Speelvogel februari 2024

Scouts Genk-Centrum


Editoriaal

Beste scoutsvrienden,
Er zit alweer een maand vol met schitterende activiteiten op. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Voor een groot deel van de leiding was het een maand vol studeren en grote toetsen, gelukkig mocht de leiding op de steun van de jins rekenen. Zo deden ze al wat ervaring op voor het echte werk op ons grote jaarlijkse kamp, waar ze voor de eerste keer echte leiding worden. Spannend!


Februari staat voor de deur en hopelijk wordt die net zo leuk als januari. Een scoutsmaand vol verrassingen. Misschien valt er nog wat sneeuw? Misschien gaan jullie op takweekend? Misschien hebben jullie leefweek? Voor meer informatie zeker de takartikels eens lezen!
Vergeet deze data niet in je agenda te zetten! Dit wil je voor geen geld missen!

Weekend van de Houten Kop
HET weekend van het jaar voor onze scouts, zal dit jaar doorgaan op 5, 6 en 7 april, noteer dit weekend dus al zeker in jullie agenda!

Ziezo, dat was dan weer het editoriaal voor deze maand. Wij hopen dat jullie allemaal veel plezier beleven in deze scoutsmaand.

Een stevige scoutspol,
De groepsleiding
Casper, Lana en Gijs


Inhoud:

Wolfjes

Dag allerstoerste wolfjes

De eerste maand van het jaar zit er alweer op. En dat was er een vol sneeuwpret!! We hopen dat jullie je enorm hebben geamuseerd met de jins en niet te veel last gehad van de kou! In februari zijn onze examens gedaan dus wij staan weer volledig paraat voor jullieee !!

Hieronder is het programma voor deze leuke maand:

 • zondag 4/02(14u-17u) ; alweer bijna vakantie voor jullie!! Misschien wel een ideaal moment om jullie op te leiden tot echte piloten om naar jullie favoriete vakantiebestemming te vliegen ✈️✈️
 • zondag 11/02 (14u-17u) ; we gaan carnaval vieren!! Verkleed jullie zo goed en kleurrijk mogelijk 🌈
 • zondag 18/02 (14u-17u) ; We zijn benieuwd of jullie na Valentijn vlinders in jullie buik hebben en de harten van de leiding kunnen veroveren tijdens deze activiteit vol liefde en plezier <33
 • zondag 25/02 (14u-17u) ; we gaan de maand goed afsluiten met een leuke en actieve namiddag!!

heeel veel groetjes van jullie liefste leiding
Anouk, Arne, Bauke, Floor, Hart, Natan en Stijn


Berewouters

Dag lieve beren

Het is weer even geleden dat jullie samen met al jullie leiding een spel hebben kunnen spelen ☹ maar we moeten toegeven, de groene jins hebben het de afgelopen maand niet slecht gedaan. En nu het fantastische nieuws waar jullie allemaal op hebben gewacht: de leiding heeft de zware examens doorstaan!!! In februari gaan we weer met z’n allen zorgen voor super leuke zondagen vol avontuur en plezier.

Belangrijk: we gaan tijdens het weekend van 16-17 maart op takweekend heujj!! Verder info volgt zo snel mogelijk.

 • Zondag 4 februari: Expeditie Robinson – de strijd tussen Kamp Noord en Kamp Zuid, hoe spannend!! De aftrap van de spelletjes met jullie lang gemiste leiding, begint op 4 februari met een epische strijd tussen Kamp Noord en Kamp Zuid.

 • Zondag 11 februari: Super-duper-leuk-vet Carnavalspel (tijd om te fieessten!) Op 11 februari staat er iets heel speciaals op de planning. Een carnavalspel met gekke kostuums en lachwekkende opdrachten! Offff misschien, net op tijd voor Valentijnsdag, heeft de leiding iets romantisch in gedachten hmmm? (spoiler; het wordt natuurlijk een carnavalspel, want NIKS is leuker dan Carnaval).

 • Zondag 18 februari: Gelaaie stadsspel Op 18 februari gaan we de stad in voor een uitdagend stadsspel. Bereid je voor op mysteries, opdrachten en misschien zelfs een paar verrassingen…

 • Zondag 25 februari: Het-Wat-Weten-Jullie-Over-Het-Schrikkeljaar-Spel. We sluiten de maand af met een spel dat draait om het schrikkeljaar. Wat weten jullie erover? Wie kan het Delsing uitleggen??? Misschien is het een tip voor een spel…. Wie weet 😮

Wij kijken er alvast enorm naar uit om samen met jullie leuke activiteiten te beleven. Zorg er dus zeker voor dat jullier er allemaal bij zijn.

Een stevige linker,

Finn, Delsing, Florian, Jonathan, Lana en Ela


Tijgerwouters

Beste tijgerwouters

Na een leuke maand met de jins zit januari er alweer op! Dat betekent dat de leiding eindelijk terug is. Hopelijk hebben jullie veel leuke activiteiten beleefd. Nu de leiding weer terug is, gaan we er weer een geflipte maand van maken.

We gaan even terugblikken op de maand januari, waarbij de eerste activiteit het kaartenspel was waarbij je zo snel mogelijk koning moest worden. En natuurlijk kon onze Thabo op alle quizvragen het juiste antwoord geven.

Tijdens de tweede activiteit hadden de jins een 1-tegen-allen spel opgezet, waarbij iedereen zich goed amuseerde. Wat we zeker niet mogen vergeten, is dat we ook verstoppertje hebben gespeeld in Genk en dat we daarbij heerlijke warme chocomelk kregen.

Dan hebben we nog fijn mogen genieten van de sneeuw en zat de maand er zo goed als op!!

Planning voor februari:

zondag 4 februari: het “de examens zijn gedaan spel”

zondag 11 februari: het “ wie kan zich het beste verkleden spel”

zondag 18 februari: een kampenspel!!!

zondag 25 februari: een geflipt spel

Dan nog in verband met ons takweekend. Deze zal doorgaan op 16 en 17 maart. Alle verder info gaat nog snel komen.

Groetjes jullie leiding,

Dylano, Daan, Emma, Lotte, Thomas en Sam xxx


Jonggidsen

Hallo liefste jogis, het is alweer februari.

In januari werden we geholpen door de supertoffe jins terwijl de meeste leiding examens hadden, maar deze maand zijn we weer allemaal terug. Hopelijk is het niet weer ijskoud deze maand en hebben we wat beter weer! We weten ondertussen de data al voor ons Takweekend, dit zal doorgaan van 27-28 April. Verdere uitleg zullen we jullie nog geven. Tot Zondag!

Zondag 4 Februari: het allerfijnste spel ooit!

Zondag 11 Februari: het grote boze kippen spel!

Zondag 18 Februari: zoek de leiding met het grootste ego spel!

Zondag 25 Februari:  het schrikkeljaar spel: iedereen moet perfect weten waarom er een schrikkeljaar bestaat als voorbereiding voor dit spel.

Groetjes van de allerfijnste leiding ooit!

Viktor, Eline, Camila, Jade, Kimberly en Bruno


Jongverkenners

De maand februari brengt weer een nieuwe speelvogel met zich mee. De maand waar de examens van de leiding op z’n einde komen en ze dus weer veel tijd hebben om met fantastische ideeën te komen voor de activiteiten.

Met veel enthousiasme presenteren we hier de speelvogel voor de maand februari:

 • Zondag 4 februari: We trappen de maand af met de eerste activiteit op 4 februari. We verwachten jullie weer massaal aanwezig voor een grandioze activiteit. Vergeet uw dikke winterjas en handschoenen niet want het kan weleens een graadje kouder worden deze maand. (De leiding deelt zijn handschoenen niet uit aan sjarels die hun handschoenen thuis vergeten zijn :)) Als het weer ons mee zit en er sneeuw ligt, gaan we gek doen in de sneeuw. Anders hebben we een topspel als noodoplossing klaarstaan.

 • Zondag 11 februari: Stipt om 14:00 staan we weer gereed met een sublieme activiteit voor jullie. Drie dagen voor Valentijn kunnen we al wat in de sfeer komen door deze activiteit of neemt Carnaval de overhand en gaan we zot doen? Wat het precies wordt houden we nog even geheim ; )

 • Zondag 18 februari: De krokusvakantie moet natuurlijk goed afgesloten worden en hoe kan dat beter dan met een activiteit voorbereid door de JVK leiding. De laatste dag van de krokusvakantie sluiten we af met een klassiek scoutsspel in de natuur.

 • Zondag 25 februari: Zo is er alweer een maand voorbij gevlogen vol plezier en vertier van 14:00-17:00. We zijn bij de laatste activiteit aangekomen van deze mooie wintermaand. Net zoals de laatste dag van de Krokusvakantie gaan we ook deze zondag niet zomaar aan ons voorbij laten schieten. De JVK leiding is weer samen gekomen om een leuke activiteit te fabriceren. Wat het wordt dat weten alleen zij. Je zult er dus bij moeten zijn om het niet te missen.

 • 2 maart Het weekend van 2 op 3 maart valt ons groepsweekend. Een heel weekend in het teken van de scouts. Wie kijkt daar nu niet naar uit. Wij in ieder geval wel! Alle activiteiten starten op onze vertrouwde locatie en beginnen zoals gewoonlijk om 14:00. Wij staan alweer te popelen om aan deze maand te beginnen en zien jullie graag weer.

Een stevige linker van jullie formidabele leiding,

Sam, Emiel, Michelle, Amelie, Ibo en Cas


Gidsen

Hallooo dames !!

Na een maand vol ellende, afzien, bloed, zweet en tranen gaan wij  terug voltallig zijn in deze nieuwe maand 😊 Examens zitten er op dus er komen weer geflipte zondagnamiddag activiteiten aan !

Overzicht van de kortste maand van het jaar (die dit jaar wel 29 dagen heeft nie vergeten)

zondag 04/02: het ‘waarom is februari de meest nutteloze maand vh jaar’ spel

( fun fact: als we 13 maanden deden ipv 12 zou elke maand 28 dagen hebben en mooi beginnen op een maandag en eindigen op een zondag, Moran vond dit wel geen goed idee want zou haar wetboeken in de war brengen enzo)

zondag 11/02: het grote ‘pfff valentijn komt eraan maar heb nog steeds geen liefje (of cadeautje voor de niet-singles onder ons)’ spel

zondag 18/02: het ‘hoera Gambia is vandaag 59 jaar onafhankelijk dus dit moet gevierd worden’ spel

zondag 25/02: GEEN ACTIVITEIT VAN 2-5 maaaaar begin van de leukste week van het jaar : leefweek!!!

 • Dus die zondag begint ’s avonds leefweek en komen jullie jullie spullen brengen en fijn bedje opmaken jwz, we communiceren alle nodige info zeker nog via whatsapp dus hou dit in de gaten (regel zeker ook op voorhand alle jullie naschoolse activiteiten en plan uw grote toetsen in!) vies veel zin in joh !!
 • Ja dus leefweek is van 25feb tot 1maart maar dit wisten jullie wel al (weekend is pas in april)

Anywaysss, tot zondag! Zin om terug iedereen te zien en het tweede semester goed in te zetten 🙂

Ps: brand nog maar kaarsjes voor onze punten inshallah die 10/20

Een stevige linker,

Ayla, Bren, Helena, Mattia, Kato en Moran


Verkenners

Gegroet verkenners

We beginnen met 1 minuut van rust en oorverdovende stilte voor Rune.

We gaan verder…

Nu we de maand januari achter ons kunnen laten, kijken we samen vooruit naar een spiksplinternieuwe maand, waar jullie leiding nog eens alles uit de kast gaat halen om deze maand net zoals alle andere maanden te voorzien van ongenaakbare hoogtepunten.

Maar voor we een blik geven op wat er komen gaat eerst een mop.

Bruine bonen

Een man heeft een enorme passie voor bruine bonen. Hij is verzot op dit eten maar, helaas, na het eten maakt een beschamende lichamelijke reactie zich meester van hem. Op een dag ontmoet hij een prachtige vrouw en hij wordt enorm verliefd op haar. Wanneer het duidelijk wordt dat zij gaan trouwen, denkt hij bij zichzelf dat zij het niet uit zal kunnen staan als hij zijn passie voor bonen voort zal zetten met het gevolg dat zijn darmfuncties oncontroleerbaar worden en zich gaan roeren. Hij besluit daarom tot de ultieme opoffering: hij zal nooit meer bonen eten….. Niet lang daarna gaan ze trouwen. Een paar maanden later is de man op weg naar huis van zijn werk en zijn auto gaat stuk. Hij belt keurig zijn vrouw dat hij wat later thuis komt en omdat hij nog maar een paar kilometer van huis is, besluit hij naar huis te gaan lopen. Op weg naar huis komt hij langs een klein eetcafé en een heerlijk aroma van verse bruine bonen verrast zijn reuktuig. Omdat hij toch nog een tijdje moet lopen naar huis, vertrouwt hij erop dat hij in die tijd de nadelige effecten van het eten van bonen weg zal kunnen werken. Dus gaat hij het café in en bestelt hij een heerlijke portie bruine bonen in rode uiensaus. Het is zo lekker dat hij nog twee porties bestelt.
Net buiten het café begint de ellende al; hij voelt zijn darmen zich samentrekken en hij begint onherroepelijk te ruften. Tijdens elke stap die hij neemt, wordt het erger en erger. Hij bout al zijn ingewanden er bijna uit en de stofwolken achter hem verraden de explosies uit zijn darmkanaal. Bijna bij zijn huis aangekomen voelt hij zich betrekkelijk safe en wil dan het huis binnengaan. Echter, zijn vrouw staat hem al bij de deur op te wachten. Zij roept uit: “Schat, ik ben blij dat je er eindelijk bent want ik heb een enorm leuke verrassing voor jou!” Zij doet hem een blinddoek voor en leidt hem naar zijn stoel aan het hoofd van de eettafel. Op dit moment merkt hij dat zijn darmen toch weer op beginnen te spelen en dat hij toch nog wat ruften moet laten. Maar omdat zijn vrouw bij hem is en hij heeft beloofd om geen bonen meer te eten, moet hij zichzelf inhouden. Gelukkig gaat op dat moment de telefoon en hij moet haar beloven om niet de blinddoek af te doen terwijl zij de telefoon zal beantwoorden.
Wanneer zij weg is, maakt hij gebruik van de gelegenheid en tilt zijn ene been licht op. De bout is niet alleen hard, maar stinkt ook als een rot ei. Hij kan nog moeilijk adem halen, dus hij pakt zijn servet op de tast en begint de enorme stank weg te wapperen. Meteen daarna krijgt hij nog een niet te stoppen aanval en tilt zijn been op: “Pffffffrrrtttt”, klinkt het. Het lijkt wel een net gestarte diesel want de lucht is wederom niet om uit te houden! Hij wordt nu bijna misselijk van de lucht en begint met zijn armen te wuiven om de lucht maar een beetje weg te krijgen. Het telefoongesprek duurt erg lang en de man is nu echt in zijn element. Hij zit van links naar rechts te wiegen op zijn stoel en ruft zijn hele gasvoorraad eruit. De scheten zijn echt ongelofelijk, de een is een zachte “fluiter” met een gigantische stank, de ander een keiharde “pruttelaar” met een nog veel meer verbluffende lucht. De laatste is echt een “winner”, de ramen trillen, de borden op tafel bewegen en binnen een minuut zijn de bloemen op tafel allemaal dood, wat hij overigens niet kan zien omdat hij nog steeds geblinddoekt is. Hij probeert ondanks deze bedwelmende lucht, zijn concentratie bij het telefoongesprek te houden. Omdat het nog niet is afgelopen, gaat hij lekker door met bouten, ruften en winden laten. De een na de ander verlaat zijn kleinste gat en hij moet echt moeite doen om met zijn servet de smerig stinkende lucht weg te krijgen. Als hij in de gaten krijgt dat zijn vrouw het gesprek aan het beëindigen is, is ook zijn vrijheid ten einde. Hij legt het servet op zijn schoot en vouwt zijn handen erboven. Als een heilige zit hij met een glimlach te wachten, totdat zijn vrouw de eetkamer binnenkomt. Zij verontschuldigt zich voor de lengte van het gesprek en vraagt of hij nog stiekem onder de blinddoek heeft doorgekeken. Hij verzekert haar niet te hebben gekeken. Zij haalt dan de blinddoek weg en schreeuwt: “VERRASSING!” Hij is waarlijk geschokt en zwaar verbouwereerd wanneer hij ziet dat rondom de eettafel twaalf van zijn beste vrienden en vriendinnen zitten om de surprise party voor zijn verjaardag op te luisteren.

Zondag 4 februari Wat-was-er-eerder-de-kip-of-het-ei-? 2-5 aan de crypte

Zondag 11 februari De Mona Lisa proberen te stelen voor extra geld op leefweek. 2-5 aan de crypte

Zondag 18 februari van 20u t.e.m. vrijdag 18u gaan we ons verbroederen tijdens de jaarlijkse leefweek. Voor meer informatie verwijzen we jullie graag naar jullie mailadressen of deze van jullie ouders.

Bijgevolg zal er zowel zondag 18 als zondag 25 geen gewone activiteit van 2-5 plaatsvinden.

Een stevige linker
De Verkennerleiding


Jins

Beste Jins,

Jullie eerste maand echt leiding zijn zit erop! Hopelijk hebben jullie veel bijgeleerd maar hebben jullie zich in de eerste plaats ook heel hard geamuseerd. Het betekent ongelofelijk veel voor ‘kiendjes’ van 6 tot 11 jaar oud om ze een onvergetelijk fijne zondag te geven, keigoed gedaan!

Het voorbije jaar hebben we al superhard gewerkt in 2023, állemaal geld dat in de zomer naar de leukste reis ooit gaat gaan!! We gaan deze maand eindelijk samen de locatie en data van jinreis vastleggen. Maar in februari gaan we vooral genieten en nog veel leuke en ontspannende dingen doen!

Wees er zondag 4/2 zeker bij tijdens de activiteit om te bepalen waar we op jinreis gaan!!


Een stevige linker,
Tom, Claudia, Zander, en Piet

Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp