Kampspeelvogel 2023

Scouts Genk-Centrum

Kamp 2023


Editoriaal

Beste leden, leiding en ouders
De speelvogel waar we het hardst naar hebben uitgekeken is weer daar! Met deze kampspeelvogel komt ook het scoutskamp weer dichterbij.
Scoutskamp 2023 zal deze keer plaatsvinden innn……. 
Moyen! 


In deze speelvogel zal u alle praktische informatie vinden voor het kamp zoals belangrijke data, benodigdheden en inschrijvingen. In de takartikels vinden jullie de specifieke data terug voor de infoavonden (jongste leden) en wanneer er nog een extra activiteit wordt voorzien in de maand juli! Ze willen jullie nog eens laten weten hoeveel goesting ze wel niet hebben om alle leden terug te zien! 
Bij vragen, mogen jullie ons altijd contacteren via info@scoutsgenkcentrum.be, de contactgegevens van de takleiding vinden jullie ook op onze site.

Tot binnenkort! 
Een stevige linker,
De groepsleiding,
Gilles Schrijvers, Anne Nirta, Erin Bistranin en Piet Michels

Kampthema
Een kamp is natuurlijk niets zonder een écht goed kampthema!
Het thema van dit jaar is ….

De jungle!!!
Verkleed jullie dus zeker als stoere Braziliaan, leeuw, toekan of nog zoveel meer!

Belangrijke data
Op volgende data gaat gaan we op kamp:

 • Jins & leiding: 29 juli – 12 augustus
 • Oudste leden (jongivers en givers): 2 – 12 augustus
 • Jongste leden (wolfjes en wouters): 6 – 12 augustus
              

Voor het kamp

Zoals jullie weten is er veel voorbereidend werk aan een scoutskamp. Omdat vele handen licht werk maken schakelen wij voor de volgende taakjes graag mee de hulp in van de Verkenners en Gidsen:

 • Hout inladen: 28 juli om 8u30         
  Waar? => Houtkot (Etienne Fabrylaan 3, 3600 Genk)
 • Materiaal inladen: 28 juli om 8u30
  Waar? => Crypte
  Welke tak wat gaat doen wordt via hun leiding nog meegedeeld. 

Vertrek en terugkomst van het kamp

 • Leiding en Jins vertrekken zaterdag 29/07 in de ochtend richting Moyen.
 • Jongverkenners, jonggidsen, verkenners en gidsen vertrekken woensdag 2/08. Zij vertrekken met bussen vanuit Genk. Ze worden om 8u aan de parking van de Limburghal verwacht, vertrek met de bussen om 8u30. Adres: Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk. 
  Gelieve er stipt om 8u te zijn! 
 • Voor de tijgerwouters, berenwouters en wolfjes start het kamp op zondag 6/08. 
  Deze zondag is het ook bezoekdag! 
  We vragen aan de ouders om de jongste leden vanaf 12u te brengen samen met hun spullen. Deze dag zijn er tal van activiteiten te doen van 12u tot 16u30 alsook een barbecue! Iedereen is welkom!! 
 • Voor iedereen eindigt het kamp op zaterdag 12/08. Iedereen wordt teruggebracht met bussen vanuit Moyen tot Genk. Dit jaar zal er opnieuw een grote eindformatie zijn op het Stadsplein. Aankomst wordt geschat rond 18u30 maar houdt zeker onze facebookpagina in de gaten voor live-updates. Alle leden kunnen dus hier opgehaald worden. Opgelet: givers worden nog gevraagd te helpen met het uitladen van de camion (zie verder).

Na het kamp

 • Camion uitladen: zaterdag 12/08 na aankomst in Genk, richtuur: 18u-23u (Leiding, Jins, Gidsen en Verkenners)
 • Hout uitladen: 16/08, uren worden nog gecommuniceerd (Leiding, Jins, Gidsen en Verkenners)
 • Verloren voorwerpen zullen af te halen zijn de week na kamp in de crypte. Exacte data worden nog gecommuniceerd. Deze zullen hier liggen tot eind september, daarna schenken we ze aan Vincentius Genk-Zutendaal.
 • Nieuw scoutsjaar: zondag 10 september van 14-17u aan de crypte!

Inpakken en wegwezen!

Extra: Denk eraan dat we alle soorten van weer kunnen verwachten in ons Belgenlandje, het kan dus zijn dat je gedurende het kamp niets meer gedroogd krijgt. Hou hier rekening mee.

Wat neem je niet mee? 
Op scoutskamp gaan betekent avontuur in de natuur, dit liefst voor de volle periode. We vragen daarom met aandrang om géén elektronische apparaten, dolken, juwelen, gsm’s e.a. mee te nemen. Het behoeft uiteraard ook geen verdere uitleg dat alcoholische dranken en drugs van eender welke aard niet toegelaten zijn. Persoonlijke voorwerpen zijn NIET verzekerd en zullen in geen geval vergoed worden bij schade en/of verlies. Verder vragen we ook om niet overdreven veel snoep mee te nemen. De fourage doet zijn uiterste best om voldoende en gezonde maaltijden te voorzien, dus een gigantische partij suikers met kleurstoffen is nergens voor nodig!
Verder vragen we nog aan de ouders van de jongste leden om de spullen van hun kinderen te merken. Ook bij de oudste leden kan dit geen kwaad😉! Uit ervaring weten we dat de kleintjes zelfs hun eigen schoenen en rugzak vaak niet herkennen, en dat het merendeel van de spullen in de verloren-voorwerpenberg de kleine maatjes zijn! Dit zal het gemakkelijker maken voor de kinderen en leiding om deze te herkennen. Vergeet ook niet al je spullen in één of twee stevige zakken te pakken die tegen een stootje kunnen! Label deze zak goed met de naam en tak van je lid zodat er zeker niks bij de verkeerde tak belandt! Ook vragen we om geen verschillende dingen aan elkaar vast te binden (een veldbedje waaraan een bidon én rugzak hangen zijn namelijk moeilijk om te hanteren).


Op kamp gaan we met zo’n slordige 200 man in de volle natuur zitten. Om deze in ere te houden als goede scout, mag enkel biologisch afbreekbare zeep (vb. Sanex Zero) gebruikt worden. Alvast bedankt!

Communicatie op Kamp
Wilt u graag iets posten richting ons tentenkamp, dan doet u dat best op volgend adres:

Scouts Genk-centrum
Naam Voornaam TAK
Route de Bertrix 1
6810 Chiny


De leden hebben met alle leuke activiteiten geen tijd om op hun gsm te zitten! Een leuke brief schrijven daarentegen… Gewoon thuislaten dus! 
Bij noodgevallen kan u ons op het kamp ook telefonisch bereiken op het nummer van de hoofdleider Piet Michels +32 475 33 24 27. We vragen uitdrukkelijk dit nummer enkel te gebruiken in uiterste noodgevallen!

Bezoekdag

Met héél veel vreugde kunnen we aankondigen dat de bezoekdag dit jaar opnieuw kan doorgaan!

Op zondag 6 augustus wordt Moyen dan voor een dagje ingenomen door de Genkenaren.


De jongste leden komen dan ook op kamp aan zodat ons mini-dorpje compleet wordt. Alle ouders, vrienden, familie en oud-leiding zijn die dag welkom op het kampterrein. U kan dan eens komen kijken hoe zoon- of dochterlief zich uit de slag trekt en komen genieten van een dag op onze weide langs de kabbelende rivier.
Het programma van deze dag zit als volgt in elkaar:

