Speelvogel januari 2022


Scouts Genk-Centrum

Speelvogel januari

2022


Editoriaal

Beste scoutsvrienden,

Allereerst willen we iedereen een schitterend 2022 toewensen! Hopelijk hebben jullie alvast in 2021 kunnen genieten van een leuk scoutsjaar! 2022 zal uitdagend zijn voor Scouts Genk-centrum, samen kijken we allemaal uit naar ons 60-jarig bestaan en de achtste editie van het Weekend van de Houten Kop. Wij staan met de volledige leidingsploeg klaar om er weer een schitterend scoutsjaar van te kunnen maken met nóg leukere activiteiten voor de kinderen en fijne evenementen!

De kerstfeesten zijn voorbij, we hebben allemaal gesmuld van die heerlijke kerstdiners. En zelfs op nieuwjaar hebben de Jins er voor gezorgd dat heel Genk kon genieten van hun nieuwjaarspakketten. Helaas wil dit ook zeggen dat de leiding deze maand gaat moeten studeren voor de examens. Daarom zal niet iedereen van de leiding elke zondag aanwezig zijn. Niet getreurd, onze Jins springen in ter vervanging! Zij zullen de ontbrekende leiding aanvullen en samen met de aanwezige leiding een schitterend spel in elkaar knutselen. Zo hebben zij de smaak ook al te pakken voor het echte leiding-zijn op kamp!

Dit jaar staat vol gepland met leuke activiteiten en evenementen. Hier alvast wat data:

Renovaties

Onze lokalen onder de Sint-Martinuskerk zullen een hele verandering ondergaan in 2022. Dankzij Stad Genk én hard werk van de leiding zullen er in het voorjaar heel wat opknapbeurten plaatsvinden! De crypte krijgt een nieuwe buitendeur, nieuwe binnendeuren, en de verlichting wordt helemaal opgeknapt. 
Maar ook jullie hulp hebben we nodig! Voor verfwerken in de grote zaal en op de overloop hebben we heel wat materiaal nodig. Mensen die verfborstels en oude lakens hebben die jullie niet meer nodig hebben, mogen altijd iets laten weten via info@scoutsgenkcentrum.be
Hopelijke maken we van onze lokalen zo een mooiere én veiligere plek voor de kids!

60 jaar scouts

Scouts Genk-centrum viert dit jaar extra feest! We mogen met veel trots aankondigen dat we in 2022 ons 60 jaar bestaan vieren! 
Op zaterdag 19/02 organiseren we een avontuurlijke tocht doorheen het Genkse voor alle leiding en oud-leiding van Scouts Genk-centrum. Schrijf jezelf zeker in via de volgende link om samen met je scoutscollega’s deze gezellige tocht te maken en nostalgische herinneringen boven te halen!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdI03C10DW-MuganA185FodWkT-APMt4h0DOA2TXn7jmPNP0g/viewform
De dag erna, op zondag 20/02, zijn alle leden en sympathisanten van harte welkom in Genk voor allerhande leuke activiteiten en optredens! Schrijf het dus zeker in jullie agenda!

Oudleidingsweekend

Het oudleidingsweekend vindt na lange tijd opnieuw plaats in de Winner op 26 en 27 maart, voor velen een plek vol nostalgie! 
Dit avontuurlijke weekend inclusief overnachting wordt georganiseerd voor alle huidige leiding en oudleiding van Scouts Genk-centrum.
Contacteer het comité voor dit weekend gerust via oudleidingsweekend@scoutsgenkcentrum.be bij vragen!

Weekend van de Houten Kop   8-10 april

In het middelste weekend van de paasvakantie organiseert Scouts Genk-centrum voor de achtste keer het weekend van de Houten Kop. Ook dit jaar worden bezoekers verwend met de gezelligste live optredens, felste afterparties, lekkerste bieren en nog een reeks originele randactiviteiten. Hou zeker de site van Scouts Genk-centrum en onze facebookpagina in de gaten om up-to-date te blijven over het reilen en zeilen van deze editie. Als jullie vragen hebben of interesse hebben om dit evenement te sponsoren mogen jullie altijd contact opnemen via htk@scoutsgenkcentrum.be. Tot dan!

Kamp

Scoutskamp gaat dit jaar opnieuw door in het mooie Sainte Marie Sur Semois! Het is nog vroeg maar omdat sommigen de grote vakantie al willen inplannen geven we hier alvast de data mee: 

Leiding en Jins: 30 juli – 13 augustus

Oudste leden: 3 – 13 augustus

Jongste leden: 7 – 13 augustus

Een stevige scoutspol,

Anneke, Gilles, Erin en Piet


Inhoud:

Wolfjes

Beste wolfjes,

Vorig jaar was al een superleuke tijd.
Met veel leuke spelletjes en zeker geen spijt.
Hier begint het vervolg van dit leuke jaar.
Maar we zijn zeker nog lang niet klaar.
Elke zondag staat er weer een leuk spel te wachten.
Nu is het wel nog koud, dus bekleden we ons met dikke vachten.
Wij wensen jullie allemaal veel geluk en plezier in 2022.


Samen maken we er nog een leuk jaar van, elke keer als we elkaar zien!

Van jullie allercoolste en beste leiding,

Eline, Kato, Lana, Maud, Karel, Tom, Moran en Ibo

Ook zullen jullie deze maand wat nieuwe gezichten zien bij jullie leiding omdat jullie echte leiding grote toetsen heeft ☹, wees extra lief tegen deze nieuwe leiding zodat ze graag nog eens terugkomen en zodat ze weten welke tak de leukste is!!

Activiteiten van deze maand:
Zondag 09/01:
Een supercool spel van 14u-17u om het nieuwe jaar te beginnen.

Zondag 16/01:
Een geheim spel van 14u-17u. Shhhhh!

Zondag 23/01:
Het is koud. Maar toch een leuk spel van 14u-17u.

Zondag 30/01:
Een tof spel van 14u-17u waar iedereen superveel zin in gaat hebben.


Berewouters

Dag allerliefste beren!
Welkom in 2022, een nieuw jaar vol met leuke scoutspret!
Wie heeft er het meeste nieuwjaarsbrieven gelezen? We zijn benieuwd.

Wie deze nieuwjaarsbrief voorleest aan ons de eerste activiteit krijgt een verassing!!!

Liefste leiding,

Oude, oude jaar
Lopen, lopen maar
Voor de boemen, voor de knallen Voor he vuurwerk dat gaat vallen

PSSS PSSS PSSS Boem

Lichtjes uit
Lichtjes aan
Ik kom nu voor je staan En we wensen aan elkaar Een heel gelukkig nieuwjaar

Je allerleukste berewouter … …, 1 januari 2022

Onze fantastisch toffe avondactiviteiten zijn jammer genoeg voorbij. Het wordt dus weer terug elke zondag namiddag dat jullie een leuk spel mogen komen spelen van 14u-17u.

Ook hebben we al een datum gepland voor het berewouterweekend, namelijk 19 en 20 maart 2022. Zet dit dus zeker in jullie agenda zodat jullie zonder twijfel allemaal kunnen komen!!

We gaan samen 2022 een geweldig jaar maken!

Jammer genoeg heeft veel leiding wel examens deze maandL. Hierdoor kan het dat enkele van ons een paar activiteiten er niet zullen bij zijn en dat er geweldige JINS ons komen vervangen!

Klein overzichtje!

09/01 Driekoningen spel
16/01 Het is super koud spel
23/01 Just Dance
30/01 Amai-Januari-Ging-Zo-Snel-Voorbij-Spel

Groetjes van jullie leiding
Max, Casper, Gijs, Lowie, Julie, Rune en Ayla Xx


Tijgerwouters

Tijgerwouters:

lieve tijgerwouters, 

jammer genoeg is de kerstvakantie afgelopen. Maar er is wel goed nieuws want 9 januari beginnen de activiteiten weer. Dus dat betekent dat jullie zondag weer plezier kunnen maken van 14-17u. 

we hopen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad en natuurlijk ook leuke cadeautjes!!! Wij hebben de scoutsactiviteiten gemist en jullie waarschijnlijk ook. Dus we zijn blij dat we er weer in kunnen vliegen. 

We zien jullie hopelijk voltallig de 9de terug!!

9  januari: het grote-nieuwjaar-spel 

16 januari: het is nog een grote verassing welk spel we spelen. 

Dus als je wilt weten welk spel we deze zondag spelen kom dan zeker naar de activiteit om het te weten te komen.  

23 januari:  het leuke-kampe-spel 

30 januari: we hebben voor deze activiteit een kei leuk spel gemaakt, dus zeker komen. 

groetje van jullie leiding

Bauke, Kimberly, Cas en Cas, Mattia, Anne en Anouk 


Jonggidsen

Goeiemorgen allemaal hopelijk hebben jullie een beetje kunnen bekomen van de feestdagen en hebben jullie veel zin in het nieuwe jaar met de leukste leiding ter wereld omdat er veel leuks op jullie te wachten staat.

09/01: Het ‘scouts begint blijkbaar al de 9e’ spel 

16/01: Het ‘Wie is Daphne?’ spel.

 23/01: Verassing 

30/01: de andere helft van The Grinch kijken 

Er gaan soms ook jins aanwezig zijn aangezien de examens binnenkort gaan beginnen voor sommige leiding joepieeee dus bij deze nog de beste wensen en veel gezondheid toegewenst 

groetjes jullie liefste leiding


Jongverkenners

Dag kleine kapstokken

Een nieuw jaar!!! 2022 jiehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Hierbij horen natuurlijk ook de cliché goede voornemens. Zo zijn die van ons om er samen met jullie nóg leukere activiteiten van te maken waarin we nóg meer met elkaar gaan lachen en nóg meer 9 maanden gaan spelen (want Helena & Fien vinden dit spel zooooooooooooooooooooooooooooo leuk!!!!!! NOT). 

Hopelijk hebben jullie dezelfde positieve ingesteldheid als wij en komen jullie allemaal naar onze super de puber leuke spelletjes!!!!!!

Helaas hebben wij, jullie favoriete leiding, in deze maand ook examens… En als wij goede punten willen halen moeten wij daar ook voor studeren. Dus wij gaan waarschijnlijk niet altijd voltallig naar de activiteiten kunnen komen! Maaaaar niet getreurd!!!! Er komen een paar jins en wat oud-leiding ons versterken! 

Wat staat er nu allemaal op de planning voor de maand januari?????

Zondag 09/01 | 14u-17u ; het-grote-goede-voornemens-spel

Zondag 16/01 | 14u-17u ; het-grote-ik-mis-mijn-echte-leiding-spel

Zondag 23/01 | 14u-17u ; het-grote-ik-hoop-dat-mijn-leiding-goede-examens-maakt-spel

Zondag 30/01 | 14u-17u ; het-grote-wanneer-komt-de-echte-jvkleiding-terug-spel

Neem zeker ook jullie nieuwjaarsbrieven mee (of een liefdesbrief voor Fien en/of Helena) als jullie nog geen filmpje hebben doorgestuurd in de groep!!! Tot snel gehaktballetjesssssssss!!!

Veel Nieuwjaars kusjes van jullie allerleukste leiding

Bren, Cas, Fien, Helena, Toon en Zander


Gidsen

Dag gidsen,

Hopelijk heeft iedereen een leuke kerst en nieuwjaar gehad! Wij wensen jullie het beste toe voor 2022 en dat al jullie dromen mogen uitkomen! 

Deze maand gaan we er samen volledig tegenaan, net zoals jullie lieve leiding die nu in de examenperiode zitten. 

9/01: We spelen het bietenspel, iedereen krijgt een zaadje om een biet te planten en op het einde van de activiteit gaan we een liedje maken met onze biets.

16/01: Vandaag gaan eenden vangen in de molenvijver om die dan vervolgens culinair klaar te maken. Dan komt er een jury jullie eend beoordelen en de winnares mag bij Sergio Herman gaan werken aan de afwas!! Kei tof jonge!

23/01: maffiaspel, kom verkleed!

30/01: Kom gewoon naar de scouts, ge hebt toch geen leven buiten tiktok dus kom u gewoon amuseren. Wort kij toof gasd!! 

Pak een banaan mee voor extra punten.

Groetjes van jullie zwetende leiding die kei hard aan het studeren/werken zijn!


Verkenners

Yow verkenners

We zullen beginnen met jullie een gelukkig nieuwjaar te wensen!!! Hopelijk hebben jullie goed gevierd en genoten van de kerstvakantie! 

Januari is de maand met examens voor de leiding dus we zullen de komende activiteiten met iets minder leiding staan dan normaal maar komt goeie

Zondag 9 januari, beginnen we terug met de activiteiten. Zoals altijd worden jullie van 14u-17u verwacht aan de crypte.

De zondagen erna zelfde

gelecek hafta sonu görüşürüz

Tuur, Zeb, Briek, Ruben & Erin


Jins

HEYYYYYYYYY liefiessss,

Allereerst een super GELUKKIGGGGG NIEUWJAARRR !!!!! Hopelijk hebben jullie ervan genoten ??

Volgende activiteiten staan voor de maand januari op de planning;

09/01: eindelijk leiding zijn !!! YAY !!

16/01: de baas spelen over kleine kinderen

23/01: nogmaals activiteit met de kids

30/01: het chille-jin-zijn missen + activiteit met de kids + nadenken over aanstaande jinbar !!

Wees aub op tijd !!!!! De kinderen rekenen op u !!!

Coronavrije kusjes 

X jullie jinleiding 

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email