Kampspeelvogel 2021

Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

 Kamp 2021


Editoriaal

Beste leden, leiding en ouders

Hier is ie weer, de speelvogel waar we het hele jaar al naar uitgekeken hebben, dé kampspeelvogel! Een tweede kamp in bubbels maar gelukkig dit jaar maar één grote bubbel. Maximum 200 leden, leiding, jins en nog wat fourage, dat kan alleen maar leuk worden!

Verder in deze speelvogel zal u alle praktische info terugvinden voor het kamp, zoals belangrijke data, adressen, benodigdheden en hoe je je moet inschrijven. Lees dus alles goed door zodat jullie helemaal voorbereid kunnen vertrekken.

Bij vragen, mogen jullie ons altijd contacteren via info@scoutsgenkcentrum.be, de contactgegevens van de takleiding vinden jullie ook op onze site.

We zien elkaar snel in Moyen!

Stevige linker

De groepsleiding
Siebe Blaauwendraad, Rik Van de Heijning, Stef Broeckx, en Laura Lenaerts

Kampthema
Een kamp is natuurlijk niets zonder een fantastisch kampthema. Benieuwd wat het dit jaar is? 

In de mijjjjjn, in de mijjjjjjn, waar de diamanten zijjjjjjn… rikketikktakketakke werken in de mijn…

We duiken dit jaar diep onder de grond in het mijnverleden van Genk. 

Benieuwd naar wat jullie leiding van plan is met dit leuke kampthema? Lees dan zeker jullie takartikels voor meer info!

Op kamp in tijden van Corona…

Dit jaar opnieuw een kamp in tijden van corona. De maatregelen waar we ons aan dienen te houden zijn gelukkig wel al heel wat minder streng. We mogen vertrekken met een bubbel van maximum 200 leden (exclusief leiding en fourage dus). Natuurlijk zijn het nog altijd wat onzekere tijden en hanteren we dus nog steeds de nodige hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. 

Omdat het wel nog een bubbel is, kunnen we dit jaar opnieuw geen bezoekdag organiseren. Heel spijtig maar dan pakken we het volgend jaar extra groots aan!

Enkele belangrijke puntjes nog:
– We hanteren de regels die Scouts & Gidsen Vlaanderen ons oplegt, deze zijn te lezen op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/leiding/ondersteuning/leiding/corona 
– Eerder doorgaan of later afkomen, is in principe mogelijk maar hiervoor zeker eerst een mailtje sturen naar de (groeps)leiding (groepsleiding@scoutsgenkcentrum.be)
– Net als vorig jaar: als je in de aanloop van het kamp ziekteverschijnselen vertoont, vragen we om je zeker te laten testen en indien nodig enkele dagen langer thuis te blijven voor vertrek. Ook zij die uit een rode/oranje zone terugkomen, dienen zich te laten testen (conform met de regels van de overheid)
– We voorzien een grote hoeveelheid aan zeep en alcoholgel per bubbel zodat iedereen meermaals per dag de handen kan wassen

– Hike, 24-uren, 16-uren en dagtochten mogen weer doorgaan rekening houdend met de regels die op dat moment in de omgeving van kracht zijn 

Belangrijke data

 • kamp jins&leiding: 31 juli – 14 augustus
 • kamp oudste leden: 4 – 14 augustus
 • kamp jongste leden: 8 – 14 augustus

Voor het kamp

Zoals jullie weten is er veel voorbereidend werk aan een scoutskamp. Omdat vele handen licht werk maken en de leiding de voorafgaande weken al héél veel moet doen, schakelen wij voor de volgende taakjes graag de hulp in van de Verkenners en Gidsen:

 • Hout inladen: vrijdag 30/07 @Houtkot (Etienne Fabrylaan)
 • Materiaal inladen: vrijdag 30/07 @Crypte
 • Verdere info hierover wordt nog gecommuniceerd via de leiding

Vertrek en terugkomst van het kamp

 • Leiding en Jins vertrekken zaterdag 31/07 in de ochtend naar Moyen
 • Verkenners, gidsen, jongverkenners en jonggidsen vertrekken woensdag 4/08. Zij vertrekken met bussen vanuit Genk. Ze worden om 8u aan de parking van de Limburghal verwacht, vertrek met de bussen om 8u30. Adres: Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk. Gelieve altijd een mondmasker op te houden bij afzetten van de leden. Leden dienen ook een mondmasker mee te nemen voor in de bus!
 • Tijgerwouters, berewouters en wolven vertrekken zondag 8/08. Van hun wordt gevraagd om tot op de weide gebracht te worden door ouders.
  • aankomstuur wouters: 14u (ouders ten laatste 15u terug vertrekken)
  • aankomstuur wolfjes: 15u (ouders ten laatste 16u terug vertrekken)
  • ouders mogen helpen met bedjes installeren maar komen liefst alleen en dragen ten allen tijde een mondmasker op de weide
  • als er wouters zijn met een broertje of zusje bij de wolfjes, mogen deze meekomen met de shift van de wouters (14u)
 • Voor iedereen eindigt het kamp op zaterdag 14/08. Iedereen wordt teruggebracht met bussen vanuit Moyen tot Genk. Dit jaar zal er opnieuw een grote eindformatie zijn op het stadsplein. Aankomst wordt geschat rond 18u30 maar houdt zeker onze facebookpagina in de gaten voor live-updates. Alle leden kunnen dus hier opgehaald worden. Opgelet: givers worden nog gevraagd te helpen met het uitladen van de camion (zie verder).

Na het kamp:

 • Camion uitladen: zaterdag 14/08 na aankomst in Genk, richtuur: 18u-23u (Gidsen en Verkenners)
 • Hout uitladen: 17/08, uren worden nog gecommuniceerd (Gidsen en Verkenners)
 • Verloren voorwerpen zullen af te halen zijn de week na kamp in de crypte. Exacte data worden nog gecommuniceerd. Deze zullen hier liggen tot eind september, daarna schenken we ze aan Vincentius Genk-Zutendaal.
 • Nieuw scoutsjaar: zondag 12 september van 14-17u aan de crypte!

Communicatie op Kamp:

Wilt u graag iets posten richting ons tentenkamp, dan doet u dat best op volgend adres:Scouts Genk-Centrum 
Naam Voornaam TAK
Route de Bertrix 1
6810 Moyen

Bij noodgevallen kan u ons op het kamp ook telefonisch bereiken op het nummer van de hoofdleider Siebe Blaauwendraad +32 479 55 11 69. We vragen uitdrukkelijk dit nummer enkel te gebruiken in uiterste noodgevallen!

Inpakken en wegwezen!

Extra: neem zeker een/meerdere mondmasker(s) mee, ook jongste leden!! Het kan zijn dat de busmaatschappij vraagt om dit op te zetten tijdens de heen-/terugrit. De oudste leden zullen dit mogelijks ook nodig hebben op hun hike/dagtocht.

Wat neem je niet mee?

Op scoutskamp gaan betekent avontuur in de natuur, dit liefst voor de volle periode. Mogen we daarom vragen om géén elektronische apparaten, dolken, juwelen, gsm’s en andere kostbare voorwerpen mee te nemen. Het behoeft uiteraard ook geen verdere uitleg dat alcoholische dranken en drugs van eender welke aard niet toegelaten zijn. Persoonlijke voorwerpen zijn NIET verzekerd en zullen in geen geval vergoed worden bij schade en/of verlies. Verder vragen we ook om niet overdreven veel snoep mee te nemen. De fourage doet zijn uiterste best om voldoende en gezonde maaltijden te voorzien, dus een gigantische partij suikers met kleurstoffen is nergens voor nodig!

Denk eraan dat we alle soorten van weer kunnen verwachten in ons Belgenlandje, het kan dus zijn dat je gedurende het kamp niets meer gedroogd krijgt. Hou hier rekening mee.

Mogen we nog vragen aan de ouders van de jongste leden om de spullen van hun kinderen te merken? Uit ervaring weten we dat de kleintjes zelfs hun eigen schoenen en rugzak vaak niet herkennen, en dat het merendeel van de spullen in de verloren-voorwerpenberg de kleine maatjes zijn! Dit zal het gemakkelijker maken voor de kinderen en leiding om deze te herkennen. Vergeet ook niet al je spullen in één of twee stevige zakken te pakken die tegen een stootje kunnen! Label deze zak ook goed met de naam en tak van je lid zodat er zeker niks in de verkeerde bubbel belandt! Ook vragen we om geen verschillende dingen aan elkaar vast te binden (een veldbedje waaraan een bidon én rugzak hangen zijn namelijk moeilijk om te hanteren).

Op kamp gaan we met zo’n slordige 230 man in de volle natuur zitten. Om deze in ere te houden als goede scouts, vragen we om enkel biologisch afbreekbare zeep (vb. sanex zero) mee te nemen. Alvast bedankt!

Bezoekdag

Omwille van de maatregelen die ons zijn opgelegd, zal de bezoekdag dit jaar helaas niet kunnen doorgaan. We vinden dit allemaal heel erg jammer maar hopelijk kunnen we jullie volgend jaar weer allemaal ontvangen op onze weide!

INSCHRIJVINGEN

Algemene info

Het inschrijven voor het kamp gebeurt via de scoutssite en via overschrijving. Om je in te schrijven surf je gewoon naar www.scoutsgenkcentrum.be en klik je verder naar de pagina “Inschrijvingen kamp”.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 120 voor de jongste leden (wolfjes en wouters) en €150 voor de oudste leden (jonggivers en givers). Leiding en Jins dient men niet in te schrijven, dit gebeurt via een andere lijst.

Let op! Heeft u twee of meer kinderen bij onze scoutsgroep, dan voorzien wij een voordeliger tarief. Voor het tweede, derde, vierde (enz.) kind betaalt u €10 minder (dus €110 en €140 ipv het normale inschrijfgeld).

Een zingzang bestellen, ons zangboekje met allerlei leuke liedjes erin (ook het kamplied), kan ook voor €15.

Gelieve het lid voor 16/07 in te schrijven! Zo hebben wij op tijd een overzicht van het aantal leden dat mee op kamp komt!

Het is héél belangrijk dat je de individuele steekkaart van je lid goed invult of aanvult. https://www.scoutsgenkcentrum.be/individuele-steekkaart/ hier vind je alle info over hoe je dat doet. In de mail met de uitleg over de inschrijving vind je ook je lidnummer. Als je je lidnummer toch niet weet mag je dit aan de takleiding vragen, zij kunnen dit voor je opzoeken.

Indien u de inschrijving en overschrijving uitvoert zoals beschreven, bespaart dat ons een enorme hoop werk. Wij zijn u dan ook zeer dankbaar daarvoor! Bedenk dat dit een kleine moeite is per persoon, en de zaken heel wat vergemakkelijkt voor de groepsleiding die een 600-tal betalingen moet verwerken.

Het kamp kost meer dan vorige jaren omwille van de toenemende prijs van bussen, tenten, materiaal… We zijn er ons van bewust dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is en we vinden het enorm belangrijk dat iedereen mee op kamp kan. Indien u zich dus in een financieel moeilijkere situatie bevindt, kan u een verminderde inschrijfprijs betalen van €50 (zowel jongste als oudste leden). U hoeft ons hier niet voor te verwittigen, een mededeling “verminderd inschrijfgeld” bij de storting is voldoende. Moesten er nog verdere problemen zijn, kan u altijd contact opnemen met Laura Lenaerts (0479074872) om samen een oplossing te zoeken. 

Milieu

Beste scoutsvrienden!

Met de milieumeesters van SGC hebben we enkele tips om ons kamp zo milieuvriendelijk voor te bereiden en om op kamp zo goed mogelijk één te zijn met de natuur! We gaan dit jaar voor een afvalarm kamp!

 1. Apart verpakte snoepjes en koeken zorgen voor een hele grote afvalberg! Neem een boterhammendoos mee naar de snoepjeswinkel en vul deze.
 2. Neem een stevige bidon mee voor je water. Moeder natuur is je eeuwig dankbaar dat je geen wegwerpflessen kocht en je water blijft langer fris!
 3. Koop één stevige regenjas die enkele jaren meekan i.p.v. meerdere wegwerpponcho’s
 4. Steek je kleren per dag in een linnen zakje (bijvoorbeeld een groentezakje van de supermarkt) i.p.v. een plastieken zakje
 5. Neem alléén biologisch afbreekbare zeep en shampoo mee
 6. Neem een herbruikbaar mondmasker mee en pimp het!
 7. Eet eens een dagje (of een heel kamp) vegetarisch, je ecologische voetafdruk verkleint direct enkele maten
 8. Sorteer je afval altijd, zowel thuis als op kamp!
 9. Gooi nooit afval op de grond, vroeg of laat kom je altijd een vuilbak tegen
 10. Ga met de fiets je kampinkopen doen
 11. Gebruik een opwindbare zaklamp en niet eentje op batterijen
 12. Markeer al je spullen duidelijk! Misschien komt iedereen dit kamp wel thuis met alleen zijn eigen voorwerpen en moet er niet veel nieuw gekocht worden!
 13. In de kringloopwinkel vind je verrassend leuke kamptassen, bestek e.d., niet alles moet nieuw zijn!
 14. Ook bedjes, matrasjes en slaapzakken kan je tweedehands gebruiken, bekijk zeker de facebookgroep van onze uitleendienst!

Hopelijk creëren we zo samen een afvalarm kamp! Gebruik je scoutshart als je gaat winkelen, ecologisch hoeft niet duur te zijn.

Tot op kamp, de milieumeesters
Kaat, Kaat, Eline, Tim & Piet

Uitleendienst

Scoutskamp is een fantastische beleving voor ieder kind. Jammer genoeg kost zo een scoutskamp meer dan we soms denken. Een goede tas, beekschoenen, slaapzak, veldbedje, bidon… de kosten lopen al snel op. 

Dit jaar hebben we daarom een nieuw concept bedacht, namelijk een Facebookgroep waarin (oud)leiding en ouders elkaar spullen kunnen aanbieden en onderling uitlenen. Zelf hebben wij van de scouts ook een deel bedjes en gamellen op overschot, deze zullen hier ook in verschijnen. Zij die geen Facebook hebben, mogen natuurlijk ook altijd een mailtje sturen naar info@scoutsgenkcentrum.be.

Je vindt de groep op Facebook onder de naam ‘uitleendienst Scouts Genk-centrum’ of via de link https://www.facebook.com/groups/140940521378421 .


Inhoud:

Wolfjes

Allerliefste wolfjes

Binnenkort is het weer zo ver… 8 augustus vertrekken we op kamp!! Waar gaat de reis naartoe? Het gezellige mijnwerkersdorpje Moyen. Neem dus jullie pikhouweel en zaklamp mee en kom met ons op pad! Net als de zeven dwergen van sneeuwwitje gaan we dit jaar superveel leuke spelletjes spelen, liedjes zingen, lekker eten, vuurtjes maken…

We kijken er allemaal heel hard naar uit om jullie terug te zien. Naast jullie geliefde leiding, komen er dit jaar nog 5 mijnhelpertjes mee! Om hun namen alvast te weten te komen, kunnen jullie de rebussen hieronder oplossen.

/Users/Laura/Downloads/IMG_7268.PNG
/Users/Laura/Downloads/IMG_7267.PNG
/Users/Laura/Downloads/IMG_7266.PNG
/Users/Laura/Downloads/IMG_7265.PNG
/Users/Laura/Downloads/IMG_7264.PNG

Voor alle praktische info verwijzen we jullie naar het editoriaal. Kort samengevat verwachten we alle wolfjes zondag 8 augustus op de weide (gebracht door de ouders). Zaterdag 14 augustus tegen de avond zijn we terug in Genk met de bus, ze moeten dus niet opgehaald worden in Moyen.

Vergeet ook jullie mijnwerkersoutfit niet! (maar hier moet zeker niks nieuws voor gekocht worden, creativiteit is het belangrijkste) 

Wat inspiratie:

– helm

– blauwe overal

– donkere jeans

– blauw hemd

– rood sjaaltje

– zaklamp/koplamp

– zwarte vegen op gezicht

– parkiet

eigh-Ho” The Dwarf Chorus – The Phono Project

Tot op kamp!!!!!!!!!!

dikke knuffel

Piet, Piet, Stef, Stef, Zander, Eline, Laura

contact: Stef Broeckx (+32 474 19 76 96) of via de whatsappgroep!


Berewouters

Beste berewouters en ouders Het is eindelijk weer zover, KAMP! Zoals jullie weten is het vorig jaar geen normaal kamp geweest en dat zal dit jaar nog steeds een heel klein beetje te merken zijn. We zijn goed op weg naar een normaler leven, maar onze scouts heeft nog een paar vervelende regeltjes. Zo zal er dit jaar geen bezoekdag zijn en zullen jullie afscheid moeten nemen bij het afzetten van jullie dierbare beertjes. Gelukkig bevinden we ons nu in een veiligere situatie waardoor we terug een beetje de volledige kampervaring kunnen ervaren. Wel zullen we er nog steeds streng op toezien dat iedereen de handen steeds goed ontsmet zodat we zoals vorig jaar geen zieken zullen hebben. Het thema van kamp 2021 zal “De Mijn” zijn. Daarom willen wij vragen of jullie ervoor kunnen zorgen dat de berewouters verkleed komen als stoere mijnwerkers! Hiervoor kunnen jullie rode sjaaltjes met bolletjes, een helm (eventueel met lamp) en een blauwe overall meegeven. Natuurlijk mogen jullie zelf nog creatief uit de hoek komen dus we zijn erg benieuwd naar het resultaat!

Anke Loos: 0468 22 11 20

Naomi Celis: 0470202466

Lowie Houben: 0468 29 90 87

Claudia La Rosa: 0497 55 27 11

Julie Swart: 0484 79 75 84

Cas Michiels: 0485 98 16 44


Tijgerwouters

Allerliefste tijgerwouters en ouders

Wij, de tijgerwouterleiding, kijken uiterst positief en vol warmte terug op de mooie zondagen die we samen hebben mogen beleven. Natuurlijk was ook dit jaar niet zoals wij dat gewoon zijn, en was het soms een beetje omslachtig. Wij zijn niet samen op scoutsweekend kunnen gaan, en soms mochten wij slechts 10 van jullie dappere snoetjes ontvangen . Gelukkig is het scoutsjaar nog niet ten einde. 

Zoals jullie hopelijk allemaal weten, vertrekken wij binnenkort samen op scoutskamp. Joepie! Wij hopen dat jullie allemaal met veel enthousiasme en goede moed meekomen. 

Van zondag 8 tot zaterdag 14 augustus zullen jullie samen met ons een onvergetelijke tijd beleven. 

Jammer genoeg is deze eerste zondag niet gekoppeld met een bezoekdag, omdat dat niet binnen de maatregels valt. Maar wees niet verdrietig, op alle andere opzichten wordt dit kamp net zo leuk als alle voorbije jaren!

Het kampthema voor 2021 luidt ‘Mijnwerkers’. Olielampen, met steenkool beknoeide kleren, koplampen, hamertjes, helmen en noem maar op! Jullie mogen jullie inspiratie op hol laten gaan, om een coole verkleedoutfit te bedenken! En als jullie echt niet weten wat je zou kunnen meenemen binnen dat thema, denk dan eens aan het verhaal van Sneeuwwitje. De 7 dwergen waar zij tijdelijk verblijft, staan namelijk elke dag paraat om samen diamanten te gaan zoeken in de mijnen. Dus je kan je eventueel ook binnen dit thema verkleden! 

Als jullie, of je ouders benieuwd zijn naar hoe je je moet inschrijven, en bijvoorbeeld het uur waarop jullie mogen toekomen/wanneer we terug in Genk aankomen, nemen jullie best een kijkje op het editoriaal van de speelvogel. Daar staat alle praktische informatie, speciaal voor jullie. 

Wat jullie zeker niet mogen vergeten in te pakken, is een dikke pyjama en een warme slaapzak. Het kan overdag nog zo warm zijn als we willen, de Ardennen staat ervoor bekend ’s nachts flink af te koelen, en aangezien wij allemaal in tenten slapen is dit heel belangrijk om je op voor te bereiden! 

Jullie weten misschien ook nog van vorige kampen, of uit algemene kennis over België, dat wij veel verschillende en uiteenlopende weerpatronen hebben. Neem dus zeker een regenjas, regenlaarzen, 2 dikke truien, maar ook watersandalen en zwemgerief (voor in de beek) en zomerkleren mee! 

Wij gaan ook op dagtocht, dus stevige stapschoenen en jullie uniform mogen jullie ook zeker niet vergeten. 

Verder moet je na inpakken goed checken of je ook aan de volgende spullen hebt gedacht; tandenborstel, voldoende onderbroeken, zaklamp, drinkbus en een gamel. Maar ook voor wat er precies allemaal in je valies moet, is er bij editoriaal een uitgebreide lijst beschikbaar. Zeker erbij houden tijdens het inpakken is dus de boodschap! 

Benieuwd naar wat jullie 7 dagen lang zullen uitvoeren? Wel, de volgende activiteiten hebben wij in petto: 

 • Spellen, zoals die op de zondagse activiteiten 
 • Sluipspel in het donkere bos, spannend!
 • Kampvuuravond met liedjes, chocomelk en/of pudding
 • Dagtocht
 • Vuile spelletjes op de bache
 • Wassen/spelen in de beek 
 • Last but not least: heel veel plezier maken en onvergetelijke herinneringen beleven!

Moesten jullie nog vragen hebben mogen jullie altijd een berichtje in onze WhatsApp groep of een persoonlijk berichtje sturen. 

Wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij! Tot zondag 8 augustus!

Veel liefs

De tijgerwouterleiding 

Telefoonnummers tijgerwouterleiding:

Anne: +32 484 80 29 11

Helder: +32 468 13 11 34

Kaat: +32 471 03 66 47

Lauren: +32 493 58 58 50

Tom: +32 476 09 19 32


Jonggidsen

Dag liefste jogis 

Nu de alle examens en toetsen van iedereen achter de rug zijn begint de leukste fijnste vermoeiendste en warmste periode van het jaar, de ZOMER!!!!

En zomervakantie dat wilt zeggen dat we op kamp gaan, zoals ieder jaar gaan wij met de leiding er alles aan doen om kamp de beste weken van het jaar te maken voor jullie. Voor de data check het editoriaal, voor wat je allemaal mee moet nemen ook. 

Zoals gewoonlijk hebben we op kamp nog wat extra leiding, namelijk de jins. Ook zij gaan jullie overweldigen met plezier. 

Als iemand nog vragen heeft over het kamp laat het dan zeker weten dat is geen probleem.

Voor de kinderen die nog geen slaapzak, matje, veldbedje hebben en dat niet al direct willen kopen, Wij hebben een hele boel spullen ter beschikking. 

Wij kijken er al zeker super hard naar uit!!!!!

TOT SNEL

Jullie lieve JOGI leiding xxxx


Jongverkenners

Hallo, wij zijn van de scouts en we maken plezier. We gaan op kamp en daar bouwen wij altijd eerst ons takterrein op, we slapen in tenten (weer of geen weer) en wanneer kamp gedaan is breken we dit weer af. Voor ik het vergeet, op kamp daar is gewoon geen bad hè. Nee we moeten ons in een beek wassen en in die beek zwemmen dan ook nog eens vissen rond. Er is ook een speciale aparte tent en die heet ‘de hudo’, dat is onze wc zeg maar. Die grote sjorconstructie in het midden van het kampterrein noemen wij ‘de mast’ (wist jij al dat de mast er voor zorgt dat de scoutsvlaggen niet gestolen kunnen worden?). Verder zijn er ook die vriendelijke mensen van de fourage die altijd lachen en voor eten zorgen. Maar vooral onze leiding is top, maar zij worden nog besproken.

Afbeelding met persoon, binnen, baby

Automatisch gegenereerde beschrijving

Meer over onze groep, de jongverkenners. Er is zo een lid dat Diruk heet en Diruk heeft altijd heel veel liefde nodig.

Verder heeft Diruk een goed gevoel voor humor en hij heeft een goede muzieksmaak. 

Diruk kent heel veel van sjorren, het is gewoon een avontuurlijke gast.

Diruk heeft er een topjaar op zitten en wilt jullie hiervoor bedanken.

Afbeelding met boom, buiten, persoon, gras

Automatisch gegenereerde beschrijvingMeer over onze groep zelf. Doorheen het jaar maakten we kennis met allerlei leuke rituelen en de leukste hiervan is de informatieronde. Door dit ritueel leren we de groep beter kennen en krijg je zelf de kans om te laten zien wie dat je bent. 

Verder is gewoon de groep heel hecht met elkaar. Alle jongverkenners zijn soort van broeders van elkaar en helpen elkaar in nood. 

Afbeelding met boom, buiten, natuur, vijver

Automatisch gegenereerde beschrijvingHet afgelopen scoutsjaar was gewoon top! En we kijken uit naar kamp!

Afbeelding met boom, buiten, persoon, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met boom, buiten, grond, bericht

Automatisch gegenereerde beschrijving
LeiderLievelingslidLeukste moment dit jaarFavoriete kleur
Geen beschrijving beschikbaar.BenDirukActiviteit met GradjeGeel
MaudDirukDe eerste activiteit want daar begon allesGroen
Geen beschrijving beschikbaar.ErinDirukDe activiteit met de megafoonGeel met rode stipjes
FienDirukOp Diruk passenPaars
AndréDirukSpel bij MolenvijverRood
Geen beschrijving beschikbaar.ToonDirukSpelen in de sneeuwBlauw-Wit

Meer over kamp!

Natuurlijk worden wij versterkt met kanjers van jins! Deze leren jullie natuurlijk pas kennen op kamp.

We mogen dus op hike gaan en op 16-uren wat heel leuk nieuws is. Hieronder volgt een lijstje wat je mee moet hebben op kamp.

 • Uniform (vergeet uw hemd niet! + sjaaltje)
 • Genoeg kleren aangepast aan het verwachte weer. (regenjas…)
 • Media 0Stevige hike-schoenen en goede sokken 
 • Veldbed/slaapzak
 • Een matrasje (heel belangrijk ook voor hike!)
 • Een grote hike-rugzak 
  • Afbeelding met persoon, gras, buiten, boom

Automatisch gegenereerde beschrijvingHier moet een slaapzak in kunnen
  • Droge kleding
  • Een matje kunnen dragen
 • Toiletgerief
 • Zwemkledij + waterschoentjes
 • Biologisch afbreekbare zeep
 • Een zakmes is handig bij het opbouwen
 • Eetgerief Gamel / bestek / beker(s) / …
 • Keukenhanddoeken 
 • Afbeelding met persoon, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Heel spannend dat we weer op kamp gaan binnenkort. Jullie leiding heeft er alvast heel erg veel zin in.

Het kampthema is: In de mijn! Dus neem mijnkledij mee.

Voor de praktische informatie over het kamp (locatie, datum, …) verwijzen we naar het editoriaal

Voor extra vragen kunnen jullie altijd bij ons terecht. De jongverkenners zelf kunnen ons altijd bereiken op whatsapp. Natuurlijk kunnen ouders ons ook altijd telefonisch bereiken: 

Toon: 0478 69 39 81
Maud: 0474 13 28 21
Fien: 0471 84 95 15
Erin: 0474 11 52 62
Ben: 0470 33 44 80

XXX jullie leiding: Andreas, Ben, Erin, Fien, Maud en Toon


Gidsen

Dag liefste gidsen, 

De leukste tijd van het jaar, waar elke gids naar uitkijkt, is weer daar!! JOEPIE we kunnen terug op kamp. Het kamp zal doorgaan van 4 tot 14 augustus. Met als kampthema…                   IN DE MIJN. 

De koempelmentaliteit is eigenlijk pas na de mijnsluiting gaan leven' - Folia

Probeer leuke verkleedkleren, attributen mee te nemen om helemaal op te gaan in het thema. 

GOED NIEUWS!!!! Dit jaar kunnen jullie terug op hike én op 24-uren. Verdere info hieromtrent zullen we jullie op kamp meedelen, maar vergeet dus zeker niet om een hike rugzak en matje mee te nemen. Voor diegene die hun (bij)-totem gaan doen, neem ook een rugzakje mee. 😊

Neem voor hike defitge wandelschoenen mee, dat is misschien niet in de mode, maar jullie voetjes gaan jullie eeuwig dankbaar zijn achteraf. Vergeet ook niet om een beetje zakgeld mee te nemen aangezien jullie op hike zelf eten moeten voorzien.

Afbeelding met lucht, buiten, verschillende

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor alle praktische informatie voor jullie en jullie ouders  zie editoriaal. 

Hou ook zeker de WhatsApp groep in de gaten voor verdere informatie van ons. 

PS: werkhandschoenen en eventueel een zakmes zijn een aanrader, aangezien jullie zelf jullie takterrein moeten opbouwen, maar zeker niet speciaal gaan kopen! 

Als jullie nog vragen hebben over het kamp, neem dan zeker contact op met de leiding!! 

Hopelijk zien we jullie allemaal op kamp en kunnen we het gidsenjaar met een spetter afsluiten! ☀️😎💥

Groetjes jullie liefste leiding, 

Zara, Sara, Indra, Julie en Anouk 

Afbeelding met gras, buiten, boom, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met persoon, buiten, groep, mensen

Automatisch gegenereerde beschrijving


Verkenners

Eyooooo we gaan op kamp. Schrijf jullie in via de link !!

Info : zie editoriaal

Extra info : zie whatsapp

Extra extra info : kijk naar de sterren

Extra extra extra info : Bel Potlood

0470035908 (Cel)

0483653819 (Zeb aka Potlood)

0470857667 (Briek aka mr. Sucuk)

0479510512 (Gilles)

0483590411 (Tuur)

Groetjes, Stevige linker, geen hoek Xxx


Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email