Speelvogel november 2022

Scouts Genk-Centrum

november 2022


Editoriaal

Beste scoutsvrienden,


We hebben ons nogmaals van onze beste kant laten zien op ons jaarlijkse groepsweekend! Kampen werden gebouwd, stoere spellen werden gespeeld, de zon heeft geschenen en ook het getetter was weer de moeite om aan te horen. Kort samengevat hebben we dus een fantastisch weekend achter de rug. Bedankt aan alle leiding om dit mogelijk te maken, en bedankt aan alle leden voor hun eeuwige enthousiasme! Voor foto’s houden jullie best ons Instagramaccount en Facebookpagina in de gaten.


De verloren voorwerpen van het weekend liggen in de Crypte, kom hier een kijkje nemen indien er iets niet terug mee naar huis is gekomen.

Ondertussen zijn we al wat bekomen van het weekend en van de afgelopen activiteiten, dat brengt ons weer bij een nieuwe maand. Dit is een drukke maand, straks meer info daarover. We zijn al bijna november, dus we hopen dat iedereen ongeveer is ingeschreven. Dit is heel belangrijk voor de verzekeringen van Scouts en Gidsen Vlaanderen, dus als dit nog niet gebeurd is, vragen we u vriendelijk dit zo snel mogelijk in orde te maken door te mailen naar info@scoutsgenkcentrum.be

Dan is het nu tijd voor een woordje uitleg in verband met de toekomstige activiteiten, er zijn weer wat ongewone uren en dagen, dus lees dit zeker goed door.


St. Martinusstoet
Algemeen:
Op zaterdag 5 november lopen we naar jaarlijkse gewoonte mee in de St. Martinusstoet. Dit jaar zijn de thema’s voor de jongste leden ‘kunstenaars’ en voor de oudste leden ‘bedelaars’. Laat jullie creativiteit in verband met de verkleedkleren de vrije loop, hoe origineler hoe beter!
Waar en wanneer:
We spreken om 16u30 aan de crypte af, hier gaan we ons dan verkleden en voorbereiden op de stoet. Om 19u30 kunnen de ouders de leden ophalen op het Stadsplein in het vak voorbehouden voor Scouts Genk-centrum.

Winterborrel Jins 2022-2023
Ook dit jaar organiseren de Jins naar jaarlijkse gewoonte weer hun Winterborrel. Voor dit evenement toveren zij het Crypteplein om naar het gezelligste plekje van Genk met vele vuurkorven, tenten, lekkere hapjes en drankjes. De perfecte mogelijkheid om eens een babbeltje te slaan met de andere ouders, of de leiding van je kind beter te leren kennen. Daarbij steun je de Jins ook nog, van een win-win situatie gesproken!
Place to be: 13 november vanaf 16u aan de Crypte

Dat was het weer voor deze maand! Vergeet zeker niet onze Facebookpagina en Instagrampagina in de gaten te houden voor leuke foto’s!


Een stevige linker,


Piet Michels, Gilles Schrijvers, Anne Nirta & Erin Bistranin


Inhoud:

Wolfjes

Dag allerleukste wolfjes!!

We zijn al bijna 2 maanden een suuuper leuke groep en beginnen elkaar nu wel echt goed te kennen. Ook de maand oktober is weer voorbij gevlogen maar wat was het een leuke maand!! We zijn de maand gestart met vriendjes dag en amai hoeveel vrienden hebben jullie wel niet? want er waren die zondag maar liefst 42 wolfjes!! Daar kunnen we alleen maar blij van worden natuurlijk. Weet dat jullie vriendjes altijd welkom zijn om op een zondag te komen proberen en te kijken hoe leuk het wel niet is in onze groep. Vele van jullie zijn voor het eerst mee op weekend geweest en dat was een top editie!! Jullie deden mee met het massaspel, gingen op wereldtour met het circus en hebben het gestolen eten teruggewonnen van de leiding. Als afsluiter van de maand oktober hielden we een heerlijke wafelbak met de scouts en jullie schattige gezichtjes hielpen natuurlijk enorm met de verkoop. We hebben al twee super leuke maanden achter de rug maar wij zijn er zeker van dat november minstens even leuk gaat zijn!!

Hieronder is het programma voor deze leuke maand:

zaterdag 06/11 (16u30-19:30) ; Sint-Martinusstoet!! Wij gaan samen met heel de scouts mee wandelen met de stoet verkleed als kunstenaars, dus doe jullie beste verkleedkleren maar aan en dan laten we samen aan heel Genk zien hoe goed wij ons kunnen verkleden <33

zondag 13/11 (14u-17u) ; deze zondag hebben we weer een super leuke activiteit van twee tot vijf maar daarna moet het leukste en gezelligste nog komen, namelijk de winterborrel van de Jins!! Dit is een super fijne avond waar we alle ouders met hun kinderen en vrienden welkom zijn om de jins te steunen. Er is vanalles van drank voorzien en ook super lekker eten (denk maar aan soep, stokjes, poffertjes, kaaskroketten enzovoort..). Wij hebben er alvast enorm veel zin in!!

zondag 20/11 (14u-17u) ; we houden nog even geheim wat we deze zondag gaan doen maar deze activiteit wil je zeker niet missen!! (misschien toch 1 tip: we gaan lekker smullen :))

zondag 27/11 (14u-17u) ; Het-grote-Sinterklaasspel!!!

Voor diegene die ondertussen wel al een beetje het wolvenlied kennen maar toch nog extra willen oefenen zodat ze het op zondag luidkeels kunnen meezingen:
Apper, apper, apper
Wij zijn dapper, en rapper, en knapper
Dan al de rest
Want wij komen uit het wolvennest
Ahwoeeeeeeeeeee

Indien u als ouder nog niet in de whatsappgroep zit met de leiding mag u een berichtje sturen naar 0488 91 59 30 met uw naam + naam kind(eren), dan wordt u toegevoegd aan onze groep!

Indien jullie nog niet zijn ingeschreven voor dit scoutsjaar : https://forms.gle/rLwMu3PVo9Ax7aB28

heeel veel groetjes van jullie liefste leiding
Amélie, Bauke, Gijs, Helena, Kimberly en Mattia


Berewouters

Dag lieve beren

Hopelijk hebben jullie genoten van de maand oktober en de lekkere wafels. Wij alvast wel! November staat voor de deur en dat betekent dat we elke zondag weer voor jullie klaar staan met een fatastisch leuk spel. Maar we blikken even terug naar het groepswekend van in oktober. Waar we deze prachtige groepsfoto hebben gemaakt, leuke spelletjes hebben gespeeld, lekker hebben gegeten en veel in de beek zijn gevallen!

November betekent natuurlijk ook winterborrel van de Jins. Deze vindt plaats op 13 november. Jullie zijn samen met mama en papa allemaal welkom vanaf 16 uur voor een lekker hapje en drankje om de lieve Jins te steunen!

Ook zullen we meelopen met de Sint-Martinusstoet op 5 november. We gaan ons verkleden als kunstenaars. Haal jullie verfborstels maar boven!

Hieronder enkele voorbeelden ter inspiratie.
En ten slotte een klein overzicht:
Zaterdag 5/11 Sint-Martinus stoet, zondag geen activiteit
Zondag 13/11 Een leuk spel en om 16u winterborrel!
Zondag 20/11 Een doodnormale zondag met activiteit van 14u-17u
Zondag 27/11 Huh-is-november-al-bijna- voorbij?

Lieve groetjes

Cas, Ela, Ibo, Eline en Ayla

Tijgerwouters

Dag stoere tijgerwouters


Een nieuwe maand is aangebroken en wij verzekeren jullie dat het weer een maand vol pret en
vertier wordt. Na ons spetterend, verpletterend en fantastisch weekend is het tijd voor de maand
November!! November is de maand waarin de herfst op volle toeren draait en de blaadjes van de
bomen bijzonder mooie kleuren aannemen, maar vooral de maand waarin jullie leiding elke week
een leuke scoutsactiviteit organiseert! Hopelijk zijn jullie dus weer voltallig aanwezig.


Nog even een mopje om de goede stemming erin te houden:
Een brunette en een dom blondje hebben elkaar al jaren niet gezien. Nieuwsgierig vraagt de
brunette: “Goh, hoe is het met jou? Wat doe je tegenwoordig?” “Ik verdeel de rollen in het theater”
vertelt het domme blondje trots. “Dat lijkt me een hele moeilijke baan voor jou, gefeliciteerd!” zegt
de brunette. “Ach, dat valt wel mee” ,antwoord het domme blondje, “op ieder toilet moet één rol
hangen!”


Genoeg gelachen, nu even serieus. Er komt weer een superleuke maand vol scoutspret aan.
Hieronder vind je alle info over waar en wanneer we die pret gaan beleven:


5 november (ZATERDAG): Sint-Martinusstoet. Zie editoriaal voor meer info.


13 november: Maffiaspel
–> NIET VERGETEN: naderhand de jaarlijkse winterborrel, georganiseerd oor onze jins, vanaf
16u


20 november: wederom van 14u tot 17u afspraak in de crypte, vandaag gaan we allemaal aan een
boom staan en alle blaadjes tellen (of toch wie het tijgerwouterlied niet meezingt).


27 november: Het ‘Grote Geheime Verrassingsspel’
–> Zorg maar dat jullie van de partij zijn want dit geheimzinnige spel wordt zeker de moeite en
wie weet staat er jullie wel een leuke verrassing te wachten!


Een stevige tijgerpoot van jullie leiding


Anouk, Camila, Dylano, Cas, Bren, Emiel en Max


Jonggidsen

Dag allerliefste jogi’s,

Ik denk dat we alweer kunnen spreken van een spetterende maand oktober voor de scouts. Na enkele keren in de beek te vallen, de engste schriktocht van jullie leven te beleven, in de prutput te ploeteren en een recordaantal wafels te verkopen, staat de maand november alweer voor de deur. Uiteraard voorzien wij ook in oktober weer spetterende activiteiten. Wij hebben dus één boodschap voor jullie: IEDEREEN WEER ELKE ZONDAG OP POST MET VIES VEEL GOESTING!!!!!

Hier nog wat fotootjes als terugblik!!

LEVENSLOOP <3
#JOGISFORLIFE
ANNA WANNEER ZE EINDELIJK TERUG OP HAAR GSM MAG NA DE ACTIVITEIT
NINA AFTER HITTING HER ASS
JADE KAN NIET SLINGEREN

Tot slot geven we jullie nog een overzichtje van de activiteiten deze maand:

ZATERDAG 05/11: Sint Martinus stoet! Het thema van dit jaar is bedelaars, doe jullie best! We kijken samen al uit naar de lekkere soep en koekjes. (verdere info volgt nog)

Zondag 13/11 Onze langverwachte ruiltocht met eventuele verassing

Zondag 20/11 PRUTPUT (mopje)

Zondag 27/11 Nog geen idee maar wordt sowieso een vies leuke activiteit!!

Wij hebben er alvast mega veel zin!!

Groetjes jullie jogi leiding <3

Casper, Lana, Rune en Moran


Jongverkenners

Dag schone Jongverkenners

Oktober was een drukke maand waarin we op weekend ons geliefde Limburg hebben heroverd, troost hebben gezocht bij de Jonggidsen toen we bang waren tijdens schriktocht en jullie je van je sterkste kant hebben laten zien bij het inladen van de camion.


De weken daarvoor hebben we Genk onveilig gemaakt door onze innerlijke gangster naar boven te laten komen en een lekkere pesto-bonen maaltijd hebben gegeten. Ook hebben we TikTok dansjes gemaakt, foto’s genomen met de knappe vrouwen van de reclameborden in Genk en elkaar kapot geduelleerd tijdens grootse hanengevechten. Kortom, een maand vol plezier!

Dit belooft natuurlijk voor de maand november, hieronder een kort overzichtje:

Zaterdag 5 november Sint-martinusstoet Genk. Kom allemaal zo goed mogelijk verkleed als bedelaar, we gaan die van de Chiro laten zien wie zich het best kan verkleden!
We spreken af aan de crypte om 17u en de activiteit eindigt omstreeks 19u30.

Zondag 6 november geen activiteit!!! —> zaterdag st.-Martinusstoet

Zondag 13 november Opnieuw een groot spel aan de crypte van 14u tot 17u. . Om 16u is iedereen welkom op de winterborrel van de jins aan ons crypteplein. Onze activiteit loopt natuurlijk gewoon door tot 17u, daarna kunnen jullie je ouders joinen voor een lekkere cola met kaaskroketten.

Zondag 20 november Crypte, 14-17u: Het befaamde setje van 40 inoefenen…

Zondag 27 november nog-9-maanden-tot-kamp-spel —> afspraak aan Crypte van 14u-17u

Een stevige linker, jullie leiding
Michelle, Piet, Sam, Kato en Jonathan


Gidsen

Heyy lieve lieve gidsen!!

Hoe leuk was de afgelopen maand!! Ons lokaal begint stilaan vorm te krijgen.. de kiss list wordt langer en de verkenners laten ons gelukkig al wat meer met rust. Heel fijn hoe goed jullie meespelen met de spelletjes en zo creatief waren in het standaard-gidsen-fiets-spel. Lekker veel taart gegeten 😉 @Helder. En hoe leuk was groepsweekendddddd!! Onze goeie wafelbak mogen we uiteraard ook niet vergeten! Goed verkocht en lekker gechaptt!! Hopelijk vonden jullie het even leuk als ons, jullie enthousiasme maakt ons ook echt superblij!

Volgende maand wordt ook echt superleuk! Met onze nieuwe truien!!! en nieuwe wilde avonturen die jullie te vertellen hebben 😉

Wat staat er deze maand allemaal op de planning:

Zaterdag 5/11 Sint -Martinus stoettt, gans leuk! Kom allemaal af, we maken het gezellig!
Meer info kunt ge in het editoriaal vinden.

Zondag 13/11 gezellige activiteit en daarna Winterborrell!! Allemaal komen om gezellig de jins te steunen. Neem al uw vrienden en familie mee!

Zondag 20/11 Wie kan er het beste taart bakken?

Zondag 27/11 Het grote kom-onze-fiets-pimpen-spel? Of liever toch een harry potter marathon?

Hier nog wat leuke foto’s van groepsweekend!! En hoe leuk was het dat Claudia er was!! Helemaal van Lissabon naar het mooie kinrooi!

Liefste cowboymeisjes tot shnelll!!
Veel zonnige herfstgroetjes
Jullie leiding
Anneke, Helder, Claudia, Gilles en Fien


Verkenners

Beste Verkenners,
In mei en juni gaan egels paartjes vormen. Na de bevruchting duurt het nog zo’n 30 tot 40 dagen voordat de jonge egeltjes geboren worden. De kleintjes worden geboren in een nest van mos, gras en bladeren. De meeste egelwijfjes krijgen één keer per jaar 3 tot 6 jongen, die ergens tussen eind juli en half oktober geboren worden. Egeltjes worden blind en doof geboren. Vlak na hun geboorte zijn ze ook nog vrij kaal. Maar als je goed kijkt zie je toch een paar kleine, bleke stekeltjes zitten. Na ongeveer twee weken gaan de oogjes open. De egeltjes lijken dan ook al veel meer op hun ouders, want de kleine bleke stekeltjes van het begin zijn uitgegroeid tot grote, sterke stekels. Nog eens vier weken later zijn de jonge egels zelfstandig. Ze drinken dan geen melk meer bij hun moeder, maar zoeken zelf hun eten bij elkaar.


zaterdag 5/11 SINT MARTINUS, jullie komen verkleed als zwervers/bedelaars, moet voor de meeste geen probleem zijn
zondag 6/11 Geen activiteit !!
zondag 13/11 Alvorens we naar de WINTERBORREL gaan, spelen we van 2 tot 5 een leuk spel
zondag 20/11 Vlottentocht in de melberg, neem jullie zwemvliezen mee (alleen bij goed weer)
zondag 27/11 We herdenken dat het vandaag precies 927 jaar geleden is dat Paus Urbanus II opriep tot een kruistocht tijdens de Synode van Clermont

Hier een leuke foto van 19 jongens in een beek ergens in Noord -Limburg

Vele groetjes,
De verkennerleiding


Jins

Liefste jins,
De afgelopen twee maanden waren al schitterend, spetterend en ongelofelijk fijn. Ik reken erop dat jullie ervoor zorgen dat dat zo blijft voor de rest van het jaar, maar dat zal wel.
Lees allemaal zeker het verslag van de vergaderingen op groepsweekend, is heel belangrijk dat iedereen mee is met alles!! Voor de rest wil ik er alleen nog over zeggen dat groepsweekend abnormaal geflipt was, en dat de eerste persoon die een foto van 3 vellekes wc-papier in de Whatsapp groep zet een gratis pintje krijgt bij de volgende jinbar.


Voor november officieel begint hebben we nog de wafelbak op 29 en 30 oktober, fijn samen wafels bakken en voor een volledige week naar wafeldeeg rieken joepie!


De planning van november:
zaterdag 5 november St Martinusstoet! Wie gaat zich het hardst verbranden aan de soep op het einde??
zondag 13 november Winterborrel!!! Aan iedereen die dit leest (vooral alle niet-jin mensen) kom zeker een jeneverke drinken of een stokske eten!
vrijdag 18 november Jinbar! Meer info volgt x
zondag 27 november Ik denk gewone activiteit? Bu joh


Kusjes van jullie allerliefste leiding xxx


PS: Probeer ondertussen niet te veel in het pilsbos te geraken en dan komt alles wel helemaal in orde.
PSS: Check altijd of het slot van uw deur wel werkt voor ge die dicht doet! #lifehack

Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp