Speelvogel oktober 2022

 Scouts Genk-centrum


Editoriaal

Beste Scout, 

We zijn al een maandje verder en het scoutsjaar is goed begonnen met bekende maar gelukkig ook met veel nieuwe gezichten. Aan alle leden: welkom!! We zijn de Genkse bossen en straten deze maand al onveilig gaan maken. Maar in oktober doen we nog iets leuker: samen gaan we opnieuw naar Het Woutershof, want eindelijk komt groepsweekend er aan!

Groepsweekend 15 en 16 oktober   

Wat?

Tijdens het weekend van 15 en 16 oktober zullen we de scouts even meenemen naar het Woutershof in Kinrooi. Omdat het ons zo goed bevalt gaan we dit jaar voor de terug naar het woutershof. Zeker iets om naar uit te kijken dus!
Dit weekend zal gevuld worden met spelen, toneeltjes en andere super leuke activiteiten in de natuur. Het is natuurlijk ook een uitgelezen kans om jullie kleintjes een keertje in een ander bed te laten slapen, misschien zelfs als oefening voor het grote kamp? De oudste leden maken kennis met het slapen in een tent. En na zo’n weekend eindigen we traditie getrouw als nóg dikkere vrienden!

Wanneer?

Op zaterdag 15 oktober om 07.45h worden alle leden op de parking bij de Limburghal verwacht. Daar staan dan de bussen klaar die ons naar Kinrooi brengen. 

Zondag om 16h mogen de kinderen terug gehaald worden in Kinrooi. We vragen de ouders om zelf voor het vervoer terug naar Genk te zorgen. We weten dat er mama’s en papa’s zijn die hun kinderen te hard missen, die al willen beginnen aan de vuile was, die al de verhalen van hun zoon en/of dochter zo snel mogelijk willen horen… Maar toch zou het fijn zijn als jullie pas om 16h arriveren dan, zodat de leiding de spelletjes die ze hebben voorbereid ook kunnen afmaken.

Inschrijven

Zondag 2 en zondag 9 oktober is er de gelegenheid om een half uur voor én een half uur na de activiteit je kind in te schrijven! Het weekend kost 25 euro en kan met cash of via PayConiq betaald worden.

Ben je er niet geraakt? Stuur dan zeker een mailtje naar info@scoutsgenkcentrum.be om eventueel nog iemand in te schrijven. 

Hoe geraak ik daar zondag?

Het adres van het Woutershof is Grootbroekstraat 46, 3640 Kinrooi. U geeft dit adres het best in in de routebeschrijving van Google Maps. Hier alvast een routebeschrijving vanuit de crypte:

1. Neem de Rootenstraat naar de Europalaan.

2. Volg de N76 en de N73 naar de Processieweg in Bree.

3. Neem de Beerselerdijk naar de Grootbroekstraat in Kinrooi.

Wat nemen we mee?

 • Slaapzak, eventueel een extra deken. Limburg is een warme provincie maar het kan hier wel eens bitter koud worden.
 • De oudste takken; nemen een matje of veldbed mee 
 • De jongste leden (wolfkes, TW, BW) zorgen voor een bedovertrek !!! (zij slapen in het gebouw)
 • Speelkledij
 • Perfect uniform bij het vertrek! (Voor de Wolfkes en Wouterkes ook liefst een sjaaltje en een t-shirt)
 • Slaapkledij
 • Kledij die beschermt tegen regen en koude
 • Stevige schoenen
 • Kousen en ondergoed voor elke dag
 • Wasgerief: zeep, washandje, handdoek, tandpasta en tandenborstel
 • Zaklamp
 • Paspoort

liefst alles in 1 stevige zak!

Wat nemen we best niet mee?

 • GSM
 • Andere elektronische toestellen
 • Juwelen
 • Té veel snoepjes !!

Wafelbak: 29 en 30 oktober

Wat?

Tijdens zo’n scoutsjaar is er een hoop kosteloos vertier, maar dat geldt helaas niet voor alles. Takweekends, groepsweekend, uitstapjes, het onderhoud van onze crypte enz. kosten bovenop inschrijvingsgelden toch nog wat centjes. Een groot deel daarvan verdienen we door wafels te bakken en te verkopen ! Dit houdt in dat de leiding de crypte 2 dagen lang omtovert tot de grootste ambachtelijke wafeloven in Genk en omstreken, en dat ze er samen met de leden 2 dagen op uit trekken om deze heerlijke wafels aan de man te brengen!

!!! Let op !!!

Om zo veel mogelijk wafels te kunnen verkopen, doen we dit niet enkel op zondagnamiddag!
De verdeling is als volgt ::
Wolfkes : zaterdag 14-17u
Berewouters : zaterdag 10-13u
Tijgerwouters: zaterdag 10-13u
Jonggivers : zondag 14-17u
Givers: zondag 10-13u
Jins: zondag 14-17u

Jonggivers, givers en Jins worden bovendien met de fiets aan de crypte verwacht!

Alle leden worden ook in perfect uniform verwacht !

Dag van de jeugdbeweging : 21 oktober

Op vrijdag 21 oktober is er de dag van de jeugdbeweging. Dan tonen we aan de rest van het land wie we zijn, en doen we allemaal ons uniform aan naar school of waar we die dag ook naartoe gaan !

Het uniform

We zijn Scouts en daar zijn we trots op! We verwachten dan ook dat vanaf oktober iedereen
in perfect uniform op de activiteiten staat te pronken. Voor de jongste leden volstaat T-shirt
en sjaaltje, voor de oudere leden wordt een perfect uniform verwacht, dus inclusief
short/rok en hemd met kentekens. Waar deze kentekens thuishoren op het hemd, vinden jullie terug op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
T-shirt, sjaaltje en kentekens zijn bij ons te koop, voor de rest kan u terecht bij De Hopper in Hasselt.

Tweedehands uniformen

Net zoals vorig jaar organiseren we de verkoop van tweedehands uniformen. Iedereen is elke activiteit welkom om te komen snuisteren tussen onze tweedehandskleding. Laat het gerust even weten aan de leiding of groepsleiding waar je naar op zoek bent!

Een dikke merci …

… tenslotte aan de leiding die na jaren van kampen, weekends, wafels bakken, bosspelen en zoveel meer heeft besloten dat het welletjes is geweest. Nu zetten we ze toch met veel trots allemaal even op een rijtje: Siebe Blaauwendraad, Maxine Stalmans, Cel Bistranin, Maud Celis, Julie Swart, Anne Swart, Ben Broeckx, Ruben Bricteux, Kaat Vande Kerkhof en Naomi Celis
Bedankt voor alles! 
We zullen jullie voor eeuwig in ons hartje dragen en jullie zijn altijd meer dan welkom op de scouts! Dat was het wat betreft de algemene nieuwtjes en info. Lees zeker door om te weten te komen wat jullie leiding verder zoal voor jullie in petto heeft !

Een stevige linker,

Gilles Schrijvers, Anne Nirta, Erin Bistranin en Piet Michels

info@scoutsgenkcentrum.be

0475332427Inhoud:

Wolfjes

Dag allerliefste wolfjes!!!

De maand september is voorbij gevlogen! Wat hebben we ons geamuseerd! We hebben leuk kennis gemaakt met elkaar aan de hand van allemaal kleine spelletjes. We hebben veel mopjes verteld, veel hondjes geaaid en vooral veel gelachen met elkaar! De week erop hielden we een schattenjacht!!!! Natuurlijk slaagden jullie erin om de schat te vinden en hebben we lekker gesmuld van de lekstokken. De laatste activiteit van september werden we geconfronteerd met zombies, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (dat was de reactie van de leiding, jullie waren natuurlijk kei stoer!). Die hebben jullie ook heldhaftig afgemaakt door middel van zwaarden, schilden en andere wapens! 

Wij, de leiding, hebben ons enorm geamuseerd tijdens deze maand. We kijken daarom ook uit naar de volgende maand …. OKTOBER!!!!! Hieronder vinden jullie het programma!!!

ZONDAG 02/10 (14u-17u) ; Vriendjesdag! Neem allemaal jullie leuke vriendjes en vriendinnetjes mee naar de scouts! 

ZONDAG 09/10 (14u-17u) ; het-grote-kabouter-spel

GROEPSWEEKEND : 15/10 -16/10 ; dit is een super fijn weekend, waar we met heel de scouts naartoe gaan! Inschrijven kan altijd voor/na de activiteiten (02/10 & 09/10). Voor meer info (waar, wanneer, hoelaat, wat meenemen) verwijzen we jullie graag naar het editoriaal hierboven. 

ZONDAG 23/10 (14u-17u) ; het-grote-dieren-spel

!!! ZATERDAG 29/10 (14u-17u) ; WAFELBAK: tijdens dit weekend gaat jullie liefste leiding (en de ander leiding ook 😊 ) lekkere wafeltjes bakken! Deze heerlijke wafeltjes gaan we zaterdag samen verkopen! We verzamelen zoals altijd aan de crypte! 

Velen onder jullie kennen het coole wolvenlied al, maar hieronder staat de tekst nog eens! Zo kunnen jullie het lied thuis inoefenen zodat jullie dit zondag luidkeels kunnen meebrullen tijdens de formatie! 

Apper, apper, apper

          Wij zijn dapper, en rapper, en knapper

Dan al de rest

             Want wij komen uit het wolvennest

                Ahwoeeeeeeeeeee

We hebben ook al een Whatsappgroep (leiding + ouders) aangemaakt waar er praktische zaken in gestuurd gaan worden. Indien u hier nog niet inzit, mag u een berichtje sturen naar 0488 91 59 30 met uw naam + naam kind(eren). Op deze manier kunnen we u aan de groep toevoegen! 

Vergeet jullie ook zeker niet in te schrijven (ook herinschrijven) voor het nieuwe scoutsjaar! Dit gaat via deze link : https://forms.gle/rLwMu3PVo9Ax7aB28

Tot snel !! <3 <3 <3

Een stevige linker,

 Amelie, Bauke, Gijs, Helena, Kimberly en Mattia


Berewouters

Berewouters 

Dag allerliefste berewouters 

De maand september is alweer voorbij, maar niet getreurd oktober wordt 1000 keer leuker!!  

Hopelijk vonden jullie het leuk, want wij vonden het heel fijn met jullie! We hebben ontdekt dat jullie heel goed blad-steen-schaar kunnen spelen en dat jullie een kei zijn in Chinese voetbal. We zijn zeer benieuwd naar wat deze stoere berewouters nog allemaal goed kunnen 🙂 

Deze maand gaan we weer een heleboel dingen doen, maar welke super leuke activiteiten staan nu op de planning van oktober???

2 oktober: maffiaspel dus doe allemaal jullie stoerste maffia outfit aan.

9 oktober: het leukste stadsspel

15-16 oktober: GROEPSWEEKEND 

 • In het Woutershof in Kinrooi
 • Inschrijvingen voor en na de scoutsactiviteiten
 • verdere info → editoriaal 

23 oktober: het grote (pre-) Halloween Spel

28- 30 oktober: Wafelbak joepieeee!!!!! Wij gaan zaterdag van 10u tot 13u wafels verkopen

Tot de volgende! 

Ibo, Eline, Cas, Ayla en Ela 


Tijgerwouters

Dag lieve tijgerwouters

Yesssssss we zijn er weer aan begonnen, een jaar vol vriendschap en plezier. De maand september zit er alweer op dus dit betekent dat het groepsweekend eraan komt, dit gaat door het weekend van 15-16 oktober in het woutershof.

Zoals elk jaar hebben wij bij scouts Genk centrum de traditie om een wafelverkoop te doen, deze zal doorgaan tijdens het weekend van 29-30 oktober. Het eerste weekend van de krokusvakantie.

Nu we alle ‘saaie’ dingen hebben besproken kunnen we overgaan naar wat echt belangrijk is:

WAT GAAN WE DEZE MAAND ALLEMAAL SPELEN?

Zondag 2 oktober: een leuk bosspel

Zondag 9 oktober: Het grote stage spel 

Zaterdag 15 & zondag 16 oktober: groepsweekend

Zondag 23 oktober: Maffiaspel

Zaterdag 29 of zondag 30 oktober: wafelbak, de dag en de exacte uren gaan wij nog meedelen aan jullie!

Groetjes met heeeeeeel veel zin in groepsweekend!!!

Max, Camila, Emiel, Cas, Anouk, Bren en Dylano


Jonggidsen

Dag lieve Jogi’s,

Onze eerste scoutsmaand zit er al op maar er gaan er gelukkig nog veel meer aankomen! In de maand oktober gaan we samen met onze groep wafelverkoop doen. De jogi’s zullen 30 oktober 

( zondag) van 14u – 17u wafels verkopen in groep (met de leiding). De leiding zal de uitleg geven op die dag + KOM MET DE FIETSSS! 

Ook is het in oktober GROEPSWEEKEND!! 

Weer leuk samen spelletjes spelen, massa spel, avond activiteiten doen en samen een leuke band vormen. 

Datum van groepsweekend -> 15 tot 16 oktober in het Woutershof in Kinrooi.

Ook zal er vriendjes dag zijn, pak zoveel mogelijk vriendjes mee naar de scouts!

Oktober gaat LIT worden!

Hier hebben jullie de volgende activiteiten voor de maand oktober:

02 oktober:  vriendjesdag! Pak zoveel mogelijk vriendjes mee! Wie veel vriendinnen meeneemt krijgt een verrassing! 🤩

09 oktober:  rollen in de bladeren van de bomen 

15 – 16 oktober: GROEPSWEEKEND!!  In het Woutershof in Kinrooi!

23 oktober: misschien een herfstspel? 🤫🍂

30 oktober: wafel verkoop van 14u tot 17u! Kom allemaal met de fiets!

Dat staat er dus allemaal op de planning van oktober.  Wij hopen als leiding dat er meer volk naar de scouts zal komen! Grotere groep is altijd gezellig 😍 ook graag ten laatste vrijdagavond afmelden als je niet kan komen, zo kunnen wij de activiteiten aanpassen als we met minder leden gaan zijn. 

Tot zondag!

Groetjes Jogi leiding xx


Jongverkenners

Speelvogel oktober 2022 Hey jongverkenners !!

Welkom in de maand oktober, de maand van de herfst en Halloween :)) Deze maand staan er weer een heleboel leuke dingen op ons te wachten.

We zouden ook graag willen dat jullie vanaf nu met de fiets komen, zo kunnen we naar leuke plekken gaan en toffe spellen spelen.

Op 9 oktober doen we maffia spel dus kom allemaal leuk verkleed !!! Deze maand is er ook groepsweekend, dit is van 15 tot 16 oktober.

Kom allemaal want het wordt heel leuk en dat willen jullie ècht niet missen ( anders bordel ;)) Het laatste weekend van deze maand is het ook nog wafelbak dus dan kunnen we goed veel wafels verkopen en ook zelf lekker eten Groetjes de leiding


Gidsen

Dag allerliefste gidsen,

Amai de eerste maand is al voorbij en nu beginnen we samen aan leuke en drukke Oktober! September was voor discussiëren over de gidsentrui en voor het inrichten van het gidsenlokaal (waar we dan ook opgesloten werden). Oktober gaat voor zoveel meer zijn: wafels verkopen, op groepsweekend gaan, de nieuwe gidsentrui maken en hopelijk al dragen, chillen in het gepimpte gidsenlokaal en de kisslist volschrijven 😉. Check zeker de data hieronder om te checken wanneer jullie waar moeten zijn !!!

Hier al een toffe recap van deze maand: (onze eerste jaar doen al goed hun best zo te zien!!!! Toppers)

 wie een foto van de mooiste verkenner in de whatsappgroep zet wint een gratis wafel xxx

2 oktober: We gaan het elkaar-eens-leren-kennen spel spelen, want kennen we elkaar wel echt?

9 oktober: een bosspel! Of nee taart eten in het gidsenlokaal? Zeker komen en dan weet ge wat het wordt

15-16 oktober: Groepsweekend!!! Lekker buitenslapen in oktober brrr!! Voor meer info zie editoriaal x

23 oktober: We bekomen van groepsweekend en maken ons klaar voor de wafelverkoop van volgende week 😊

30 oktober: van 10u tot 13u MET DE FIETS gaan we zoveeeeeel mogelijk wafels verkopen! Wie verkoopt het meeste????????

Groetjes jullie toffe leiding,

Fien, Clau (vanuit Lissabon), Helder, Gilles en Anneke


Verkenners

Hallo verkenners

Welkom bij het nieuwe youtube kanaal UMaIsUPa, like and subscribe en spreek een boodschap in na de piep tuuuuuuuuuuuuuuuuut

Mijn handen zijn klaar om te typen dus wees voorbereid want in de maand oktober kunnen jullie veel shit verwachten 

Laten we beginnen met roddels: Wim heeft in de maand september 2 meisjes gehad en 2 keer bedrogen geweest. Tiebe heeft het wereldkampioenschap een duif nadoen gewonnen en het is bijna vriendjesdag dus Roderik gaat al zijn kameraden meenemen. 

Poëzie met Arno

 • Ja kijk 
 • Deze winter wordt het koud dus winterjassen zijn hot en happening maar eerst is het nog herfst dus doe regenlaarzen en een regenjas aan
 • Zoals de meeste blaadjes van de bomen vallen is ook het moment aangebroken om te stoppen met poëzie 

De volgende halte is Kiewit. Maar de trein gaat alsmaar verder van station naar station en ik kom op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. 

Komt u allen naar de scoutsactiviteiten van 14u tot 17u. 

 • Zondag 2 oktober: het grote iemand-met-zijn-gezicht-in-water-staanspel
  • Neem zwembandjes mee
 • Zondag 9 oktober: dauwtocht van 2 tot 5
 • 14,15 en 16 oktober: groepsweekend
  • Vertrektijd van vrijdag wordt nog gecommuniceerd maar kom met de fiets 
 • Zondag 23 oktober: het grote joepie Ruben is geen verkennerleiding meer spel 
 • Zondag 30 oktober: wafelbak 10u-13u wees allen aanwezig 

Indien u u niet begeeft naar de verkenneractiviteiten gelieve u iedere vrijdag voor 20u af te melden met reden anders bordel 😊

Veel liefs en goede studiepunten gewenst

De verkenner leiding

Arno, Cas, Lowie, Tom, Toon en Zander


Jins

Hey lieve jinniessssss

We hebben het tot nu toe al heel leuk gehad, misschien zelfs iets te leuk hihi maar er komen nog duizend leuke momenten aan!!!

Wat staat er op de planning voor oktober

 • 2 oktober workieeee
 • 3 oktober is jullie lievelingsleiding jarig
 • 14-16 oktober groepsweekend hoppa, jullie vertrekken de vrijdagavond al maar we communiceren nog duidelijk hoe en wat
  • Op groepsweekend zelf gaat het een andere groepsweekend zijn zoals jullie gewoon zijn, wat staat er nu op de planning denken jullie he?
   • Bekendmaking van onze jintruiiiiiiiiii
   • Zaterdag gaan we zo goed als heel de dag vergaderen joepieeee
   • En de rest zult ge wel zien kechies
 • 15 oktober is er nog een leuke mens van de leiding jarig joepie bengbeng
 • Voor de rest weet ik eigenlijk niet wat er op de planning staat voor oktober 

Nu gaan we bietje terug blikken op wat toffe sfeermomenten die we tot nu toe al gehad hebben: hier komen ze

Deel dit met andere scouts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp