Speelvogel november 2023

Scouts Genk Centrum

Editoriaal

Beste scoutsvrienden,

De winter staat voor de deur en dat betekent tijd voor gezelligheid en warmte! De Jins nodigen jullie van harte uit voor onze Winterborrel komende zondag op 12 november. Vanaf 16u verwelkomen we jullie met open armen op het Crypteplein, waar we samen kunnen
genieten van lekkere hapjes en drankjes bij een gezellige vuurkorf. Voor de voetbalfans zal de match van KRC Genk tegen OHL uitgezonden worden op groot scherm.

We hebben ons nogmaals van onze beste kant laten zien op ons jaarlijkse groepsweekend! Kampen werden gebouwd, stoere spellen werden gespeeld, de zon heeft geschenen en ook het getetter was weer de moeite om aan te horen. Kort samengevat hebben we dus een fantastisch weekend achter de rug. Bedankt aan alle leiding om dit mogelijk te maken, en bedankt aan alle leden voor hun eeuwige enthousiasme! Voor foto’s houden jullie best ons Instagramaccount en Facebookpagina in de gaten.

De verloren voorwerpen van het weekend liggen in de Crypte, kom hier een kijkje nemen indien er iets niet terug mee naar huis is gekomen. 

Ondertussen zijn we al wat bekomen van het weekend en van de afgelopen activiteiten, dat brengt ons weer bij een nieuwe maand. Dit is een drukke maand, straks meer info daarover. We zijn al november, dus we hopen dat iedereen ongeveer is ingeschreven. Dit is heel belangrijk voor de verzekeringen van Scouts en Gidsen Vlaanderen, dus als dit nog niet gebeurd is, vragen we u vriendelijk dit zo snel mogelijk in orde te maken door te mailen naar info@scoutsgenkcentrum.be.

Dan is het nu tijd voor een woordje uitleg in verband met de toekomstige activiteiten, er zijn weer wat ongewone uren en dagen, dus lees dit zeker goed door.

St. Martinusstoet

Algemeen: 

Op zaterdag 4 november lopen we naar jaarlijkse gewoonte mee in de St. Martinusstoet. Dit jaar zijn de thema’s voor de jongste leden: Glow In The Dark en voor de oudste leden: Disco.
Voor de jongste leden vragen wij om een wit t-shirt en een zwarte broek te dragen. Let wel op dat deze kleren hoogstwaarschijnlijk vuil zullen worden!
Voor de oudste leden: Fancy danskleren! Laat jullie creativiteit in verband met de verkleedkleren de vrije loop, hoe origineler hoe beter! 

Waar en wanneer: 

We spreken om 16u30 aan de crypte af, hier gaan we ons dan verkleden en voorbereiden op de stoet. Om 18u begint de stoet en rond 19u30 mogen jullie de leden komen ophalen in het molevijverpark.

Belangrijk! zondag 5 november dus geen activiteit

Winterborrel Jins 2023-2024

Ook dit jaar organiseren de Jins naar jaarlijkse gewoonte weer hun Winterborrel. Voor dit evenement toveren zij het Crypteplein om naar het gezelligste plekje van Genk met vele vuurkorven, tenten, lekkere hapjes en drankjes. De perfecte mogelijkheid om eens een babbeltje te slaan met de andere ouders, of de leiding van je kind beter te leren kennen. Daarbij steun je de Jins ook nog, van een win-win situatie gesproken! 

Place to be: 12 november vanaf 16u aan de Crypte

Dat was het weer voor deze maand! Vergeet zeker niet onze Facebookpagina en Instagrampagina in de gaten te houden voor leuke foto’s! 

Een stevige linker,

Casper Appeltans, Lana Steenberghs en Gijs Geens


Inhoud:

Wolfjes

Dag allerleukste wolfjes!!

We zijn al bijna 2 maanden een suuuper leuke groep en beginnen elkaar nu wel echt goed te kennen. Ook de maand oktober is weer voorbij gevlogen maar wat was het een leuke maand!! Weet dat jullie vriendjes nog altijd welkom zijn om op een zondag te komen proberen en te kijken hoe leuk het wel niet is in onze groep. Veel van jullie zijn voor het eerst mee op weekend geweest en dat was een top editie!! Als afsluiter van de maand oktober hielden we een heerlijke wafelbak met de scouts en jullie schattige gezichtjes hielpen natuurlijk enorm met de verkoop. We hebben al twee super leuke maanden achter de rug maar wij zijn er zeker van dat november minstens even leuk gaat zijn!!

