Speelvogel oktober 2020

 


Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

 Oktober 2020


Editoriaal

Beste Scoutsvrienden,

Nu alle takken zijn ingedeeld, iedereen elkaar al weer beter heeft leren kennen en nieuwe vriendschappen gesmeed worden. Kunnen we terugblikken op een leuke eerste activiteit van het nieuwe scoutsjaar.

Gelukkig moeten we niet enkel terugblikken maar zijn er ook al weer een paar zaken waar we naar uit kunnen kijken.

Takweekend

Zo zullen in de maand oktober de takken ook op weekend gaan en nog veel leuke spelletjes spelen. Het jaarlijkse groepsweekend kan helaas niet doorgaan maar wordt dus vervangen door een takweekend. Meer info vinden jullie in de takartikels.

Dag van de jeugdbeweging 23 oktober

Op deze dag mogen de leden met hun uniform naar school om trots de scouts te vertegenwoordigen. Op het stadsplein in Genk zal dit jaar ook een gratis (corona proof) ontbijt zijn voor ieder die zijn uniform aanheeft!

Inschrijvingen scoutsjaar

De inschrijvingen staan nog steeds online (behalve wolfjes), maak dit dus zo snel mogelijk in orde zodat we de correcte aantallen kennen. Alle info vinden jullie onder het tablad inschrijvingen.

Heb je vragen? Twijfel dan niet en contacteer ons!

Stevige linker
SGC

Trooper

Trooper is een handige manier om de scouts financieel te steunen door gewoon online te shoppen. Alle uitleg over Trooper vind je op deze site onder ‘Trooper‘, moest je met vragen zitten over Trooper mag je een mailtje sturen naar trooper@scoutsgenkcentrum.be


Inhoud:

Wolfjes

Liefste wolfjes

Nu we ons bekend hebben gemaakt zijn we klaar voor het nieuwe jaar!
Wil je onze bekendmaking nog eens herbekijken? https://www.facebook.com/watch/?v=622779811744749&extid=xEHuHqSbWHTIGUXu
We hebben er veel zin in. Jullie ook?
Het wordt een jaar vol gekke spelletjes, dolle avonturen en fijne activiteiten.

Een nieuw scoutsjaar betekent ook veel nieuwe leden. Onze nonkel, meneer Wolf, stuurde gisteren een mooie brief naar ons. Hij is heel blij om zoveel leuke nieuwe gezichtjes te zien. Maar hij zegt dat er in zijn hart plaats is voor nog meer leuke kindjes. Daarom vraagt hij aan ons om nog meer vriendjes mee te nemen naar de scouts. Meneer Wolf heeft hier een heel goede reden voor! Deze zomer was meneer Wolf soms wat eenzaam en dat vond hij helemaal niet leuk! Om dit op te lossen komt meneer Wolf volgende zomer mee op kamp met de scouts, hij heeft slechts één probleem. Meneer Wolf durft niet zo goed alleen in een grote tent te slapen, daarom wilt hij zoveel mogelijk vriendjes rondom zich zodat hij zich zeker nooit alleen voelt! 

Met de leiding kunnen we meneer Wolf alvast zeggen dat de huidige wolfjes FANTASTISCH zijn! Zodra je beslist je aan te sluiten bij de scouts is het voor de verzekering wel belangrijk dat je je ook inschrijft via de site. 

Een echt wolfje draagt ook altijd een mooi scouts-t-shirt en sjaaltje. Deze kan je voor en na de activiteit aan de crypte aanschaffen. Er zijn ook tweedehandsspullen beschikbaar, je kan hier altijd achter vragen bij de leiding! 

We spreken met de wolfjes iedere zondag om 14 uur af aan de crypte. De activiteit duurt tot 17 uur. Let er op dat je op tijd aankomt en afgehaald wordt. De ouders willen we eraan herinneren dat je op het crypteplein verplicht een mondmasker moet dragen. Wij voorzien met de leiding zelf de nodige maatregelen om de activiteiten veilig te laten verlopen. 

