Speelvogel

De speelvogel is ons maandelijks boekje. In de speelvogel krijg je een overzicht van de activiteiten van de maand.

De speelvogels van dit scoutsjaar:

De speelvogels scoutsjaar 2020-2021:

De speelvogels scoutsjaar 2019-2020:

De speelvogels van het scoutsjaar 2018-2019:

De speelvogels van het scoutsjaar 2017-2018: 

Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

Kamp 2018


Editoriaal

Dag beste scoutsvrienden,

Hier is ie dan, de speelvogel waar we het hele jaar al naar uitgekeken hebben, dé kampspeelvogel!!

We sluiten dit prachtige scoutsjaar in schoonheid af, dat doen we dit jaar opnieuw in Moyen. Niet getreurd, kamp gaat door in Moyen, maar op een heel andere weide! 😉

Verder in deze speelvogel zal u alle praktische info terugvinden voor het kamp. Zoals belangrijke data, adressen, benodigdheden en hoe je je moet inschrijven voor dit prachtig avontuur.

Een kamp is natuurlijk niets zonder een fantastisch kampthema. Nieuwsgierig naar wat de leiding dit jaar voor jullie gekozen heeft?

Heb je altijd al op pukkelpop willen staan dansen op die hits van Rihanna? Altijd al willen springen op Tomorrowland met Dimitri Vegas & Like Mike? Altijd al op de festivalcamping willen slapen? Heb je al dit al willen doen, maar ben je te jong? Te oud? Mag je niet?

Wel dan hebben wij schitterend nieuws voor jullie!!

Dit jaar is het scoutskamp één groot festival!

Benieuwd naar wat jullie leiding van plan is met dit leuke kampthema? Lees dan zeker jullie takartikels voor meer info!

Informeer je ook zeker bij de leiding voor komende infoavonden voor de jongste leden, zodat zij zonder al te grote vraagtekens (misschien zelfs voor de eerste keer) op kamp kunnen vertrekken.

Wanneer jullie vragen hebben, twijfel niet om ons te contacteren.

Wij hebben er alvast ongelooflijk veel zin in en hopen er samen met jullie weer een onvergetelijk avontuur van te maken!

Tot op de festivalweide in Moyen!

De groepsleiding

Tuur Vandeurzen, Yves Jageneau en Ella Steenberghs

info@scoutsgenkcentrum.be

Belangrijke data:

In de tabel hieronder vinden jullie een overzicht van alle belangrijke data ivm het kamp.

Een woordje uitleg hierover:

VOOR KAMP:

Zoals jullie weten is er veel voorbereidend werk aan een scoutskamp. Omdat vele handen licht werk maken en de leiding de voorafgaande weken al héél veel moet doen, schakelen wij voor de volgende taakjes graag de hulp in van de Verkenners en Gidsen:

 • Hout inladen: maandag 23 juli om 10u @Houtkot (Etienne Fabrylaan)
 • Hout uitladen: dinsdag 24 juli om 8u afspraak @crypte @Moyen
 • Materiaal inladen: zaterdag 28 juli om 07u @Crypte

KAMP:

 • Leiding en Jins vertrekken zaterdag 28 juli om 10u ‘s ochtends met de bus naar Moyen
 • Verkenners, Gidsen, Jongverkenners en Jonggidsen vertrekken woensdag 1 augustus om 8u30 ’s ochtends met de bus naar Moyen. Verzameling op de parking van de Limburghal.
 • Tijgerwouters, Berewouters, Wolven en Panters worden zondag 5 augustus vanaf 12u in Moyen verwacht. Hier hangt ook onze bezoekdag aan vast, dus voel jullie vrij een heus uitzwaaicomité mee te brengen voor zoon-/dochterlief.

Allemaal samen zullen we zaterdag 11 augustus terugkeren, we hopen rond 19u op het Stadsplein aan te komen. Houd toch zeker de Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele vertragingen. Na aankomst wordt er nog een grote eindformatie gehouden als afsluiter van het kamp. Het zou tof zijn als iedereen nog even blijft voor deze eindformatie, zodat we allemaal samen het kamp kunnen afsluiten!

NA KAMP:

 • Hout uitladen: 14 augustus om 13u @houtkot (Gidsen en Verkenners)
 • Vanaf dinsdag 14 augustus is de leiding aan het opruimen in de Crypte. Je kan dan vanaf woensdag 15 augustus in de namiddag de verloren voorwerpen komen bewonderen, hopelijk ook terugvinden én mee naar huis nemen. Deze zullen hier liggen tot eind september, daarna schenken we ze aan Sint Vincencius.
 • Nieuw scoutsjaar: 9 september!

Communicatie op Kamp:

Wilt u graag iets posten richting ons tentenkamp, dan doet u dat best op volgend adres:

Naam Voornaam

Goffinet Nathalie

Route de Bertrix 1

6810 Chiny

Scouts Genk-Centrum, tak van de persoon

Bij noodgevallen kan u ons op het kamp ook telefonisch bereiken op het nummer van de hoofdleider Tuur Vandeurzen +32473406930. We vragen uitdrukkelijk dit nummer enkel te gebruiken in uiterste noodgevallen!

Inpakken en wegwezen!

Twee keukenhanddoeken Washandjes
Perfect uniform (dat je aanhebt bij het vertrek/aankomst) Handdoeken
Grote hike-rugzak (oudste leden) + dagrugzakje (jongste leden) Badhanddoek
Pyjama Zonnecrème
Speelkledij Tandenborstel
Warme trui Tandpasta
Lange broeken Biologische afbreekbare shampoo en zeep
Shorts Kam, borstel
Ondergoed voor iedere dag Regenjas
Sokken en dikke sokken Zonnepetje
Zwemgerief Slaapzak
Bestek Eventueel een extra dekentje
Twee gamellen of borden Luchtmatras of veldbed
Drinkbus Zaklamp (!!!!)
Drinkbeker Extra batterijen
Beetje zakgeld Goede stapschoenen (belangrijk!)

Identiteitskaart of Kids-ID

Linnenzak

Watersandalen (ook belangrijk!)

Regenlaarzen

Zakmes (vanaf jongivers pas toegelaten, maar dit is niet verplicht!)

Sportschoenen

Pen, papier en enveloppes om brieven te   sturen

Plastic zakjes (altijd handig om spullen op te bergen)

Wat neem je niet mee? 

Op scoutskamp gaan betekent avontuur in de natuur, dit liefst voor de volle periode. Mogen we daarom vragen om géén elektronische apparaten, dolken, juwelen, gsm’s en andere kostbare voorwerpen mee te nemen. Het behoeft uiteraard ook geen verdere uitleg dat alcoholische dranken en drugs van eender welke aard niet toegelaten zijn. Persoonlijke voorwerpen zijn NIET verzekerd en zullen in geen geval vergoed worden bij schade en/of verlies. Verder vragen we ook om niet overdreven veel snoep mee te nemen. De fourage doet zijn uiterste best om voldoende en gezonde maaltijden te voorzien, dus een gigantische partij suikers met kleurstoffen is nergens voor nodig!

Denk eraan dat we alle soorten van weer kunnen verwachten in ons belgenlandje, het kan dus zijn dat je gedurende het kamp niets meer gedroogd krijgt. Hou hier rekening mee.

Mogen we nog vragen aan de ouders van de jongste leden om de spullen van hun kinderen te merken? Uit ervaring weten we dat de kleintjes zelfs hun eigen schoenen en rugzak vaak niet herkennen, en dat het merendeel van de spullen in de verloren-voorwerpenberg de kleine maatjes zijn! Dit zal het gemakkelijker maken voor de kinderen en leiding om deze te herkennen. Vergeet ook niet al je spullen in één of twee stevige zakken te pakken die tegen een stootje kunnen! Ook vragen we om geen verschillende dingen aan elkaar vast te binden (een veldbedje waaraan een bidon én rugzak hangen zijn namelijk moeilijk om te hanteren).

Op kamp gaan we met zo’n slordige 270 man in de volle natuur zitten. Om deze in ere te houden als goede scouts, vragen we om enkel biologisch afbreekbare zeep mee te nemen.

Alvast bedankt!

Bezoekdag

Op zondag 5 augustus wordt Moyen voor een dagje ingenomen door de Genkenaren, want dan organiseren we onze bezoekdag!

De jongste leden komen dan ook op kamp aan zodat ons mini-dorpje compleet wordt. Alle ouders, vrienden, familie en oud-leiding zijn die dag welkom op het kampterrein. U kan dan eens komen kijken hoe zoon- of dochterlief zich uit de slag trekt en komen genieten van een dag op onze weide langs de kabbelende rivier.

Het programma van deze dag zit als volgt in elkaar:

 • Onze bezoekdag begint om 12:00u, gelieve niet vroeger te arriveren, de takken doen immers hun best om een planning te maken voor iedere dag. Oudste leden kunnen al hun avonturen alvast uit de doeken doen tegen hun ouders, jongste leden kunnen zich dan installeren in de tenten met een helpende hand van de leiding. Om 12:30u zal er een korte openingsformatie gefloten worden om met het groeten van de vlag en een openingsmoment de bezoekdag officieel te openen. Gelieve dan de stilte te respecteren. In deze openingsformatie krijgen jullie nog bijkomende informatie over allerlei activiteiten die er op het terrein te doen zijn.
 • 12:45u: Opening BBQ en bar. Voor deze BBQ vragen we om op voorhand te reserveren en betalen. Hoe dit moet gebeuren, staat verder beschreven onder ‘inschrijvingen’. Alle leden die ingeschreven zijn voor het kamp zijn automatisch ingeschreven voor deze BBQ, zij hoeven hier dan ook niet extra voor in te schrijven noch te betalen. Denk aan eigen bord en bestek voor deze barbecue! Gelieve geen wegwerpmateriaal mee te nemen, dat zorgt alleen maar voor een onnodige belasting van de natuur. Wij voorzien materiaal om op de weide uw bord en bestek af te wassen.
 • 14:30u: We voorzien nog enkele extra’s, nl. een wandeltocht doorheen de omgeving, enkele avontuurlijke activiteiten etc. Neem dus zeker uw sportieve outfit mee!
 • 16:30u: De bezoekdag wordt afgesloten met een echte ‘grote’ formatie. Voor de ouders is het hierna tijd om afscheid te nemen en het kampterrein te verlaten.

Wegbeschrijving

Om vlot ter plekke te geraken, heeft u normaal gesproken aan volgend adres genoeg:

Route de Bertrix 1, Chiny.

Hiermee zou het in moderne tijden van GPS en online routeplanners (ANWB routeplanner en andere Google Mapsen) geen probleem mogen zijn om er vlot te geraken. Vanaf hier zorgen wij voor wegwijzers die u op de eindbestemming brengen. Op een bepaald moment komt u dan onze tijdelijk als parkeerwachter fungerende verkenners tegen, die u een mooi plaatsje aanwijzen.  Onderstaand kaartje geeft toch nog even in grote lijnen de te volgen route aan.

INSCHRIJVINGEN

Algemene info:

Ons rekeningnummer is BE79 4530 3058 8133 op naam van VVKSM, Crypteplein 1, 3600 Genk. Ditzelfde nummer dient gebruikt te worden voor de betalingen van het inschrijvingsgeld en zingzang.  Voor elk nieuw ‘item’ en per persoon vragen we een aparte overschrijving te doen, dit opdat wij zelf het overzicht nog kunnen behouden. Een gezin met 3 kinderen die één zingzang wil en waarvan de ouders naar de BBQ komen zou dus 5 verschillende stortingen moeten uitvoeren.

Voor elke storting en inschrijving stellen we 15 juli als uiterste datum, zodat wij nog wat tijd hebben voor de praktische organisatie. Gelieve u hieraan te houden.

Het inschrijven gebeurt dit jaar via het google formulier. In het inschrijvingsformulier ziet u een optie om een medisch formulier in te vullen. Dit kan je downloaden, maar ook terug op de site vinden. Het medisch formulier voeg je dan toe als bijlage in het inschrijvingsformulier.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €95 voor de jongste leden (wolfjes, pantertjes en wouters) en €120 voor de oudste leden (jonggivers en givers). Voor de leiding en jins is het €100. Let op! Heeft u twee of meer kinderen bij onze scoutsgroep, dan voorzien wij een voordeliger tarief. Voor het tweede, derde, vierde (enz.) kind mag u €75 en €100 ipv de normale €95 en €120 storten.

Gelieve het juiste bedrag te storten voor 15/07 op het reknr. BE79 4530 3058 8133. Vergeet zeker niet de naam en de tak van het lid te vermelden bij de betaling.

Indien u de inschrijvingen en betalingen uitvoert zoals hier beschreven, bespaart dat ons een enorme hoop werk. Wij zijn u dan ook zeer dankbaar daarvoor! Bedenk dat dit een kleine moeite is per persoon, en de zaken heel wat vergemakkelijkt voor de groepsleiding die een 600-tal betalingen moet verwerken.

Mocht deze online inschrijving voor iemand een groot probleem vormen, kan u contact opnemen met onze verantwoordelijke hiervoor, Ella Steenberghs (0485791956). Denk ook hier aan de deadline van 15 juli!

BBQ Bezoekdag:

Indien u wenst te genieten van de overheerlijke barbecue op de bezoekdag, vragen we u om op voorhand al in te schrijven en te storten. De BBQ kost €10 per persoon. We hanteren éénzelfde prijs voor zowel kinderen als volwassenen omdat dit de automatische verwerking van de betalingen vergemakkelijkt. Inschrijven kan ook weer vanaf 1 juli op onze website. Storten moet op het rekeningnummer BE21 7795 9352 0503. Wie te laat inschrijft (na 15 juli), zal 16 euro per persoon betalen voor de BBQ (dit is een welgemeende aanmoediging om dat op tijd te doen, alles wat later gebeurd zorgt ervoor dat er extra bestellingen geplaatst moeten worden).

Zingzang:

Ieder jaar wordt er een zangboekje gemaakt voor de leden. Dit jaar werken we weer met een bestelling die u kan uitvoeren op onze website. Na deze bestelling zal ook hier weer een gestructureerde mededeling verschijnen waarmee de betaling dient te gebeuren. De prijs voor deze zingzang bedraagt 15 euro.

Tot slot:

Gezinnen die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden, mogen altijd contact opnemen met Tuur, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

We staan erop dat alle leden het gehele kamp meegaan. Uitzonderingen hierop worden geval per geval bekeken. Gelieve hiervoor dan ook telefonisch contact op te nemen met de takleiding en met Tuur.

SAMENVATTING

ALLE inschrijvingen via www.scoutsgenkcentrum.be

Rekeningnummer: BE79 4530 3058 8133 op naam van VVKSM, Crypteplein 1, 3600 Genk.

Deadline ALLE betalingen: 15 juli

Prijs Opmerking
Kamp €95 / €120 Online inschrijving + Betaling = in orde!
BBQ Bezoekdag €10 (€16 bij inschrijving na deadline) Denk aan eigen bestek!
ZingZang €15

Dan rest ons niets meer te zeggen, laat het aftellen beginnen!

Stevige scoutspol,

Tuur, Yves en Ella

Trooper

Joepie! Trooper wordt een stuk eenvoudiger, dankzij een handige chrome-extensie (https://chrome.google.com/webstore/detail/trooperbot/ffihebdjbmojhogbafnobhbkaccambpn) die eenvoudig te installeren is moet je niet meer via Trooper gaan voor je gaat shoppen. Deze extensie geeft aan wanneer je op een Troopersite bent en met één klik steun je de scouts! Natuurlijk wel de juiste vereniging kiezen 😉

Meer uitleg over Trooper vind je op deze site onder ‘Trooper‘, moest je met vragen zitten over Trooper mag je een mailtje sturen naar trooper@scoutsgenkcentrum.be


Inhoud:

Wolfjes

Dag liefste wolfjes,

We willen hier even een leuk verhaaltje vertellen wat we onlangs meegemaakt hebben.

Siebe en Lucas en Febe en Silje en Veroline en Laura en Eline stonden op een dag aan de crypte, de plek waar we iedere zondag zijn. Ze waren volop aan het overleggen wat ze dit jaar weer op kamp zouden doen. Dit jaar is het kamp heel bijzonder: we gaan er een groot festival van maken!! Een groot festijn waar allerlei pop- en rocksterren komen optreden en waar mensen over heel de wereld elkaar kunnen ontmoeten. Maar dit festivalkamp wordt extra speciaal. We gaan jullie, wolfjes, zelf omtoveren tot echte rocksterren!

Maar er is een probleempje: wij weten niks van deze muziekwereld. Wat is een rockster eigenlijk? Wat zingt hij allemaal? En waar gaat hij op tour?

Toen stelde Siebe voor om Pascal van het Grote Festival te bellen, hij is immers een goede kameraad van ons. Pascal van het Grote Festival weet perfect welke kwaliteiten je moet bezitten om een wereldster te worden die in alle landen kan optreden. Daarbij heeft hij zelf ook op de scouts gezeten dus kon hij ons precies vertellen hoe zo een festivalkamp eraan toe gaat.

Siebe belde enthousiast en zo verliep hun gesprek.

 • ‘Ring Ring Ring’: (Pascal van het Grote Festival neemt op)
 • Zeg Pascal van het Festival, Siebe hier! Met wie mogen wij eigenlijk komen naar dit kamp??
 • Met iedereen die zeker eens zondag naar de scouts is gekomen, de allerleukste zijn natuurlijk de WOLVENTAK. Zij spelen altijd de leukste spelletjes en zijn veel beter dan de panters…
 • Zeg Pascal van het Festival, hoe werkt dat eigenlijk, zo een festival kamp?
 • Op dit festival is het de bedoeling dat we ’s morgens samen gezellig ontbijten, daarna de hele dag door geweldige activiteiten doen: Zo zullen we zeker en vast de beek verkennen, met waterballonnen gooien, de leiding helemaal natspuiten met waterpistolen, een stevige maar leuke wandeling maken, ’s avonds het kamplied zingen rond het oh zo gezellige kampvuur… en nog veel meer! Tussendoor zal ik jullie alles leren hoe een wolfje een ware rockster kan worden zodat hij zelf ook op het festival kan optreden J yeah! Rocking roll!
 • Aha! Dat klinkt al supertof! Zeg Pascal van het festival, gaan we net zoals op weekend eens spaghetti eten zonder mes en vork? Mag een rockster dat ook doen?
 • Ja, maar dat moet nog een geheim blijven….
 • Zeg Pascal van het festival, Wanneer gaat dit allemaal door? En waar?
 • Van 5 Augustus tot 11 Augustus in het Waals dorpje Moyen. Natuurlijk liggen we in het midden van de natuur, op een grote groene weide en slapen we in echte tenten!!
 • Dat klinkt geweldig, Pascal van het festival! Maar wat moeten we allemaal meenemen?
 • Wel, als je je koffer maakt dan moet je zeker naar het editoriaal kijken in de speelvogel. Daar staat alles duidelijk vermeld, wat er echter niet op het lijstje staan zijn verkleedkleren: neem jullie mooiste outfit mee om op het podium te schitteren.
 • Dat klinkt fantastisch, Pascal. De wolvenleiding en de leden kijken er al superhard naar uit!! Daag en tot 5 Augustus!!

Dit is een onbekende foto van Pascal van het grote festival!! Kom zeker mee op kamp om hem te leren kennen!!

En als jullie jullie vervelen gedurende de vakantie: Beluister dan zeker dit liedje: https://www.youtube.com/watch?v=IJUnRR_oXpk

Wie weet zingen en dansen we dat ook op kamp!

Dag liefste ouders,

Het kamp is al in zicht en de voorbereidingen zijn begonnen, we verheugen ons enorm! Natuurlijk is dit voor de wolfjes een grote stap in hun scoutscarrière, voor sommigen zelfs de allereerste keer. Van 5 tot 11 augustus zullen we een week vol plezier beleven op de Waalse weiden, slapen in tenten en spelen in de beek zoals echte wolven dat doen. Jullie kunnen jullie wolfjes op zondag 5 augustus brengen naar het dorpje Moyen, en zelf de dag hier vertoeven met fijn gezelschap en een lekkere barbecue.

We gaan hiervoor een infoavond houden vrijdag de 29ste Juni om 19.00 aan de crypte, waarin we alles tot in de puntjes zullen uitleggen en ook iedere vraag zullen beantwoorden!
Indien er iemand niet zou kunnen komen naar deze infoavond, laat het ons dan weten via silje.vb@hotmail.com. Dan komen wij met veel plezier eind Juli op huisbezoek om alles nog eens uit te leggen. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen!

Vele kusjes van de wolvenleiding


Panters

Hey liefste, knapste, snelste, stoerste, slimste en beste PANTERS.

Vandaag is jullie leiding zeer droevig…  wil je weten waarom??

Wij zijn droevig  omdat het scoutsjaar voorbij is, een zondag doorbrengen zonder onze panters? Dat is moeilijk.

Nu zijn we volop bezig met grote toetsen te maken MAAAAAR niet getreurd want als al de toetsen achter de rug zijn dan is het tijd voor SCOUTSKAMP!!!!!!

We hebben ons scoutsjaar zééér goed afgesloten met het verjaardagsfeestje van Leen in Bokrijk.

Niet alleen in Bokrijk, maar elke zondag was het een beetje feest en daar blikken we graag even op terug!

Zonnige zondagen

 teamwork & dikke vrienden

Groepsweekend 2017-2018       

 Sinterklaas kapoentje…. Zijn alle panters braaf geweest dit jaar?

 PANTERS 2017-2018

 Zoals jullie zien hebben we er een goed jaar opzitten. Nu is het uitkijken naar scoutskamp 🙂

Panters op scoutskamp 2018

Voor sommige onder jullie is het al de 2de keer dat je meekomt op kamp, voor andere is het de allereerste keer. Spannend!!!

In het editoriaal (begin speelvogel) vinden jullie alle uitgebreide informatie over het kamp (datums, locaties, wat moet er in de valies…).

Ook wij als panterleiding willen ervoor zorgen dat iedereen met een gerust hart op kamp vertrekt of zijn/haar kind op kamp stuurt.

Wij voorzien een info avond op 29 juni, alle ouders zijn dan welkom vanaf 7 uur aan de crypte voor een klein hapje en een drankje. Hier gaan wij de werking van kamp uitleggen & krijgen jullie de mogelijkheid om vragen te stellen en eventuele opmerkingen te geven. Zodat we met zijn allen er een veilig, goed georganiseerd kamp van kunnen maken.

Voor de panters (en ouders) die nog aan het twijfelen zijn en/of de ouders die niet aanwezig kunnen zijn op de infoavond, willen wij graag op huisbezoek komen.

Ook als je dochter/zoon speciale zorgen nodig heeft, medicatie moet innemen, last heeft van heimwee… willen wij daar zeer graag van op de hoogte zijn.

Gelieve voor zowel de info avond als huisbezoeken een mailtje te sturen naar karenolaerts@hotmail.com , zo kunnen ook wij alles goed plannen.

Voor eventuele vragen/opmerkingen mogen jullie ook altijd een mailtje sturen.

Het kampthema dit jaar is FESTIVAL.

Wij gaan werken rond het subthema ‘hoe word ik een echte ster’.

Neem dus zeker allemaal jullie mooiste verkleedkleren mee, leef je maar uit!

Van superheld tot artiest tot beroep… doorheen het kamp gaan we werken naar een gigantische talentenshow.

Wij hebben er alvast super veel zin in en hopen jullie gezichtjes allemaal terug te zien op kamp.

TOT SNEL

Julie, Toon, Ruben, Leen, Zara, Karen


Berewouters


Tijgerwouters

Beste Tijgerwouters,

Na een superleuk jaar vol superleuke activiteiten is het dan eindelijk zover!! KAMP!!

Dit jaar is het thema festival dus probeer jullie zo goed mogelijk te verkleden als een echte festivalganger. Dit betekent dus zonnebrillen, een bloemenkrans in je haar, petjes, tshirts van de Rolling Stones geleend

van de papa… Je kan het zo gek niet bedenken want net zoals een echt festival wordt het kamp natuurlijk ook één groot feest!!

Het kamp begint dit jaar voor jullie op zondag 5 augustus. Dit is samen met de bezoekdag, jullie ouders mogen jullie dan komen afzetten op de grote weide. . Meer info hierover, de locatie van het kampterein en welke spullen jullie allemaal moeten meenemen staan allemaal in het editoriaal.  Het kamp eindigt op zaterdag 11 augustus.

Voor de ouders die nog met vragen zitten is er een infoavond voorzien maandagavond 2 juli om 20:00 in de crypte. Indien u hier naar toe wilt komen gelieve dan een mailtje te sturen naar brittvandevenne027@gmail.com.

Voor nog verdere vragen kunt u ook altijd mailen naar bovenstaand mailadres.

Het wordt sowieso een fantastsich kamp dus we hopen dat jullie allemaal meekomen!! Vergeet je ook niet in te schrijven! (zie link in editoriaal)

Een stevige scoutspol

Jules, Vincent, Anouk, Arno, Katrien & Britt


Jonggidsen

Liefste jogi’s,

Dat was het dan… een geweldig scoutsjaar is weer voorbij gevlogen L Maar niet getreurd want er staat ons nog een spectaculair kamp te wachten!!!!

Voor degenen onder jullie die nog niet meegegaan zijn op kamp (als jogi) zullen we hieronder even een kort overzicht geven van wat jullie allemaal te wachten staat:

Ten eerste gaan wij als oudste leden zijnde 10 dagen op kamp ipv een week. We gaan voor bezoekdag ons takterrein opbouwen en op 16-uren.

Zondag is het bezoekdag en kunnen jullie nog even knuffelen met mammie en pappie en vanaf dan begint het feest want het kampthema van dit jaar is: FESTIVALS!!!!!!!!

Verder gaan we nog leuke activiteiten doen. Zo krijgen de derdejaars dit jaar hun totem en doen de tweedejaars hun belofte. We gaan op hike en natuurlijke enkele festivals bijwonen.

Aangezien het thema festivals is, betekent dit dat we elke dag een dik feestje gaan bouwen, veel goeie artiesten gaan bewonderen en natuurlijk eens polsen of er onder de jogi’s ook zangtalenten zitten J Zorg dus dat jullie allemaal een aangepaste feesttenue bijhebben. Hiermee bedoelen we; zo veel mogelijk kleur en glitter, speciale kapsels, absurde schoenen, overdreven veel schmink (ook met glitter), ….

Omdat er dit jaar veel eerstejaars zijn en een aantal nieuwe meisjes zijn hier ook nog een paar handige tips:

 1. We gaan op hike, een wandeltocht van 2 dagen, dus we raden aan dat jullie allemaal een rugzak bijhebben en wandelschoenen! Zorg ook zeker voor een regenjas/poncho. Op hike slapen we NIET op het kampterrein dus voorzie ook een matje (naast het veldbed dat je meeneemt).
 2. Neem voldoende truien mee want ookal is het zomer, ’s avonds kan het erg afkoelen.
 3. Regenlaarzen zijn key!

Voor algemene informatie zoals vertrekuur en datum, een lijst met wat je moet meenemen etc. kijken jullie best even in de editoriaal!

Veel succes met jullie testen/examens, geniet van de zomervakantie en dan zien we jullie in augustus terug op kamp!!

Dikke knuffel,

Bram, Roos, Hanne, Kaat en Matthias


Jongverkenners

Dag Jongverkenners,

Hieronder volgt een verhaal dat jullie allen aangaat. Sommigen zullen misschien geshockeerd zijn na het lezen, anderen eerder verlicht. Verwarring en een verloren gevoel kunnen ook ontstaan na het ervaren van onderstaand verhaal. Enkelen onder jullie zullen misschien onverschillig zijn, maar besef goed de invloed wat het volgende tekstje in jullie leven gaat betekenen. Want wat hier volgt is het verhaal van ons, jullie geliefde leiding in de scoutsloze periode na 13 mei, maar nog belangrijker, wat hier volgt is het verhaal van jullie kamp.

13 mei 2018 17:23:21

Omdat bepaalde jvk’s die we niet bij naam gaan noemen (maar ik veronderstel dat iedereen zich wel een beeld kan vormen over wie het kan gaan), er weer eens vandoor waren geglipt zonder hun gegeven taakjes te doen, moest Piet nog de katapulten afwassen. Terwijl de rest van de leiding bezig was met andere taakjes die er in de crypte wel altijd te vinden zijn, beleefde Piet de schok van zijn leven. De slierten verf in het water, dat door een net niet verstopte afvoer iets te lang in de pompbak bleef, namen een heel herkenbare vorm aan. Iemand die, zoals Piet, gewend is om een lelijk handschrift te kunnen lezen, zou er het woord “tien” in kunnen herkennen.

14 mei 2018 7:33:05

Thibeau begon die ochtend met zijn vast opstaanritueel. Eerst een tas koffie naar binnen kletsen. Opstaan uit bed. Nog een tas koffie naar binnen kappen. Ontbijt. Espressoke voor de smaak. Eventjes tandjes wassen en billen poetsen. En de laatste tas koffie? Daar ging het mis. De filter filterde niet meer zo goed waardoor er veel te veel poeder in de mok terecht was gekomen. Thibeau spuwde de helft van de tas die hij al in zijn mond had uit en goot de rest in de pompbak. Er bleef echter nog een laag bezinkel over en (zoals in Harry Potter) dat vormde de cijfers “08”.

16 mei 2018 21:44:11

Als leiding is het niet altijd vanzelfsprekend dat je mee op kamp kan. De Belgische universiteiten voorzien namelijk een hachelijke dubbelboeking voor degenen die door het jaar hun puntjes niet bijeen sprokkelen. Daarom was Sophie op bovenstaand tijdstip ijverig aan het studeren in één van de Leuvense bibs. Ze sloeg haar blad om zodat ze de volgende pagina kon markeren in haar vaste kleurencode. Maar tot haar grote verbazing was er al één woord in het splinternieuwe boek dat ze nog nooit had opengedaan aangeduid met fluostift (in de verkeerde kleur nog wel): “Moyen”.

17 mei 2018 15:14:09

Voor hun wekelijkse date besloten Tim en Rik om naar de zoo te gaan.  Omdat ze nog maar net in de Zoo van Antwerpen geweest waren, besloten ze om naar Planckendael te gaan. Dit is natuurlijk ook het huis van Tun-Kai, de nieuwste Belgische olifant. Pas geboren, nog niet groot, maar toch een olifant, dus een slurf en twee relatief grote oren. Er zijn ook giraffen in Plackendael, die hebben een lange nek. Tim en Rik zijn ook te weten gekomen dat vogels vleugels hebben en meestal daarmee kunnen vliegen.  Op die dag zei ook een aap tegen rik “wees” en een struisvogel tegen Tim “paraat”.

19 mei 2018 14:05:01

Anne was sowieso te laat voor haar les en besloot dus maar om te spijbelen (als universiteitsstudent kan dit allemaal). Ze stapte haar school buiten, zette vijf stappen in het aanliggende park en ging op de grond liggen. Ze viel even in slaap, maar de zon scheen te hard, dus ze kon haar ogen niet gesloten houden. Voor haar zag ze mieren mooi in formatie lopen. Ze bestudeerde deze eventjes en plots zag ze er de letters “JVK” in.

Wat betekent het bovenstaande nu juist precies? Natuurlijk wist niemand van de leiding het. Maar toen we onze ervaringen aan elkaar deelden werd het al snel duidelijk. Een goddelijke boodschap zal aan ons, de jongverkenners, geopenbaard worden op het einde van komend kamp. Om dit te vieren zullen we tien dagen lang een festival organiseren. Hiervoor is het belangrijk dat jullie zeker gepaste doopkledij meehebben, zodat we onze eer voor de oppermacht kunnen tonen. Uit goede bron weten we dat deze god met veel minder tevreden is dan de katholieke. Een paasbest vormseloutfitje is dus niet nodig. Oude, niet meer gebruikte witte (of lichte) kleren, lakens, doeken etc. zullen handiger zijn.

Voor praktische informatie kan je best het editoriaal lezen. Jongverkenners mogen een zakmes mee als ze hier zorgvuldig mee omspringen, anders wordt het afgenomen. Denk er ook aan: snoep verstandig, eet een appel. Jullie mogen ook een klein zakcenjte meenemen voor op hike, max €20! Voor sommige van jullie is dit de eerste keer dat jullie tien dagen lang op kamp gaan en een tweedaagse hike doen. Het is begrijpelijk dat jullie hier vragen bij hebben, daarom kunnen jullie ons altijd contacteren. jongverkenners@scoutsgenkcentrum.be of via onze gsm-nummers die op de site te vinden zijn. Wij verwachten en hopen dat iedereen mee op kamp komt.

Dag en bedankt,
Tot op kamp,
Stevige scoutslinker,

Anne, Piet, Rik, Sophie, Thibeau en Tim


Gidsen

Allerliefste Gidsen,

Het scoutsjaar zit er alweer op en dat is zeer spijtig maar niet getreurd want we moeten het nog afsluiten met een geweldig SCOUTSKAMP!!

Het kamp zal doorgaan van woensdag 1 tot zaterdag 11 augustus. Kom ook zeker helpen met het inladen van de camion en het hout. Voor meer informatie en exacte data en uren raadpleeg zeker het editoriaal.

Het thema van dit kamp is FESTIVAL haal dus jullie chillste outfits en fijnste petjes uit de kast en begin alvast te oefenen op jullie coolste coachella kapsels.

Hier nog enkele tips en dan zijn jullie er helemaal klaar voor!

De festivals komen er weer aan! En dat is niet alleen naar lekkere muziek luisteren en van het zonnetje genieten, maar ook zien & gezien worden. Hoe zie jij er fashionable en toch relaxed uit? Ik vertel het je!

– Geen hakken! Lijkt logisch, maar er zijn altijd meiden die hun hakjes uit de kast trekken. Don’t! Ballerina’s, slippers, sandaaltjes of stoere festivalboots zijn ideaal. En vergeet je teennagels niet in een hip kleurtje te lakken als je open schoenen aan doet!

– Neem een tas mee waar alles wat je mee wil nemen in past. Geen enorme beachbag dus, maar een inimini clutch is ook niet handig. Je portemonnee, sleutels en telefoon moeten er sowieso in passen, maar een flesje water, extra vestje of sjaal is ook altijd handig om erbij te stoppen.

– Check het weerbericht op de ochtend voordat je gaat. Sowieso is het slim om je outfit af te stemmen op allerlei weersomstandigheden; een vestje over een tanktopje, of een sjaal die je af kan doen (of in je haar kunt knopen, of door de lusjes van je broek!). Gelukkig hebben festivals ook vaak kluisjes waar je dingen in kunt stoppen. Zeker bij festivals die ’s avonds doorgaan is het handig om een vestje te hebben.

– Vergeet je zonnebril niet! Uitermate belangrijk die dag en natuurlijk een fashion statement. Ray-Ban klassiekers zoals de Wayfarer of de Aviator zijn altijd goed. Maar wil je fashionproof het festival doorkomen, scoor dan gewoon een H&M’etje!

Wij kijken er alvast heel erg naar uit om dit geweldig jaar samen met jullie af te sluiten met een TOPKAMP!!!

Veel liefst,

Sofie, Sofie, Demi, Marie, Kaat & Ine


Verkenners

Liefste Verkenners,

De activiteiten van dit scoutsjaar zitten er helaas al weer op. We hebben veel plezier gehad dit jaar met naast de zondagsactiviteiten een fijn groepsweekend, winterhike, een superplezante leefweek en uiteindelijk ook een lekker warm verkennerweekend.

We willen jullie bedanken voor de mooie momenten dit scoutsjaar en kijken uit naar onze 10 dagen samen in Moyen. Het thema van dit jaar is FESTIVAL dus vergeet zeker jullie chill-materiaal niet dit kamp!

Julie zijn wellicht allemaal al eens op scoutskamp geweest, dus weten hopelijk wel wat jullie moeten meenemen. Toch geven we voor de zekerheid graag nog een lijstje mee zodat we jullie zeker niet moeten troosten op kamp wanneer jullie ontdekken dat de helft nog thuis in de kast hangt.

Ik ben een stoere verkenner die op kamp gaat en ik neem zeker mee:

 • Scoutsuniform
 • Slaapzak
 • Bedje
 • Matje
 • Hike-rugzak
 • Wandelschoenen, Rubberlaarzenen (aangeraden)
 • Zaklamp/Petzel
 • Wasgerief (voor in de beek)
 • Regenjas
 • Centjes voor op hike
 • Identiteitskaart
 • Gamel en bestek
 • Drinkbus
 • Proper kleren
 • Zwembroek
 • Zonnecrème
 • Rubberlaarzen (aangeraden)
 • Zakmes (blad niet groter dan de handpalm)
 • Gezond verstand

Hou zeker ook nog de facebookgroep in de gaten voor de verdere info i.v.m. het inladen van de camion en houtcamion!

Geniet van jullie welverdiende vakantie en tot op kamp!

Xxx

Ben, Jordi, Ella, Sarah en Yves

PS:


Jins

De jins staan na een schitterende jinreis klaar om op kamp leiding te worden!

Welke jin bij welke tak terechtkomt is een grote verassing!

Ze willen iedereen bedanken die hen doorheen het jaar gesteund heeft!Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

Mei 2018


Editoriaal

Beste scoutsvrienden

Het was weer een drukke maand in april. Niet alleen vonden er verschillende takweekends plaats, waar de Tijgerwouters, Jonggidsen, gidsen, verkenners en Jins uit hun bol gingen. Ook organiseerden we de 6e editie van ons Weekend van de Houten Kop. En wat een topeditie was het weer! Vrijdag maakten we het gezellig met Wietse, Fubar en Danny Blue. We konden samen van een goed bordje ribben genieten. Daarna was het tijd voor het steviger werk met eerst de mannen van Binnen in de crypte zetten we het feestje verder met de swingende beats van Seger en The Ant.  Zaterdag was het de beurt aan de jins voor de Hawaï-party. Tenslotte was het zondag weer tijd voor onze bekende bierdegustatie. En ja, ook dit jaar liet het zonnetje ons niet in de steek. Met een goed glas in de hand genoten we van het weer, de koers en de zomerse muziek van La Murga Armada!

Het was dus weer duidelijk een fantastische editie en daarom rest er ons niets dan iedereen enorm te bedanken. In de eerste plaats de leidingsploeg, en in het bijzonder het comité, die weer enorm hard heeft gewerkt om alles voor mekaar te krijgen. We zijn blij dat jullie in ons team ziten! Ook willen we zeker onze sponsors bedanken die ons helpen om alles financieel rond te krijgen.
Vervolgens ook bedankt aan het oudercomité voor de steun tijdens de bierdegustatie!
En ten slotte bedanken we iedereen die met ons is komen mee-vieren!

Spaghetti-avond

De eerste zaterdag van mei schotelen de jins ons weer een overheerlijk bord pasta voor. Zij hopen jullie dan ook allemaal te kunnen bedienen op hun jaarlijkse spaghetti-avond op 5 mei in de crypte. Inschrijven kan nog via https://goo.gl/forms/r7gWNtFYZZ28GlVG3 

Kom ze zeker nog een laatste keer steunen voor ze op reis vertrekken!

https://www.facebook.com/events/1651115291647957/

Trooper

Meer uitleg over Trooper vind je op deze site onder ‘Trooper‘, moest je met vragen zitten over Trooper mag je een mailtje sturen naar trooper@scoutsgenkcentrum.be

Inzamelactie keukenhanddoeken

De keukenhanddoeken van de scouts zijn aan vervanging toe. Opdat de fourage ook goed kan afwassen op kamp en weekenden zijn wij op zoek naar nieuwe keukenhanddoeken. Heb jij nog ergens in huis oude maar nog bruikbare keukenhanddoeken liggen of heb je er toevallig gratis gekregen bij een aankoop? Dan mag je ze altijd meenemen naar de scouts, er zal een blauwe bak voor de keuken in de crypte staan waar jullie ze kunnen inleggen.

Dank jullie wel!

De keukenmeesters

Laatste activiteit en kamp

Helaas is mei ook de maand waarin de leiding zich weer achter de boeken moet steken. Lees zeker jullie takartikel om te weten wat er de laatste twee activiteiten nog op de planning staat. 13 mei is het de laatste activiteit van het scoutsjaar.

Na die activiteit zal de volgende keer dat jullie nog van ons horen ergens in juni zijn, met onze kampspeelvogel. Iets later zullen dan ook de inschrijvingen starten (meer daarover op onze website en in de kampspeelvogel)

Kampdata:

De oudste leden (vanaf jonggivers) zullen vertrekken op 1 augustus. Zondag 5 augustus is het dan bezoekdag en komen de jongste leden aan. We komen samen terug aan in Genk op zaterdag 11 augustus. Het kamp zal plaatsvinden in Moyen. (meer details volgen in de kampspeelvogel)

Ziezo, dan kunnen we er aan beginnen. Hopelijk is het zonnetje er ook bij en wordt mei een top-afsluiter van een top-scoutsjaar!

Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan zeker niet iemand van de groepsleiding te contacteren (op onderstaand nummer/emailadres of via de contactgegevens op onze site)

Een stevige scoutspol,

Tuur Vandeurzen, Ella Steenberghs en Yves Jageneau

info@scoutsgenkcentrum.be
www.scoutsgenkcentrum.be

0473406930


Inhoud:

Wolfjes

Aller-aller-aller-allerliefste wolfjes

Wat vliegt de tijd toch voorbij?? April zit er weer op en hiermee beginnen we aan de laatste activiteiten van dit schooljaar 🙁 Ja, wij vinden het ook superjammer en gaan jullie heel hard missen maar daarom maken we er nog 2 topactiviteiten van!!

6 mei 14u-17u (crypte): de olympische wolvenspelen 2018, doe allemaal jullie sportiefste outfit aan!!

13 mei 14u-17u (crypte): niets beters om het jaar mee af te sluiten dan een goed vuilmaakspel!! (Doe dus niet je beste kleren aan!!)

Hierna zijn er geen activiteiten meer omdat jullie lieve leiding helaas moet studeren (baaahhhh 🙁 )

Maar niet getreurd want we zien elkaar al terug in augustus voor de allerleukste week van het hele jaar (scoutskamp natuurlijk)!!! We hopen dat jullie allemaal mee komen spelletjes spelen, kampen bouwen, vuurtjes maken en nog veeeeel andere leuke dingen!!

Voor de ouders: Er volgt nog een speelvogel met meer info over het kamp want voor sommigen is het het eerste scoutskamp, als er vragen of opmerkingen zijn hierover mogen jullie ons altijd mailen/bellen/… (onze contactgegevens staan op de website).

Nu rest er nog maar 1 vraag: Wat moeten jullie doen op zondag als het geen scouts is?? Hier zijn alvast wat ideetjes:

 • Verkleed je als een piraat/eskimo/prinses/…
 • Zoek een klavertje 4 in de tuin
 • Begin een postzegelverzameling
 • Maak je valies alvast klaar voor kamp
 • Help je mama/papa met koken
 • Speel verstoppertje met je teddybeer
 • Kleur de kleurplaat hieronder in (en neem hem mee naar de volgende activiteit)
 • Maak een glijbaan op de trap
 • Ruim jullie kamer op (nee mopje hoor)
 • Bouw een fort van kussens en dekens
 • Maak een tekening/brief voor jullie mama of papa (of leiding!!)

Zo, dit was het dan weer voor deze maand,

Een stevige scoutsgroet (en een heel dikke knuffel) van jullie liefste leiding

Silje, Veroline, Febe, Eline, Lucas, Siebe en Laura


Panters

Liefste Panters,
Het gevreesde moment zit er aan te komen, het einde van het scoutsjaar is in zicht.
Al vanaf september hebben wij (jullie superleuke en charmante leiding) ons best gedaan om elke zondag van 2 tot 5 een spektakel van een activiteit neer te zetten, van het maken van kampen tot het zoeken van een schat. Spijtig genoeg zal op 13 mei onze laatste activiteit van dit scoutsjaar doorgaan. Dit is niet  omdat jullie leiding lui is maar wij gaan heel veel moeten leren voor onze grote toetsenweek in de maand juni die maar liefst 4 weken duurt om een goed rapport mee naar huis te kunnen nemen.
Daarna zien we jullie allemaal heel graag terug op scoutskamp van 5 augustus tot 11 augustus, hier komt nog verdere informatie over in een volgende speelvogel.
–  (leden) Liefste leiding wat gaan we dan nog allemaal doen in mei?
* (leiding) We gaan nog superleuke onvergetelijke activiteiten voorzien!
– (leden) Wat gaan we dan doen?
* (leiding) Dat gaan we jullie nu zeggen:

 • 6 mei spelen we het ‘boevenspel’, jullie mogen jullie allemaal gaan verkleden (voor één keer) als een stoute gemene dief.
 • 13 mei spreken we voor de laatste activiteit NIET aan de CRYPTE af maar WEL aan de PARKING VAN BOKRIJK bij de speeltuin. Wel vragen we aan jullie om een klein zakcentje     (2 euro) mee te nemen voor een verrassing

– (leden) Joepie onze leiding is geweldig!!!

Alvast bedankt voor het mooie jaar en tot op kamp,

Jullie leiding, (Zara, Toon, Ruben, Leen, Karen en Julie)


Berewouters

Dag liefste Berewouters

Het scoutsjaar loopt helaas weer op zijn einde, dit zijn de laatste activiteiten voor dit scoutsjaar.

 

Zondag 6 mei:

We gaan vandaag het grote knikker- en eierbanen  spel spelen!

 

Zondag 13 mei:

Wij gaan naar Bokrijk! Voor de laatste activiteit van dit jaar gaan wij ons amuseren op de speeltuin van Bokrijk. We spreken af op parking 1 in Bokrijk (craenevenne) om 14u en we sluiten op de parking af om 17u.

Wij vonden het een super leuk jaar, hopelijk jullie ook. Vergeet jullie zeker niet in te schrijven voor kamp, tot dan!!

Jullie leiding Maud, Maud, Bo, Maxine, Stef, Stef

Hier zijn nog een leuke mop

Jantje zit in de klas en zegt broem broem broem broem
Dus de juf zegt: “jantje wil je even ophouden”
Waarop jantje door blijft gaan “broem broem broem broem”
En dan zegt de juf: “Jantje ga nu maar na de gang”
“Nee” zegt jantje “dat kan niet mijn benzine is op!”


Tijgerwouters

Liefste Tijgers

De laatste scoutsmaand van het jaar is alweer aangebroken. We hebben nog 2 leuke activiteiten voor jullie in petto.

Zondag 6 mei: een geweldig spelleke in de zon, van 2-5 aan de crypte. Zet jullie coolste zonnebril op.

Zondag 13 mei: de allerlaatste activiteit van het jaar, en wat voor eentje. Als je onderstaande rebus kan oplossen, vind je de locatie waar we naar toe gaan 😊 Kom zeker om 2 uur naar de crypte, daar zullen we om 5 uur ook weer terug staan. Doe je uniform aan en neem allemaal €3 mee voor een leuke verrassing!

Wij kijken alvast uit naar scoutskamp, tot dan!

Stevige scoutspol,

Britt, Anouk, Vincent, Arno, Jules, Katrien!


Jonggidsen

Liefste jonggidsjes,

Hier is het dan. Het einde van een fantastisch scoutsjaar! We willen jullie bedanken voor de vele leuke activiteiten, jullie inzet en gewoon omdat jullie geweldige meisjes zijn! De maand mei is de laatste maand van dit jaar, wat wil zeggen de laatste activiteiten. Kom zeker elke zondag want ook in mei zullen we een heleboel leuke dingen voor jullie plannen!

Hieronder nog even een throwback naar het afgelopen scoutsjaar:

De activiteiten van mei:

Zondag 6 mei: verrassingsactiviteit van 14-17u aan de crypte

Zondag 13 mei: VUILMAAKSPEL!!!!! Doe geen witte stan smith’s en uw fancy juwelen aan want als afsluiter gaan we nog eens een goed vuilmaakspelleke spelen, zorg dat jullie er allemaal zijn!!!

We wensen jullie nog veel succes met jullie toetsen in juni en verwachten jullie allemaal in augustus op kamp 🙂

Dikke knuffel

Matthias, Hanne, Kaat, Bram en Roos


Jongverkenners

Geachte jongverkenners

Na een jaar vol plezier en vertier is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Tranen met tuiten als we terugdenken aan jullie eerste keer prutput, de vele Jerry’s die (met liefde) gepest werden en alle andere schitterende activiteiten die we dit jaar gedaan hebben.

Om het jaar goed af te sluiten hebben we nog 2 geniale spellen in voorraad. Kanjers van formaat! Kom dus nog zeker eens uw kop tonen op de scouts zodat we u nog herinneren op kamp.

Maar eerst even een spannende test om te kijken welk type jongverkenner jij bent!

 • Een uitgeputte jongverkenner kan de waterbidon niet meer dragen en vraagt met tranen in de ogen of je hem alsjeblieft wilt overnemen, wat doe je?
  1. Ik doe alsof ik niets gehoord heb, wat een loser
  2. Ik scheld hem uit voor niet zo heel lieve dingen, maar mannen onder elkaar kunnen daar wel tegen
  3. Ik panikeer en roep de leiding
  4. Ik neem dat wel even over, is nu toch ook niet zoveel moeite om even mijn goed hart te tonen
 • Je staat in de formatie zonder uniform en de leiding laat je pompen, wat doe je?
  1. Ik pomp, zeg ‘dag & bedankt’ en doe volgende week mijn perfect uniform aan
  2. Ik scheld een beetje op de leiding tot een niet nader genoemde leider mij in de struiken gooit
  3. Ik zeg dat Jef en Louis ook niet in perfect uniform zijn
  4. Ik pomp, maar stiekem 5 te weinig, jammer genoeg is de leiding niet achterlijk en moet ik opnieuw pompen
 • We zijn op kamp iemands bedje krakt in, wat doe je?
  1. Ik vraag de leiding om een nieuw veldbed te sjorren, arme jongen
  2. Ik stel voor dat we om de nacht van veldbed te wisselen
  3. Ik lach hem iedere ochtend uit omdat hij slecht geslapen heeft
  4. Ik slaap in een andere tent, boeit me dus niet
 • Het zijn vuilmaakspelletjes, geniaal voor de leiding, maar wat doe jij?
  1. Ik blijf aan de kant staan, zo ver mogelijk van de leiding, straks komt mijn denkbeeldig liefje eten en ik mag echt niet stinken
  2. Ik doe gans hard mee, vuilmaakspelletjes zijn de beste!
  3. Ik gooi alleen maar vuiligheid op andere, zelf probeer ik proper te blijven
  4. Ik schuil achter de leiding in de hoop dat ze me niet opmerken, ondertussen kan ik wat bijpraten met Anne en Sophie
 • We moeten per groepje een zo mooi mogelijk vierkant sjorren, wat doe je?
  1. Ik kan niet sjorren, ik hou de balken wel vast, de rest sjort
  2. Ik sjor sowieso, mijn talenten showen aan de groep
  3. Ik leer de eerstejaartjes sjorren, op kamp is hier geen tijd meer voor als we een eigen jvk-mast willen maken
  4. Leiderrrr ik kan niet sjorren, mag ik gaan foeballen?

Om nu te weten wat voor jongverkenner jij bent moet je kijken welke letter je het vaakst hebt geantwoord:

Vraag 1) 1=a, 2=b, 3=c, 4=d

Vraag 2) 1=d, 2=b, 3=c, 4=a

Vraag 3) 1=c, 2=d, 3=b, 4=a

Vraag 4) 1=a, 2=d, 3=b, 4=c

Vraag 5) 1=a, 2=b, 3=d, 4=c

Het meeste a?

Jij bent een rat. Als je werk ziet moet je toevallig naar de HUDO. Als er iemand pijn heeft heb jij toevallig nog meer pijn. Hoewel je eigenlijk wel leuk bent irriteer je veel mensen en dat heb je allemaal aan jezelf te danken. Doe er iets aan, weldra wilt niemand nog iets met jou doen, want iets met jou doen kan je evengoed alleen doen. Probeer volgende week eens te werken, je zal zien dat het niet zo erg is om iets te doen en bovendien krijg je in ruil appreciatie van de leiding en de groep!

Het meeste b?

Jij bent een arrogante kerel. Jij hebt aandacht nodig, veel aandacht, en de manier waarop je deze krijgt dat maakt je niets uit! Het liefst van al roep je op alles en iedereen, hoewel dit meestal om te lachen is zijn er door jou al verschillende traantjes gevloeid. Gelukkig vindt bijna iedereen jou wel aangenaam gezelschap omdat je altijd en overal sfeer wilt maken. Blijf je guitige zelf, maar probeer het af en toe eens wat vriendelijker aan te doen!

Het meeste c?

Jij bent een miet. Klikspaan is je tweede naam, je vertelt alles aan de leiding, vooral de stoute dingen van andere leden. Je kan ook niets zonder de leiding doen, vraag volgende keer eens hulp aan een medejongverkenner, ze kunnen meer dan je denkt. Gelukkig speel je wel altijd mee (tenzij het vuilmaakspelletjes zijn) en ben je altijd je vriendelijke zelf. Volgende week eens zelf je veters binden en zonder vragen de prutput inspringen?

Het meeste d?

Jij ben een echte scout. De naam jongverkenner waardig. Hoewel je nog niet alle vaardigheden bezit probeer je altijd alles tot een goed eind te brengen. De medemens in nood helpen is voor jou de normaalste zaak in de wereld en hoe vuiler en pijnlijker de activiteiten hoe beter! Met iedereen beste vrienden zijn is onmogelijk, maar dat betekent niet dat je niet in iedereen iets positief kan zien, Sir Baden-Powell zaliger zou trots zijn op jou!

Zondag 6 mei eten we prei. Kom met uw beste humeur en slechtste kleren naar de scouts. Er wordt gefluisterd dat jullie vuil kunnen worden. Wij bevestigen noch ontkennen alles, zelf te ontdekken van 2 tot 5.

Zondag 13 mei is het voorbij. We treuren dat we elkaar 3 maanden lang gaan moeten missen. Maar in ruil geven we jullie de beste 3 uur uit jullie leven. Al het goede dat het leven te bieden heeft zal aanwezig zijn! 2-5 aan de crypte, pak uw velo mee en doe uw uniform aan!

Zeker komen deze laatste 2 activiteiten!

Tot dan

Stevige linker

Anne, Rik, Tim, Thibeau, Sophie en Piet


Gidsen

Dag Liefste Gidsjes,

De laatste zondaagse activiteiten van het scoutsjaar zijn aangekomen. WOUW wat is het jaar omgevlogen!!! Wij hebben het echt naar ons zin gehad om jullie elke zondag te vermaken!

De maand mei is maar een korte maand, er zijn nog maar 2 activiteiten gepland.

Op zaterdag 5 mei organiseren de jins een spaghetti avond. Schrijf jullie er allemaal in groep voor in en kom gezellig pasta eten. Er is keuren uit 3 verschillende pasta’s HMMMM LEKKER!

06 mei jaaaaaaaa de leukste activiteit van het jaar is aangekomen! Laat jullie mooie truien en schoenen maar thuis want wij gaan vettige spellekes spelen.

13 mei om de laatste scoutszondag van het jaar aftesluiten hebben wij nog een hele leuke verassingsactiviteit gepland. Allemaal komen dus!!!

Wij kijken al vast heel erg uit naar kamp en hopen dat jullie voltallig aanwezig gaan zijn!! Meer uitleg over het kamp en het kampthema kunnen jullie in de volgende editie van de speelvogel lezen.

Xoxo

De Gidsenleiding

Sofie, Marie, Demi, Ine, Kaat en sofie


Verkenners

Beste Verkenners,

Het is weer zover, het jaar zit er bijna op! Ook al hebben we wel nog 2 vies affe bomme activiteiten te gaan!

6 mei:        het “de voorlaatste activiteit wordt de op 1 na beste”-spel

13 mei:      het “De laatste activiteit wordt de beste”-spel

Geniet van deze kleurplaten!


Jins

In mei leggen alle vogels een ei. Over dit onderwerp kunnen we nog pagina’s lang praten, maar dat interesseert eigenlijk niemand. Toch willen de Jins er 1 ding over kwijt, onze favoriete vogel is de Secretarisvogel. De Secretarisvogel hoort dan ook bij de groep van de 25 meest zeldzame vogels. Zijn natuurlijke habitat bevindt zich dan ook in het zonnige Hawaii, voor alle die hard feestbeesten onder ons doet dat nog een ander belletje rinkelen… INDERDAAD, HAWAII PARTY. We blikken samen met de Jins en de rest van de leiding terug op een fantastisch weekend van de houten kop, de Hawaii party was dan ook ongetwijfeld het hoogtepunt. Hete deuntjes, zomerse liefdes en ongeziene dansmoves, zo omschrijven we de Hawaii party. De day after was met minder dansmoves maar zeker zoveel zon. Ribbetjes en pintjes zo zag onze zondag er uit.
De laatste week van de geliefde paasvakantie werd maandag ingezet, na een week rusten stonden de jins zaterdag de 14e april weer klaar op Chirofuif Opglabeek. De fuif was een flop maar Zeb was binnen!!!
In mei gaan we nog een laatste keer genieten van het goede weer en stilaan beginnen leren voor de examens.

Veel zonnige kusjes,
De Jins
XxxxScouts Genk-Centrum

Speelvogel

April 2018


Editoriaal

Dames en heren,

Het is al weer tijd voor het artikel van april, wat gaat het toch snel. Even terugblikken op de vorige maand.

Het was weer een top-editie van de uilentocht! Prachtig weer, toffe opdrachten, lekkere chocomelk en een supergezellige wandeling. Ook de leidingsploeg heeft het weer geweldig gedaan, applaus voor jullie zelf mannen! Ook proficiat aan de winnaars van onze trophy.

We mogen natuurlijk niet te lang blijven stilstaan bij de vorige maand, want er wachten ons weer tal van nieuwe toffe activiteiten en evenementen:

Het weekend van de houten kop

Het is weer zo ver, Op 6, 7 en 8 april  organiseert de leiding van onze scouts weer een 3-daags feestweekend. Dit jaar zal het al de 6e editie van de houten kop zijn, en dat moeten we vieren!

https://www.facebook.com/events/524890881228115/

Zoals steeds beginnen we op vrijdag met een gezellige avond onder onze gesjorde koepel. We starten met een bierpongtoernooi en iedereen kan gratis komen genieten van verschillende top-bands uit Genk en omstreken. Iedereen kijkt zeker uit naar het optreden van onze enige echte scouts-band FUBAR. De jonge en beloftevolle band ‘Danny Blue & The Old Socks’ zullen ook het beste van zichzelf geven voor ons. In de crypte vindt natuurlijk weer onze afterparty plaats, dit jaar in Mexicaanse stijl, waar nog tot in de vroege uurtjes doorgefeest kan worden.

https://www.facebook.com/events/352670755224702/

Zaterdag gaan we dansen in warmere oorden want we hebben onze befaamde Hawaiiparty onder het stof vandaan gehaald! Deze avond kan er ook op het gemak een boompje getroefd worden onder de koepel waar er een rustige lounge is.

https://www.facebook.com/events/586423245045794/

Op zondag zullen traditiegetrouw weer een heel palet aan speciale biertjes voor jullie klaarstaan. Onder een fijn zonnetje kan u ook komen kijken hoe Tom Boonen terugkomt uit pensioen en Parijs-Roubaix wint en is er livemuziek van eigen scoutskweek. Voor de leden zijn er veel leuke activiteiten voorzien! Zo zal er een springkasteel zijn, verschillende kermisspelen en… LASERSHOOTEN!!! Extra vriendjes zijn vandaag ook meer dan welkom! Leden die in uniform komen kunnen zich ook aan een lekkere verassing verwachten!

De verschillende events staan op de affiche even samengevat en het volledige programma kan u steeds terugvinden op onze facebookpagina of website.

Paasweekend

Op paasweekend heeft iedereen het druk met eitjes zoeken en bomma’s bezoeken, daarom zal het op zondag 1 april helaas geen activiteit zijn.

Spaghetti-avond

Op 5 mei organiseren de jins weer hun beroemde spaghetii-avond. Iedereen is van harte welkom om van een overheerlijk pasta te komen smullen, en zo de arme jins te steunen in hun zoektocht naar centjes voor hun jinreis.

https://goo.gl/forms/r7gWNtFYZZ28GlVG3 

https://www.facebook.com/events/1651115291647957/

Trooper

Meer uitleg over Trooper vind je op deze site onder ‘Trooper‘, moest je met vragen zitten over Trooper mag je een mailtje sturen naar trooper@scoutsgenkcentrum.be

Inzamelactie keukenhanddoeken

De keukenhanddoeken van de scouts zijn aan vervanging toe. Opdat de fourage ook goed kan afwassen op kamp en weekenden zijn wij op zoek naar nieuwe keukenhanddoeken. Heb jij nog ergens in huis oude maar nog bruikbare keukenhanddoeken liggen of heb je er toevallig gratis gekregen bij een aankoop? Dan mag je ze altijd meenemen naar de scouts, er zal een blauwe bak voor de keuken in de crypte staan waar jullie ze kunnen inleggen.

Dank jullie wel!

De keukenmeesters

Laatste activiteit

Op 13 mei is het al weer zover. De laatste activiteit van het scoutsjaar. Vanaf dan kunnen we enkel nog weekends tellen tot het weer kamp is.

Zo, dat zit er al weer op voor deze maand. Hopelijk mogen we jullie allemaal verwelkomen op ons Weekend Van De Houten Kop, we hebben er allemaal hard voor gewerkt om weer een topeditie te organiseren. Het zou fantastisch zijn als jullie er bij waren!

Stevige linker,

De groepsleiding: Tuur Vandeurzen, Ella Steenberghs en Yves Jageneau

www.scoutsgenkcentrum.be
info@scoutsgenkcentrum.be
0473406930 (Tuur)


Inhoud:

Wolfjes

Goeiendag lieve vrienden en vriendinnetjes!!!

Er zaten eens 7 wolvenleiders en leidsters aan een echt groot scoutskampvuur. Het was een heel gezellige avond, totdat de oudste wolvenleiding het volgende zei: Wat vliegt de tijd snel’ ‘VEEL TE SNEL’ riep de jongste wolvenleiding met een beetje verdriet…‘Het is alweer April, dat wilt zeggen dat er nog maar twee maanden te gaan zijn en het scoutsjaar is alweer voorbij!’ zei de sterkste kerel van de wolvenleiding op een droevige manier (dit moest zeker en vast Lucas geweest zijn)

Maar geen verdriet!! De laatste twee maanden gaan we nog goed ravotten en zeer leuke spelletjes spelen.

Hier een klein overzichtje van wat we allemaal gaan doen:

01/04: Het is dan Pasen, jammer genoeg geen scouts maar wel veel lekkere paaseieren die jullie zeker en vast kunnen smullen!!

08/04: Dit is de zondag van ons befaamd ‘weekend van houten kop’. Jullie en al jullie leuke vriendjes zijn dan welkom om SUPERLEUKE kermisspelletjes te komen spelen. Jullie lieve ouders kunnen dan genieten van het zonnetje, allerlei gezellige taferelen en lekker ‘luieren’ op deze dag. Kijk zeker eens in het editoriaal voor meer info over dit gezellige weekend!

15/04: Het grote bananenspel!! Neem allemaal zeker en vast een eigen banaan mee zodat we er een leuke namiddag van kunnen maken. 2-5, crypte

22/04: ZoekZoekZoekZoek—gevonden! Weet jij na deze zondag wat we hebben gevonden? 2-5, crypte

29/04: het is vandaag uitzonderlijk GEEN ACTIVITEIT, geef het door aan al je wolvenvriendjes, tot in mei!

Wij kijken er alvast naar uit!! Tot de volgende zondag!!
Heel veel kusjes voor al onze lieve wolven xxxx
Febe, Lucas, Siebe, Veroline, Laura, Eline en Silje!!


Panters

Liefste Panters,

Nu de lente is begonnen kunnen we hopelijk het koude winterweer achter ons laten en kunnen we nog meer genieten van het buitenspelen.

De leiding heeft weer een hele hoop leuke spelletjes voor jullie klaargemaakt zodat de hopelijk warme zondagen nog leuker worden dan ervoor.

 • 1 april: Het is GEEN scouts, we rapen leuk paaseitjes en snoepen niet teveel want dat is ongezond
 • 8 april: Weekend van de houten kop, zondag tussen 2 en 5 is er een super Vlaamse kermis waar we ons super kunnen amuseren met leuke oude spelletjes.
 • 15 april: Het grote ‘het-is-terug-beter-weer-dus-bouwen-we-kampen-spel’.
 • 22 april: Het ‘panters-zijn-toch-wel-beter-dan-wolven-spel’.
 • 29 april: GEEN ACTIVITEIT, tot in mei!

De panter die dit doolhof als eerste kan oplossen krijgt een mooie verassing bij de eerste activiteit!!! Doe jullie best maar

Een stevige panterpoot de panterleiding,

Julie, Zara, Karen, Leen, Toon, Ruben


Berewouters

Hey Berewoutersssssss

Het is alweer tijd voor een nieuwe maand, en deze begint met twee weken vakantie wel echt extra goed! Hoewel met zoveel vrije tijd kan je je al snel gaan vervelen, daarom zijn hier twaalf leuke dingen die je deze paasvakantie zeker moet doen:

 1. Bak koekjes met je mama/papa/babysit…
 2. Verzin een nieuwe sport om met je vrienden en broer/zus te spelen
 3. Houd een grote lenteschoonmaak en ruim je kamer eens op
 4. Maak een vlieger
 5. Bouw een kamp in je tuin/living
 6. Voer een toneelvoorstelling op voor je ouders
 7. Speel verstoppertje in het donker
 8. Maak je eigen videoclip van je favoriete liedje
 9. Schilder een portret van je geweldige scoutsleiding
 10. Ga op wandel in je buurt en tel hoeveel verschillende vogels je kunt zien
 11. Versier je huis voor Pasen
 12. Maak een puzzel van minstens 100 stukjes

1 april: Pasen en dus helaas geen activiteit.

6-8 april: Weekend van de Houten Kop. Met zondag lasershooten en andere fantastische begeleide activiteiten voor jullie en lekkere biertjes en kazen voor jullie ouders. Meer informatie in het Editoriaal.

15 april van 14 tot 17h: Bouw de grootste, coolste, snelste knikkerbaanwedstrijd.

22 april van 14 tot 17h: Jongstuimig Genk!

29 april van 14 tot 17h: Het is vandaag geen GEEN ACTIVITEIT voor de berewouters, tot in mei

Een stevige berenpoot

Stef, Maxine, Maud, Bo, Stef en Maud


Tijgerwouters

Beste  Tijgerwouters,

17 maart 2018, wat een dag vol vreugde en vertier moest worden voor elke KRC Genk fan draaide uit tot een droevige reis huiswaarts. Nadat de ploeg waar we allen zo van houden het niet wist op te brengen tegen een voetbalonwaardig Standard, heeft ook jullie leiding het niet droog kunnen houden en zich in de armen van moederlief gestort om daar uit te wenen. De volgende ochtend, uitgedroogd van onze tranen, kregen wij een telefoontje van niemand minder dan de trainer van KRC!!! Hij wist ons te vertellen dat hij heel de nacht heeft zitten zoeken naar wat er in de ploeg ontbrak om er een wereldtopper van te maken zoals Barcelona of Arsenal. Na lang piekeren kwam hij uit bij de ultieme oplossing. “Die stoere sterke Tijgerwouters kunnen alles aan!!  Hen heb ik nodig!” riep hij. Wij hadden natuurlijk niks anders verwacht en zeiden dat jullie KRC eigenhandig naar de Champions League finale zouden leiden. Spijtig genoeg ziet het bestuur dit plan nog niet helemaal zitten, en moeten wij ons (alweer) gaan bewijzen. Plan daarom de volgende data al maar in jullie agenda zodat we het bestuur van KRC kunnen laten zien wat we waard zijn!

 • 1 april GEEN ACTIVITEIT!!!!! Ook het bestuur van KRC moet naar de bomma en bompa voor Pasen.
 • 6-7-8 april WEEKEND VAN DE HOUTEN KOP: het perfecte weekend om te laten zien wat jullie allemaal kunnen in de befaamde panna kooi. Ook voor jullie ouders is er zeker wat te doen dus zeg maar dat ze niet verlegen moeten zijn om eens te komen piepen. Jullie worden zeker verwacht de ZONDAG 8 APRIL VAN 2-5 voor een echte Vlaamse kermis. De stoere krijgers onder ons kunnen gaan lasershooten in de crypte! Ondertussen kunnen jullie ouders boven genieten van een lekker drankje! Voor meer info over deze kanjer van een weekend moet je bij het editoriaal zijn.
 • 15 april activiteit van 2-5. Stoere dingen doen enzo
 • 21-22 april TIJGERWOUTERWEEKEND!!!!!! Beste Tijgerwouters en ouders,21-22 april is het weer zover, ons geweldig takweekend met de Tijgerwouters!Dit jaar gaan we de bossen van As onveilig maken. De ouders mogen jullie afzetten zaterdag 21 april om 9.00u. Adres: Nielerlaan 11, 3668 As. Inschrijven voor dit weekend kan via de deze link, liefst VOOR WOENSDAG 18/04. Je inschrijving is pas voltooid als je het bedrag (€25) gestort hebt op het rekeningnummer: BE45 7506 6356 0489 met mededeling ‘TW weekend + naam van je kind’. Dit rekeningnummer is op naam van Britt Vandevenne.Zondag 22 april eindigt het weekend om 15.30u. De leiding heeft hierna nog veel poetswerk, dus gelieve dit uur te respecteren. Wat nemen we mee?-Zaklamp-Kids-ID-Pyjama-Regenjas (!!!!)-Warme trui-Uniform (aandoen bij vertrek)-Stevige schoenen-Bed overtrek, kussen, slaapzak-Verkleedkledij, thema: ridders en prinsessen-Pantoffels-Geen waardevolle spullen-Toiletzak-Handdoek-Niet té veel snoepjesHet thema van het weekend is ’Ridders en prinsessen’, dus vergeet zeker je verkleedkleren niet! Als jullie nog vragen/opmerkingen hebben, twijfel niet om te contacteren!Een stevige scoutspol,Katrien Vandevenne: 0474795679Arno Boots: 0492050159Anouk Schippers: 0497155719Vincent Caenepeel: 0479070098Jules Vandeloo: 0492 66 55 98Britt Vandevenne: 0472570088https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwkY1bmZ2kWgCIegj686SyeLdUU65q–VsqihIttyavgdtQA/viewform
 • 29 april is het uitzonderlijk GEEN ACTIVITEIT voor de tijgerwouters, geef dit door aan de andere beren, tot in mei!!

Een stevige linker

Jullie leiding


Jonggidsen

Hoi hoi stoere jonggidsen,

Een nieuwe maand, een nieuw assortiment aan geweldige spelletjes.

We verwachten terug mooier weer waardoor we extra leuke dingen kunnen doen buiten.

Kom ook allemaal maar met de fiets, zo kunnen we naar nieuw leuke plekken gaan!

1 april is het individuele activiteit, iedereen moet ’s ochtends in zijn eigen tuin paaseieren gaan zoeken. Met de scouts komen we echter niet meer samen die dag.

Het weekend van 6-8 april is het natuurlijk Houten Kop! Pak zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnen mee. Er is lasershooten en een heel weekend goeie muziek. Meer info staat in het Editoriaal.

Zondag 15 april gaan we ein-de-lijk ons schattenjacht-MET-DE-FIETS-spel spelen! Dus zeker allemaal met de fiets komen.

Het weekend van 21-22 april hebben we weekend! Kom allemaal mee want dit worden 2 dagen gevuld met plezier.

Aangezien we jullie niet allemaal een mailtje hebben kunnen sturen omdat jullie nog niet allemaal ingeschreven zijn, zetten we de infomail die we gestuurd hebben hieronder nog eens:

Beste ouders,
Lieve jogi’s,

Zoals jullie in de speelvogel al hebben kunnen lezen gaan we het weekend van 21-22 april op jonggidsenweekend in…… LEUVEN!

We spreken zaterdag om 8u30 stipt af in het station van Genk. We zullen samen de trein nemen naar Leuven. Hier slapen we op het kot van één van de leiding. Aangezien we met een kleine groep zijn moet dit zeker lukken. Het kot is voorzie van eigen sanitair en een eigen keuken, dus ook dit is geen probleem.

We kunnen ons in Leuven amuseren in het stadspark, we gaan een tof stadsspel doen en aangezien het goed weer is kunnen we ook gaan chillen op de velden van Sportkot. Zondag zullen we rond de middag de trein terug nemen naar Genk en naar Jongstuimig Genk gaan. Jullie kunnen dus worden opgehaald om 17u aan de crypte.

Wat hebben jullie nu allemaal nodig?

Een RUGZAK waar jullie alles kunnen insteken

Een matje

Een slaapzak

Propere sokken en ondergoed

Een zaklamp

Een extra outfit buiten jullie uniform dat jullie bij vertrek aanhebben

Jullie ID

25 euro om het weekend te betalen, cash en gepast meenemen aub

toiletzak

bikini of badpak en een handdoek

Dan willen wij jullie nog vragen jullie in te schrijven via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewb9q3-aNor0ekLr_vbaFmlF8CdxSRVOT93sGrxPb-jT9Jsg/viewform?usp=sf_link

Hoe beter we weten wie er allemaal meekomt, hoe beter wij het weekend kunnen voorbereiden en alles kunnen voorzien!

Als er nog vragen zijn mogen jullie ons altijd mailen/smsen/bellen op het nummer van onze takverantwoordelijke,Bram 0471209132.

We hopen jullie allemaal zaterdag 21 april te zien!!

Bram, Kaat, Hanne, Matthias en Roos

Zondag 29 april hebben we GEEN ACTIVITEIT 🙁 

Er zijn geen zondagen meer in deze maand L

Tot in mei!

Vele kusjes

Bram, Kaat, Hanne, Roos, Matthias


Jongverkenners

Dag lieve JVK’s,

Het is alweer (bijna) april, de maand na ons fantastische takweekend en de maand van het geniale weekend van de Houten Kop, maar natuurlijk vieren we deze april ook de 10de verjaardag van het grensconflict tussen Eritrea en Djibouti. Alles begon met een zandweg. Eritrea wou er graag zo eentje aanleggen, maar helaas hadden ze niet genoeg zand. Met hun puppyoogjes vroegen ze aan Djibouti of ze een zandheuveltje mochten hebben. Djibouti zag het kwaad hier niet van in, dus de Eritreeërs mochten binnen. Dit bleek echter een domme zet de zijn, want zo een smiechten zijn Eritreaeërs nu eenmaal. Ze begonnen met militaire kampen op te slaan en loopgraven te schuppen in Djiboutiaans grondgebied. Djibouti vond dit natuurlijk niet leuk, dus wat deden ze? Klikken natuurlijk, de mieten, en dus zo vroegen zo om hulp bij de VN. Maar op deze zet was Eritrea heel goed voorbereid, en net zoals elke jongverkenner (bv. wanneer ze om 7u door de gang roepen of er iemand op wc zit) die van iets beschuldigd wordt, zeiden ze snel: “Er is helemaal niks aan de hand”. Daar dachten enkele van hun soldaten wel anders over, dus vluchtten ze weg van hun kamp, over de grens, in de armen van de Djiboutianen. Nu moeten we wel schieten, dachten de overblijvers en begon het conflict. Eritrea schoot,  Djibouti schoot terug en de VN vroeg om rustig te blijven. Maar al even snel als Rik een spel beu is, raakten zij de oorlog beu en na enkele dagen was Afrika weer het utopische continent zoals we het allemaal kennen.

Zondag 1 april spelen we niet het 1 aprilspel want het is Pasen. GEEN SCOUTS GA EIEREN RAPEN

Zondag 8 april is het het leukste weekend van de Houten Kop. Lees het Editoriaal, neem familie mee, neem je vriendjes mee en kom jullie allemaal amuseren. Zondag lasershooten gans af! Vrijdag mogen jullie zeker ook komen dansen op leuke bandjes en lekker ribbekes eten!

Zondag 15 april Wegen bouwen zonder ruzie, legeruniform is optioneel.

Zondag 22 april gaan we vechten met de chiro (wel zonder geweld want wij zijn vredelievend, gewoon op Jongstuimig tonen wie de beste jeugdvereniging van Genk Shtad is) Doe dus zeker uw perfect uniform aan!

Zondag 29 april ontwerpen we een takterrein dat in elk opzicht superieur is aan dat van de verkenners. Vandaag zeker met de FIETS komen!!! Veel takken hebben vandaag geen activiteit, wij voor alle duidelijkheid hebben WEL ACTIVITEIT!


Gidsen

Een horrorwinter hebben we achter de rug! Lente zou het moeten zijn maar daar hebben we nog niet veel van mogen meemaken. Omdat wij met de leiding jullie goed kennen en weten dat jullie in dit weer helemaal niet graag naar buiten gaan en omdat facebook en instagram na een paar uurtjes ook maar saai wordt, gaan wij vrouwen doen waar we het beste in zijn. Bakken!! En wat hebben we natuurlijk het liefst? Chocolade!

Hieronder dus enkele receptjes om je in April nog even binnenshuis bezig te houden vooraleer dat we de bikini weer kunnen aantrekken.

Chocolade moelleux SOS Piet

 • 110 gram echte boter
 • 120 gram chocolade (minimum 70% cacao)
 • 3 eieren
 • 150 gram witte suiker
 • 60 gram bloem
 • hazelnoten indien gewenst
 • boter en bloem om de porseleinen potjes mee in te boteren en te bebloemen

Bereidingswijze

 • Smelt 110 gram echte boter met 120 gram chocolade op een zeer laag vuur zodat alles mooi traag kan opwarmen.
 • Meng in een andere kom de 3 eieren met 150 gram witte suiker en klop met de elektrische mixer tot 1 geheel (dus totdat de suikers gesmolten zijn in het ei en je een schuimige massa bekomt).
 • Giet de gesmolten boter en chocolade bij de schuimig geklopte eieren en roer alles met een garde door elkaar. Meng er als laatste met de garde de 60 gram bloem door en laat 1 nachtje rusten in de frigo.
 • Als je moelleux met nootjes wil, hak je nu de hazelnoten zeer fijn en
 • roer met een eetlepel door het beslag.
 • Neem porseleinen potjes van gelijke grootte en boter ze goed in en dan goed inbloemen. Wil je de moelleux makkelijk uit het potje heffen, dan vouw je een dik reepje aluminiumfolie en leg in het potje met de randen uit het potje.
 • Vul de potjes voor 4/5de vol en druk er nog een stukje chocolade in.
 • Bak voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de moelleux van chocolade wat afkoelen alvorens uit de vormpjes te halen en serveer met poedersuiker erover gestrooid.

Chocolade muffin

Benodigdheden
• 80 gram bloemsuiker
80 gram bloemsuiker • 3 eieren
3 eieren • 200 gram chocolade
200 gram chocolade • 50 gram boter
50 gram boter • 80 gram bloem
80 gram bloem

Werkwijze

 • Smelt de chocolade samen met de boter ‘au bain-marie‘
 • Klop vervolgens de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa.
 • Meng het chocolade / botermengsel met de garde door het eierschuim.
 • Op het allerlaatste de bloem toevoegen en goed mengen.
 • Verdeel het muffindeeg over de muffinvormpjes.
 • Leg een klein stukje chocolade in het midden van elk mengsel (als je een klein beetje smeuïge chocolade in het midden wil).
 • Bak in een oven van 220 graden gedurende 10 minuten voor een kleine vorm en 15 à 20 minuten voor grotere vormpjes.
 • PUNTJES
 • Gebruik 200 g chocolade i.p.v. 100 g.
 • De eieren met de suiker goed schuimig kloppen met een mixer.
 • De juiste hoeveelheid bloem (80g) op het allerlaatste toevoegen.

Zo nu kunnen we lekker gaan smullen! Voel jullie vrij als jullie de bakkriebels hebben op zaterdag om al het lekkers op zondag mee te nemen naar de activiteit J!

Wat gaan we doen deze maand?!

Zondag 1 april: PASEN JOEPIE ALLEMAAL NAAR DE BOMMA

Vrijdag 6 april: Gezellig doen op HTK https://www.facebook.com/events/524890881228115/

Zaterdag 7 april: Dansen dansen dansen op de Hawaii Party van de jins https://www.facebook.com/events/586423245045794/

Zondag 8 april: Chillen op HTK, genieten van het zonnetje en doen waar gidsen goed in zijn aka niks (of lasershooten en springen op het springkasteel, mag ook!)

Zondag 15 april : Af spel van 2-5

Zondag 22 april: fijn begaaien op jongstuimig genk, appelsapke for free van Genk shtad

Zondag 29 april: GEEN ACTIVITEIT, luie gidsen xx

VERGEET OOK ALLEMAAL NIET VAN 6-8 APRIL NAAR HOUTEN KOP TE KOMEN WORDT VIES AF!

PAK AL U VRIENDEN EN VRIENDINNEN OOK MEE!

DIKKE KAPOENEN , jullie liefste leiding

XXX


Verkenners

1 april: geen scouts, leuk paaseitjes rapen met de familie

6-7-8 april: weekend van de houtenkop! Allemaal leuk ene komen drinken en feesten!!!! Vrijdag ribben steken, zaterdag beentjes losgooien en zondag lasershooten, meer heeft een mens toch niet nodig?

https://www.facebook.com/events/524890881228115/

https://www.facebook.com/events/352670755224702/

https://www.facebook.com/events/586423245045794/

zondag verwachten we jullie allemaal, chillen in de zon en gans goede verassingsactiviteit (zeker niet lasershooten, lijkt maar zo)

15 april: vuilmaak activiteit, doe allemaal oude kleren aan

20-22 april: VERKENNERWEEKEND!!!!!!!!!!!!! Meer info volgt nog in een e-mail

29 april: afzien-activiteit!!!

 • Drie mannen praten samen over snelheid. Zegt de eerste: “Volgens mij is de bliksem het snelste op de wereld. Want je ziet ziet hem al voordat je de donder hoort.” “Welnee,” zegt de tweede, “het licht is sneller. Want als je de schakelaar indrukt brandt het licht direct.” Zegt de derde: “Volgens mij is de diarree is het snelste. Want tijdens een wandeling in het bos voelde ik een rommeling in de buik. Ik rende als de bliksem naar huis. Ik deed het licht aan in het toilet en moest vaststellen dat ik reeds in mijn broek gescheten had!”
 • Jantjes moeder komt terug van haar werk. jantje komt aangerend en zegt: mammie, mammie, pappa heeft zichzelf opgehangen in de kelder. z’n moeder naar de kelder rennen maar ze ziet niks. helemaal opgelucht gaat ze weer naar boven. daar staat jantje en zegt: gefopt, gefopt, pappa hangt op zolder…
 • Er staan 2 schapen in de wei, zegt dat ene schaap tegen die ander: ‘Koud hé?’ Zegt dat andere schaap ‘Hou je bek, schapen kunnen niet praten’.

Jan: “Hoe gaat het op je nieuwe werk?”
Piet: “O, prima. Er werken al 150 man onder me.”
Jan: “Zo…”
Piet: “Ja, ik werk op de tweede verdieping.”


Jins

Het wordt steeds mooier en mooier weer en hier worden wij als Jins super gelukkig van. Door het zonnetje en de warmere temperaturen leven we meer en meer toe naar onze Jinreis. Genieten van vakantie kunnen we dan ook als de beste!!

Om nog meer in de sfeer te komen, hebben we het thema van de jaarlijkse fuif aangepast. Dit jaar gaan we een Hawaii-party organiseren. Deze zal plaatsvinden tijdens het weekend van de Houten Kop. Met lekkere drankjes en de nodige decoratie zal het een zalige avond worden. Hiermee hopen we nog wat extra centjes te verdienen.


Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

Maart 2018


Editoriaal

Beste vrienden,

De kortste maand van het jaar zit er al weer op en we stappen met volle teugen de maand maart binnen.

Laten we hopen dat we deze maand gespaard blijven van de maartse buien en dat de zondagnamiddagen zonnig zullen zijn en rijkelijk gevuld met fantastische activiteiten.

Zeker belangrijk om in jullie agenda te noteren deze maand is de uilentocht.

Onze jaarlijkse wandeling zal dit jaar door gaan op zaterdag 24 maart in de bosrijke omgeving van de Melberg.  Vertrek en aankomst is in de crypte, jullie kunnen vrij vertrekken tussen 17h en 19h. Nadien kunnen nog gezellig iets blijven drinken in de crypte. Voor meer informatie raden wij u zeker aan om het facebookevenement in de gaten te houden:  https://www.facebook.com/events/1519903221428455/ . Nieuw dit jaar is dat de leden ook met de leiding in groep kunnen wandelen indien de ouders niet meekomen. Inschrijven voor de uilentocht kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGansIVIp9_HUV4PdKJmERTrZH0-jIS-mcItA/viewform

De leden die zonder ouders wandelen vertrekken op volgende uren:

Wolfkes, Panters, bere- en tijgerwouters: 17 uur

Jonggidsen en jongverkenners: 18 uur

Verder kijken we ook nog steeds enorm uit naar het WEEKEND van de Houten Kop, deze zal dit jaar doorgaan op 6,7 & 8 april, noteer dit weekend dus al zeker in jullie agenda en volg ook hier zeker de facebookpagina om op de hoogte te blijven: https://www.facebook.com/Weekend-van-de-Houten-Kop-1037998646300134/

We wensen onze jongverkenners een fantastisch weekend toe op 3-4 maart!

Andere komende takweekenden zijn:

Tijgerwouters: 21 – 22 april

Jonggidsen: 21 – 22 april

Gidsen: 21 – 22 april

Verkenners: 20 – 22 april

Jins: 20 – 22 april

Als je online shopt, denk dan ook aan onze trooperpagina: https://www.trooper.be/jvksgc dank jullie wel!

Je kan deze (niet-officiële) chrome-extensie installeren zodat je het altijd weet als je op een troopersteunende site bent! https://chrome.google.com/webstore/detail/trooper-checker/mhagdpdhkigphaiaicighcnhphenlgmo

Tot zo ver de het editoriaal van deze maand, maak er een geweldige maand van!

Een stevige scoutspol,

De groepsleiding

Tuur Vandeurzen, Yves Jageneau en Ella Steenberghs


Inhoud:

Wolfjes

DAG LIEFSTE WOLFJES

Hopelijk hebben jullie allemaal heel erg genoten van ons top eskimo weekend, wij vonden het alvast super super super leuk!! We hopen dat jullie nu nóg meer staan te popelen om mee met ons op kamp te gaan!

Om dit legendarische weekend niet te vergeten, hebben we een paar kiekjes vastgelegd. Enkel de vuilste wolfjes staan erin, vind jij jezelf ?

 

ZONDAG 4 maart zetten we deze maand goed in door een fantastisch, geweldig, super, schitterend, buitengewoon, denderen, formidabel spel gekke kousenspel: dus doe allemaal je gekste, grappigste, dolle, leukste sokken aan !

ZONDAG 11 maart:  De spel van deze week is nog een groot geheum, we mochetn dit nog niet prijsgeven van Baas Grote Wolf. Maar zeker de moeite om dus te komen, want als Baas Grote Wolf een spel maakt, dan is het de moeite.

ZONDAG 18 maart: activiteit van 2tot5: het “ik-word-later-berewouter-of-tijgerwouter-spel.”

ZATERDAG 24 maart: is het uilentocht!!! Je kan kiezen of je vertrekt met je ouders of met ons in groep. Als je zonder ouders komt, we vertrekken als groep om 17 uur. Inschrijven kan je via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGansIVIp9_HUV4PdKJmERTrZH0-jIS-mcItA/viewform

Zie editoraal voor meer info! (zondag is het dus geen acitiviteit)

Je kan of met je ouders, grootouders… komen wandelen of met je leiding, als je met de leiding komt wandelen en dus zonder ouders, spreken we af om 17 uur aan de crypte.

Veel groetjes en knuffels van jullie fantastisch, geweldig, super, schitterend, buitengewoon, denderend, formidabele leiding

Laura, Elien, Veroline, Siebe, Silje,  Lucas


Panters

Dag liefste panterkes,

Hopelijk hebben jullie allemaal heel erg genoten van ons top eskimo weekend met de wolfjes, wij vonden het alvast superleuk! We hopen dat jullie nu nog meer staan te popelen om mee met ons op kamp te gaan!

Zo genoeg saaie info nu een leuk verhaaltje :

De droevige ui

In een groentewinkel ligt een ui te huilen, omdat hij zichzelf niet aardig en mooi vindt. Al zijn vriendjes hebben mooie kleuren. De sinaasappel is oranje, de banaan is geel en de aardbei rood.
De vriendjes van de ui vinden hem zielig. “Wat kunnen we doen om hem op te vrolijken?” vraagt de banaan. “Zullen we grapjes vertellen”, zegt de aardbei. “Nee”, zegt de banaan, “hij huilt zo hard dat hij het toch niet hoort”. “Ik weet wat”. roept de sinaasappel, “we gaan voor hem dansen!” “Ja!” roepen de anderen, “dat vindt hij vast leuk!”

Ze lopen met z’n drieën naar de ui en beginnen te dansen. Eventjes houdt de ui op met huilen, maar begint daarna nog harder te huilen. “Weh, weh, jullie zijn leuk om naar te kijken, maar, maar ik niet”, jammert de ui. “Jullie hebben mooie kleuren dat heb ik ook niet, weh.

“Nee, dat is niet waar, jij bent wel leuk om naar te kijken”, zegt de banaan, “wacht maar even, ik heb een goed idee”. En hij loopt weg. Wat zou die slimme banaan nu doen?
Daar komt de banaan weer aan en hij glimlacht blij. Wat is dat nou, hij heeft een grote mand met fruit en groente bij zich.
“Zo, daar ben ik weer”, roept de banaan vrolijk. En hij begint zijn mand uit te pakken.
Weet je wat er allemaal uitkomt: 2 aardbeien, 1 peer, 1 tomaat, 4 worteltjes en 2 paprika’s.
“Nu gaan we iets moois van jou maken ui, kom maar eens hier”. De ui is zo verbaasd dat hij helemaal niet meer huilt.

“Ik maak van jou een fruitmannetje”, zegt de banaan. “Een fruitmannetje? Hoe kan dat nou ik heb helemaal geen armen of benen”, zegt de ui. “Let maar eens op, jij wordt het hoofd van het fruitmannetje. Jouw trui wordt de peer, jouw broek wordt de tomaat, je armen en benen zijn de wortels, je handen zijn aardbeien en je voeten zijn paprika’s”, legt de banaan uit.

De banaan begint te werken en al gauw heeft hij het fruitmannetje klaar. Samen met zijn vriendjes de sinaasappel en de aardbei zetten ze het fruitmannetje voorzichtig in de etalage van de groentewinkel.

De ui kan zichzelf zien in de ruit van de etalage en
vind zichzelf prachtig en bedankt zijn vrienden.
Er komen een heleboel mensen en kinderen kijken en ze zeggen allemaal: “Oh, wat mooi!”. En ze lachen en zwaaien naar het mannetje. En de ui is heel erg blij en hoeft nooit meer te huilen.

Zo wij hopen ook dat jullie net zoals de ui heel erg blij zijn en niet moeten huilen, om daarvoor te zorgen gaan we enkele leuke spelletjes spelen met jullie!

Zondag 4 maart: Vandaag gaan wij wandelen voor het goede doel in KATTEVENIAwe spreken om kwart voor 2 af aan de parking voor de manege. Hier mogen jullie ook worden opgehaald om 5 uur! Deze wandeling kost €3, gelieve dit allemaal mee te nemen zodat we het goede doel allemaal samen kunnen steunen!

Zondag 11 maart: we spelen het leuke, spannende, geweldige, ‘wie is de gelukkigste ui-spel’

Zondag 18 maart: We gaan met grote kampen bouwen in het bos en leuke spelletjes spelen!!

Zaterdag 24 maart: Uilentocht!!!!! Jullie kunnen met jullie mama’s, papa’s, oma’s, opa’s en veel anderen een leuke wandeling met opdrachtjes komen doen!!

Als mama en papa niet kunnen meekomen, mogen jullie ook met de leiding en andere panters meewandelen, dan spreken we om 17u af aan de crypte.

In deze link kunnen jullie zich alvast inschrijven voor de spannende tocht!

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGans…/viewform

Verdere info vinden jullie ook in het editioraal!

Zondag 25 maart : HET IS VANDAAG GEEN ACTIVITEIT omdat we gisteren allemaal al leuk gewandeld hebben! 🙂

Een stevige panterpoot van jullie leiding!

Julie, Leen, Karen, Ruben, Toon, Zara


Berewouters

Beste Berewouters,

Deze maand staan er weer een hoop leuke activiteiten voor de boeg dus zeker komen!

Zondag 4 maart: als je denkt dat je de sterkste, de leukste, de grappigste berewouter bent kom dan zeker naar deze activiteit van 14u tot 17u!!!

Zondag 11 maart:  haal jullie beste dierenoutfits uit de kast voor het grote dierenspel! 14u tot 17u, crypte!

Zondag 18 maart: we spelen een klassiek bosspel, dus haal jullie warme kleren en wandelschoenen maar boven! 14u tot 17u, crypte!

Zaterdag 24 maart: zaterdagavond is het uilentocht, dit betekent dat het zondag geen activiteit is!!! Vergeet jullie niet in te schrijven indien jullie met je ouders willen komen. Voor degenen die met jullie supercoole leiding dit avontuur willen aangaan, spreken we af om 17u aan de crypte.

De inschrijvingslink voor de uilentocht: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGansIVIp9_HUV4PdKJmERTrZH0-jIS-mcItA/viewform

Enkele leuke weetjes:

Wist je dat alleen vrouwelijke muggen steken?

Wist je dat als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, hij wit wordt?

Wist je dat als je je rechteroog sluit nooit over je rechterschouder kunt kijken?

Wist je dat Coca-Cola oorspronkelijk groen was?

Wist je dat dat een varken niet in staat is om naar de lucht te kijken?

Wist je dat de oudste boom ter wereld meer dan 4700 jaar oud is?

Wist je dat de strepen van een zebra voor verkoeling zorgen?

Wist je dat dolfijnen en walvissen met één oog open slapen?

Wist je dat een kakkerlak 9 dagen in leven kan blijven zonder zijn hoofd?

Wist je dat een mens gemiddeld 6000 scheten per jaar laat?


Tijgerwouters

Beste Tijgerwouters

Het is niet zo lang geleden, maar het lijkt een ver verleden dat een wijze uil rondvloog in onze eigen stad Genk. Het was  niet zomaar een uil. Neen! Deze uil las verhaaltjes voor en was een goede vriend van alle dieren bovendien had hij buitengewoon mooie blauwe veren. ’s Ochtends bracht hij altijd een bezoekje bij Oma Eekhoorn voor zijn dagelijks kopje thee. Tot op een dag Oma Eekhoorn opmerkte dat uil wel erg laat was. Dit was niet van zijn gewoonten. Oma Eekhoorn riep Das de politieman er snel bij. Al snel verspreidde het nieuws door heel de stad van bij de Eekhoorns op de melberg tot de vossen op de terril. Iedereen kwam samen om naar die arme uil te zoeken. Ze zochten overal, maar nergens konden ze enig spoor vinden. Men besloot te gaan slapen en de volgende dag verder te zoeken. Zo gezegd zo gedaan. Helaas hadden ze wederom geen succes… Vandaar dat ze besloten de hulp van de scouts in te schakelen! En zo gaan wij met de scouts jaarlijks op zoek naar die oude wijze uil! Wie weet vind jij hem wel dit jaar op de uilentocht!

Ook deze maand hebben we natuurlijk tal van leuke activiteiten voorzien voor jullie!

Zondag 4 maart: Vandaag gaan wij wandelen voor het goede doel in KATTEVENIA, we spreken om kwart voor 2 af aan de parking voor de manege. Hier mogen jullie ook worden opgehaald om 5 uur! Deze wandeling kost €3, gelieve dit allemaal mee te nemen zodat we het goede doel allemaal samen kunnen steunen!

Zondag 11 maart: van 14:00-17:00 vandaag spelen we een spel dat jullie toekomst zal voorspellen J

Zondag  18 maart: van 14:00-17:00 spelen we het grote bijna-lente-spel

ZATERDAG 24 maart: vandaag is de uilentocht! Nieuw dit jaar is dat er ook leiding zal meewandelen.  We spreken af aan de crypte om 17:00. Bekijk voor meer informatie zeker en vast het editoriaal. U kan u inschrijven via deze link. https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGans…/viewform

Verder willen we graag nog eens even laten weten wat de WEEKENDDATA zijn; ons weekend zal doorgaan 21-22april ook kunnen we al laten weten dat dit weekend zal doorgaan te As. We hopen uiteraard dat jullie er allemaal bij zullen zijn!! J

Een stevige scoutspol jullie allerleukste leiding Katrien, Arno, Anouk, Vincent, Jules & Britt


Jonggidsen

Dag lieve jonggidsen,

Deze maand maken we er zeker een feestje van!!! Dit kan ons enkel en alleen lukken met jullie hulp! Om te beginnen verwachten we jullie op elke activiteit of uw vriendinnen nu komen of niet, hoe meer zielen hoe meer vreugde :-).

Scouts is altijd een groot feest, maar het leven is ook een groot feest! Als er geen leuk feestje in je agenda staat dan oraniseer je er zelf wel een! Het hoogtepunt is natuurlijk de taart….

<Vul het verhaal zelf verder aan>

Je hebt zin in een feestje. Daarom besluit je gek te doen en roep je …………………….. (levensmotto)! De gastenlijst is superbelangrijk, daarom besluit je ……… (huisnummer) mensen uit te nodigen. Bovenaan de lijst staan …………… (BV’er), ………………. (favo Youtuber) en ………………….. (bekende voetballer). Je gaat de uitnodiging via ……………(Social Media) versturen. je kiest een plaatje van …………… (wild dier) dat aan het ……………… (gekke sport) is. Dat moet wel succesvol zijn. Ook tag je ………… (Victoria’s Secret Angel) en …………….. (naam tandarts) in de uitnodiging. Als zij komen dan kan er niets misgaan.

Tijd om te shoppen voor een outfit in ………… (Europese stad). Je neemt je ……………. (familielid) mee. Jullie komen aan bij ………… (favo designer) en je wordt verwelkomt met een glas …………. (vieze drank) en geholpen door …………… (hatelijke leerkracht), ze hangt …….. (geluksgetal) jurken aan het rek. WoW! Je roept …………… (1e zin van lievelingsnummer van this moment). Vervolgens gris je een jurk van ………… (knutselmateriaal) met ………… (soort snoep) print uit haar handen. Je hoeft ‘m niet eens te passen, je neemt de jurk mee en rekent bij de kassa …….. (je lengte in cm) euro af. Terug in België moet je nog de locatie selecteren, uiteindelijk ga je voor …………….. (favo sportclub).

Op de avond van het feest versier je de ruimte met ………………………… (eten uit Italiaanse keuken) en 10 000 ballonnen in de vorm van een  ………………….. (lichaamsdeel). Als barpersoneel heb je ……………………………………….. (buurjongen) en ……………………………… (knapste jongen van de school) geregeld. Er worden heerlijke drankjes zoals sap van ……… (groente) en ……….. (zuivelproduct) geserveerd. Je bent zo goed voorbereid, er kan niets misgaan. Het volk druppelt binnen en iedereen heeft zich aan de …….. (thema) dresscode gehouden. De muziek die gedraaid wordt door ………. (bekende DJ) is super, zelfs hits als ………………………………………….. (titel van een kinderboek) en …………………………………………….. (titel van rock nummer). Iedereen is aan het dansen en vooral ………………………… (bekende dans) is populair. Nu het feest lekker op gang is, realiseer je je iets vreselijks. Je bent het eten vergeten te regelen! Je gilt zooooo hard als ……………. (personage van horrorfilm).

Een oplossing lijkt verder weg dan ……………… (land). Plotseling herinner je je dat je het nummer van de cake boys hebt.
In hun reclamespot beloven ze binnen ……………. (laatste 2 cijfers van postcode) minuten een taart te bezorgen. Niet veel later wordt er aangebeld en staan er 2 boys met een gigantische …………………… (lievelingskleur) taart van …………………. (lievelingseten) voor de duurt.

Nu dat feest gered is kunnen we verder gaan met de planning van de maand zodat jullie zeker niet dubbel boeken en onze feesten niet missen 😉

ZONDAG 4 MAART: activiteit van 2 tot 5! Tip: neem een banaan mee

ZONDAG 11 MAART: na lang wachten is het eindelijk tijd voor het MAFFIASPELLLLL whoehoeee
ZEER BELANGRIJK is dat iedereen met de fiets komt, wasknijpers  en spelkaarten meeneemt.
Gelijk elk jaar verwachten we coole maffia-outfits

ZONDAG 18 MAART:  een leuke schattenjacht met een nog leukere verrassing op het einde

ZATERDAG 24 MAART UILENTOCHT – de wandeling kan gedaan worden met een groepje jonggidsen of natuurlijk met uw ouders, dat kies je zelf voor meer info zie het evenement op fb! Als je zonder ouders komt, we verzamelen om 18 uur aan de crypte.

Inschrijven voor de uilentocht via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGansIVIp9_HUV4PdKJmERTrZH0-jIS-mcItA/viewform

 • Zondag 25 maart geen activiteit

Jongverkenners

Beste jongverkenners,

Als leiding weten wij dat jullie uitermate geïnteresseerd zijn in het nieuws. Zo weten jullie natuurlijk dat op 6 februari 2018 een heel zware en grote raket de lucht in werd geschoten om zo een heel mooie auto naar Mars te kunnen sturen. Voor degenen die niet kunnen volgen:

1) De raket-lancering!

2) In de lucht werden de twee boosters losgekoppeld om dan terug te landen.

3) Spijtig genoeg belandde de middelste booster in de zee.

4) Nu is deze Tesla Roadster op weg naar Mars.

Nu zijn jullie vast geïnteresseerd hoe jullie zelf zo’n reuze raket kunnen maken?

Misschien kan volgende link jullie daar zeker bij helpen:

https://www.spacepage.be/artikelen/waterraketten/het-bouwen-van-een-raket-en-onderdelen/bouwen-van-een-eenvoudige-waterraket

In maart staat jullie trouwens een hele leuke maand te wachten! We starten de maand met een spetterend weekend. Deze zal doorgaan op 3-4 maart. Hiervoor kunnen jullie je inschrijven via volgende link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmJSQ-whTKj74Dz6IHuvub7fXhsy2J61ObzlKqqYn__qBEXA/viewform

Op zaterdag verwachten wij jullie om 9 uur in het huisje. Het kan handig te zijn om te carpoolen. Op zondag mogen jullie terug opgepikt worden omstreeks 4 uur. Het huisje heeft volgend adres:

“Jeugd- en vakantiecentrum”

Lupinestraat 1, 3940 Hechtel-Eksel.

Ons huisje daar is “P3 de Grasmus”.

Om te carpoolen hebben we deze site waarop iedereen kan aangeven hoeveel plaatsen ze nog vrij hebben in de auto en waar je een plaatsje kan reserveren bij iemand anders.

Voor de heenrit: https://carpoolorganiseren.be/evenement/jongverkennerweekend-2018-2

Voor de terugrit:https://carpoolorganiseren.be/evenement/jongverkennerweekend-2018-terugrit-1

Het weekend kost 25 euro (cash te betalen op het weekend) en jullie nemen best volgende dingen mee:

  • €25 cash (en liefst gepast), af te geven bij aankomst zaterdagochtend
  • Dikke slaapzak
  • Bedovertrek en kussen
  • Warme speelkledij, het is winter en we gaan veel buitenspelen
  • Handschoenen, sjaal, muts, dikke kousen
  • Uniform, aanhebben bij aankomst
  • Ondergoed en sokken voor iedere dag
  • Pyjama
  • Regenjas
  • Stevige schoenen
  • Tandpasta, tandenborstel
  • Handdoek
  • Zaklamp
  • Identiteitskaart
 • Verkleedkleren (Avonturier/racepiloot/Bear Grylls)
 • Keukenhanddoek

Wat nemen we niet mee?

  • GSM en andere elektronische toestellen (box, ipod…)
  • Dolken
  • Juwelen en andere waardevolle voorwerpen

Zondag 11 maart spelen we het grote ‘Is pluto een planeet of niet?’ spel van 2 tot 5 aan de crypte.

Zondag 18 maart is er een grote verassing van 2 tot 5 aan de crypte.

Zaterdag 24 maart is het uilentocht! Voor heel wat meer informatie verwijs ik naar het editoriaal (ook hoe je je in kan schrijven). Dit is een superleuke (korte) wandeltocht die de activiteit van het weekend vervangt. Overtuig je familie dus maar om mee te komen wandelen en eens te ervaren hoe het is een scout te zijn. Leden mogen gratis deelnemen. Onderweg wordt een hapje en drankje aangeboden. De leden die zonder ouders komen  wandelen samen in groep. We vertrekken als groep op 18 uur!! De rest kan vertrekken tussen 17 en 19 uur. Dus OF met ouders op vrij te kiezen uur OF zonder ouders maar in groep om 18 uur vertrekken! Inschrijven via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGansIVIp9_HUV4PdKJmERTrZH0-jIS-mcItA/viewform

Zondag 25 maart is het dus géén activiteit!!

Afmelden voor een activiteit wordt zeer erg geapprecieerd! Dit kan via mail: jongverkenners@scoutsgenkcentrum.be en dus niet via de whatsappgroep!

Dat brengt ons ook bij het einde van de maand.

Een stevige scoutspol van jullie lievelingsleiding,

Sophie, Tim, Rik, Piet, Thibeau en Anne


Gidsen

Yo gidsen,

Wa een vies affe maand was februari? Kom nog een leefweek doen johhh!!!

Nene joh, helaas gaat dat niet! Maar laten we in Maart dan nog maar wat toffe activiteiten doen. Aangezien jullie al heel veel weten, maar graag nog zo veel bijleren, hebben wij een paar weetjes voor jullie. Wist je dat…

 1. De langste plaatsnaam ter wereld is te vinden is Wales, hier kun je het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch vinden. Deze plaatsnaam telt 58 letters. Google dit rare weetje maar!
 2. De kakkerlak kan meer dan negen dagen in leven blijven… zonder hoofd wel te verstaan.
 3. Er zijn meer sterren in de ruimte, dan er aan zandkorrels zijn op alle stranden in de wereld.
 4. Dolfijnen slapen met hun ogen open of alleen met 1 oog open.
 5. De datum van 7-10-2017 blijft hetzelfde als je ‘m van achter naar voren leest.
 6. Als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, dan wordt hij wit.
 7. Water bedekt ongeveer 70 procent van de oppervlakte van de hele aarde, maar 97 procent van dat water is niet te drinken.
 8. De kolibrie kan achteruit vliegen.
 9. De eucalyptusboom uit Australië en de sequoia uit Californië worden het langst. Beide bomen kunnen meer dan 100 meter worden!
 10. De zandtijgerhaai eet zijn broertjes en zusjes op voordat het geboren wordt.
 11. De gemiddelde vrouw eet 20 kilogram lipstick in haar leven.
 12. Clownvissen beginnen hun leven als een mannetje en tijdens hun leven veranderen ze in een vrouwtje.
 13. Op de planeet Jupiter regent het diamanten…
 14. Een octopus heeft 3 harten.
 15. Iedereen heeft een unieke tongafdruk, net als een unieke vingerafdruk.
 16. De hondenrassen chow-chow en Shar-Pei zijn de enige rassen met een zwarte tong. Alle andere honden hebben een roze tong, net als de mens.
 17. Struisvogels kunnen sneller rennen dan paarden.
 18. Een bij kan 300 keer zijn eigen gewicht tillen en een mier 50 keer zijn gewicht.
 19. Slakken kunnen 3 jaar slapen.
 20. De mensenhaai heeft ongeveer 3000 tanden.
 21. De meest populaire voornaam ter wereld is Mohammed (of variaties daarvan).
 22. De beroemde wiskundige, natuurkundige, astronoom en filosoof Isaac Newton was ook uitvinder van… het kattenluikje.
 23. Een van de oudste mensen ooit, Jeanne Calment, rookte maar liefst 96 jaar van haar leven en at lange tijd 1 kilo chocolade per week. Ze is 122 jaar geworden. Ze kwam overigens uit een rijke familie en hoefde nooit te werken.
 24. De olifant is het enige zoogdier op aarde dat niet kan springen. Dat is een rare weetje he!
 25. Het merendeel van de mensen kent het verschil niet tussen honger en dorst. De meesten hebben de neiging om iets te eten als we dorst hebben.
 26. Ja echt… als je teveel wortels eet kun je er oranje worden.
 27. Melk van een van nijlpaard is roze.
 28. Het is mogelijk voor mensen om balonnen op te blazen met hun oren.
 29. We sluiten af met de raarste weetje en feit: in 1945 was er een haan die 18 maanden leefde zonder een hoofd. De haan heette Mike.
 30. De lengte van onze darmen zijn ongeveer 8 en een halve meter!

Alstublieft lieve gidsen, nu zijn jullie weer heel wat slimmer.

Hier de planning voor maart.

Zo 4 maart: geen activiteit, rust ma goed uit en leer voor uw toetsen, want leefweek was vies vermoeiend.

Zo 11 maart: leuke activiteit van 2-5h

Zo 18 maart: zeer leuke activiteit van 2-5h

Za 24 maart: UILENTOCHT!!!! Aan de crypte om 18u 😉 Inschrijven via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEYYDDWlbDVKGansIVIp9_HUV4PdKJmERTrZH0-jIS-mcItA/viewform


Verkenners

Liefste verkenners,

Een aantal wist-je-datjes:

 • Gemiddeld slik je per dag 1,5 kg snot in. You’re welcome.
 • Wist je dat wanneer je een niesbui probeert te onderdrukken, er een ader kan ontploffen? En dat als je je ogen niet sluit tijdens het niezen, er een kans bestaat dat ze uit je oogkas kunnen springen?
 • Volgens onderzoeken produceert een mens jaarlijks 55 kg uitwerpselen (in welke vorm dan ook) en 545 liter urine.
 • Een olifant weegt minder dan de tong van een walvis.
 • Als je een goudvis in een donkere kamer opsluit, wordt hij wit.
 • Coca-cola was vroeger groen, en bevatte cocaïne.
 • Een kakkerlak kan 9 dagen in leven blijven zonder zijn hoofd.
 • Vrouwen gemiddeld 2 jaar van hun leven in de badkamer doorbrengen.
 • Er sterven op een jaar ongeveer 80 mensen aan vallende kokosnoten.
 • Het oog van een struisvogel is groter dan zijn hersenen.

Maar leiding, wat gaan wij dan doen deze maand?

Maar leiding, hebben jullie ook mooie foto’s van ons toen we jonger waren?


Jins

HET LEVEN ZOALS HET IS

DE JINS

Het is geel en groen wat is het?

Goed geraden! Het is onze

enige echte TG.

Hij is geen hart, geen klaver en geen koek, wat is hij?

Alweer juist! Onze enige echte SC de schup!

Onze enige echte MB

is een beetje in de sneeuw gaan liggen

Terwijl onze enige echte GS enkel kan dromen van een one-in-hole


Enkele jins gingen al eens verkennen waar we op jinreis kunnen gaan.

Kan onze enige echte ZL ons even laten weten

Of Prague, Czech Republic de moeite is?

En zeker onze enige echte KVB we gaan terug maar dan uiteraard wel met leukere personen.

We sluiten af met enkele suggesties voor onze enige echte jins:

Onze enige echte LG haalde slechts 380 likes op haar laatste foto. Liefste LG, wat is er aan de hand meid, dat kan beter!

Onze enige echte IM vierde de verjaardag van twee van haar beste vriendinnen.

Liefste IM nu ge bij de jins zit zijn enkel wij THE BEST, kunnen we dat afspreken?

Onze enige echte KVB kuste een ballon.

Liefste KVB STOP MET BALLONEN KUSSEN en KUS EEN JIN NU HET NOG KAN!!!!Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

Februari 2018


Editoriaal

Beste scoutsvrienden,

Er zit alweer een maand vol met schitterende activiteiten op. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Voor een groot deel van de leiding was het een maand vol studeren en grote toetsen, gelukkig mocht de leiding op de steun van de jins rekenen. Zo deden ze al wat ervaring op voor het echte werk op ons grote jaarlijkse kamp, waar ze voor de eerste keer echte leiding worden. Spannend!

Februari staat voor de deur en hopelijk wordt die net zo leuk als januari. Een scoutsmaand vol verassingen. Misschien valt er nog wat sneeuw? Misschien gaan jullie op takweekend? Misschien hebben jullie leefweek? Voor meer informatie zeker de takartikels eens lezen!

Vergeet deze data niet in je agenda te zetten! Dit wil je voor geen geld missen!

Uilentocht

Onze jaarlijkse wandeling zal dit jaar door gaan op zaterdag 24 maart in de bosrijke omgeving van de Melberg.  Voor meer informatie raden wij u zeker aan om het facebookevenement in de gaten te houden:  https://www.facebook.com/events/1519903221428455/ .

WEEKEND van de Houten Kop

Hét weekend van het jaar voor onze scouts, zal dit jaar doorgaan op 6,7 & 8 april, noteer dit weekend dus al zeker in jullie agenda en volg de facebookpagina om op de hoogte te blijven: https://www.facebook.com/Weekend-van-de-Houten-Kop-1037998646300134/

Takweekenden

Wolfjes en Panterkes: 17 – 18 februari

Berewouters: 24 – 25 februari

Tijgerwouters: 21 – 22 april

Jonggidsen: 21 – 22 april

Jongverkenners: 3 – 4 maart

Gidsen: 21 – 22 april

Verkenners: 20 – 22 april

Jins: 20 – 22 april

 

Trooper

Op onze trooperpagina vinden jullie superveel webshops, iedere week sluiten meer en meer winkels zich erbij aan, zo zijn er ook veel sites waarop je je vakantie kan boeken. Dus als je je zomervakantie online boekt, of gewoon een andere online aankoop doet, vergeet dan zeker onze trooperpagina niet. www.trooper.be/jvksgc

PS Bij het plannen van je vakantie natuurlijk wel rekening houden met de kampdata 😉

Jongste leden: 5 augustus tot 11 augustus 2018

Oudste leden: 1 augustus tot 11 augustus 2018

Jins & leiding: 28 juli tot 11 augustus 2018

Ziezo, dat was dan weer het editoriaal voor deze maand. Ik hoop dat jullie allemaal veel plezier beleven in deze scoutsmaand.

Een stevige scoutspol,

De groepsleiding

Tuur Vandeurzen, Yves Jageneau en Ella Steenberghs


Inhoud:

Wolfjes

Dag Lieve Wolfjes,

Vonden jullie het vorige maand ook zo leuk met de Jins? Ik kijk al uit naar het kamp, want dan komen ze ons weer vergezellen!

En hebben jullie het al gehoord? Jullie leiding komt EINDELIJK terug!!

Dit moet gevierd worden! En wel met een hele maand vol leuke, spannende en coole spelletjes.

Maar die spelletjes zijn enkel leuk als jullie er bij zijn! Zet de volgende datums dus zeker in jullie agenda:

 • 4 Februari: ‘we vieren dat onze leiding terug is’-spel
 • 11 Februari: we spelen het ‘wie is er de sterkste wolf’-spel
 • 17-18 Februari: WEEKEND jeeeeeeejjj
  • 2 dagen vol scoutspret samen met de Pantertjes!
  • Inschrijven: stuur een e-mail om jullie aanwezigheid te bevestigen en vermeld ook zeker allergieën en/ of speciale wensen. Stuur dit naar het e-mailadres: silje.vb@hotmail.com
  • Het weekend zal doorgaan in ‘Het Jommekeshuis’ te Beverlo
  • meer informatie krijgen jullie via mail in de loop van februari
  • Twijfel niet om ons aan te spreken indien jullie vragen hebben
 • 25 Februari: het ‘waar is Wally’- spel

Tot snel! 😊


Panters

Dag Lieve Panters,

Hoe leuk was januari? Die jins mogen wel vaker komen helpen he? Niet getreurd: op kamp komen ze gewoon terug!!

En hebben jullie het al gehoord? Jullie leiding komt EINDELIJK terug!!

Dit moet gevierd worden! En wel met een hele maand vol leuke, spannende en coole spelletjes.

Maar die spelletjes zijn enkel leuk als jullie er natuurlijk bij zijn! Zet de volgende datums dus zeker in jullie agenda:

 • 4 Februari: ‘we vieren dat onze leiding terug is’-spel
 • 11 Februari: we maken Genk onveilig want we spelen ‘het grote maffiaspel’
 • 17-18 Februari: WEEKEND jeeeeeeejjj
  • 2 dagen vol scoutspret samen met de wolfjes!
  • Inschrijven: stuur een e-mail om jullie aanwezigheid te bevestigen en vermeld ook zeker allergieën en/ of speciale wensen. Stuur dit naar het e-mailadres: leenvandevenne@hotmail.com
  • Het weekend zal doorgaan in ‘Het Jommekeshuis’ te Beverlo
  • meer informatie krijgen jullie via mail in de loop van februari
  • Twijfel niet om ons aan te spreken indien jullie vragen hebben
 • 25 Februari: het ‘wie is het’- spel

Tot snel! 😊


Berewouters

Hey ho Berewouters

Er staat alweer een nieuwe maand vol ontzettend leuke zondagen voor de deur! Beter zelfs: we gaan 24-25 februari op berewouterweekend – wat ongetwijfeld geweldig wordt (vergeet je hier niet voor in te schrijven door te mailen naar maud.vandevenne4@gmail.com).

Activiteiten:

Zondag 4 februari 2 tot 5: het grote wie is het spel.

Zondag 11 februari 2 tot 5: nu de Olympische Winterspelen weer begonnen zijn, is het tijd om zelf te tonen hoe sportief jullie zijn in onze eigen Olympische Berenspelen.

Zondag 18 februari 2 tot 5: grote Chinees Nieuwjaar spel waarin we nagaan of je horoscoop al is uitgekomen.

Zaterdag 24 en zondag 25 februari: takweekend!!

Afspraak om 9h30 zaterdagochtend in het Chiroheem Opoeteren, Neeroeterenstraat 18, 3680 Maaseik (Opoeteren). Hier kunnen jullie ouders jullie ook weer om 16h de zondag komen ophalen.

Dit weekend staat helemaal in het thema van iedereen zijn favoriete filmmaker: Disney!

Bereid je dus maar alvast voor op eindeloze herhaling van de Frozen en Aladdin soundtrack en neem leuke verkleedkleren mee om je om te toveren in je favoriete Disney-personage (of toch althans een poging tot). Vergeet je niet in te schrijven door te mailen naar maud.vandevenne4@gmail.com.

ZEKER mee te nemen:

 • 25 euro
 • Scoutsuniform
 • Regenjas
 • Regenlaarzen
 • Handschoenen
 • Warme trui
 • Hoeslaken en kussensloop
 • Slaapzak
 • Disney verkleedkleren (of wel een poging tot)
 • Zaklamp
 • Pyjama
 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Ondergoed
 • Warme kousen
 • Identiteitskaart

Voor zij die geen idee hebben als wie zich moeten verkleden:

Groetjes en tot zondag

Bo, Maud, Maud, Maxine, Stef en Stef


Tijgerwouters

DAG BESTE TIJGERWOUTERS,

Januari is gedaan dus nu kan jullie echt leiding weer voor jullie staan!!!!!

De examens zijn nu voorbij, dus nu zullen we weer ons best doen om elke week te komen en fantastische spellen te spelen. Hopelijk hebben jullie de jins goed verzorgd want zij zullen jullie toekomstige leiding worden op kamp en ook daarna 🙂 

Activiteiten:

 • Zondag 4 februari: Een stevig bosspel, het is nog steeds koud in februari dus doe jullie zeker warm genoeg aan!
 • Zondag 11 februari: Het Oh-nee-ik-heb-nog-geen-date-voor-Valentijn-spel!!! Zijn er koppeltjes bij de Tijgerwouters? Misschien na deze dag wel.. 😉
 • Zondag 18 februari: GEWOON EEN SUPERTOF SPEL ZOALS ANDERS!!!!
 • Zondag 25 februari: Maart is bijna aangebroken en ik hoor de vogeltjes alweer fluiten buiten, des te meer reden om te komen vandaag!

Hier zijn enkel raadsels voor als jullie je vervelen als het geen scouts is:

 • Welke letter van het alfabet kun je drinken?
 • Ik ben van jou, maar andere mensen gebruiken het meer dan jezelf. Wat ben ik?
 • Hoeveel zand zit er in een kuil van 6 meter lang, 2 meter breed en 3 meter diep?
 • 1+1+1+1+1+1+1+1×0+1= ??

 

Belangrijk voor de ouders:

Het weekend dat oorspronkelijk doorging op 10 -11 maart is door omstandigheden verplaatst naar 21 -22 april!!!

 

 

Antwoorden van de raadsels:

 • T
 • Jouw naam
 • Er zit geen zand in een uitgegraven kuil!!!
 • 8

Wij hopen jullie allemaal te zien in februari!

Een stevige scoutspol,

Jules, Anouk, Britt, Vincent, Kartrien, Arno

xxx


Jonggidsen

Dag liefste Jonggidsen

De maand Januari is voorbij gevlogen en jullie lieve leiding heeft eindelijk gedaan met de examens!!! Dus we hebben weer zeeën van tijd om jullie te animeren op zondag.

We hebben gemerkt dat de koude en het slechte weer het aantal aanwezigen  jonggidsen heeft doen dalen. Weerman frank heeft laten weten dat februari  er 1000000x beter uit ziet 🙂

Wij houden de aanwezigen en afwezigen goed bij… Dus wees een echte scout en zet die zondag namiddag op de eerste plaats!!

Zondag 04/02: van 2 tot5 een tof  geweldig formidabel leuk verrassing spel!!!

Schrijf een leuk gedichtje voor jullie leiding! En je zal een HEEL GROOT voordeel krijgen tijdens het spel .

Zondag 11/02: van 2tot 5 HET GROTE MILITAIRE LEGER SPEL!

Maak jullie alvast klaar voor een actieve dag!! Zorg dat je scherp staat en volledig in form bent voor dit spel! Hier zijn enkele thuis opdrachten die jullie worden opgedragen door  commandant Bram 🙂

Zondag 18/02: van 2 tot 5 .We gaan op jacht! Dus zeker komen zodat we met genoeg  zijn voor de vangst.

Zondag 25/02: van 2tot 5. We kunnen gaan chillen hier en daar met Ronnie Flex en lil kleine of wat goochelen en Matthias doen verdwijnen.

Tot snel!! Jullie allerliefste leiding

Hanne, Roos, Kaat, Matthias en Bram


Jongverkenners

Dag liefste jongverkennerkes,

De maand januari zit er al weer op, man wat vliegt de tijd. Dit wil zeggen dat de examens van de leiding gedaan zijn, viel jullie tijdelijke leiding goed mee? Nu moeten jullie allemaal duimen voor de leiding dat onze punten ook goed zijn hè (of willen jullie dat wij niet mee gaan op kamp en allemaal andere leiding in onze plaats? Die laten jullie misschien niet zoveel pompen als wij (ofja Rik toch hihi)

Na de maand januari komt …. Inderdaad april, nene mopje het is tijd voor februari.

Enkele leuke weetjes over februari:

 • De leiding heeft eindelijk een weekje welverdiende vakantie
 • Romeinse naam van februari = Mensis Februaris
 • Joodse naam = adar
 • Het is de maand van carnaval dus trek je masker maar aan
 • 31 februari jullie niet naar school moeten 😉

In februari is het weer tijd voor leuke spelletjes

zondag 4 februari: 14-17u aan de crypte: we gaan vandaag op zoek naar de smurfin, tijdens men mondeling examen smurfenwetenschappen hoorde ik geroep in de kamer van professor gargamel maar ik durfde niet te protesteren uit schik dat ik slechte punten ga hebben en niet mee op kamp kan. Dus trek je rode pinnenmuts maar op en kom helpen zoeken. Nee mopje, smurfin al gevonden. Kom als rapper verkleed, veel bling-bling en lelijke trainingen worden beloond met volgers op insta.

Zondag 11 februari: 14-17u aan de crypte: vandaag spelen we het grote bouw je eigen gocart spel en zullen we met deze zelfgemaakte gocart gaan racen tot de dood en terug

Zondag 18 februari: vandaag bakken we pannenkoeken. (haha hadden jullie wel gehoopt eh, vandaag gaan we op zoek naar algemene wereldverovering en kunnen jullie erna wat dictatortje spelen.

Zondag 25 februari: vandaag gaan we samen met winnie the pooh en teigetje op kippenjacht. Verwacht je aan een avontuurlijk spel met echte kippen. En kampen, we moeten onze forten die we vorige week gebouwd hebben ook eens uittesten!

PS: in februari kan het weer onvoorspelbaar zijn daarom zijn er 2 uitzonderingen:

 • als er sneeuw ligt: NEEM JE SLEE MEE
 • als het warm is: neem een zwembroek mee

En voor maart, uitermate belangrijk: WEEKENDDDDD 3-4 maart! Inschrijven via de volgende link!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmJSQ-whTKj74Dz6IHuvub7fXhsy2J61ObzlKqqYn__qBEXA/viewform

Afmelden voor een activiteit wordt zeer erg geapprecieerd! Dit kan via mail: jongverkenners@scoutsgenkcentrum.be en dus niet via de whatsappgroep!

oke genoeg gezeverd, nu moet ik terug gaan studeren adiossss en tot zondag

een zoentje op je wang

van je kapoen

Tim, Anne, Sophie, Thibeau, Piet en Rik


Gidsen

Dag gidsjes,

Februari staat voor de deur en hopelijk lukt jullie ‘ NEW YEAR NEW ME’ plan al goed! Ik hoop dat de goede voornemers nog eventjes stand zullen blijven houden… Laten we even opsommen wat ik gehoord heb…

 • Minder chocolade en chips eten
 • Meer sporten
 • Minder zagen tegen mama
 • Uit mezelf het afwas machine uitladen
 • Mijn eerste kus krijgen

Dankzij de joepie hebben we een paar praktische tips voor die 5de voornemers

5 dingen die je kunt verwachten van je eerste kus

1. Het is awkward
Hoe je het ook draait of keert, het wordt minstens een klein beetje awkward. Omdat je je – hoe perfect de situatie ook is – zult afvragen ‘hoe het nu moet’.

2. Het is natter dan je denkt
Jij hebt speeksel, de persoon die je kust heeft speeksel… reken maar uit.

3. Je hebt niet zo veel tong nodig als je denkt
Je denkt misschien dat tongkussen echt veel tong nodig heeft. Neem het aan van ons, dat is niet zo. Een klein beetje tong is voldoende.

4. Het is korter dan je denkt
En zo veel sneller voorbij dan je denkt. Je stelt je zodanig vaak voor hoe het wordt en als het dan eindelijk gebeurt, ben je zodanig geconcentreerd op het juist doen, dat het voorbij is voor je het weet.

5. Je zult panikeren over of je alles wel goed doet
Doe dat niet. Een eerste kus moet een klein beetje ongemakkelijk zijn, maar je moet zéker genieten van het moment. Probeer je zorgen achterwege te laten.

Hopelijk zijn jullie er iets mee!!!
Voor deze maand of course altijd activiteit 2-5
4 februari: Kijken hoe we meer gaan sporten en minder gaan snoepen spel
11 februari: Valentijns-date spel
18 februari: Mijn hart is gebroken door die fuckboy spel
25 februari: We gaan yolo spel

Dikke smakkerd,
De gidsenleiding


Verkenners

Welgekomen verkenners

Ten eerste: leuk dat je dit leest (belangrijk)

Ten tweede: zeg tegen jullie vriendjes dat ze de speelvogel altijd grondig doornemen

Ten derde: de maand februari wordt een maand om nooit te vergeten

Ten vierde: Ben is de leukste leiding ooit

Ten vijfde: ah.. eerste zondag van februari -> wil dus ook zeggen activiteit! We gaan een leuk spelletje spelen van 14u tot 17u, wees allemaal op tijd en natuurlijk met de vélo!

Ten zesde: uw mama heeft drie nipples

Ten zevende: wie als eerst op facebook zet wie de kleinste piemel heeft van de verkenners krijgt een consumptie van de hoofleider Tuur Vandeurzen!!

Ten achtste: Be yourself, everyone else is already taken.

Ten negende: please like and subscribe to my youtube channel ‘Dennis Croes’, ik heb hele leuke filmpjes op men kanaal xoxo

Ten tiende: Verkenners hebben respect voor vrouwen!

Ten elfde: Morgen activiteit zeker komen

Ten twaalfde: ah.. het is weer zondag -> activiteit! Vandaag spelen we een maffiaspel, verkleed u dus gelijk een echte maffiabaas..

Ten dertiende: ah spijtig jullie moeten naar school (de leiding ook hoor)

Ten veertiende: mijn inspiratie is een beetje op

Ten vijftiende: geen naaktfoto’s van Andreas meer aub! (BELANGRIJK)

Ten zestiende: Piet wat zeg je van heel de maand maart voetballen?

Ten zeventiende: Arno uw haar is niet zo mooi

Ten achttiende: Gijs gewonnen met de voetbal?

Ten negentiende: WAAAAAAAAAAAAAT BELANRIJK DAT JULLIE DIT LEZEN! We hebben leefweek! Kom allemaal ZONDAG DE 18de om 20U naar de crypte. Jullie pakken alles mee wat je denkt nodig te hebben voor een week te overleven! Schoolboeken, bedje, slaapzak, boekentas, sportkleren, proper kleren (niet heel de week dezelfde onderbroek!)

Ten  twintigste: LEEFWEEK

Ten eenentwintigste: LEEFWEEK

Ten tweeëntwintigste: nog altijd LEEFWEEK

Ten drieëntwintigste: LEEFWEEK oh L laatste dag LEEFWEEK jullie ouders mogen jullie komen halen rond 5u aan de crypte!

Ten vierentwintigste: het is zaterdag vandaag

Ten vijfentwintigste: zondag MAAR geen activiteit! We zijn jullie beu na een week samen te hebben geleefd!!!

Ten zesentwintigste: als jullie nog steeds aan het lezen.. wow af! Leuke verkenner dan!

Ten zevenentwintigste: oh laatste dag van februari.. ik zie jullie in maart met een nieuwe speelvogel

Ten achtentwintigste: Nog eens laatste dag van februari

Doei xoxo de leukste leiding


Jins

Liefste Jins,

Met trots kunnen we zeggen dat we het jaar goed begonnen zijn. Nieuwjaarsnacht was namelijk een groot succes en iets waar we zeer tevreden over mogen zijn.

Maar dit kon enkel door jullie harde werk. Naast de Jins waren er nog een paar scoutsleiding die meegeholpen helpen, hun zijn we natuurlijk ook dankbaar!

Maar wat houdt het nieuwjaar nu eigenlijk in? Een nieuwjaar staat symbool voor een nieuwe kans, een nieuw begin. Om je te herpakken en fouten in het verleden te laten!

We hopen dat jullie goede voornemens hebben en fijn jaar zullen hebben. Natuurlijk zal dat geen probleem zijn met de toffe activiteiten die we nog gaan hebben.

Maar het is niet omdat Nieuwjaarsnacht een succes was dat al onze toffe evenementen gedaan zijn! Binnenkort komt onze geweldige spaghetti avond en later ook nog eens houten kop waar de jeugd nog eens kan losgaan.

We hopen op een jaar waar veel samenwerking aanwezig zal zijn en talloze herinneringen bij zullen komen.

Groetjes, jins & jinleiding

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email