Hieronder is het programma voor deze leuke maand:

zaterdag 04/11; Sint-Martinusstoet!! Wij gaan samen met heel de scouts mee wandelen met de stoet verkleed in het thema glow in the dark, dus doe jullie beste verkleedkleren maar aan en dan laten we samen aan heel Genk zien hoe goed wij ons kunnen verkleden <33 !! zie editoriaal voor meer info over de uren !!

zondag 12/11 (14u-17u) ; Deze activiteit van twee tot vijf willen jullie zeeeeeker niet missen!! We zullen jullie al twee hints geven: het spel heeft met snoepjes te maken en er gaat iemand bij de leiding zijn die sommige van jullie al kennen, maar sommige nog niet!! En daarna moet het leukste en gezelligste nog komen, namelijk de winterborrel van de Jins :)) Dit is een super fijne avond waar alle ouders met hun kinderen en vrienden welkom zijn om de jins te steunen. Er is van alles van drank voorzien en ook super lekker eten (denk maar aan stokjes, poffertjes, kaaskroketten enzovoort..). Wij hebben er alvast enorm veel zin in!!

zondag 19/11 (14u-17u) ; weer een hele leuke zondag namiddag!! De temperaturen beginnen te zakken en het wordt steeds sneller donker dus die jullie zo warm en zo kleurrijk mogelijk aan zodat we samen zo blij mogelijk door de winter kunnen gaan :))

zondag 26/11 (14u-17u) ; Het-grote-Sinterklaasspel!!!

Voor diegene die ondertussen wel al een beetje het wolvenlied kennen maar toch nog extra willen oefenen zodat ze het op zondag luidkeels kunnen meezingen:


Apper, apper, apper
Wij zijn dapper, en rapper, en knapper
Dan al de rest
Want wij komen uit het wolvennest
Ahwoeeeeeeeeeee

We hebben ook al een Whatsappgroep (leiding + ouders) aangemaakt waar praktische zaken in gestuurd gaan worden. Indien u hier nog niet in zit, mag u een berichtje sturen naar +32 468 26 46 01 (nummer van Bauke) met uw naam + naam kind(eren). Op deze manier kunnen we u aan de groep toevoegen! 

heeel veel groetjes van jullie liefste leiding
Anouk, Arne, Bauke, Floor, Hart, Natan en Stijn


Berewouters

Dag liefste Berewouterssss

Hopelijk hebben jullie genoten van de maand oktober en de lekkere wafels. Wij alvast wel! November staat voor de deur en dat betekent dat we elke zondag weer voor jullie klaar staan met een fantastisch leuk spel. Maar we blikken even terug naar groepswekend. Waar we deze prachtige groepsfoto hebben gemaakt, leuke spelletjes hebben gespeeld, lekker hebben gegeten en veel in de kamer hebben gedanst!

In november staat er weer heel veel leuks gepland.

Zaterdag 4 november: SINT MARTINUSSTOET! Deze week is de activiteit dus op zaterdag en niet op zondag!!!! Verkleed jullie allemaal zo goed mogelijk in het thema: Glow in the dark.

Zondag 12 november: Het grote winterspel. Doe allemaal je dikste kleren aan om bij deze koude temperaturen niet te bevriezen❄️. Daarna kunnen we ons fijn opwarmen aan de fijne vuren bij de winterborrel van de Jins!! Daar is iedereen welkom vanaf 16u! (Onze activiteit duurt gelukkig wel gewoon van 14u-17u :))

Zondag 19 november: het wie-heeft-grotere-handen-dan-Delsing-spel. Allemaal aan de crypte van 14-17!

Zondag 26 november: het superdeluxe nog-9-maanden-tot-kamp-spel. Aangezien wij ook niet kunnen wachten tot dan om op kamp te gaan, doen we kamp gewoon vandaag! Crypte 14-17

Een stevige linker,
Ela, Lana, Finn, Lucas, Florian en Jonathan


Tijgerwouters

Dag beste tijgerwouters,

Wat hebben we een super leuke maand oktober achter de rug. De maand begon met een spel om den beste strateeg in onze groep te vinden. We merkten tijdens het spel dat Maliyah, Nand en Lukas het spel wel nog niet volledig doorhadden 😉.
De volgende activiteit speelde we waterspelletjes en hebben we (vooral Brent) ook de jonggidsen laten merken dat er niet met de tijgers valt te sollen!! Ook kregen we er een nieuw lid bij genaamd ‘Kippenstokje’, al had ze wel enkele trekjes van Yasmine.
De week daarna kregen we te maken met één van de hoogtepunten van op kamp, we hebben geleerd dat praten na taptoe ernstige gevolgen kan hebben. Dit konden onder meer Fien, Fara en Yana aan de lijve ondervinden. Maar de volgende dag konden ze niet stoppen met erom te lachen. Ook Brecht en Alexander leerden we kennen als volleerde voetballers. En Tabo liet zich opmerken met antwoorden op al onze rekenkundige vragen.
De voorlaatste activiteit was het beruchte maffiaspel. Samen hebben we toen Genk Centrum onveilig gemaakt. Vooral Feline, Mien en Lou gingen helemaal op in hun rol dankzij hun stoere maffiakledij.

De laatste activiteit van de maand oktober was zoals gebruikelijk weer de wafelbak. Dit weekend hebben we de scouts weer laten zien dat we de beste tak zijn door het meeste wafels te verkopen!!!

Ook in de maand november gaan we weer tal van leuke spelletjes spelen:

Zaterdag 4 november: St.Martinusstoet, met als thema glow in the dark. Zie voor verdere informatie de editoriaal!

Zondag 5 november: geen activiteit want we hebben de dag ervoor al vol shtijl gemaakt tijdens de St.Martinusstoet.

Zondag 12 november: op stadsplein bluffen dat we St.Martinusstoet gewonnen hebben. Daarna is ook nog de winterborrel van de jins, dus blijf zeker allemaal gezellig iets drinken!!

Zondag 19 november: verrassingspel

Zondag 26 november: het grote “Thomas en Daan hun examens zijn eindelijk gedaan”-spel.

Stevige tijgerlinker van jullie leiding:

Thomas, Lotte, Emma, Dylano, Sam en Daan


Jonggidsen

Dag liefste jogi’s

Het is alweer november!! Ook deze maand gaan we weer heel wat leuke dingen doen zoals de Sint Martinus stoet en winterborrel.
We gaan ons weer heel erg amuseren deze maand dus kom allemaal zoveel mogelijk!!!

Zaterdag 4 november:
Sint-Martinus stoet! We gaan weer voor de prijs van best verklede jeugdbeweging van Genk! Ons thema is disco dus probeer jullie allemaal echt goed te verkleden! We spreken af om 16u aan de crypte.

Zondag 12 november: Winterborrel!!!!
Blijf allemaal na de activiteit om iets te drinken en poffertjes te eten om de jins te steunen! Jullie ouders zijn welkom vanaf 16u.

Zondag 18 november: het grote zoek leiding Viktor spel.

Zondag 25 november: het grote vissen vangen in Australië spel.

Nog wat sfeerbeelden van weekend:

Groetjes jullie leiding Xx

Camila, Kimby, Jade, Viktor, Eline, Bruno


Jongverkenners

Hey jvk’s

Na weer een gezellige herfstmaand, is het tijd voor een maand vol plezier. Op naar november !! Hopelijk hebben jullie genoten van een fijn groepsweekend en kijken jullie al uit naar de volgende activiteiten. De verkoop is uitstekend geweest en we hebben uiteraard de beste wafels verkocht. We hopen dat jullie even hard uit kijken naar de Sint-Martinus stoet die volgende week plaats vindt. Het thema is disco :))) 12 november is het ook de winterborrel van de Jins dus doe jullie warm aan en kom genieten van de lekkere poffertjes en warme chocolademelk.

zaterdag 4 november: Sint-Martinus stoet (dus 5 november is geen activiteit)

zondag 12 november: we gaan nog eens wafels verkopen spel + winterborrel Jins

zondag 19 november: het 9 maanden tot kamp spel

zondag 26 november: rugby in real life

Stevige linker,

Michelle, Cas, Ibo, Amelie, Sam en Emiel


Gidsen

Dag lieve gidsen!

De drukke maand oktober is alweer voorbijgevlogen waar we op weekend zijn geweest en wafels hebben gebakken. Waar we op de slide overkop gingen aan het sportcentrum en ons gidsenlokaal de mooiste en gezelligste plek van de crypte hebben gemaakt. Waar we onze PRACHTIGE gisdentruien hebben gekregen (mooier dan die van de jins) en we de beste wafels van Genk en omstreken hebben verkocht.

Maar nu eens kijken wat er op de planning staat in de maand november:

Zaterdag 4 november: St. Martinusstoet met als thema disco voor ons, doe jullie best om je zo goed mogelijk te verkleden!!!

Zondag 12 november: Het gidsenspel waarna jullie zeker moeten blijven voor de supergezellige winterborrel van de jins!

Zondag 19 november: Het grote eenden spel

Zondag 26 november: Leiding tegen leden

Nog eens een reminder voor leefweek!
Ook hebben we al een datum gekozen voor de leukste week van het jaar (leefweek). Noteer 25/02/2024 – 01/03/2024 in jullie agenda!

Groetjes jullie leiding!

Mattia, Helena, Ayla, Moran, Kato en Bren


Verkenners

Beste verkenners,

Een nieuwe maand equaliseert een nieuwe speelvogel.
Moest ge u afvragen wat er in de maand november allemaal zoal op het programma staat, dan krijgt ge hieronder een idee.
Moest ge in de onmogelijkheid verkeren om op 1 van onderstaande activiteiten aanwezig te zijn, laat dan tijdig iets weten aan uw fantastische leiding in de welbekende whatsappgroep
Moest ge na een exuberante zondagmiddag uw leiding willen feliciteren met de majestueuze activiteit die ze wederom in elkaar hebben gestoken, kunt ge gebruik maken van dezelfde whatsappgroep.
Moest dit u allemaal niet te veel interesseren en wilt ge gewoon japen en meer te weten komen over de Nepalese cultuur, kom dan elke zondag van 2 tot 5 naar de crypte.

Zaterdag 4/11
Sint Martinus stoet. Jullie mogen verkleed komen in het thema disco. Voor de conservatieven onder ons, jullie mogen niet verkleed komen als zwerver of bedelaar. We gaan worsten drinken en soep eten om vervolgens de avond af te sluiten met een slechte vuurshow.


Zondag 12/11
Nu de wereld stilaan in een nieuwe geopolitieke realiteit lijkt terecht te komen, is het ook tijd dat de Verkenners hun steentje bijdragen. We plegen vandaag een staatsgreep en gaan vervolgens gezellig naar de winterborrel van de Jins.


Zondag 19/11
Het ultrahippe awesome tiktokspel, no cap! Dus wees niet sus maar savage en laat die moves zien! Zeg maar tegen mama en papa dat ge geen tijd hebt om de tafel te dekken en leer de bekende dansjes en liedjes goed vanbuiten of jullie zullen nooit aan de tiktoktop geraken #periodt #foryoupage #viral #fun


Zondag 26/11
Het is vandaag 107 jaar geleden dat er in New York een paar vrouwen staakten. Bah stakingen, maar gelukkig hebben we daar vandaag geen last meer van want wie van de verkenners zou er nu met de auto naar de scouts komen als dat stalen ros in de garage staat te blinken.

Trots om jullie te mogen dienen,
Friedrich Gerngross en zijn 39 110 kameraden


Jins

Beste,

Wij hopen vanuit de grond van ons hart dat dit artikel u wel bevindt. Mocht uw persoonlijke realiteit het voorgaande niet bevestigen, wensen wij u weemoed in uw doen, en moge uw situatie spoedig opklaren. De bestaansreden van dit hoofdstuk, dat mede gewicht is van de prachtige taalbundel, in de volksmond beter bekend als ‘De Speelvogel’, is als volgt:

Zaterdag 4 November:

Wij zullen de Sint-Martinusstoet helaas niet bijwonen, maar komen in de plaats na ons werk nog gezellig samen om te vergaderen en Flans te eten

Zondag 12 November: !!WINTERBORREL!! (Vanaf 16u welkom rond onze gezellige vuurkorven)(De match Genk – Leuven zal ook uitgezonden worden)

12 – 17 November:

LEEFWEEK (Heel de week studeren, en om half 9 naar bed, Joepie!!)

Zaterdag 25 November:

De Genkse Rotaract helpen hun Genker Gala in goede banen te leiden.

Daarna zit het er weer op voor de maand november van 2023. Aan u, de lezer, wensen wij nog een prettige rest van de maand en een fijne herfstvakantie!

Stevige scoutspol van de jinleiding:

Piet, Claudia, Zander en Tom.


Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp