Speelvogel februari 2022


Editoriaal

Beste scoutsvrienden, 

Er zit alweer een maand vol met schitterende activiteiten op. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Voor een groot deel van de leiding was het een maand vol studeren en examens, gelukkig mocht de leiding op de steun van de jins rekenen. Zo deden de jins al wat ervaring op voor het echte werk op ons grote jaarlijkse kamp, waar ze voor de eerste keer echte leiding worden. Spannend!

Februari staat voor de deur en hopelijk wordt die net zo leuk als januari. Een scoutsmaand vol verassingen en er staat ook een grote verjaardag voor de deur!!! Scouts Genk-Centrum wordt 60 jaar dit jaar! Dit moeten we toch vieren??? 

Om deze gelegenheid te vieren organiseren wij op 19 februari een jenevertocht voor de leiding en oud-leiding van Scouts Genk-Centrum, de bedoeling is om een avontuurlijke wandeling te maken in het Genkse om nostalgische herinneringen boven te halen! Zij zijn zeker ook van harte welkom om naderhand aan de Crypte gezellig na te praten met een hapje en een drankje!

Op zondag 20 februari organiseren we ook een ‘Verjaardagsborrel’. Zet deze datum alvast in jullie agenda, nodig al jullie vrienden en familie uit en kom gezellig wat eten en drinken. We verwachten al onze leden aan de Crypte. Van 14u tot 16u zal er die dag een geweldig spannend spel gespeeld worden waarbij natuurlijk iedereen wilt winnen! Ouders en leden kunnen vanaf 16u komen genieten van de sfeer en de livemuziek op het Crypteplein!
Hieronder vindt u een link voor het Facebookevenement van deze Verjaardagsborrel. Hier vindt u meer uitleg over deze gezellige namiddag. https://fb.me/e/2Yuo7vTXf

Naast dit gezellig weekend van 19 en 20 februari zal er nog eens ‘Oudleidingsweekend’ plaatsvinden op 26 en 27 maart in de Winner te Pelt maar dit zal in de speelvogel van maart zeker nog eens herhaald worden. 

Ziezo, dat was dan weer het editoriaal voor deze maand. Wij hopen dat jullie allemaal veel plezier beleven in deze scoutsmaand. 

Een stevige linker,

De groepsleiding

Gilles Schrijvers, Anne Nirta, Erin Bistranin en Piet Michels


Inhoud:

Wolfjes

Liefste wolfjes 

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er weer op!! Dit wil zeggen dat jullie leiding, na weken afzien op school, eindelijk terug bij jullie zal zijn!! Omdat we jullie zo gemist hebben, gaan we de maand februari ook heel veel leuke spellen spelen 😉, NOG leuker dan anders! Gezicht met zonnebril en met effen opvulling met effen opvulling 

De maand februari is ook een speciale maand voor de scouts, Scouts Genk-Centrum wordt namelijk 60 JAAR!! Zondag 20/02 gaan we dit uitgebreid vieren, er wordt namelijk een verjaardagsborrel gehouden voor zowel leden als ouders. Dit zal doorgaan van 16u tot22u en er zal live muziek, eten en drinken, en gewoon gezelligheid gegarandeerd worden!! Schrijf dit dus vast en zeker in jullie agenda 😊. 

De activiteiten van 6, 13, 20 en 27 februari zullen dus gewoon doorgaan aan de crypte van 2-5. Wij, jullie oh zo leuke leiding die jullie hopelijk oh zo hard gemist hebben, zullen er weer graag staan om jullie op te wachten!!! 

Hier nog een kleine quiz over de scouts die jullie kennis zal testen: 

 • Als de scouts 60 jaar wordt, in welk jaar is ze dan opgericht?
 • Door wie is onze leuke scouts opgericht?
 • Uit hoeveel man bestaat de leidingsploeg? 
 • Wie is de hoofdleider van SGC? 
 • Wat is het thema van dit jaar? 

Hopelijk weten jullie het ons te vertellen 6 februari, wij kijken er al naar uit!

Xoxoxo         

  Ibo, Lana, Maud, Moran, Karel, Eline, Tom en Katooooo


Berewouters

Hey lieve beren

In januari hebben een paar van ons jullie moeten missen door onze examens, gelukkig zijn deze nu voorbij en kunnen we weer onze zondagen samen met jullie plezier maken! Dat is veel leuker dan studeren.

We vieren deze maand ook ons 60 jaar scouts bestaan! Dit gaat door in het weekend van 19 en 20 februari. Zaterdag is er een avontuurlijke tocht voor oud-leiding en leiding. Zondag is iedereen welkom voor leuke activiteiten en optredens. Dus zeker een aanrader om 20/02 naar de scouts te komen!

De komende activiteiten waarnaar jullie kunnen uitkijken zijn…

06/02 Ik-ben-een-echte-scout-spel

13/02 Gelukkig is het niet vrijdag

20/02 60 jaar scouts!

27/02 Hoeveel-dagen-heeft-februari?

Lieve groetjes van jullie leiding

Max, Rune, Julie, Lowie, Casper, Gijs en Ayla xx


Tijgerwouters

Speelvogel februari

Dag allerliefste tijgers!

Januari is gedaan dus nu kan jullie echte leiding er weer voor jullie staan!!

We hebben weer zin om in februari allerlei leuke spellen met jullie te spelen. Hebben jullie er ook zin in? 

Activiteiten: 

 • Zondag 6 februari: EEN SUPERTOF SPEL ZOALS ALTIJD!!!
 • Zondag 13 februari: Het grote valentijnsspel. Zijn er toekomstige koppeltjes bij de tijgerwouters? Daar komen dan wel achter…
 • Zondag 20 februari: kampenspel🎉🎉
 • Zondag 27 februari: het ra-ra-ra wie ben ik spel

Dikke knuffels van jullie leiding!

Anne, Anouk, Bauke, Cas, Cas, Mattia en Kimberly 


Jonggidsen

Dag lieve jogi’s!


In de maand waar iedereen zen goede voornemens al uit het raam heeft gegooid en opzoek is naar betere dingen om hun tijd de verdoen hebben wij voor jullie in ieder geval iedere zondag van 2 tot 5 ongelooflijk leuke activiteiten gepland. Nu alle leiding weer gedaan hebben met onze examens hebben we weer super veel tijd om jullie de leukste 3 uur van jullie week te bezorgen. 

Om de nieuwe maand goed in te zetten beginnen we alvast met een tekening waarbij jullie de puntjes kunnen verbinden. De jogi die tijdens de eerste activiteit van deze maand deze tekening volledig heeft verbonden en ingekleurd krijgt een verassing!

Dan nog een kleine opsomming wat jullie deze maand te wachten staat:

6 Februari: Het wie-is-de-beste-jogi spel.

13 Februari: het wat-is-er-met-Sam-en-Arno-gebeurt  Spel.

20 Februari: Het K2-zoekt-K3 spel.

27 Februari: De verwen-je-leiding activiteit (Massage? Please? Ma echt serieus geef ons een massage als ge ons blij wilt maken).

Zo dat ziet er weer een maand uit om naar uit te kijken. De leiding die examens hadden missen jullie en hebben zin om jullie snel weer te zien bij de volgende activiteiten.

Kusjes van jullie aller- beste, leukste, knapste, sterkste leiding OOOOOOIT XXX XOXO XOXO

Daphne, Claudia, Kaat, Sam, Arno en Helder


Jongverkenners

Welkom bij de JVK-speelvogel voor februari. Deze maand kunnen jullie jullie 5-sterrenleiding beter leren kennen doormiddel van een echt plaatsgevonden interview. Verandert Helena aan zee echt in een zeemeermin? Is Toon echt stiekem hoofdleider? Heet Bren eigenlijk Maarten? Kan Zander rolschaatsen? 

FIEN:
Fien ik heb gehoord dat jij Diruk nogal mist?
JA HALLO! (Fien schreeuwt) Wat hebben we niet allemaal meegemaakt met die halve babyboy. Ik heb thuis nog zijn voetje. Soms praat ik met Diruk. 
Juist ja. Fien wat is jouw grote droom voor 2022?
Dat het nooit meer 2021 wordt. (Fien lacht) Nee nee dat meende ik niet. (Fien lacht) 2021 was heel leuk. (Fien lacht) Hoe was 2021 voor jouw Patrick? (Fien lacht)
Mijn naam is Axel. Genoeg over mij. Fien ga je de jongverkenners nog veel K3-liedjes laten zingen dit jaar?
Volgende vraag.
Met welke boodschap wil je dit interview afronden?
Koop geen kaas in een frituur. 

ZANDER:
Zander waarom noemen ze jouw baby Zander? 
Waarom eet jij je microfoon niet op?
Kijk je uit naar 2022?
Kijk jij er naar uit om 60 keer te pompen?
Wat is je favoriete eten op kamp?
Kun jij rolschaatsen?
Met welke boodschap wil je dit interview afronden?
Met welk hemd ben ik het knapst? (Zander laat zijn Smartphone zien.)

HELENA: 
Helena jij gaat wel eens naar zee. Verander je dan wel eens in een zeemeermin?

Ja.
Heb je er wel eens aan gedacht om met de jongverkenners een TIK TOK video te maken?
Nee.

Ga je dit jaar nog eens Fladder uit de boom halen?
Misschien.
Met welke boodschap wil je dit interview afronden?
Doei.

MAARTEN:                           
Maarten waarom spreek je nooit over je andere naam?

Ik ben er door dit interview mee naar buiten gekomen. Ik ben klaar voor de volgende stap. 
Wie heeft jouw dan overhaalt om dit naar buiten te brengen?
Toen ik tikkertje speelde met de jongverkenners was Toon op zijn bakkes gegaan. En hij deed net alsof dat hij ging sterven. Ik was bezorgd maar Toon zei plots: “Wees altijd de persoon die je morgen wilt worden…” En toen zei hij dat ik de nieuwe tikker was en tikte me.
Wat is het eerste wat je hebt gedaan met de naam Maarten?
Ik ben pizza gaan eten in Genk-centrum.
Met welke boodschap wil je dit interview afronden?
Een verstandig man zei me ooit: “Wees altijd de persoon die je morgen wilt worden.”

TOON:
Toon mag ik je vragen waarom je een kroon draagt? 
Gilles zei me net dat ik een goede hoofdleider zou zijn. Maar ik geef hem ook veel tips. Ge kent dat wel. Hulp. Hulp is belangrijk. Volgende vraag.
Welk spel vond jij het leukste in het eerste deel van dit scoutsjaar?
Ik vind de molenvijver gewoon tof. Maar ook de melberg is wel tof. Maar ook stadsspellen vind ik leuk, zo de sfeer onder de mensen in Genk en zo. Snapt ge? Veel mensen kennen elkaar. Ik vind ook het jongenstehuis tof. Ik ben gewoon gelukkig Axel.
Ben je je al aan het voorbereiden voor het gitaar spelen op kamp?
Tuurlijk. Maar ik laat me niet doen. Als artiest moet je altijd rekening houden dat je op een gegeven moment een tomaat moet ontwijken. Maar op zich is het publiek op kamp altijd geweldig. Ik ben aan het oefenen om tijdens het gitaar spelen ook nog een salto te maken. Zou echt nice zijn om dan het kamplied te spelen en plots ziet ge mij zo een salto maken ofzo. Gans geflipt.


Met welke boodschap wil je dit interview afronden?
Ik wil graag mijn medeleiding bedanken. Ook mijn leden wil ik bedanken. Jongens als jullie dit lezen sturen jullie “WA MAKE” in de whatsappgroep. Eens kijken wie dit maandblad leest. 

CAS: 
Cas wat vind je het leukste spel met de scouts?

Euhm ik denk 9-maanden of voetbal ofzo.
Wat is het geheime recept voor een goede scoutsactiviteit?
Geen idee. Ik denk gewoon altijd: Als de bal rolt dansen de kippen in de stoet. Is dat niet iets dat ze zeggen?

Ik denk niet dat ze dat zeggen Cas.
Och ze zeggen zo veel.
Gebruiken jullie eigenlijk goede regels tijdens de activiteiten om bijvoorbeeld de orde te bewaken?
Ja, anders kun je toch niet voetballen. Vooral geen hands. Buitenspel daar houden we geen rekening mee op de scouts. En bij 9-maanden de gebruikelijk regels: één keer per keer de bal raken, voorlaatste maand volley en laatste maand kop.
Met welke boodschap wil je dit interview afronden?
Ik kan 100 keer de bal hooghouden. Kijk hé! (Cas speelt met een voetbal)

Op deze manier leren jullie jullie leiding beter kennen. Februari zal voor de jongverkenners alvast top zijn.

 • Zondag 6 februari
  • Waar-is-Maartenspel?
 • Zondag 13 februari
  • Zo-doet-Zander-altijd-antwoorden-en-sjorrenspel
 • Zondag 20 februari
  • In het teken van 60 jaar scouts
 • Zondag 27 februari
  • Maakt-niet-uit-Gillesspel

Fien, Zander, Helana, Maarten, Toon en Cas werden geïnterviewd. 


Gidsen

Liefste gidsen,

De eerste maand van 2022 zit er weer op en eindelijk heeft de leiding gedaan met hun examens en kunnen we jullie terug zien!! We hoeven dus ook geen stomme spelletjes meer te spelen met de verkenners!

Februari zal de maand zijn dat Piet en Ben het gidsenlied eindelijk na lang oefenen helemaal van buiten kennen en dat we misschien wel een casinonamiddag doen omdat die in december niet is kunnen doorgaan! 

6 februari – Het grote 6-februari-is-superleuk-spel.

13 februari – Liefdesbrieven schrijven voor elkaar, we moeten jullie natuurlijk voorbereiden op Valentijn tijdens het grote Valentijn-spel.

20 februari – We gaan allemaal samen naar de verjaardagsdrink op het Crypteplein. Scouts Genk-centrum bestaat dit jaar 60 jaar en dat moeten we natuurlijk vieren!

27 februari – Het grote reis-rond-de-wereld-spel! 


Verkenners

Yo vk’s

De maand januari zit er weer op, jullie hebben het heel de maand met Erin moeten doen omdat de rest van de leiding examens hadden :(((

Zoals altijd elke zondag activiteit van 14u tot 17u! Denk eraan om op tijd af te melden en niet een uur op voorhand!!! 

We hebben ook een verjaardag te vieren deze maand, onze scouts wordt 60 jaar deze maand! Joepie! Dit gaan we vieren door 20 februari een verjaardagsborrel te doen, deze vindt plaats buiten aan de crypte dus nodig al uw vrienden en familie uit en kom gezellig iets drinken!! Deze zondag zal het dan ook geen activiteit zijn! 

Au revoir

Zeb, Briek, Tuur, Ruben & Erin


Jins

Ewa kechs,

Aangezien jullie ons in de maand januari zooooo hard hebben moeten missen, voorzien we deze maand super leuke activiteiten !! 

6/02: werken + neem een leuk cadeau mee voor Cel zijn verjaardag.

13/02: werken !!!

20/02: 60-jaren scouts !!!! Kom dit leuk vieren en neem uw fam, vrienden, huisdieren, etc mee. 

27/02: werken !!!

Communicatie volgt via Whatsapp, byeeeeee <3

Xoxo

Jinleiding 

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email