Speelvogel mei 2019


Scouts Genk-Centrum

Speelvogel

Mei 2019


Editoriaal

Beste scoutsvrienden

We zijn blij dat we samen met jullie kunnen terugblikken op een geslaagd Weekend van de Houten Kop. De eerste keer op onze nieuwe locatie was zeer spannend maar we kunnen met trots zeggen dat we er samen een mooie 3 dagen van gemaakt hebben.

Ondanks de koude hebben we vrijdagavond kunnen genieten van zowel onze eigen scoutstalenten Jules en Naomi, als van IBE, Red Lucky Seven, Fubar en DJ Napoleon. Ook de afterparty in Pand was er eentje om niet te vergeten met dank aan DJ Arkay en Team Sjambrang.

Zaterdag is het gelukkig droog gebleven en hebben we ons warm kunnen dansen op de dagdisco met eight o eight en Re-Type. ‘S avonds hebben de Genkse hiphop artiesten Youssef, ARIA, Don Luca, Onze Zaak en Tiewai er uiteindelijk voor gezorgd dat de koepel in vuur en vlam stond. Een geslaagde 2e dag die weer veel volk naar onze koepel heeft gelokt.

Zondag hebben we traditie gewijs weer eens lekker kunnen proeven van verschillende soorten biertjes en was de namiddag helemaal compleet met de muziek van La Murga Armada, het optreden van Symbolica, de overwinning van Gilbert in Parijs-Roubaix en niet te vergeten, de prachtige overwinning van KRC Genk tegen Club Brugge.

Wij danken jullie allemaal voor de fijne sfeer en zien al uit naar onze 8ste editie volgend jaar!

Laatste activiteit

De laatste activiteit van het scoutsjaar zal vallen op Zondag 12 mei. We sluiten ons jaar dus af op jongstuimig Genk waarna het voor de leiding terug tijd wordt om achter de boeken te kruipen.

Spaghetti-avond

Op 11 mei organiseren de jins weer hun beroemde spaghetii-avond. Iedereen is van harte welkom om van een overheerlijk pasta te komen smullen, en zo de arme jins te steunen in hun zoektocht naar centjes voor hun jinreis.

Kampplaats en data

Ons kamp zal dit jaar eens iets dichter bij huis plaatsvinden, namelijk in Stavelot (provincie Luik).

De juiste data voor het kamp zijn:

  • Leiding en Jins: 3-17 augustus
  • Oudste leden: 7-17 augustus
  • Jongste leden: 11-17 augustus

Bezoekdag zal dus plaatsvinden op zondag 11 augustus!

Voila, tot zo ver het editoriaal voor de maand mei!

Een stevige scoutspol,

De groepsleiding

Ella Steenberghs, Tuur Vandeurzen en Yves Jageneau

Trooper

Trooper is een handige manier om de scouts financieel te steunen door gewoon online te shoppen. Alle uitleg over Trooper vind je op deze site onder ‘Trooper‘, moest je met vragen zitten over Trooper mag je een mailtje sturen naar trooper@scoutsgenkcentrum.be


Inhoud:

Wolfjes

Allerliefste wolfjes

Helaas, helaas, de laatste scoutsactiviteiten van dit schooljaar komen eraan. Gelukkig hebben we nog het grote kamp in de zomer om naar af te tellen.

Nu, wat gaan we allemaal doen deze maand vragen jullie jullie natuurlijk af??

5 mei: Jullie wachten er al het hele jaar op… VUILMAAKSPEL!! Doe dus zeker kleren aan die vuil mogen worden! 1(4-17u aan de crypte)

12 mei: de allerlaatste activiteit 🙁 maar gelukkig organiseert Stad Genk op deze dag ook Jongstuimig Genk, waar we kunnen knutselen, spelen, op springkastelen springen… (14-17u aan de crypte)!

BELANGRIJK!

Op zaterdag 4 mei organiseren we een kleine info-avond voor de ouders over het kamp in de zomervakantie, deze zal plaatsvinden om 20u30 in de crypte. Hier krijgen jullie wat extra informatie en kunnen jullie vragen stellen want wij weten natuurlijk dat het voor sommigen hun eerste kamp wordt.

Moest u nu niet aanwezig kunnen zijn, mag u altijd een van ons een berichtje sturen (nummers vindt u op de website) met uw vraag of we kunnen ook altijd langskomen om nog overige vragen te beantwoorden.

Hopelijk hebben jullie evenveel zin in de laatste activiteiten als wij!

Stevige wolvenpoot

Gilles, Anouk, Eline, Sara, Kaat en Laura


Berewouters

Dag liefst Berenwouters

De laatste activiteiten van het jaar zijn weer aangebroken ☹

Maar niet getreurd, het gaan twee spetterende activiteiten worden!

  • Zondag 5 mei: Op deze dag wordt er hard gelopen op Genk Loopt, maar wij gaan nog iets veel leukers doen -> vettige spelletjes! Haal jullie oude kleren nog eens boven, want jullie komen niet zuiver terug naar huis 😊
  • Zondag 12 mei: Jongstuimig Genk! We gaan ons scoutsjaar afsluiten op dit leuke evenement. We spreken om 14u af aan de crypte om daarna samen naar jongstuimig Genk te wandelen.

Dankjulliewel voor het leuke scoutsjaar!!! Nu kan het aftellen naar scoutskamp beginnen 😊

XOXO

Jullie leuke leiding


Tijgerwouters

Beste Tijgerwouters

Helaas is het alweer zover: de laatste activiteiten van het jaar zijn aangebroken. ☹ MAAR niet getreurd we hebben nog leuke dingen voor jullie in petto!

Zondag 5 mei: Een superleuk spel van 14h-17h 😊

Zondag 12 mei: Jongstuimig Genk! Jullie worden zoals gewoonlijk van 14h-17h aan de crypte verwacht en dan gaan we samen naar het evenementenpark (Joepie springkastelen!!!)

Hier nog een aantal leuke kiekjes!

Een stevige scoutspol van jullie liefste leiding Maxine, Bo, Lize, Zeb, Toon & Britt!


Jonggidsen

zondag 5 mei 2019

Voor deze activiteit verwachten we dat iedereen een bloem mee neemt. Deze bloem moet je zelf gevangen hebben in de 1mei stoet in Genk. De bloemen worden vakkundig gecontroleerd! Fake bloemen of replica’s worden niet getolereerd.

zondag 12 mei 2019

Voor deze activiteit verwachten we van iedere jonggids een selfie op Instagram met een tandenborstel in de mond. De persoon met de meeste likes op haar foto krijgt een groot voordeel bij het spel.

X de leiding


Jongverkenners

Dagdag jongverkennertjes,

We zijn al weer in de maand mei aangekomen. Nadat we 1 van de de beste maanden van het jaar achter ons hebben gelaten (april, denk houten kop en lekkere paaseieren) zijn we spijtig genoeg toe aan een minder leuke maand. Mei, de maand waar we nog maar 2 activiteiten hebben en dan de scouts voor meer dan 2 maanden achter ons moeten laten. Maar wow, wat voor een jaar hebben wij gehad?! Groepsweekend, de trophie, vele geweldige activiteiten en vooral het takweekend, en dan moet kamp nog komen!

1 van de hoogtepunten van vorige maand was toch wel het pimpen van jullie fietsen

  1. Als jullie Pascal Schipper tegekomen, zeg dat hij dat best niet doet bij jullie fiets… graffiti is giftig!

https://www.youtube.com/watch?v=3K48yI5gqCg

De data dat wij gaan japen in mei:

  • Zondag 5 mei: een leuk spel van 2 tot 5 @crypte
  • Zondag 12 mei: Een nog leuker spel om het jaar knallend af te sluiten, 2 tot 5 @crypte

Stevige scoutspol

Anne, Julie, Briek, Cel, Piet en Stef


Gidsen


Verkenners

Gegroet volwaarde paljassen,

Het is al weer mei wat wil zeggen dat het scoutsjaar er weer bekan opzit.

Graag danken we jullie voor de leuke momenten de we het voorbije jaar met jullie hebben mogen beleven.

MAAR we willen jullie ook op de vingers tikken voor de domme dingen die jullie dit jaar weer hebben uitgestoken. We hopen dat jullie hier uit geleerd hebben en zo toch een beetje een beter mens zijn geworden.

Zondag 5/mei: Genk loopt, maar hier doen we toch niet aan mee want we zijn niet zo sportief. Doe toch maar je loop outfit aan want we gaan dit jaar zo veel mogelijk gratis aquariussen proberen te verzamelen

Zondag 12/mei: LAATSTE activiteit, doe je beste scouts uniform aan en we gaan op jongstuimig genk laten zien dat we de beste jeugdvereniging van GENK zijn.

Iets met groetjes,

AEZRDC, MWIOERMZQD, EZIQRMFWKDX, MAIJERDKFJXC, MIJAZE & MIAZJR


Jins

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email