 • Zondag 27 september: 14u-17u aan de crypte, we maken kennis met elkaar en gaan al een eerste keer bewijzen dat wolfjes heel stoer zijn! 
 • Zondag 4 oktober: 14u-17u aan de crypte, vandaag gaan we meneer Wolf een brief terug schrijven, niet zomaar een brief, een MAGISCHE BRIEF!
 • Zondag 11 oktober: 14u-17u aan de crypte, deze zondag gaan we op zoek naar het grote verhalenboek van meneer Wolf! Hij heeft dit goed verstopt, maar dankzij de verborgen boodschap in zijn brief kunnen we dit boek samen vinden!
 • Zondag 18 oktober: 14u-17u aan de crypte, meneer Wolf organiseert een echt scoutsfeestje voor ons. Niet saai aan tafel blijven zitten en luisteren naar praatjes van grote mensen! We gaan dansen, springen en heel luid zingen tot we niet meer kunnen!
 • Zondag 25 oktober: jammer genoeg kan ons weekend niet doorgaan. We vervangen dit door een schitterende activiteit van 14 uur tot 17 uur, afspraak aan de crypte. 

 

Tot slot willen we de ouders ook uitnodigen voor onze gezamenlijke whatsappgroep. We merken dat ouders vaak dezelfde vragen delen, daarom is het eenvoudiger om deze in groep te stellen en kunnen we deze zo samen oplossen. Dit is geen verplichting en de belangrijke zaken zullen altijd ook nog via mail meegedeeld worden. Als je lid wil worden van deze groep mag je een bericht sturen naar Piet V.: +32470/51.90.30.

We hopen jullie allemaal snel te zien en dan gaan we er samen een wolftastisch jaar van maken! 

Je kan ons bereiken via mail (wolfkes@scoutsgenkcentrum.be), whatsapp of via onze telefoonnummers.

Eline: +32483/417710
Laura: +32479/074872
Piet M.: +32475/332427
Piet V.: +32470/51.90.30
Stef B.: +32474/197696
Stef V.: +32493/573944
Zander: +32478/379289

Scoutsgroetjes
Eline, Laura, Zander, Stef & Stef, Piet & Piet

Ps, ken jij het wolfjeslied al?

Apper apper apper,
wij zijn dapper,
en rapper,
en knapper,
dan al de rest,
want wij komen uit het wolvennest!


Berewouters

Dag aller liefste Berewouters 

Eindelijk is het weer zo ver, het nieuwe scoutsjaar gaat weer van start! Met een geslaagd kamp in ons achter hoofd beginnen we ietsje later dan normaal vanaf zondag 27 september weer met geweldige activiteiten. 

Eindelijk na een paar weken school zien we onze scouts vrienden en vriendinnen weer terug. Vanaf nu is het weer uitkijken naar de scoutsactiviteiten op zondag. De scoutsactiviteiten waar je kunt ravotten, kampen bouwen, spelletjes speelt, je kunt vuil maken, …. 

Een deel van de berewouters van vorig jaar zijn ondertussen al jonggids of jongverkenners dit wilt ook zeggen dat er weer een aantal nieuwe gezichten bij komen van de wolfjes. Spannendddd…. 

We gaan er weer een top editie van maken! Wij met de leiding hebben er al vast heel veel zin in. 

Voor de nieuwste berewouters hier onder vind je het berewouter lied. Zing het op school, zing het in de douche, zing het tijdens het eten, zing het overal tot je het vanbuiten kent. 

Ik ben een berewouter en ik kom hier elke week -klap klap-
We maken alle bos van ons en ravotten in de beek -klap klap-
We spelen in de bomen op en neer
We vallen wel eens meer dan een keer
Zingen, dansen, lachen met elkaar
Vinden wij helemaal net raaaaaar waaaant
…….

Benieuwd welke spelletjes we allemaal gaan spelen? Hieronder zien jullie al een overzicht 

Zondag 27 september : het we zijn oh zo blij dat het terug scouts is spel 

Zondag 4 oktober : joepie we zijn oktober en we gaan kastanjes poffen spel 

Zondag 11 oktober : Wie is er een echte berewouter spel 

Zondag 18 oktober: Grote bordspel

Zondag 25 oktober: Het Halloweenspel (Kom verkleed met een enge Halloweenoutfit muhaha)

!!! Belangrijk: hou 7-8 november vrij, we gaan op Berewouterweekend dan!

Ps: aan alle die dit artikel gelezen hebben proficiat, jullie hebben niet gekozen voor die vieze tijgers hihihi. Berewouters zijn de leukste 

Knuffels en tot snel 

Naomi, Claudia, Julie, Cas, Lowie, Anke 


Tijgerwouters

Dag lieve Tijgerwoutertjes!

De herfst is begonnen! Dit betekent veel leuke spelletjes met jullie (nog nieuwe) leiding. Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als wij!

Hieronder vinden jullie de planning voor oktober.

Zondag 4 oktober: We starten deze maand met vriendjesdag! Neem dus allemaal jullie vriendjes en/of vriendinnetjes mee naar de activiteit.

Zondag 11 oktober: Het vind-het-ultieme-berenvergif spel. De leiding is hier niet in geslaagd zoals jullie in ons filmpje al konden zien. 

Zondag 18 oktober: Het spel van vandaag zal uitmaken wie de slimste Tijger is.

Zondag 25 oktober: Een heel, heel, heeeeeel groot verrassingsspel 

Zaterdag 31 oktober- Zondag 1 november: TIJGERWOUTERWEEKEND!! Zet deze datum alvast in grote letters in jullie agenda want dit wordt een weekend om niet te vergeten. Verdere info volgt nog, hou dus zeker de speelvogel goed in de gaten!

Zo stoere Tijgers, hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in, jullie leiding is er al helemaal klaar voor!

Dikke knuffel

Kaat, Lauren, Anne, Tom en Helder


Jonggidsen

EWA JOGI’SSSSSS

Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als ons :)!!!!! Hieronder vinden jullie ons gidsenlied zodat we vanaf nu met zen alle uit volle borst kunnen meezingen. 😊 

Een gids dat is een meisje
Gezond en wel tevree, weltevree 
Die zingt gelijk een sijsje 
Met al haar zusjes mee
En de leuze klinkt weesvaardig 
Want het leven is een strijd, ja strijd 
En vindt het leven aardig 
Evenwel zijn wij bereid, ja bereid
Natuur is onze woning.
Daar gaan we hand in hand
Ten strijde voor de koning 
Voor volk en vaderland
En de leuze klinkt weervaardig 
Want het leven is een strijd, ja strijd
En vindt het leven aardig
Evenwel zijn wij bereidt, ja bereidt !!!!!!!

Planning voor oktober <33333 :

04/10: VERRASSINGSPEL

11/10: SAFARISPEL

18/10: WIE-IS-DE-LEUKSTE-LEIDINGSPEL

25/10: BIJNA-HALLOWEENSPEL

PS: KOM IN PERFECT UNIFORM !!!!!!!

Groetjesssss nu al jullie leukste leiding xoxo


Jongverkenners

Hoofdstuk 1 – de begroeting en inleiding

Dag spruitjes en welkom terug bij onze leuke zondagsactiviteiten. De tweede- en derdejaars van nu hebben vorig jaar al heel veel bijgeleerd. We kunnen eigenlijk zeggen dat jullie vertrokken zijn op jullie ‘Hike-tochtje’ richting de echte scouts. Dit jaar gaan we daar verder op in gaan en graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om de nieuwe jongverkenners te verwelkomen! 

Hoofdstuk 2 – de revolutie

Dag jongens welkom! De overstap van de wouters naar de jongverkenners is een stevige stap, maar het is vooral ook een superleuke stap en zeer leergericht. Wat is er nieuw? Een langer zomerkamp bijvoorbeeld, met normaal gezien een onvergetelijke hike en een 16-uren tocht. Maar laten we beginnen bij onze gewone zondagsactiviteiten. Vanaf dit jaar worden jullie omgeven door enkel jongens die allemaal dezelfde droom hebben, namelijk om een echte scouts te worden. 

Hoofdstuk 3 – afscheid nemen bestaat niet

Nadat dit allemaal gezegd is geweest kunnen we misschien even de vorige jongverkennerleiders in de bloemetjes zetten. 

Toon, Piet, Gilles en Ben, wat hebben we een leuke tijd beleefd. Elke activiteit was top en we hebben veel kunnen lachen met jullie mopjes. De ene was grappiger dan de andere maar dat kan gebeuren.
Heren bedankt en hopelijk tot snel!

Ook wensen we de derdejaars van vorig scoutsjaar veel succes bij de verkenners.

Hoofdstuk 4 – de boodschap

Wat wordt er van jullie verwacht? We verwachten dat jullie op onze activiteiten paraat staan in perfect uniform, ook een sjaaltje. Vergeet dit dus niet! Probeer om altijd met de fiets naar de scouts te komen. Zo geraken we sneller op de locaties waar de activiteiten doorgaan. De leiding fietst altijd mee. Vergeet ook zeker jullie mondmaskers niet! 

Hoofdstuk 5 – de beginnende afspraak

Dan zien we jullie graag elke zondag om 2 uur op de scouts op dit plein (Dus links van de trappen)

Hoofdstuk 6 – de echte afspraak

 • Zondag 4 oktober spelen we het ik-ga-naar-de-vennestraat-en-ik-neem-meespel.
  En het is 4 oktober vriendjesdag, dus neem een vriend van school mee, van de voetbal, of je neef,…
 • Zondag 11 oktober staat in het teken van de vernieuwde Moerdijkbrug die koningin Juliana in 1978 opende.
  Het is trouwens ook Vriendjesdag, dus neem een vriend van school mee, van de voetbal, of je neef,…
 • Zondag 18 oktober gaan we misschien wel eens iets proberen te bouwen. Dit is de ideale gelegenheid om een vriendje mee te nemen, dus neem een vriend van school mee, van de voetbal, of je neef,…
 • BELANGRIJK!!! : Zaterdag 24 oktober tot zondag 25 oktober gaan we fijn op weekend! Verdere informatie volgt via mail of WhatsApp

Hoofdstuk 7 – slotwoord

Oktober is dus een maand vol leuke activiteiten. 

Graag wachten we jullie elke zondag namiddag op van 2 tot 5.

VEEL LIEFS

Jullie leiding xx


Gidsen

Liefste Gidsen, 

Onze eerste activiteit zit erop en nu kan het jaar echt weer van start gaan!!!

Na zo lang zonder scouts moeten jullie misschien nog eens oefenen op het gidsenlied zodat we dat vanaf nu HEEL LUID kunnen zingen aan de crypte 

Een Gids dat is een meisje
Gezond en wel tevree, weltevree
Die zingt gelijk een sijsje
Met al haar zusjes mee
En de leuze klinkt weesvaardig
Want het leven is een strijd, ja strijd
En vindt het leven aardig
Evenwel zijn wij bereid, ja bereid
Natuur is onze woning,
Daar gaan we hand in hand
Ten strijde voor de koning
Voor volk en vaderland
En de leuze klinkt weesvaardig
Want het leven is een strijd, ja strijd
En vindt het leven aardig
Evenwel zijn wij bereidt, ja bereidt

Oke bij deze kunt ge nu iedereen thuis zot maken door dit meermaals per dag te zingen

Challenge voor de eerste activiteit in oktober: leuke tik tok maken op het gidsenlied, degene met het beste dansje wint een leuke verassing !!!!!

Nog even de planning voor de komende maand: 

Zondag 4/10 13u30-16u30 @crypte: WIE-IS-DE-MOOISTE-VERKENNER-SPEL

Zondag 11/10 13u30-16u30 @crypte: taarten bakken en opeten 

Zondag 18/10 13u30-16u30 @crypte: bosspel omdat het kan 

Zondag 25/10 13u30-16u30 @crypte: Monopoly 

Veel kusjes van jullie leukste leiding, 

Julie, Indra, Anouk, Sara, Zara


Verkenners


Jins

4 oktober: bespreking thema jinbar (9 Oktober!!) 
Blijkbaar willen Joren, Mattia en Max hun zelfgemaakte Rap song over de Jins voorstellen.  
Lana en Rune zingen ook een liedje. 

9 Oktober: planningsavond @crypte.

11 oktober: bekomen van een zwaar weekend, heb gehoord dat Kato en Eline en Anouk taart bakken voor heel de groep. 

18 oktober: Sportdag, gedaan met doelloos tv kijken of levenloos een serie volgen! 
Bende zetelzwammen! Sta op en kom in sport outfit 
Maud, Moran, Kimberly en Cas vdv gaan een yoga sessie geven 

23-24-25 oktober: JINWEEKEND!!! info volgt nog 
Casper en Sam geven een initiatie les poolstokspringen 
Gijs geeft een voorbeeld van een perfecte sjorring xx
Daphne geeft Ibo een Neusring
Ayla krijgt een tongpiercing.
Rune en Karel gaan kaal. 

31 oktober: Bren, Cas DB, Helena en Bauke bereiden een EHBO cursus voor. Met initiatie les. 

Xxx jullie Jinleiding 

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email