 • Onze bezoekdag begint om 12.00u, gelieve niet vroeger te arriveren, de takken doen immers hun best om een planning te maken voor iedere dag. Oudste leden kunnen al hun avonturen alvast uit de doeken doen tegen hun ouders, jongste leden kunnen zich dan installeren in de tenten met een helpende hand van de leiding. Om 12.30u zal er een korte openingsformatie gefloten worden om met het groeten van de vlag en een openingsmoment de bezoekdag officieel te openen. Gelieve dan de stilte te respecteren. In deze openingsformatie krijgen jullie nog bijkomende informatie over allerlei activiteiten die er op het terrein te doen zijn.
 • 12.45u: Opening BBQ en bar. Voor deze BBQ vragen we om op voorhand te reserveren en betalen. Hoe dit moet gebeuren, staat verder beschreven onder ‘inschrijvingen’. Alle leden die ingeschreven zijn voor het kamp zijn automatisch ingeschreven voor deze BBQ, zij hoeven hier dan ook niet extra voor in te schrijven noch te betalen. Denk aan eigen bord en bestek voor deze barbecue! Gelieve geen wegwerpmateriaal mee te nemen, dat zorgt alleen maar voor een onnodige belasting van de natuur. Wij voorzien materiaal om op de weide uw bord en bestek af te wassen.
 • 14.30u: We voorzien ook nog enkele avontuurlijke activiteiten. Neem dus zeker uw sportieve outfit mee!
 • 16.30u: De bezoekdag wordt afgesloten met een echte ‘grote’ formatie. Voor de ouders is het hierna tijd om afscheid te nemen en het kampterrein te verlaten.

Wegbeschrijving
Om vlot ter plekke te geraken, hebt u normaal gesproken aan volgend adres genoeg:


Rue des Croisettes 
6810 Chiny


Hiermee zou het in moderne tijden van GPS en online routeplanners geen probleem mogen zijn om er vlot te geraken. Vanaf de splitsing met de Route de Bertrix zorgen wij voor wegwijzers die u tot op de eindbestemming brengen. Op een bepaald moment komt u dan onze tijdelijk als parkeerwachter fungerende verkenners tegen, die u een mooi plaatsje aanwijzen.

 


Inschrijvingen
Inschrijven voor het kamp gebeurt via de scoutssite en via overschrijving. Om je in te schrijven surf je gewoon naar www.scoutsgenkcentrum.be  en klik je verder naar de pagina “Inschrijving kamp 2023”.


Het inschrijvingsgeld bedraagt €130 voor de jongste leden (wolfjes en wouters) en €160 voor de oudste leden (jonggivers en givers). Leiding en Jins dient men niet in te schrijven, dit gebeurt via een andere lijst.


Let op! Heeft u twee of meer kinderen bij onze scoutsgroep, dan voorzien wij een voordeliger tarief. Voor het tweede, derde, vierde (enz.) kind betaalt u €10 minder (dus €120 en €150 ipv het normale inschrijfgeld).


Een zingzang bestellen, ons zangboekje met allerlei leuke liedjes erin (ook het kamplied!), kan ook voor €15.


Op de bezoekdag van 6 augustus is er ook een barbecue op bezoekdag. Alle leden zijn hier automatisch voor ingeschreven en moeten niks extra betalen naast het gewone inschrijvingsgeld van kamp. Maar ook alle familie en vrienden zijn welkom! Via deze link kunnen jullie zich inschrijven voor de barbecue. Volwassen betalen €18 voor de barbecue en kinderen betalen €10. Tot dan!


Elk lid moet vóór 01/07 ingeschreven zijn! Zo hebben wij op tijd een overzicht van het aantal leden dat mee op kamp komt! Deze deadline geldt ook voor de bbq.


Het is héél belangrijk dat je de individuele steekkaart van je lid goed invult of aanvult. https://www.scoutsgenkcentrum.be/individuele-steekkaart/ hier vind je alle info over hoe je dat doet. 


We staan erop dat alle leden het gehele kamp meegaan. Uitzonderingen hierop worden geval per geval bekeken. Gelieve hiervoor dan ook contact op te nemen met de groepsleiding (info@scoutsgenkcentrum.be).


Indien u de inschrijving en overschrijving uitvoert zoals beschreven, bespaart dat ons een enorme hoop werk. Wij zijn u daar dan ook zeer dankbaar daarvoor! 


We zijn er ons van bewust dat de prijs voor kamp niet voor iedereen vanzelfsprekend is en we vinden het enorm belangrijk dat iedereen mee op kamp kan. Als u zich in een financieel moeilijkere situatie bevindt, kan u een verminderde inschrijfprijs betalen (1/3 van het inschrijvingsgeld). U hoeft ons hier niet voor te verwittigen, “verminderd inschrijfgeld” bij de mededeling van de storting is voldoende. Moesten er nog verdere problemen zijn, kan u altijd contact opnemen met Erin Bistranin (0474 11 52 62) om samen een oplossing te zoeken. 


Milieu
Met de milieumeesters van SGC hebben we enkele tips om ons kamp zo milieuvriendelijk voor te bereiden en om op kamp zo goed mogelijk één te zijn met de natuur! We gaan dit jaar voor een afvalarm kamp!

 • Apart verpakte snoepjes en koeken zorgen voor een hele grote afvalberg! Neem een boterhammendoos mee naar de snoepjeswinkel en vul deze.
 • Neem een stevige bidon mee voor je water. Moeder natuur is je eeuwig dankbaar dat je geen wegwerpflessen kocht en je water blijft langer fris!
 • Koop één stevige regenjas die enkele jaren meekan i.p.v. meerdere wegwerpponcho’s.
 • Steek je kleren per dag in een linnen zakje (bijvoorbeeld een groentezakje van de supermarkt) i.p.v. een plastieken zakje.
 • Neem alléén biologisch afbreekbare zeep en shampoo mee.
 • Eet eens een dagje (of een heel kamp) vegetarisch, je ecologische voetafdruk verkleint direct enkele maten.
 • Sorteer je afval altijd, zowel thuis als op kamp!
 • Gooi nooit afval op de grond, vroeg of laat kom je altijd een vuilbak tegen.
 • Ga met de fiets je kampinkopen doen.
 • In de kringloopwinkel vind je verrassend leuke kamptassen, bestek e.d., niet alles moet nieuw zijn!

Hopelijk creëren we zo samen een afvalarm kamp! Gebruik je scoutshart als je gaat winkelen, ecologisch hoeft niet duur te zijn.

Uitleendienst
Scoutskamp is een fantastische beleving voor ieder kind. Jammer genoeg kost zo een scoutskamp meer dan we soms denken. Een goede tas, beekschoenen, slaapzak, veldbedje, bidon… de kosten lopen al snel op. 


Zelf hebben wij van de scouts een deel bedjes, gamellen, rugzakken e.a. op overschot. Jullie mogen altijd een mailtje sturen naar info@scoutsgenkcentrum.be en eens tussen de spullen komen kijken!


Heb je zelf nog kamppeerspullen thuis liggen die je niet meer gebruikt? Stuur gerust een mailtje naar hetzelfde e-mailadres en kom ze binnenbrengen in de crypte! Wie weet help je zo iemand anders uit de nood!


Dan rest ons enkel nog af te tellen naar het kamp zelf!


Een stevige scoutspol,
Gilles, Anneke, Erin en Piet
Telefoonnummers:
Piet Michels: 0475 33 24 27
Gilles Schrijvers: 0479 51 05 12
Anne Nirta: 0486 20 39 77
Erin Bistranin: 0474 11 52 62


Inhoud:

Wolfjes

Liefste wolfjes

Het is bijna zover, het kamp waar we al heel het jaar vol enthousiasme naar hebben uitgekeken breekt bijna aan!!

Maar vooraleer we daarop ingaan eerst nog een recapitulatie van dit fantastische jaar!! Plezier ontbrak er zeker niet aan!

Zo kijken wij als leiding allemaal met een fijn gevoel terug op ons leuke wolvenweekend! Weet jullie het nog?? CODE ROOD!!!

Na dit weekend zijn wij er zeker van dat er een plekje voor jullie is in het leger! Jullie konden piramides bouwen als de beste en marcheren was ook een van jullie sterke punten.

Maar wij hebben ook gemerkt dat jullie ook zeer goed kunnen dansen! Want op het avondfeestje zijn jullie helemaal los kunnen gaan!!

Maar natuurlijk was niet alleen het weekend geweldig, elke activiteit stonden jullie daar weer met geweldige moppen, verhalen,….

Jammer dat dit fantastische jaar al moet eindigen… of toch niet??? Er staat nog een GEWELDIG kamp op jullie te wachten en wij hopen dat jullie allemaal meekomen!!

Wij gaan ook nog een terugkom-moment organiseren. Zodat we nog eens samen komen met z’n allen voor kamp. Deze datum laten we jullie nog weten in onze Whatsapp groep!

Niet te vergeten is er dit jaar weer een thema op kamp: “jungle”

Jullie hebben al laten zien dat jullie perfect in het leger passen. Maar kunnen jullie ook overleven in de jungle?? Wij als leiding twijfelen daar al niet aan!!

Een lijst met wat jullie best mee kunnen nemen op kamp zullen wij ook nog doorsturen in de Whatsappgroep!

En als jullie nog vragen hebben, ergens mee zitten, stuur ons gerust!! ( telefoonnummers vind je in de Whatsappgroep of op de website bij takken –> wolfjes)

Heeeeel veel groetjes jullie leiding
Xxxxx

Bauke, Kimberly, Helena, Gijs, Mattia en Amélie


Berewouters

Hoi lieve beren!
Het is eindelijk zo ver, we gaan op kamp naar de ‘Jungle van België’ (De Ardennen).
Leg jullie verrekijker en scoutsuniform al maar klaar. Wij, jullie leiding, kijken er alvast heel hard naar uit om op kamp te vertrekken!


Vooraleer we verdergaan willen we ook graag even terugblikken naar het afgelopen jaar. Op de foto’s kunnen jullie zien hoe we ons elke zondag geamuseerd hebben.

Een hippe selfie op ons berewouterweekend!! VIES AF!
Onze prachtige groepsfoto!!

GEK DOEN OP WEEKEND
Een goed functionerende eierbaan.
Genk een beetje properder maken.
Poseren op casinoavond

Zo dat was een hele kleine samenvatting van wat we dit jaar hebben gedaan. Als we alles zouden moeten opnoemen waren we nog laaaang niet klaar.


We hebben dus al verteld dat we naar de jungle zullen afdwalen deze zomer. Bereid jullie dus goed voor op alle wilde dieren, insecten, grote bomen…

In het editoriaal aan het begin van de speelvogel vind je een grote lijst met alles wat je nodig hebt, wanneer je dit nodig hebt en waar je moet zijn!
Wat kunnen jullie verwachten van een kamp in de jungle? Eerst en vooral leuke spelletjes en avonturen, gezellige kampvuren voor het slapen gaan, een dagtocht doorheen de grote jungle, lekker eten en geen douche maar een beek!!!
Voor de 2e jaars is dit kamp speciaal. Jullie zullen dit jaar namelijk jullie belofte doen. Geen paniek! Alle info hierover vind je hier (website van Scouts en Gidsen Vlaanderen). Jullie kunnen wel alvast beginnen oefenen op het liedje.

Ook organiseren we een infoavond voor de ouders. Hier kunnen jullie naartoe komen voor informatie of als jullie vragen hebben over het kamp! Het is zeker handig als het de eerste keer is dat jullie zoon/dochter mee op kamp zal gaan om eens te komen luisteren, we kunnen dan ook al jullie vragen persoonlijk beantwoorden. De infoavond zal doorgaan op zaterdag 1 juli van 11u-12u in de crypte. De inschrijving zal verlopen via een inschrijvingsformulier, deze zal zo snel mogelijk in jullie mailbox verschijnen.
We wensen jullie een leuke vakantie toe en hopen dat jullie allemaal meekomen op kamp! Wij kijken er alvast heel hard naar uit!


Groetjes xx
De berewouterleiding
Ibo, Cas, Eline, Ela en Ayla


Voor vragen of problemen kunnen jullie ons altijd bereiken op onderstaande telefoonnummers.


Ayla: 0474/46 78 24 Ibo: 0473/50 84 50 Cas: 0477/ 93 04 93 Ela: 0484/ 47 00 59
Eline: 0471/ 78 04 60


Tijgerwouters

Beste tijgerwouters

Het is bijna zo ver!! Ons KAMP in de jungle komt dichter en dichter bij!!!! Jullie mogen dan eindelijk jullie ware aard als tijger(wouter) naar boven halen, want dit jaar wordt ons kampterrein omgetoverd tot een grote jungle. Ja ja jullie lezen dit goed, ons kampthema is dit jaar Jungle.

Hoe overleef je in de jungle? Zitten er geen gevaarlijke dieren in de jungle? Hoe kom je aan eten in de Jungle? … ? Dat zijn allemaal vragen waar de koning van de jungle zich geen zorgen over moet maken. En er is dan ook maar 1 dier die zich koning van de jungle mag noemen, en dat zijn de TIJGER(wouters) natuurlijk!!!!!

De leukste week van ons scoutsjaar is nog niet eens begonnen en toch kunnen wij al terugblikken op allerlei leuke activiteiten en weekends

Zo hadden wij wonder boven wonder een activiteit in de SNEEUW gehad!!!! WOOOOOW!!! Kort gezegd was dit een activiteit vol met sneeuwballen, SNEEUWMANNEN en sleeën.

Op weekend zijn we er achter gekomen dat wij gewoon een groep drummers in onze tak hebben zitten. Want na een avondje oefenen samen, hebben wij gewoon een live optreden gehad. En om eerlijk te zijn, het was best goed. Volgend jaar op weekend in de buurt van Belgium’s Got Talent???

Wie weet nog wat we deze activiteit hebben gedaan???? We hebben toen tegen elkaar gestreden om stukken land te veroveren. Zo kon je Amerika veroveren door te winnen met rugby. Maar voor welk land hebben we weer basketbal gespeeld???

Een piramide bouwen ging ook al vlotjes. Maar wanneer de top van de piramide er op moest ging het ineens ergens fout. Maar toch deden jullie het opnieuw en opnieuw. Maar de grote vraag is natuurlijk, is het die activiteit ooit gelukt???

Weten jullie nog die activiteit waar jullie de beste knikkerbaan moesten maken? Maar was het ei ook veilig in alle knikkerbanen? Wij hebben toen verschillende knikkerbanen gezien. Een mooie knikkerbaan, een lange knikkerbaan, een goede knikkerbaan,… Maar welke werd goedgekeurd door de jury!!!

En nu komt de grootste vraag van heel de speelvogel. Wie is deze mummie????

Hier nog een aantal leuke foto’s om te kunnen terug blikken op ons scoutsjaar samen!!!!

Op 1 juli rond 11u-12u organiseren wij een infomoment samen met de leiding van de berewouters. Wij zullen dan een woordje uitleg geven over het kamp in augustus. Dit infomoment zal door gaan in de crypte, rond de middag. Het exacte uur zullen wij nog laten weten.

Als u niet aanwezig kan zijn op het infomoment, heeft u de mogelijkheid om ons op te bellen en een afspraak te maken voor een huisbezoek.

Hierbij onze telefoonnummers:
Bren Aerts: 0468 26 64 54
Cas De Belder: 0471 64 53 81
Camila De Smet: 0472 57 54 10
Max Van Straelen 0478 45 65 23
Emiel Houben: 0468 46 86 27
Dylano Timmers: 0496 04 19 24
Anouk Truijen: 0472 64 82 30

Alle praktische info over kamp (datum kamp, kampbqq, …) kan u vinden in de editoriaal.

Wij hebben al kei veel zin in kamp!! Hopelijk jullie ook!!!

Jullie leiding
Cas, Bren, Emiel, Camila, Max, Dylano en Anouk


Jonggidsen

Dag liefste jonggidsennnnn,

Ons wekelijkse activiteiten op zondag zitten er helaas op, maaaaar niet getreurd: ons knotsgek, leuk, spectaculair, avontuurlijk, geweldig, plezierrijk, GEFLIPT scoutskamp IN De JUNGLEEEE staat nog op de agenda!!!! En ja hoor, jullie lezen het goed: Wij gaan naar de jungleeeeee!!!
Het is héééél belangrijk dat jullie onderstaand liedje luidkeels kunnen meezingen als we vertrekken naar de jungle! Een gewaarschuwd man is er twee waard….

Diep in de jungle – KidsPop

“Hé kom jij ook? Er is een feestje aan de gang
Diep in de jungle, diep in de jungle
Met apenlimonade en de DJ is een slang sssss
Diep in de jungle, diep in de jungle

De olifanten schudden met hun kont,
De leeuwen en de tijgers springen vrolijk in het rond
Niemand die je hoort dus laat je gaan, trommel op je borst en doe Tarzan na-aaaa

Hé ja hé ja héjahéja ha-ja
Knallen met z’n allen in Afrika-aaa”

Maaaaaaaar, we mogen natuurlijk niet te snel gaan…. Laten we samen toch nog even terugblikken naar ons fantastisch scoutsjaar met deze fantastische groep!

Wij willen jullie alvast heel fel bedanken voor het superleuke jaar, en dat we er een geweldig kamp van mogen maken!! Wij vonden het heeeeeel leuk en kijken er naar uit om jullie binnenkort terug te mogen zien!
Heel veel succes met de examens en tot in augustus!!!!!

Hieronder zetten we even de telefoonnummers van elke leiding. Jullie mogen ons altijd contacteren met eventuele vragen of opmerking voor en tijdens kamp!
Lana Steenberghs: 0487 20 77 97
Casper Appeltans: 0475 53 16 04
Rune Deckers: 0478 42 27 81
Moran Bernaerts: 0483 64 05 08

Voor alle verdere praktische info (vertrek, uur, locatie, bezoekdag, bbq, aankomst…) omtrent kamp verwijzen wij naar het editoraal!

Een stevige linker,
De jogi-leiding <3


Jongverkenners

Heyyyy jvk’s

Na weer een super mega ultra geweldig leuk scoutsjaar zijn we er weer. Binnekort is het weer zo ver eindelijk kunnen we weer op scoutskamp vertrekken. En dat is niet alles!!! In juli gaan we ook nog een activiteit doen om ons weer op te warmen na weer een kleine pauze. Maar eerst gaan we even een reis terug in de tijd maken.

THROWBACKKKKK

JULI-ACTIVITEIT

11 juli is het zo ver, onze extra activiteit. We gaan er een geweldige zomerdag van maken, vergeet dus jullie zonnebril zeker niet!!! (Verdere informatie volgt nog).

SCOUTSKAMP

Dit jaar trekken we met ons allen op reis naar de jungle (jaja het thema dit jaar is “jungle”). We gaan het beestig leuk maken in het Waalse oerwoud. Om de jungle in te trekken zijn echte jongverkenners natuurlijk goed voorbereid, lees dus zeker het editoriaal ennn…

Indien jullie vragen of belangrijke mededelingen hebben kunnen jullie ons bereiken op onderstaande telefoonnummers. Aarzel zeker niet om hiervan gebruik te maken!

Piet: +32 475 33 24 27
Jonathan: +32 470 68 99 55
Michelle: +32 471 53 66 49
Kato: +32 471 13 88 35
Sam: +32 472 87 15 48

PS: Dankjeeeee voor het leukste scoutsjaar ooit!!! Stevige linker Piet, Jonathan, Michelle, Kato en Sam.


Gidsen

Beste gidsen

Wij weten dat jullie door het jaar echte sterke meisjes waren die talloze avonturen hebben overleefd Jullie overleefden groepsweekend, leefweek inclusief dropping, zwemmen in de molenvijver, een escaperoom, het vuilnis rapen in de Bret, de spelletjes terwijl jullie wouden chillen, honkbal tegen de leiding (half want wij hadden gewonnen) en nog zo veel meer. Wat een lijst! Wat een surivors jullie…….
Maar de grote vraag is of jullie meisjes de jungle overleven: tropisch weer, roofdieren en slapen in barre omstandigheden (namelijk een klein groen tentje). Kunnen jullie zelf een keuken ontwerpen en bouwen en genoeg smeken totdat de mannelijke leiding de paaltjes inklopt? Overleven jullie 24 uur weg van jullie tent en kunnen jullie slapen onder de blote hemel, oftewel onder een bash? Overleven jullie hike ZONDER verboden drankjes (snapt ge) ?
Het antwoord op deze vraag ontdekken we natuurlijk dit jaar op KAMP wanneer we samen naar de jungle trekken. Wil je al een idee van hoe dat er uit kan zien, kijk dan zeker deze video:
https://www.youtube.com/watch?v=O4zpBRI_j44&ab_channel=Videoland

Disclaimer 1: wij met de leiding zorgen natuurlijk voor een veel vredevollere sfeer op kamp en vermijden de mogelijke drama
Disclaimer 2: Wij trekken niet naar Laos maar naar de Waalse jungle, dit is naar het schijnt nog een grotere uitdaging!!!

De boodschap is dus: bereid je voor om te overleven in de jungle als een echt meisje ! Knal die examens in juni, kom 2 juli naar onze zomeractiviteit en vertrek 2 augustus vol zelfvertrouwen op kamp !!
Wij zien jullie heel graag komen in jullie jungle-outfits!!! Neem deze dan ook zeker mee en maak maar je eigen interpretatie van een jungle-outfit.


Veeel zoentjes van de leiding en tot snel xx
Claudia, Fien, Gilles, Helder en Anneke


PS: alle nodige informatie over 2 juli en hout inladen enzo laten we weten via de whatsappgroep en alle algemene informatie over kamp vind je in het editoriaal.


Verkenners

Beste Verkenners lichting 2022 – 2023,

Na een jaar vol vreugde, vriendschap en regenbogen is het einde van dit schitterende scoutsjaar alweer bijna aangebroken. Maar niet getreurd, de climax moet nog komen. Traditioneel het moment waar we het hele jaar naar uitkijken en niet op kunnen wachten, namelijk hout inladen aan het houtkot in Sledderlo.
Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een houtkotthema. Dit jaar is dat Jungle. 28 juli verwachten we jullie dus allemaal verkleed als Tarzan op de Etienne Fabrylaan. Omdat het 2023 is en verkenners ten allen tijde mee evolueren met maatschappelijke fenomenen is het dit jaar ook toegestaan om verkleed te komen als Jane.


Er zijn natuurlijk nog een aantal randzaken die deze dag aan het houtkot mogelijk maken. Zo hebben we achteraf speciaal voor jullie een 10-daagse uitstap naar de Ardennen geregeld, zodat ons ingeladen hout verder ook nog praktisch nut heeft.
Voor alle informatie omtrent deze uitstap naar Limburg – zuid, in de volksmond ook wel Wallonië genoemd, verwijzen we jullie graag door naar de beginpagina’s van dit magazine.


Hier een mop over Wallonië:
Een Vlaamse toerist is op stap door Charleroi. Plots valt zijn oog op een groepje werklieden van de stad die de aanplantingen aan het opkuisen zijn. Niets eigenaardigs op het eerste zicht, maar hij merkt op dat op de rug van hun werkpakken een Vlaamse Leeuw prijkt.
Op zijn vraag hoe die daar komt antwoord één van hen laconiek: “C’est l’endroit réservé au sponsor”.
Voor wie dit ietwat politiek getint mopje niet snapt, geen probleem want wij verkenners blijven namelijk ver weg van de politiek. We zijn tenslotte maar een groep jongens die een leuke tijd willen beleven in de bosrijke omgeving van de Ardennen, ver weg van vrouwen, drugs en gokautomaten.

Einde bericht,
De Verkenner leiding


Jins

Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp