Kampspeelvogel 2024

Scouts Genk-Centrum

Beste leden, leiding en ouders
De speelvogel waar we het hardst naar hebben uitgekeken is weer daar! Met deze kampspeelvogel komt ook het scoutskamp weer dichterbij.
Scoutskamp 2024 zal deze keer plaatsvinden innn……. 
Lodomez (Stavelot)!


In deze speelvogel zal u alle praktische informatie vinden voor het kamp zoals belangrijke data, benodigdheden en inschrijvingen. In de takartikels vinden jullie de specifieke data (jongste leden) terug voor de infoavonden en wanneer er nog een extra activiteit wordt voorzien in de maand juli! Ze willen jullie nog eens laten weten hoeveel goesting ze wel niet hebben om alle leden terug te zien! 
Bij vragen, mogen jullie ons altijd contacteren via info@scoutsgenkcentrum.be, de contactgegevens van de takleiding vinden jullie ook op onze site.

Tot binnenkort! 
Een stevige linker,
De groepsleiding,
Casper Appeltans, Lana Steenberghs, Gijs Geens

Kampthema
Een kamp is natuurlijk niets zonder een écht goed kampthema!
Het thema van dit jaar is ….

Striphelden!!!!!
Verkleed jullie dus zeker als de Rode Ridder, Asterix of Obelix, Superman of nog zoveel meer!

Belangrijke data
Op volgende data gaan we op kamp:

 • Jins & leiding: 3 – 17 augustus
 • Oudste leden (jongivers en givers): 7 – 17 augustus
 • Jongste leden (wolfjes en wouters): 11 – 17 augustus
              

Inschrijvingen
Inschrijven voor het kamp gebeurt via de scoutssite en via overschrijving. Om je in te schrijven surf je gewoon naar www.scoutsgenkcentrum.be  en klik je verder naar de pagina “Inschrijving kamp 2024”.


Het inschrijvingsgeld bedraagt €140 voor de jongste leden (wolfjes en wouters) en €175 voor de oudste leden (jonggivers en givers). Leiding en Jins dient men niet in te schrijven, dit gebeurt via een andere lijst.


Let op! Heeft u twee of meer kinderen bij onze scoutsgroep, dan voorzien wij een voordeliger tarief. Voor het tweede, derde, vierde (enz.) kind betaalt u €10 minder (dus €130 en €165 ipv het normale inschrijfgeld).


Een zingzang bestellen, ons zangboekje met allerlei leuke liedjes erin (ook het kamplied!), kan ook voor €15.


Op de bezoekdag van 11 augustus is er ook een barbecue op bezoekdag. Alle leden zijn hier automatisch voor ingeschreven en moeten niks extra betalen naast het gewone inschrijvingsgeld van kamp. Maar ook alle familie en vrienden zijn welkom! Via deze link kunnen jullie zich inschrijven voor de barbecue: https://forms.gle/YyMZtXRdwnZ9Ucjs7  Volwassen betalen €18 voor de barbecue en kinderen betalen €10. Tot dan!


We zouden ook aan iedereen willen vragen zich in te schrijven voor 1 juli! Zo hebben wij op tijd een overzicht van het aantal leden dat mee op kamp komt! Deze deadline geldt ook voor de bbq.


Het is héél belangrijk dat je de individuele steekkaart van je lid goed invult of aanvult. https://www.scoutsgenkcentrum.be/individuele-steekkaart/ hier vind je alle info over hoe je dat doet. 

Graag zouden wij willen vragen de leden een volledig kamp te laten beleven. Moest dit toch niet gaan door omstandigheden. Gelieve hiervoor dan ook contact op te nemen met de groepsleiding (info@scoutsgenkcentrum.be).


Indien u de inschrijving en overschrijving uitvoert zoals beschreven, bespaart dat ons een enorme hoop werk. Wij zijn u daar dan ook zeer dankbaar daarvoor! 


We zijn er ons van bewust dat de prijs voor kamp niet voor iedereen vanzelfsprekend is en we vinden het enorm belangrijk dat iedereen mee op kamp kan. Als u zich in een financieel moeilijkere situatie bevindt, kan u een verminderde inschrijfprijs betalen (1/3 van het inschrijvingsgeld). U hoeft ons hier niet voor te verwittigen, “verminderd inschrijfgeld” bij de mededeling van de storting is voldoende. Moesten er nog verdere problemen zijn, kan u altijd contact opnemen met Lana Steenberghs (+32 487 20 77 97) of Gijs Geens (+32 471 54 42 28) om samen een oplossing te zoeken. 

Voor het kamp

Zoals jullie weten is er veel voorbereidend werk aan een scoutskamp. Omdat vele handen licht werk maken schakelen wij voor de volgende taakjes graag mee de hulp in van de Verkenners en Gidsen:

 • Hout inladen: 2 augustus om 8u30         
  Waar?  Houtkot (Etienne Fabrylaan 3, 3600 Genk)
 • Materiaal inladen: 2 augustus om 8u30
  Waar? Crypte
  Welke tak wat gaat doen wordt via hun leiding nog meegedeeld. 

Vertrek en terugkomst van het kamp

 • Leiding en Jins vertrekken zaterdag 3 augustus in de ochtend richting het kampterrein in Lodomez (Stavelot).
 • Jongverkenners, jonggidsen, verkenners en gidsen vertrekken woensdag 7 augustus. Zij vertrekken met bussen vanuit Genk. Ze worden om 8u aan de parking van de Limburghal verwacht, het vertrek met de bussen zal doorgaan om stipt 8u30. Adres: Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk. 
  Gelieve er stipt om 8u te zijn! 
 • Voor de tijgerwouters, berenwouters en wolfjes start het kamp op zondag 11 augustus. 
  Deze zondag is het ook bezoekdag! 
  We vragen aan de ouders om de jongste leden vanaf 12u te brengen samen met hun spullen. Deze dag zijn er tal van activiteiten te doen van 12u tot 16u30 alsook een barbecue! Iedereen is welkom!! 
 • Voor iedereen eindigt het kamp op zaterdag 17 augustus. Iedereen wordt teruggebracht met bussen vanuit Lodomez (Stavelot) tot Genk. Dit jaar zal er opnieuw een grote eindformatie zijn op het Stadsplein. Aankomst wordt geschat rond 18u30 maar houdt zeker onze facebookpagina in de gaten voor live-updates. Alle leden kunnen dus hier opgehaald worden. Opgelet: givers worden nog gevraagd te helpen met het uitladen van de camion (zie verder).

Na het kamp

 • Camion uitladen: zaterdag 17/08 na aankomst in Genk, richtuur: 19u-00u (Leiding, Jins, Gidsen en Verkenners)
 • Hout uitladen: 20/08, uren worden nog gecommuniceerd (Leiding, Jins, Gidsen en Verkenners)
 • Verloren voorwerpen zullen af te halen zijn de week na kamp in de crypte. Exacte data worden nog gecommuniceerd. Deze zullen hier liggen tot eind september, daarna schenken we ze aan Vincentius Genk-Zutendaal.
 • Nieuw scoutsjaar: zondag 8 september van 14-17u aan de crypte!

Extra: Denk eraan dat we alle soorten van weer kunnen verwachten in ons Belgenlandje, het kan dus zijn dat je gedurende het kamp niets meer gedroogd krijgt. Hou hier rekening mee.

Wat neem je niet mee? 
Op scoutskamp gaan betekent avontuur in de natuur, dit liefst voor de volle periode. We vragen daarom met aandrang om géén elektronische apparaten, dolken, juwelen, gsm’s e.a. mee te nemen. Het behoeft uiteraard ook geen verdere uitleg dat alcoholische dranken en drugs van eender welke aard niet toegelaten zijn. Persoonlijke voorwerpen zijn NIET verzekerd en zullen in geen geval vergoed worden bij schade en/of verlies. Verder vragen we ook om niet overdreven veel snoep mee te nemen. De fourage doet zijn uiterste best om voldoende en gezonde maaltijden te voorzien, dus een gigantische partij suikers met kleurstoffen is nergens voor nodig!
Verder vragen we nog aan de ouders van de jongste leden om de spullen van hun kinderen te merken. Ook bij de oudste leden kan dit geen kwaad! Uit ervaring weten we dat de kleintjes zelfs hun eigen schoenen en rugzak vaak niet herkennen, en dat het merendeel van de spullen in de verloren-voorwerpenberg de kleine maatjes zijn! Dit zal het gemakkelijker maken voor de kinderen en leiding om deze te herkennen. Vergeet ook niet al je spullen in één of twee stevige zakken te pakken die tegen een stootje kunnen! Label deze zak goed met de naam en tak van je lid zodat er zeker niks bij de verkeerde tak belandt! Ook vragen we om geen verschillende dingen aan elkaar vast te binden (een veldbedje waaraan een bidon én rugzak hangen zijn namelijk moeilijk om te hanteren).


Op kamp gaan we met een hele bende in de volle natuur zitten. Om deze in ere te houden als goede scout, mag enkel biologisch afbreekbare zeep (vb. Sanex Zero) gebruikt worden. Alvast bedankt!

Communicatie op Kamp
Wilt u graag iets posten richting ons tentenkamp, dan doet u dat best op volgend adres:

Scouts Genk-centrum
Naam Voornaam TAK
Lodomez 13
4970 Stavelot


De leden hebben met alle leuke activiteiten geen tijd om op hun gsm te zitten! Een leuke brief schrijven daarentegen… De gsm gewoon thuislaten is de boodschap!
Bij noodgevallen kan u ons op het kamp ook telefonisch bereiken op het nummer van de hoofdleider Casper Appeltans +32 475 53 16 04. We vragen uitdrukkelijk dit nummer enkel te gebruiken in uiterste noodgevallen!

Bezoekdag

Ook dit jaar zal er op onze kampweide weer een schitterende bezoekdag doorgaan!

Op zondag 11 augustus wordt Lodomez (Stavelot) dan voor een dagje ingenomen door de Genkenaren.


De jongste leden komen dan ook op kamp aan zodat ons mini-dorpje compleet wordt. Alle ouders, vrienden, familie en oud-leiding zijn die dag welkom op het kampterrein. U kan dan eens komen kijken hoe zoon- of dochterlief zich uit de slag trekt en komen genieten van een dag op onze weide langs de kabbelende rivier.
Het programma van deze dag zit als volgt in elkaar:

 • Onze bezoekdag begint om 12.00u, gelieve niet vroeger te arriveren, de takken doen immers hun best om een planning te maken voor iedere dag. Vanaf 12u kunnen de oudste leden al hun avonturen alvast uit de doeken doen tegen hun ouders,… Jongste leden kunnen zich dan installeren in de tenten met een helpende hand van de leiding. Om 12.30u zal er een korte openingsformatie gefloten worden om met het groeten van de vlag en een openingsmoment de bezoekdag officieel te openen. Gelieve dan de stilte te respecteren. In deze openingsformatie krijgen jullie nog bijkomende informatie over allerlei activiteiten die er op het terrein te doen zijn.
 • 12.45u: Opening BBQ en bar. Voor deze BBQ vragen we om op voorhand te reserveren en betalen. Hoe dit moet gebeuren, staat verder beschreven onder ‘inschrijvingen’. Alle leden die ingeschreven zijn voor het kamp zijn automatisch ingeschreven voor deze BBQ, zij hoeven hier dan ook niet extra voor in te schrijven noch te betalen. Denk aan eigen bord en bestek voor deze barbecue! Gelieve geen wegwerpmateriaal mee te nemen, dat zorgt alleen maar voor een onnodige belasting van de natuur.
 • 14.30u: We voorzien ook nog enkele avontuurlijke activiteiten.
 • 16.30u: De bezoekdag wordt afgesloten met een echte ‘grote’ formatie. Voor de ouders is het hierna tijd om afscheid te nemen en het kampterrein te verlaten.

Wegbeschrijving
Om vlot ter plekke te geraken, hebt u normaal gesproken aan volgend adres genoeg:


Lodomez 13, 4970 Stavelot


Hiermee zou het in moderne tijden van GPS en online routeplanners geen probleem mogen zijn om er vlot te geraken. Vanaf het adres (aangeduid op onderstaande map) zorgen wij voor wegwijzers die u tot op de eindbestemming brengen. Op een bepaald moment komt u dan onze tijdelijk als parkeerwachter fungerende verkenners tegen, die u een mooi plaatsje aanwijzen.


Milieu
Met de milieumeesters van SGC hebben we enkele tips om ons kamp zo milieuvriendelijk voor te bereiden en om op kamp zo goed mogelijk één te zijn met de natuur!

 • Apart verpakte snoepjes en koeken zorgen voor een hele grote afvalberg! Neem een boterhammendoos mee naar de snoepjeswinkel en vul deze.
 • Neem een stevige bidon mee voor je water. Moeder natuur is je eeuwig dankbaar dat je geen wegwerpflessen kocht en je water blijft langer fris!
 • Koop één stevige regenjas die enkele jaren meekan i.p.v. meerdere wegwerpponcho’s.
 • Neem alléén biologisch afbreekbare zeep en shampoo mee.
 • Sorteer je afval altijd, zowel thuis als op kamp!
 • Gooi nooit afval op de grond, vroeg of laat kom je altijd een vuilbak tegen.

Uitleendienst
Scoutskamp is een fantastische beleving voor ieder kind. Jammer genoeg kost zo een scoutskamp meer dan we soms denken. Een goede tas, beekschoenen, slaapzak, veldbedje, bidon… de kosten lopen al snel op. 


Zelf hebben wij van de scouts een deel bedjes, gamellen, rugzakken e.a. op overschot. Jullie mogen altijd een mailtje sturen naar info@scoutsgenkcentrum.be en eens tussen de spullen komen kijken!


Heb je zelf nog kamppeerspullen thuis liggen die je niet meer gebruikt? Stuur gerust een mailtje naar hetzelfde e-mailadres en kom ze binnenbrengen in de crypte! Wie weet help je zo iemand anders uit de nood!


Dan rest ons enkel nog af te tellen naar het kamp zelf!


Een stevige scoutspol,
Casper, Lana en Gijs


Telefoonnummers:
Casper Appeltans: +32 475 53 16 04
Lana Steenberghs: +32 487 20 77 97
Gijs Geens: +32 471 54 42 28


Inhoud:

Wolfjes

Lieve wolfjes,

Helaas zit ons scoutsjaar er alweer op. Maar geen zorgen, we kunnen nu volop uitkijken naar KAMP!!!!

Hopelijk zijn jullie dan klaar voor een geweldig avontuur?? Dit jaar nemen we jullie mee op een fantastische reis in de wereld van de striphelden. Want dit jaar is ons kampthema Striphelden. Dus samen met jullie favoriete helden gaan we de meest spannende en leuke dingen beleven. Wie zijn allemaal de stripsuperhelden??? Kom je verkleed als Superman, Batman, Spinder-Man, Wonder Woman, Iron Man, The Flash, Hulk, Thor, Captain America, …

Maar ons kamp is nog niet eens begonnen en we kunnen al terugblikken naar oooo zooo fijne activiteiten!!

We klommen vaak in bomen!

We dansten op carnavalsmuziek

We trokken veel gekke bekken 🙂

We maakten ons soms ook eens vuil

En naruurlijk om niet te vergeten onze eerste activiteiten

Op 14 juli om 20h organiseren wij een infomoment. Wij zullen dan een woordje uitleg geven over het kamp in augustus.  Als u niet aanwezig kan zijn op het infomoment, twijfel dan niet om ons te contacteren.

Op 14 juli organiseren wij ook van 14h tot 17h een juli-activiteit. Zo dat we zeker nog in de scouts sfeer blijven. Dus vergeet jullie zonnebril en petjes/hoedjes zeker niet. Hierbij onze telefoonnummers:
Floor Van Dooren: 0479 19 74 11
Bauke Blauwendraad: 0468 26 46 01
Natan Medland: 0468 47 35 55
Arne Dezwart: 0468 41 38 62
Stijn Serroyen: 0468 46 40 08
Hart Vandeput: 0486 17 00 50
Anouk Truijen: 0472 64 82 30

Alle praktische info over kamp (datum kamp, locatie, …) kunt u vinden in het editoriaal.

Wij hebben al kei veel zin in kamp!! Hopelijk jullie ook!!!

De Wolven leiding

Floor, Bauke, Natan, Arne, Stijn, Hart & Anouk


Berewouters

Dag liefste berewouters!!!
De fijnste week van het jaar is weer in zicht: KAMP! Dit jaar gaan we samen op pad met
onze favoriete striphelden (=kampthema). Ga maar snel naar de kapper voor een echt jommekeskapsel en
leg jullie uniform al klaar. Dan maken we er samen een enorm leuk kamp van!
Hieronder eerst een paar herinneringen aan afgelopen activiteiten (met bijhorende titel), dan
kunnen jullie ouders ook eens zien wat voor een leuke tak wij wel niet zijn.

“Kyran pas op voor de zon”

“Loes heeft hoogtevrees”

“wij bespelen de casino’s”

”oké, laat me nu maar los…”

“Fanboys on tour”

“Sjoerd, Florian en Ilias vinden het goed! Duimpje!”

“Laat die Mount Everest maar komen”

Zo, nu terug naar het uitkijken naar kamp. Zoals daarnet verteld gaan we op avontuur met
de vele stripfiguren die we in België rijk zijn. Bereid je dus maar goed voor om met Asterix
en Obelix veel menhirs te gaan werpen; of om met de Rode Ridder gerechtigheid te brengen
waar nodig. Wie weet komen we dit jaar zelfs Kuifje en Bobby tegen op de kampweide…

Voor alle praktische informatie verwijzen we jullie door naar het editoriaal (helemaal
vanboven in deze speelvogel). Voor de 2e jaars is het dit jaar een iets specialer kamp omdat
zij hun eerste belofte gaan doen! Hiervoor moet je zeker geen stress hebben, wij gaan met
de leiding jullie op kamp hier heel goed op voorbereiden door veel leuke activiteiten te doen.


Infoavond: Ook voor de ouders geen stress. Voor wie nog met enkele vragen zit
organiseren we graag een klein infomomentje. Dan leggen we uit hoe kamp er voor de
jongste leden uitziet en kunnen jullie ons ook eens wat beter leren kennen. Laat zeker weten
wie geïnteresseerd is, als er genoeg respons is spreken we zo snel mogelijk een datum af.
Twijfel ook zeker niet om ons privé een berichtje sturen of te bellen als er iets op jullie maag
ligt! Op het einde van dit artikel staan onze contactgegevens nog eens opgelijst.


Juliactiviteit: Voor wie niet kan wachten tot kamp organiseren we maandag 1 juli ook
nog een leuke activiteit. Kom zeker af als je dan niet op vakantie bent, we beloven dat het
echt een top dag gaat worden! Locatie en uur proberen we zo snel mogelijk te
communiceren via mail en whatsapp.


Dan rest ons enkel nog mee te delen dat wij zelf er heel hard naar uitkijken om jullie terug te
zien op kamp. Pak zeker zoveel mogelijk strips en je beste verkleedkleren mee! De
berewouter die het beste verkleed is krijgt van ons een dikke verrassing!
Hopelijk hebben jullie er ook heel veel zin in!


Een stevige linker,
Lana, Florian, Lucas, Ela en Jonathan


Tijgerwouters

JOWWWWW tijgerwouters

Wat een leuk jaar!! We zijn nog altijd aan het nagenieten, zeker toen we terug keken naar de foto’s…

Maar gelukkig moet het echte hoogtepunt van het jaar nog komen: kamp als striphelden!!

Laat het beste van jullie zelf naar boven komen om er zo goed mogelijk uit te zien als Jommeke, Asterix & Obelix of anderen!! Alle spellen gaan iets te maken hebben met deze striphelden en wie weet volgt er wel een prijs voor degene die het best verkleed is!! Voor alle info verwijs ik jullie door naar het editoriaal in deze speelvogel.

Wat jullie wel heel goed moeten onthouden is om zondag 14/07 vrij te houden!! Dan voorzien wij een keileuke zomer activiteit maar dat blijft nog even geheim…verdere info volgt zeker nog!

Het laatste wat wij nog willen zeggen is,

Geniet nog even na van het jaar en tot snel!!

Veel groetjes jullie allerliefste, leukste, coolste, beste leiding 😉

Lotte, Emma, Dylano, Daan, Thomas


Jonggidsen

Allerliefste Jogi’s,


De aller allerlaatste speelvogel van het scoutsjaar (maar wel de leukste) is er weer: DE
KAMPSPEELVOGEL


Maar voordat we meer info gaan geven over kamp, krijgen jullie nog een tijdijn van het
superleuke jaar:

10 september
Eerste activiteit

17 september
Gek doen in
Bokrijk speeltuin

24 september
Zwemmen
sportcentrum

14-15 oktober
Groepsweekend

22 oktober
Cupcakes of iets wat erop lijkt
gemaakt en Mimi die het zoals
gewoonlijk weer is aant
begaaien

12 november
Het bewijs dat jonggidsen nog
pampers dragen

2 december
Elle die TWEE jvk’s is aan het
versieren, go girl!

Januari, februari, maart
Geen foto’s?

27-28 april
JOGIWEEKENDDDDD

19 mei
Jongstuimig Genk met de meiden
(silent disco jwz), laatste activiteit 🙁

Schrijf jullie zeker in voor kamp, want anders missen jullie de volgende dingen:

 • 16 uren (spannenddd)
 • Hike
 • Het lekkere eten van de fourage
 • Gezellig rond het kampvuur zitten
 • Leuke spelletjes spelen
 • De 3de jaars die hun totem krijgen
 • De 2de jaars die hun belofte gaan doen
 • De verfrissende beek
 • De HUDO (gewone wc’s zijn zwaar overrated)
 • Elkaar
 • Jullie leuke leiding???
  Inschrijven is dus de boodschap!

Nog 67 dagen (te lang) voordat kamp begint, we vetrekken woensdag 7 augustus en
komen de 17de terug. Alle praktische info vinden jullie terug in het editoriaal.
Jullie kennende vragen jullie zich zeker (niet) af: wat is het kampthema? Het thema dit
jaar is…………SUPERHELDEN!!!!
Haal jullie beste superheldenkostuum uit de kast, want wie het beste verkleed is krijgt
een leuke verassing. Hieronder wat voorbeelden:

We hopen dat jullie evenveel zin in kamp hebben als ons, voor vragen over kamp mogen
jullie ons altijd contacteren op de volgende nummers:

Eline Bricteux: 0471 78 04 60
Kimberly Gaglo: 0488 91 59 30
Camila De Smet: 0472 57 54 10
Viktor Lismont: 0468 47 55 54
Bruno De Vilder: 0472 21 09 57
Jade Achten: 0471 77 40 76

Maar voordat we op kamp vertrekken zouden we ook nog graag een activiteit doen in juli,
hierover volgt binnenkort meer. Hou dus zeker jullie Whatsapp in de gaten 😉
Tot dan!


Stevige linker,
Eline, Kimby, Camila, Viktor, Bruno en Jade


Jongverkenners

Dag mannen van het goeie leven. Het spetterende scoutsjaar vol zondagen lachen, gieren, brullen zit er alweer op. NIET getreurd want het leukste wacht nog op ons. KAMP, 10 dagen non-stop ambiance met jullie favoriete leiding die weer de handen uit de mouwen heeft gestoken om een top kamp te garanderen. 

korte terugblik

We hebben het weer goed gehad. Kerstbomen versieren, in een trein de melberg afrazen, vlees bakken op de bbq, we kunnen het allemaal! Jullie zullen ons nu lang moeten missen want er zijn even geen activiteiten meer. MAAAR, deze zomer rest er nog 1 activiteit!! 1 activiteit waar we allemaal nog eens samen komen en ons gaan amuseren voordat kamp begint. Wanneer en waar de activiteit zal plaatsvinden zullen we jullie nog tijdig laten weten. Wat kamp betreft kunnen we jullie wel al vertellen wat het thema voor kamp is. Het thema iiiissssss (tromgeroffel………………………………)

STRIPHELDEN!!!!!!

Verkleed je dus zo goed mogelijk als een van je helden. Op die manier vliegen we de toren af als we de kegel gaan jatten van de verkenners.

Wij kijken er alvast naar uit om 20 verkenners achter ons aan zien te hollen terwijl wij lachend wegrennen met de kegel, HOPELIJK JULLIE OOK!!  IK.        KAN.         NIET.         WACHTEN!!!! 🙂

Een stevige linker, 

Michelle, Amelie, Emiel, Ibo, Sam, Cas


Gidsen

Dag knappe gidsen


Jullie leiding heeft zich achter de boeken gesmeten en is aan het bloeden, aan het zweten
en aan het wenen om ervoor te zorgen dat wij allemaal de volle 10 dagen meekunnen op
kamp. Behalve Moran, die geniet van iedere letter uit de codex.


Dit speelvogelartikel brengt gemengde gevoelens met zich mee, langs de ene kant
verkondigen wij met blijdschap dat de leukste 10 dagen van het jaar eraan komen,
scoutskamp!!!!! Maar langs de andere kant moeten wij jullie met pijn in het hart melden dat
het jaar er dan ook bijna op zit. Wij hebben van iedere activiteit genoten en talloze
herinneringen opgedaan. Niks is beter dan op zondagmiddag taart te eten en te roddelen,
Girlheaven;)))


Kamp (back to the basics) vanaf 7 augustus vertoeven wij 10 dagen in het oh zo mooie
Lodomez, een ongerepte jungle vol dieren en Jade, bereid jullie goed voor want het wordt
een spannend kamp. Voor sommigen de 1e hike zonder leiding, oeeeh…. en voor andere het
verkrijgen van jullie bijtotem, OMG!!!


Als wij jullie een tip mogen geven om goed voorbereid te zijn voor kamp dan zou ik kijken
naar het programma “echte meisjes in de jungle”, hier leren jullie hoe belangrijk het is om
goed samen te werken met elkaar, de nodige survival skills en hoe jullie efficiënt een hike
rugzak moeten inpakken want iedereen weet dat de allerbelangrijkste benodigdheid om een
kamp te overleven een stijltang is.


Voordat jullie vertrekken moeten wij jullie het kampthema nog meedelen, dit jaar is het
striphelden geworden dus wees creatief. 1 ding, er zal 1 iemand als Carmen Waterslaeghers
moeten komen want Bren is Xavier.

+ Wij willen met jullie nog een leuke activiteit doen voor scoutskamp maar daar zullen we jullie nog privé een bericht over sturen met eventuele data en activiteiten!!!!


Hier zijn ook nog enkele sfeerbeelden, zodat jullie ons niet zullen vergeten.
foto’s


Ps: Succes met de examens, doe jullie best en leg uw GSM Weg!!!!!!


Gegroet
Jullie lieve leiding
Ayla, Bren, Helena, Kato, Mattia en Moran


Verkenners

Kiekeboe verkenners lichting 2023-2024,

Zo, die link met het kampthema is gelegd. Het kampthema van dit jaar is namelijk striphelden. Nu horen wij jullie al denken: is Kiekeboe een stripheld? Is de grootste stripheld niet die kerel met zijn hond? Uitgevonden door Hergé? Wat rijmt er op Hergé? Lodomez?

Inderdaad, op 7 augustus zal een zuidwaartse busbeweging ons in Lodomez doen belanden, een pittoresk gehucht ten oosten van Stavelot. De etymologie van Lodomez is merkwaardig omdat zij noch in het Waalse lexicon, noch in het Franse taalcorpus een equivalent vindt. De oorsprong ervan gaat waarschijnlijk terug naar migranten uit het koninkrijk Lodomeria, die zouden zijn geëmigreerd en zouden hun woonplaatsen in deze regio hebben gevestigd in een tijd dat deze regio integraal deel uitmaakte van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Een bekende Hongaarse striptekenaar is Jànos Mészàros.

Voor diegenen die stiekem al een hudo willen gaan graven geven we hier al de coördinaten van ons kampterrein mee:  50°23’29.4″N 5°58’26.1″E

Om in het kampthema te blijven geven we jullie ook graag een verhaal mee.

Er liep eens (want zo beginnen ook sommige verhalen) een geit die eigenlijk een hond was. Die geit zijn naam was hond. Die hond liep graag in keukens. Maar de geit die hond heette mocht eigenlijk niet in keukens lopen. Keukens zijn namelijk geen plaatsen voor geiten. Omdat de geithond toch graag in keukens liep, deed hij gewoon zijn zin. Tot ergernis van de meid. Meiden houden niet van honden in de keuken, maar ook niet van geiten. Zeker niet als de geit die in de keuken loopt een brood pikt. Broden horen namelijk thuis in de keuken, maar een geit niet. Je kan al raden wat er gaat gebeuren. Inderdaad, de meid wordt boos. De meid is niet zomaar een meid. Ze wordt heel boos. Vrij boos zelfs, want de meid pakt een deegrol. En zo een deegrol is jammer genoeg vrij hard. Want de meid slaat de geit steendood. Een dode geit stinkt nog harder als een levende bok. Dus de geit die hond heette kon daar niet blijven liggen. De meid had geen spijt van haar daden, want het brood was gered. Gelukkig was de geit ook gemolken voor het slaan met de deegrol. Toen kwamen er zeven kleine geitjes (de geit had een grote familie). En deze kleine geitjes vonden dat ze de grote geit niet zo konden laten liggen. Dus ze begroeven de grote geit. Het was een mooi graf tussen de sla en de patatten. En op zijn graf stond een plaatje, waar opgeschreven stond:

“Ik hoop dat jullie liever zijn voor eenden.”


Moraal van het verhaal:

Gewoon meekomen op kamp en 24 – uren wordt leuk.

Hieronder enkele sfeerimpressies van afgelopen jaar (m.u.v. foto 4 die in 1944 is getrokken):

16 verkenners bij een mooie auto op een lelijk betonnen plein waar ze nu bomen aan het planten zijn

5 verkenners in vooropleiding bij de brandweer voor als de poepwastent in brand komt te staan

1 verkenner die tegen de regels in de bus probeert te nemen op winterhike

Britse parachutisten tijdens operatie market garden

12 verkenners in het Vlaamse hinterland

Een stevige linker,

Stripheld 1, Stripheld 2, Stripheld 3, Stripheld 4, Stripheld 5, Stripheld 6


Jins

Dag Jins!! Fijn dat jullie met zoveel aanwezig waren op de info-avond van jinreis! Hier zijn nog een paar foto’s van waar we in juli allemaal naartoe gaan:

(Is er eigenlijk een jin die ons speelvogelartikel leest? Stuur “Fladje” in de whatsappgroep als ge toch de moeite hebt gedaan om dit te lezen)

Hier is nog wat saaie maar belangrijke info:

Verzekering (ter info)
Leden die ingeschreven zijn en hun lidgeld betaald hebben, zijn bij scoutsactiviteiten verzekerd voor lichamelijke schade, ook buiten de landsgrenzen. Ook in Albanië en Noord-Macedonië. 

Reistoelating minderjarigen
Voor iedere jin die op het moment van de jinreis nog minderjarig is, af te tekenen bij de gemeente waar jullie woonachtig zijn. 

Europese ziekteverzekeringskaart
Aan te vragen bij de mutualiteit waarbij ge zijt aangesloten. 
Eveneens een kopie (voor- en achterkant) door te sturen naar jinleiding@scoutsgenkcentrum.be.
Moest er iets gebeuren willen we ook deze snel bij de hand hebben. 

Individuele steekkaart Scouts en Gidsen Vlaanderen 
Iedereen heeft een ‘individuele steekkaart’ bij SGVL. Het is een digitaal formulier voor de persoonlijke, en medische gegevens van leden (en leiding). Zo kunnen we als leiding in (nood)situaties gepast reageren, moesten deze helaas toch eens voorkomen. 
Het is héél belangrijk om deze up-to-date te houden via de groepsadminstratie. Inloggen is mogelijk via https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/client/ 
Laat gerust weten moesten hier vragen rond zijn of problemen met inloggen.

Extra budget
Jullie hebben het afgelopen jaar ongelofelijk hard gewerkt. Helaas komen we met het verzamelde budget net niet toe om twee weken op reis te gaan met 16 personen. Om maaltijden, overnachtingen, vervoer, en onverwachtse kosten volledig te dekken vragen we aan elke jin om €200 euro te storten op de jinrekening BE05 1030 8739 7775.
Dit budget zal enkel en alleen gebruikt worden voor de bovenvermelde zaken. Geld dat over is na de jinreis wordt onmiddellijk terug overgeschreven naar het rekeningnummer dat de storting deed op onze rekening.

We hebben samen met jullie superveel zin in jinreis en zijn ervan overtuigd dat dit voor iedereen de reis van hun leven gaat zijn! Bedankt voor het afgelopen geweldige jinjaar!!!!!!!!!

Een stevige linker, 

Zander Vreys – 0478 37 92 89
Claudia La Rosa – 0497 55 27 11
Tom Lismont – 0476 09 19 32
Piet Michels – 0475 33 24 27

Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp