Speelvogel september 2018


Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

September 2018

 


Editoriaal

Beste scoutsvrienden,

 

Nu we allemaal goed uitgerust zijn van het meer dan geslaagde scoutskamp en terug fris en gemotiveerd klaar staan voor de eerste activiteit, wordt het ook tijd dat we jullie wat info mee  geven over het komende scoutsjaar.

Natuurlijk mogen we ook niet vergeten bepaalde mensen te bedanken want zonder hun had het scoutskamp nooit zo vlot kunnen verlopen.

 • Onze chauffeurs van Trippaers transport die van Genkse tot Ardense wegen heeft gereden om ons materiaal tot op het kampterrein en terug te krijgen.
 • De fourage die dit jaar weer zo’n 3 keer per dag een verrukkelijke maaltijd heeft voorgeschoteld aan iedereen op het kampterrein, die duidelijk met veel liefde waren klaargemaakt. Met speciale dank aan hoofdfourieren Tuur Vandeurzen en Daan Bertels.
 • Onze materiaalmeesters, die zich met veel liefde ontfermd hebben over ons materiaal en ook met veel zorg de takken hebben voorzien van de juiste benodigdheden om hun spelletjes mogelijk te maken .
 • De EHBO verantwoordelijken, die vele wespensteken genezen hebben en kinderen terug aan het lachen brachten na een pijntje.
 • Het oudercomité, zonder hen zou de bezoekdag + lekkere bbq niet mogelijk geweest zijn. Hierbij nog een speciaal bedankje aan Hans, de voorzitter en ‘de zeven feestdagen’ om ons van het lekkere vlees te voorzien!
 • Stad Genk voor de logistieke (en natuurlijk ook financiële) steun bij aankomst op het stadsplein en het vervoer van al ons tentmateriaal.
 • En tot slot een dikke, dikke merci aan alle leiding die dit kamp medemogelijk heeft gemaakt. Wij appreciëren alle moeite die jullie hierin hebben gestoken. Alle takraden die jullie georganiseerd hebben om leuke spelletjes te maken voor jullie leden, de vele uren cryptewerken (zowel voor als na kamp), de vele comité’s waar jullie zich bijgevoegd hebben om er een geslaagd kamp van te kunnen maken. Dankzij jullie is de wei een kampterrein geworden en hebben de kinderen een superleuke tijd gehad en nieuwe avonturen beleefd!
 • Ook willen we graag in het speciaal nog eens de leiding bedanken die dit kamp als het perfecte einde zagen om hun scoutscarrière te beëindigen! Bedankt voor de inzet en alle mooie momenten die we samen beleefden, en ongetwijfeld tot ziens!

 

Het nieuwe jaar

Bij elk nieuw scoutsjaar hoort natuurlijk ook een nieuw thema. Het thema van dit jaar is ‘Minder is Meer!’

Alle info over dit jaarthema kan je op onze site terugvinden.

Het nieuwe scoutsjaar begint op zondag 9 september met een spetterend openingsshowtje voor jong en oud in de crypte.

Iedereen is welkom om kwart voor 2 op ons crypteplein. Voor de nieuwe en jongste leden is het zeker belangrijk om op tijd te komen zodat wij iedereen goed kunnen opvangen. Iedereen vanaf het eerste leerjaar is welkom op de scouts!

De activiteit eindigt om 5 uur en dan zal de leiding klaar staan om ouders met vragen verder te helpen.

 

 

 

Inschrijven

Om van alle voordelen van de Scoutsorganisatie te kunnen genieten en verzekerd te zijn  is het nodig uw kind(eren) in te schrijven. Dit verloopt als volgt: na de eerste activiteit verschijnt de inschrijvingsmodule op onze website (www.scoutsgenkcentrum.be). Op de pagina van de inschrijvingen vind je alle nodige info.

Om weer helemaal up-to-date te zijn zal ook bij deze inschrijving opnieuw gevraagd worden om alle nuttige gegevens door te geven. Op die manier kunnen we alle ouders vlot bereiken indien nodig.

Het lidgeld bedraagt dit jaar €45.

Scouts en Gidsen Vlaanderen gebruikt haar deel van het bedrag (€32) voor verzekering, personeelskosten, rechtsbijstand etc. Het deel dat we zelf houden gaat rechtstreeks naar onze werking en dus eigenlijk terug naar uw kind (materiaal van kleurpotlood tot klimtouw, herstellingen in de crypte…).

We beseffen dat dit lidgeld in combinatie met uniform, weekends, kamp… niet zo goedkoop is. Mocht u omwille van financiële redenen moeite hebben om het lidgeld te betalen, aarzel dan ook niet om contact op te nemen met Yves (0468/291312), zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Om iedereen op tijd in te schrijven en te verzekeren bij het verbond vragen we deze inschrijving in orde te maken vóór 30 september. Gelieve deze deadline te respecteren! Ook wij hebben onze deadlines bij Scouts en Gidsen Vlaanderen en als we deze niet halen leidt dat tot een hoop extra werk.

 

De takindeling loopt volgens geboortejaar:

 • De Wolfkes: de jongens en meisjes van 2011 en 2012 (1ste & 2de leerjaar)
 • De Tijgerwouters/Berewouters: de jongens en meisjes van 2008, 2009 en 2010 (3de, 4de & 5de leerjaar)
 • De Jonggidsen: de meisjes van 2005, 2006 en 2007 (6de leerjaar, 1ste & 2de middelbaar)
 • De Jongverkenners: de jongens van 2005, 2006 en 2007 (6de leerjaar, 1ste & 2de middelbaar)
 • De Gidsen: de meisjes van 2002, 2003 en 2004 (3de, 4de & 5de middelbaar)
 • De Verkenners: de jongens van 2002, 2003 en 2004 (3de, 4de & 5de middelbaar)
 • De Jins: de jongens en meisjes van 2001 (6de middelbaar)

 

De indeling tussen tijger- en berewouters vindt de eerste activiteit plaats.

 

De speelvogel

In de maandelijkse speelvogel vinden jullie per tak alle informatie terug in verband met de wekelijkse activiteiten van jullie kind(eren).

In tegenstelling tot de vorige jaren zal er geen speelvogel meer in uw brievenbus vinden. De speelvogel wordt sinds vorig jaar enkel nog online aangeboden op onze website, https://www.scoutsgenkcentrum.be/speelvogel/.

 

Groepsweekend

Ook dit jaar gaan we weer met de hele bende op groepsweekend. Dit zal doorgaan tijdens het weekend van  20 en 21 oktober 2018 in het Woutershof in Kinrooi. Dit weekend vol plezier en leuke activiteiten is de ideale gelegenheid voor de nieuwe en jongste leden onder ons om al eens te ervaren hoe het scoutsleven ver weg van Genk en de ouders eruit ziet.

Inschrijven voor ons groepsweekend is eveneens mogelijk bij de online inschrijving voor het scoutsjaar. De prijs bedraagt 25 euro en is ook voor 30 september te betalen. Gelieve ook deze deadline te respecteren, anders komen we in problemen wat betreft bussen, fourage en andere zaken die op tijd geregeld moeten worden. Meer info volgt in de speelvogel van oktober.

 

Het uniform

Tijdens onze activiteiten vragen we aan onze leden om een perfect uniform te dragen. Voor de jongste takken vinden we het goed als ze het t-shirt en het sjaaltje dragen, vanaf de oudere takken (jonggivers) verwachten we het perfecte uniform. Dit bestaat uit een groene rok of broek, een scouts t-shirt, een scoutshemd met bijhorende kentekens en een das.

Het t-shirt, de jaarkentekens, het groepslintje en de das zijn bij ons te koop in september, het overige is verkrijgbaar in de scoutsshop.

U kan uw oude of te klein geworden uniform bij ons inleveren. Zo kunnen we iemand anders voor een zacht prijsje gelukkig maken met die kleren. Indien u eens een kijkje wilt nemen tussen onze tweedehands uniformen, kan u contact opnemen met het oudercomité via oudercomite@scoutsgenkcentrum.be. Hierna vindt u een tekening met een hemd, zo kan u alle kentekens een gepast plaatsje geven.

Hopper Winkel Hasselt nieuw adres: KAPERMOLENSTRAAT 24 HASSELT

Telefoon : 011 22 42 42

E-mail winkel: hasselt@hopper.be

Openingsuren woensdag tem vrijdag van 14u tot 18u zaterdag van 10u tot 12.30u en van 13.30u tot 18u

CM Attest

U kan geld terugkrijgen van uw mutualiteit voor het scoutskamp of voor het lidgeld.

Hiervoor kan u een formulier invullen. Het document en alle info kan u vinden op onze website www.scoutsgenkcentrum.be/cm (of meer info bij uw mutualiteit)

U zou ons ontzettend veel werk besparen door het document van onze site af te printen, want daarop zijn onze gegevens al ingevuld.

U dient enkel nog het vak “Identificatiegegevens CM-lid” in te vullen.

 

Verloren voorwerpen

Ook dit jaar zijn er weer een heleboel verloren voorwerpen die kinderen en leiding zijn vergeten op de weide. Deze liggen mooi uitgestald op de overloop en blijven daar liggen tot na de 4de zondag van september. De voorwerpen kunnen gezocht en gehaald worden tot een half uurtje voor en na de activiteiten (9, 16 en 23sept).

Wat er dan nog blijft liggen verdwijnt in een wasmachine en gaat dan naar de Sint-Vincentius vereniging. We kunnen ze niet langer laten schimmelen in onze Crypte. Indien u thuis spullen ontdekte in de bagage van uw kind die van een ander zijn, kan u ze ook achterlaten in de crypte.

 

Oudercomité

Het oudercomité is nog op zoek naar nieuwe ouders die zich graag willen engageren in de omkadering van onze jeugdbeweging. Als u interesse zou hebben kan u altijd naar ons toe komen om te vragen wat dit engagement precies inhoudt of een mailtje sturen naar oudercomite@scoutsgenkcentrum.be .

 

Trooper

Trooper is een handige manier om de scouts financieel te steunen door gewoon online te shoppen. Alle uitleg over Trooper vind je op deze site onder ‘Trooper‘, moest je met vragen zitten over Trooper mag je een mailtje sturen naar trooper@scoutsgenkcentrum.be

 

Dat was het dan voor deze maand. Dan rest er ons niets anders dan jullie allemaal een schitterend nieuw scoutsjaar toe te wensen!

Een stevige scoutspol,

Yves Jageneau, Tuur Vandeurzen en Ella Steenberghs

info@scoutsgenkcentrum.be

 


Inhoud:

Wolfjes

Allerleukste, dapperste, stoerste wolfjes!!!!!

Voor het nieuwe scoutsjaar vol nieuwe spelletjes en vriendjes aanbreekt willen we jullie bedanken voor het vorige jaar. Wij, jullie coole vorige leiding, vonden het een suuuuuuper leuk jaar en zijn heel blij dat we jullie iedere zondag met zoveel enthousiasme naar de scouts zagen komen. Hopelijk vonden jullie het ook zo’n geweldig jaar!!! We verwachten jullie volgend jaar weer met een even grote glimlach iedere zondag op de scouts van 2-5 😊

Ook festivalkamp vonden we een super leuke week met jullie! We hebben kei veel plezier gemaakt in de beek toen het warm was, lagen allemaal knus bij elkaar tijdens de storm ’s snachts en hebben elkaar uitgedaagd bij de vele spelletjes. We zijn één grote groep vriendjes geworden op kamp en hebben super veel leuke scoutsherinneringen bijgemaakt!!

We gaan jullie missen!

+ Kijk even mee terug naar volgende knotsgekke activiteiten die we niet snel zullen vergeten 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

… Maar! Niet getreurd! Er begint natuurlijk ook een nieuw scoutsjaar!

9 september: DE EERSTE SCOUTSACTIVITEIT!! Joepie! We verwachten jullie om 2 uur aan de crypte. Dan zullen jullie ook jullie nieuwe leiding ontmoeten. Iedereen vanaf het 1ste leerjaar is welkom om zich aan te sluiten bij de scouts!

16 september:   Een mega tof spel met jullie nieuwe topleiding, 2-5 @crypte

23 september:  Een nog toffer spel natuurlijk!!! 2-5 @crypte

30 september: Het tofste spel ooit gemaakt, 2-5 @crypte

 

Veel knuffels van jullie oude leiding en van jullie nieuwe leiding!!

 


Panters

Dag lieve pantertjes,

Het is een tijdje geleden dat we elkaar gezien hebben en wat hebben we jullie gemist! Afgelopen jaar beleefden we allerlei avonturen met jullie en de Wolven.

En als afsluiter gingen we op een supertof scoutskamp 😊

En nu staan we weer helemaal klaar om jullie te ontvangen en nieuwe herinneringen te maken. We gaan spelen in bossen, hutten bouwen, op schattentocht en worsten bakken boven het kampvuur, kortom gaan er een super jaar van maken!!!

Dit is de planning voor september:

 • 9 September: kennismaking! Ontdek wie jullie leiding is en wie de andere panters zijn 😊 We spreken af om 14 uur aan de crypte. De kennismakingactiviteit duurt tot 17 uur.
 • 16 September: een schattentocht, komen jullie mee op zoek naar de schat? Afspraak van 14 tot 17 uur aan de crypte.
 • 23 September: het Wie is de leukste leiding- spel, ook van 14 tot 17 uur aan de crypte
 • 30 September: Een superleuk Bosspel!!! Crypte, 14 tot 17 uur

Dit jaar staat er heel nieuw team leiding voor jullie klaar, maar wie oh wie zouden dit zijn??? Het antwoord vind je als je dit doolhof volgt:

  Je ontdekt het op 9 September in de crypte!!  Groetjes,

Jullie leiding

 


Berewouters

Hoi hoi Berewouters

Na de duizend graden en onweersbuien van op kamp is het hoog tijd voor een nieuw scoutsjaar! Hopelijk hebben jullie er even veel zin in als wij! Maar wie zijn wij??

Kom zondag 9 september van 2 tot 5 naar de scouts en ontdek het! PS probeer dit jaar geen schoenen kwijt te geraken op de eerste activiteit.

Op zondag 16 september van 2 tot 5 spelen we het grote scouts-is-veel-leuker-dan-de-chiro-spel, mis het niet!

Zondag 23 september van 2 tot 5 vindt het geweldige Dierentuinspel plaats.

Op zondag 30 september van 2 tot 5 spelen we een groot Wie-is-het-bosspel.

Ten slotte is hier voor de nieuwelingen ons mooie lied zodat ook zij kunnen meezingen:

Ik ben een berewouter en ik kom hier elke week (klap klap)

We maken dan het bos van ons en ravotten in de beek  (klap klap)

We springen in de bomen op en neer,

En we vallen wel eens meer dan een keer.

We springen, dansen, lachen met elkaar

En dat vinden wij, helemaal niet raar

Waaaaaaant ik ben een berewouter en ik kom hier elke week (klap klap)

We maken dan het bos van ons en ravotten in de beek  (klap klap)

We springen in de bomen op en neer,

En we vallen wel eens meer dan een keer.

We springen, dansen, lachen met elkaar

En dat vinden wij, helemaal niet raar

Waaaaaaant

Groetjes

Jullie oude fantastische leiding Bo, Briek, Lize, Maud, Maud, Maxine, Sara, Stef en Stef & jullie super geheime nieuwe leiding

 


Tijgerwouters

Dag Beste tijgers,

Jammer genoeg zit het jaar er alweer op! Maar dat betekent natuurlijk dat er een heel nieuw jaar aankomt vol leuke, soms vettige, spelletjes en een nieuw kamp (hopelijk niet zo warm als dit jaar!!).

 

We hopen jullie allemaal te zien op zondag 9 september van 2 tot 5 in de crypte voor de eerste activiteit van het jaar. Zijn jullie al benieuwd wie de nieuwe leiding gaat zijn???

 

Zondag 16 september van 2 tot 5 spelen we het ‘Wie maakt de meest geflipte knikkerbaan van Genk en omstreken-spel’.

 

Zondag 23 september van 2 tot 5 gaan we allemaal samen op schattenjacht!

 

Zondag 30 september van 2 tot 5 spelen we het ‘Wie is de fitste tijgerwouter-spel!! Bereid jullie dus allemaal maar al voor, ga eens lopen in de bossen met je ouders zodat je al een stapje voor hebt op de rest 🙂

 

 

Wij zijn de tijgers we zijn bij de scouts

            We spelen in steden en velden en wouden

            We zijn altijd braaf maar we doen soms iets stouts

            Dat is waar wij van houden!

            ’t Is bijna twee uur en we staan al paraat

            Het valt niet mee om ons rustig te krijgen

            Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat

            Zullen wij tijgers blijven want

            Wij zijn de tijgers we zijn bij de scouts

            We spelen in steden en velden en wouden

            We zijn altijd braaf maar we doen soms iets stouts

            Dat is waar wij van houuuuuuden!

 

Stevige linker

Anouk, Arno, Britt, Indra, Jules, Katrien, Vincent & Zeb

 


Jonggidsen

Joooo meisjes,
Hopelijk zijn jullie allemaal weer bekomen van kamp. We hebben veel samen beleefd in die geweldige 10 dagen…

We kunnen terugblikken op een kamp waar we veel plezier aan hebben gehad. Van onze 16-uren tot onze hike. We hebben elkaar allemaal op een bijzondere manier leren kennen. Zo hebben ook onze oudste jogi’s hun topkwaliteiten bewezen met hun totemoprachten…

Ook wij, de leiding, vonden het geweldig! Wij vonden jullie een topgroep!

Helaas is er nu een einde gekomen aan ons avontuur.

Gaan jullie ooit nog zo’n leuke leiding hebben? Waarschijnlijk niet. Maar wij zijn er zeker van dat onze opvolgers ook wel wat leuk zullen zijn.

9 september kunnen jullie onze vervangers komen ontdekken van 2 tot 5 @crypte

16 september 2de activiteit zonder ons, 2 tot 5 @crypte

23 september het-wij-willen-onze-oude-leiding-terug-spel, 2 tot 5 @crypte

30 september ondertussen zullen jullie wel gewend zijn aan de tirannie van de nieuwe leiding, daarom een echt goed spel in Genk city, 2 tot 5 @crypte

Leuke foto’s van kamp zijn te checken via https://drive.google.com/drive/folders/1M–MXq4WYqc2jx5kZsKlECah3eQRzCa6

Groetjes

Kaat, Roos, Hanne, Cel, Bram, Matthias

 


Jongverkenners

Geachte jongverkenners,

Het jaar is voorbij, op naar het volgende. Een kleine terugblik leert ons dat we toch allemaal in de positieve zin geëvolueerd zijn. De eerstejaars hebben zich stevig verweerd tegen de derdejaars, die dan weer klaargestoomd zijn voor het harde leven als verkenner.

Een 16-uren achter de rug zonder ongelukken, een hike waar we allemaal ons lichaamsgewicht uitgezweet hebben en waar toch iedereen bewezen heeft jongverkenner waardig te zijn.  De ene sjorring al steviger dan de andere en de ene mol al beter dan de andere, een geslaagd kamp was het zeker, een heet kamp nog meer. Gelukkig was iedereen altijd goed ingesmeerd, droeg iedereen een hoedje/petje en dronk iedereen voldoende water!

Nu we afscheid hebben genomen van onze geliefde derdejaars nog even een korte opsomming van hun schitterende en meer dan verdiende totems!

Pieter: Punarinta

Emiel: Sira-sira

Sam: Jaguar

Jonathan: Saterhoen

 

Tijd om het vorige hoofdstuk af te sluiten en afscheid te nemen van jullie zo geliefde (niet luie) leiding. Of we jullie gaan missen zijn we nog over aan het nadenken, maar we hebben alleszins wel genoten van jullie fratsen en jeugdige zonden. Toon maar aan de leiding van volgend jaar hoe goed wij jullie opgeleid hebben! Vanaf de 2de week dus zeker proberen altijd met de fiets te komen, goed voor het milieu en handig om ons sneller te verplaatsen.

Een nieuw scoutsjaar betekent niet alleen nieuwe leiding maar ook nieuwe leden! Op de eerste plaats de 3de jaar wouters van vorig jaar die nu eindelijk jongverkenner zijn, zij mogen zich komen bewijzen aan de rest van de groep! Maar ook zijn er dit jaar natuurlijk nieuwe leden welkom! Heb je nog een buurjongen, neef, voetbalkameraad… die wel graag een beetje jaapt in de Genkse bossen en velden? Neem hem dan zeker eens mee, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dat het een goed jaar mag worden!

Stel de nieuwe leiding maar goed op de proef, stop nooit met jullie stommiteiten, wees altijd jezelf

Activiteiten deze maand:

 • 9 september, 2-5, nieuwe leiding ontdekken
 • 16 september, 2-5, nieuwe leiding uittesten met slechte mopjes
 • 23 september, 2-5, vies bom spel
 • 30 september, 2-5, japen in Genk

Ook dit jaar is er een whatsappgroep waar de leden in mogen, hier wordt soms info in gedeeld. Leden die hierin willen zitten mogen een sms sturen naar Piet (0470/519030) met hun naam, dan worden ze toegevoegd aan de groep. De belangrijke dingen worden ook altijd via mail gecommuniceerd.

Dag en bedankt

Stevige linker

Anne, Piet, Rik, Sharie, Sophie, Tim, Thibeau & Tuur

P.s. Moesten jullie leuke foto’s hebben van kamp/eindformatie mogen jullie die altijd doorsturen naar jongverkenners@scoutsgenkcentrum.be

P.s.s. Als de zon schijnt goed insmeren, hoedje dragen en genoeg drinken!!!

 


Gidsen

Dag allerliefste gidsen,

 

Deze allereerste speelvogel van het jaar is ook meteen de allerlaatste geschreven door jullie liefste gidsenleiding.

We willen jullie nog heel graag bedanken voor het afgelopen jaar. Het was een superfijn jaar en een absoluut top kamp! Hopelijk vonden jullie het leuk, wij hebben er alleszins heel erg van genoten!!

Hopelijk amuseren jullie jullie volgend jaar even goed met jullie nieuwe leiding, we gaan jullie missen!!

Jullie kunnen ontdekken wie jullie nieuwe leiding wordt op zondag 9 september tijdens het showke op de openingsactiviteit. Deze zal plaatsvinden van 2 tot 5 aan de crypte.

Ook op 16, 23 & 30 september voorziet jullie nieuwe leiding een schitterende activiteit van 2 tot 5!

 

Hopelijk zien we jullie allemaal daar!

 

Sofie, Sofie, Ine, Marie, Demi en Kaat

Dikke smakkerds van jullie gidsenleiding xxxx

 


Verkenners

Jullie leiding is even lui als jullie en heeft geen artikel geschreven, daarom dit artikel uit de jaren stillekes

Eerste activiteit is 9 september, 2-5 @crypte

16, 23 & 30 september meer van dat, 2-5 @crypte

 


Jins

Dag nieuwe jins,

 

Het is eindelijk zo ver, het jaar waar jullie al heel jullie scoutscarrière naar uitkijken. Een jaar van herinneringen, plezier, werken, af en toe ietske drinken maar bovenal vriendschap!

 

Verwacht u aan lange nachten, sommige uit vrije wil en vol plezier, en soms omdat de vrije wil van anderen kiest om niet naar huis te gaan op jullie ongetwijfeld leuke en hopelijk succesvolle feestjes die ervoor zorgen dat het jaar wordt afgesloten met de meest onvergetelijke reis uit jullie leven!

 

Verwacht u aan leuke spellen die jullie leuke leiding, nee wat zeg ik, vrienden, voor jullie maken; want het woord leiding is een loos begrip bij de jins, zij zijn er evengoed om plezier te maken, net zoals jullie! (Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jullie niet moeten luisteren naar hen! Er moet iemand de verantwoordelijke zijn en daar moet uiteraard veel respect voor zijn!

 

Verwacht u aan eindeloze debatten over een of andere al dan niet te felle of te saaie kleur waar dan heel de leiding op gaat haten. Eindeloze debatten of jullie o zo jaloers zijn op de voorgaande jins en ook naar Spanje willen, of een keer gek doen en lekker gaan boiten aan de Jersey Shore.

 

Verwachtingen leuk en al, maar als ik, met het jinjaar vers in gedachten één gouden raad mag geven, is het om vooral te genieten. Het is een van de meest zorgeloze jaren uit u leven, dus maak er het beste van!

 

Nu, wat doen jullie zoal als jin?

 

Zondag 2 september:

14u – 17u       Grote prijs Formule 1 van Italië kijken, vandaag nog geen scouts! Wint ferari deze thuismatch? Of is het toch weer de mercedes van Hamilton die het snelste blijkt te zijn? Misschien een onverwachte overwinning voor onze pseudolandgenoot Max Verstappen? Want Vandoorne zie ik het nu niet meteen doen.

Zondag 9 september:

14u – 17u       Tegen nu zullen jullie wel al veel taken en testen hebben gekregen op school, omdat we natuurlijk willen dat jullie allemaal goede punten halen zodat jullie mee mogen op jinreis lassen we 3u studie in!

Zondag 16 september:

8u30 – 17u     Hike! Om te zorgen dat jullie de ditjes en datjes van de verkenners en gidsen niet verleren mogen jullie vandaag 40 km wandelen!

Zondag 23 september

14u – 17u       School begint terug voor de leiding dus vandaag gaan we allemaal samen naar leuven, niet om te feesten maar om het kot van de leiding in te richten!

Zondag 30 september

14u – 17u       Einde van de maand, vandaag bespreken we onze gevoelens en wie we wel en niet leuk vonden de eerste maand. Pak allemaal jullie knuffel mee zodat deze jullie kan troosten voor de traantjes die zullen komen.

 

PS: ik heb geen idee wat jullie deze maand gaan doen, maar dit leek me alvast een leuk begin

van jullie jaar

 

Groetjes

De Jins met die ene mooie kleur die voor de jins met die overdreven lelijke kleur kwamen.

 

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email