog het volgende te wachten:
Zondag 1/10: Werken @ Makersmarkt Roho, met ons allen tafels afbreken van 18u – 22u
Zondag 8/10: Activiteit van 2 tot 5
13-15/10: Groepsweekend. Dat betekent dus dat voor jullie groepsweekend een dagske eerder begint! Jullie zijn vrijdagavond verwacht aan de crypte met al jullie spullen énnn de fiets. We sturen jullie zoals alle jaren op een goed uitgestippelde route naar het groepsweekend! Het juiste uur dat we vrijdagavond afspreken delen we zeker nog op tijd mee.
Verwittig jullie ouders zeker op tijd dat er dus ook een fiets op zondag terug meegenomen moet worden door julliezelf, laat op tijd iets weten moest dat niet lukken.
Zondag 22/10: Activiteit van 2 tot 5
26 en 27/10: Zodra school gedaan is gaan we met ons allen werken op Vurige Vijvers, mooie constructies maken en van die dingen.

Een stevige linker,
De jinleiding
Tom, Claudia, Zander, en Piet

Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp