Kampspeelvogel 2022

Speelvogel

Scouts Genk-centrum

 Kamp 2022


Editoriaal

Beste leden, leiding en ouders

De speelvogel waar we het hardst naar hebben uitgekeken is weer daar! Met deze kampspeelvogel komt ook het scoutskamp weer dichterbij. Dit jaar voor de eerste keer sinds 2 jaar zonder bubbels, we gaan er weer extra hard van kunnen  genieten. 

Scoutskamp 2022 zal deze keer plaatsvinden innn……. 
Saint-Marie-sur-Semois! 

In deze speelvogel zal u alle praktische informatie vinden voor het kamp zoals belangrijke data, benodigdheden en inschrijvingen. Op het einde heeft elke leidingsploeg jullie nog eens geschreven hoeveel goesting ze wel niet hebben om de leden terug te zien! 

Bij vragen, mogen jullie ons altijd contacteren via info@scoutsgenkcentrum.be, de contactgegevens van de takleiding vinden jullie ook op onze site.

Tot binnenkort! 


Een stevige linker,

De groepsleiding,

Gilles Schrijvers, Anne Nirta, Erin Bistranin en Piet Michels


Kampthema

Een kamp is natuurlijk niets zonder een écht goed kampthema!
Het thema van dit jaar is ….

De Middeleeuwen!!!

Verkleed jullie dus zeker als stoere koningin, jonkvrouw, ridder of nog zoveel meer!

Belangrijke data

Op volgende data gaat gaan we op kamp:

 • Jins & leiding: 30 juli – 13 augustus
 • Oudste leden (jongivers en givers): 3 -13 augustus
 • Jongste leden (wolfjes en wouters): 7-13 augustus
              

Voor het kamp

Zoals jullie weten is er veel voorbereidend werk aan een scoutskamp. Omdat vele handen licht werk maken schakelen wij voor de volgende taakjes graag mee de hulp in van de Verkenners en Gidsen:

 • Hout inladen: 29 juli om 8u30         

Waar? => Houtkot (Etienne Fabrylaan 3, 3600 Genk)

 • Materiaal inladen: 29 juli om 8u30

Waar? => Crypte

Welke tak wat gaat doen wordt via hun leiding nog meegedeeld. 


Vertrek en terugkomst van het kamp

 • Leiding en Jins vertrekken zaterdag 30/07 in de ochtend richting Saint Marie Sur Semois.
 • Jongverkenners, jonggidsen, verkenners en gidsen vertrekken woensdag 3/08. Zij vertrekken met bussen vanuit Genk. Ze worden om 8u aan de parking van de Limburghal verwacht, vertrek met de bussen om 8u30. Adres: Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk. 
  Gelieve er stipt om 8u te zijn! 
 • Voor de tijgerwouters, berenwouters en wolfjes start het kamp op zondag 7/08. 
  Deze zondag is het ook bezoekdag! 
  We vragen aan de ouders om de jongste leden vanaf 12u te brengen samen met hun spullen. Deze dag zijn er tal van activiteiten te doen van 12u tot 16u30 alsook een barbecue! Iedereen is welkom!! 
 • Voor iedereen eindigt het kamp op zaterdag 13/08. Iedereen wordt teruggebracht met bussen vanuit Saint Marie Sur Semois tot Genk. Dit jaar zal er opnieuw een grote eindformatie zijn op het Stadsplein. Aankomst wordt geschat rond 18u30 maar houdt zeker onze facebookpagina in de gaten voor live-updates. Alle leden kunnen dus hier opgehaald worden. Opgelet: givers worden nog gevraagd te helpen met het uitladen van de camion (zie verder).

Na het kamp

 • Camion uitladen: zaterdag 13/08 na aankomst in Genk, richtuur: 18u-23u (Leiding, Jins, Gidsen en Verkenners)
 • Hout uitladen: 17/08, uren worden nog gecommuniceerd (Leiding, Jins, Gidsen en Verkenners)
 • Verloren voorwerpen zullen af te halen zijn de week na kamp in de crypte. Exacte data worden nog gecommuniceerd. Deze zullen hier liggen tot eind september, daarna schenken we ze aan Vincentius Genk-Zutendaal.
 • Nieuw scoutsjaar: zondag 11 september van 14-17u aan de crypte!

Inpakken en wegwezen!


Extra: Denk eraan dat we alle soorten van weer kunnen verwachten in ons Belgenlandje, het kan dus zijn dat je gedurende het kamp niets meer gedroogd krijgt. Hou hier rekening mee.


Wat neem je niet mee? 

Op scoutskamp gaan betekent avontuur in de natuur, dit liefst voor de volle periode. We vragen daarom met aandrang om géén elektronische apparaten, dolken, juwelen, gsm’s e.a. mee te nemen. Het behoeft uiteraard ook geen verdere uitleg dat alcoholische dranken en drugs van eender welke aard niet toegelaten zijn. Persoonlijke voorwerpen zijn NIET verzekerd en zullen in geen geval vergoed worden bij schade en/of verlies. Verder vragen we ook om niet overdreven veel snoep mee te nemen. De fourage doet zijn uiterste best om voldoende en gezonde maaltijden te voorzien, dus een gigantische partij suikers met kleurstoffen is nergens voor nodig!

Verder vragen we nog aan de ouders van de jongste leden om de spullen van hun kinderen te merken. Ook bij de oudste leden kan dit geen kwaad kan 😉! Uit ervaring weten we dat de kleintjes zelfs hun eigen schoenen en rugzak vaak niet herkennen, en dat het merendeel van de spullen in de verloren-voorwerpenberg de kleine maatjes zijn! Dit zal het gemakkelijker maken voor de kinderen en leiding om deze te herkennen. Vergeet ook niet al je spullen in één of twee stevige zakken te pakken die tegen een stootje kunnen! Label deze zak goed met de naam en tak van je lid zodat er zeker niks bij de verkeerde tak belandt! Ook vragen we om geen verschillende dingen aan elkaar vast te binden (een veldbedje waaraan een bidon én rugzak hangen zijn namelijk moeilijk om te hanteren).

Op kamp gaan we met zo’n slordige 200 man in de volle natuur zitten. Om deze in ere te houden als goede scout, mag enkel biologisch afbreekbare zeep (vb. Sanex Zero) gebruikt worden. Alvast bedankt!


Communicatie op Kamp

Wilt u graag iets posten richting ons tentenkamp, dan doet u dat best op volgend adres:

Scouts Genk-centrum
Naam Voornaam TAK
Rue aux Buts 19
6740 Etalle

De leden hebben met alle leuke activiteiten geen tijd om op hun gsm te zitten! Een leuke brief schrijven daarentegen… Gewoon thuis laten dus! 

Bij noodgevallen kan u ons op het kamp ook telefonisch bereiken op het nummer van de hoofdleider Gilles Schrijvers +32 479 51 05 12. We vragen uitdrukkelijk dit nummer enkel te gebruiken in uiterste noodgevallen!


Bezoekdag

Met héél veel vreugde kunnen we aankondigen dat de bezoekdag dit jaar weer kan doorgaan!

Op zondag 7 augustus wordt Saint Marie Sur Semois dan voor een dagje ingenomen door de Genkenaren.

De jongste leden komen dan ook op kamp aan zodat ons mini-dorpje compleet wordt. Alle ouders, vrienden, familie en oud-leiding zijn die dag welkom op het kampterrein. U kan dan eens komen kijken hoe zoon- of dochterlief zich uit de slag trekt en komen genieten van een dag op onze weide langs de kabbelende rivier.

Het programma van deze dag zit als volgt in elkaar:

 • Onze bezoekdag begint om 12.00u, gelieve niet vroeger te arriveren, de takken doen immers hun best om een planning te maken voor iedere dag. Oudste leden kunnen al hun avonturen alvast uit de doeken doen tegen hun ouders, jongste leden kunnen zich dan installeren in de tenten met een helpende hand van de leiding. Om 12.30u zal er een korte openingsformatie gefloten worden om met het groeten van de vlag en een openingsmoment de bezoekdag officieel te openen. Gelieve dan de stilte te respecteren. In deze openingsformatie krijgen jullie nog bijkomende informatie over allerlei activiteiten die er op het terrein te doen zijn.
 • 12.45u: Opening BBQ en bar. Voor deze BBQ vragen we om op voorhand te reserveren en betalen. Hoe dit moet gebeuren, staat verder beschreven onder ‘inschrijvingen’. Alle leden die ingeschreven zijn voor het kamp zijn automatisch ingeschreven voor deze BBQ, zij hoeven hier dan ook niet extra voor in te schrijven noch te betalen. Denk aan eigen bord en bestek voor deze barbecue! Gelieve geen wegwerpmateriaal mee te nemen, dat zorgt alleen maar voor een onnodige belasting van de natuur. Wij voorzien materiaal om op de weide uw bord en bestek af te wassen.
 • 14.30u: We voorzien nog enkele extra’s, nl. een wandeltocht doorheen de omgeving, enkele avontuurlijke activiteiten etc. Neem dus zeker uw sportieve outfit mee!
 • 16.30u: De bezoekdag wordt afgesloten met een echte ‘grote’ formatie. Voor de ouders is het hierna tijd om afscheid te nemen en het kampterrein te verlaten.

Wegbeschrijving

Om vlot ter plekke te geraken, hebt u normaal gesproken aan volgend adres genoeg:

Rue du Rond, 
6740 Saint Marie Sur Semois

Hiermee zou het in moderne tijden van GPS en online routeplanners geen probleem mogen zijn om er vlot te geraken. Vanaf hier zorgen wij voor wegwijzers die u op de eindbestemming brengen. Op een bepaald moment komt u dan onze tijdelijk als parkeerwachter fungerende verkenners tegen, die u een mooi plaatsje aanwijzen. 

Onderstaand kaartje geeft toch nog even in grote lijnen de te volgen route aan.Inschrijvingen

Inschrijven voor het kamp gebeurt via de scoutssite en via overschrijving. Om je in te schrijven surf je gewoon naar www.scoutsgenkcentrum.be en klik je verder naar de pagina “Inschrijving kamp 2022”.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €130 voor de jongste leden (wolfjes en wouters) en €160 voor de oudste leden (jonggivers en givers). Leiding en Jins dient men niet in te schrijven, dit gebeurt via een andere lijst.

Let op! Heeft u twee of meer kinderen bij onze scoutsgroep, dan voorzien wij een voordeliger tarief. Voor het tweede, derde, vierde (enz.) kind betaalt u €10 minder (dus €120 en €150 ipv het normale inschrijfgeld).

Een zingzang bestellen, ons zangboekje met allerlei leuke liedjes erin (ook het kamplied!), kan ook voor €15.

Op de bezoekdag van 7 augustus is er ook een barbecue. Alle leden zijn hier automatisch voor ingeschreven en moeten niks extra betalen naast het gewone inschrijvingsgeld van kamp. Maar ook alle familie en vrienden zijn welkom! Via deze link kunnen jullie zich inschrijven voor de barbecue. Volwassen betalen €18 voor de barbecue en kinderen betalen €10. Tot dan!

Elk lid moet vóór 10/07 ingeschreven zijn! Zo hebben wij op tijd een overzicht van het aantal leden dat mee op kamp komt!

Het is héél belangrijk dat je de individuele steekkaart van je lid goed invult of aanvult. https://www.scoutsgenkcentrum.be/individuele-steekkaart/ hier vind je alle info over hoe je dat doet. 

Indien u de inschrijving en overschrijving uitvoert zoals beschreven, bespaart dat ons een enorme hoop werk. Wij zijn u daar dan ook zeer dankbaar daarvoor! 

Het kamp kost meer dan vorige jaren omwille van de toenemende prijs van bussen, tenten, materiaal… We zijn er ons van bewust dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is en we vinden het enorm belangrijk dat iedereen mee op kamp kan. Indien u zich dus in een financieel moeilijkere situatie bevindt, kan u een verminderde inschrijfprijs betalen (1/3 van het inschrijvingsgeld). U hoeft ons hier niet voor te verwittigen, “verminderd inschrijfgeld” bij de mededeling van de storting is voldoende. Moesten er nog verdere problemen zijn, kan u altijd contact opnemen met Erin Bistranin (0474 11 52 62) om samen een oplossing te zoeken. 


Milieu

Met de milieumeesters van SGC hebben we enkele tips om ons kamp zo milieuvriendelijk voor te bereiden en om op kamp zo goed mogelijk één te zijn met de natuur! We gaan dit jaar voor een afvalarm kamp!

 1. Apart verpakte snoepjes en koeken zorgen voor een hele grote afvalberg! Neem een boterhammendoos mee naar de snoepjeswinkel en vul deze.
 2. Neem een stevige bidon mee voor je water. Moeder natuur is je eeuwig dankbaar dat je geen wegwerpflessen kocht en je water blijft langer fris!
 3. Koop één stevige regenjas die enkele jaren meekan i.p.v. meerdere wegwerpponcho’s.
 4. Steek je kleren per dag in een linnen zakje (bijvoorbeeld een groentezakje van de supermarkt) i.p.v. een plastieken zakje.
 5. Neem alléén biologisch afbreekbare zeep en shampoo mee.
 6. Eet eens een dagje (of een heel kamp) vegetarisch, je ecologische voetafdruk verkleint direct enkele maten.
 7. Sorteer je afval altijd, zowel thuis als op kamp!
 8. Gooi nooit afval op de grond, vroeg of laat kom je altijd een vuilbak tegen.
 9. Ga met de fiets je kampinkopen doen.
 10. Gebruik een opwindbare zaklamp en niet eentje op batterijen.
 11. In de kringloopwinkel vind je verrassend leuke kamptassen, bestek e.d., niet alles moet nieuw zijn!

Hopelijk creëren we zo samen een afvalarm kamp! Gebruik je scoutshart als je gaat winkelen, ecologisch hoeft niet duur te zijn.


Uitleendienst

Scoutskamp is een fantastische beleving voor ieder kind. Jammer genoeg kost zo een scoutskamp meer dan we soms denken. Een goede tas, beekschoenen, slaapzak, veldbedje, bidon… de kosten lopen al snel op. 

Zelf hebben wij van de scouts een deel bedjes, gamellen, rugzakken e.a. op overschot. Jullie mogen altijd een mailtje sturen naar info@scoutsgenkcentrum.be en eens tussen de spullen komen kijken!

Heb je zelf nog kamppeerspullen thuis liggen die je niet meer gebruikt? Stuur gerust een mailtje naar hetzelfde e-mailadres en kom ze binnenbrengen in de crypte! Wie weet help je zo iemand anders uit de nood!

Dan rest ons enkel nog af te tellen naar het kamp zelf!


Een stevige scoutspol,

Gilles, Anneke, Erin en Piet

Telefoonnummers:

Piet Michels: 0475 33 24 27
Gilles Schrijvers: 0479 51 05 12
Anne Nirta: 0486 20 39 77
Erin Bistranin: 0474 11 52 62


Inhoud:

Wolfjes

Allerliefste wolfjes

Met enorm veel spijt in het hart, moeten we vaststellen dat onze laatste activiteit er al op zit… We gaan jullie schattige snoetjes komende zondagen missen. Maar beloof ons – wanneer wij zitten te zwoegen achter onze boeken – jullie nog steeds de bossen, velden en plezierige plaatsen zullen opzoeken om jullie innerlijke wolf los te laten 😉

Alleszins, niet getreurd…waaaaaant ons nieuwe uitkijkpunt is het spectaculaire SCOUTSKAMP tijdens de zomervakantie.  We zullen met ons allen naar de Ardense bossen trekken om daar een week vol lekker eten, toffe spelletjes, koude wasbeurten in de beek, gezellige kampvuuravonden… samen te beleven. 

Voor de ouders die willen weten wat zo’n kamp allemaal exact inhoudt, hebben wij een infoavond voorzien op 1 juli om 20u aan de Crypte. Hier zullen we alle uitleg geven omtrent de werking en verloop van het kamp.

Alle andere praktische info ivm kamp kunnen jullie vinden in het editoriaal !!!

Om het scoutsjaar mooi af te sluiten, blikken we even terug op deze mooie momenten:

Geniet van het weer, de vrijheid en jullie welverdiende zomervakantie. Wij hopen jullie ALLEMAAL terug te zien op kamp. Wij kijken er alvast ongelooflijk hard naar uit!!!!!!!! 

Vele knuffels van de wolvenleiding,

Kato, Moran, Tom, Ibo, Lana, Eline, Karel en Maud


Berewouters

Hoi lieve beren!

Het jaar is zo snel voorbijgevlogen. We hopen dat jullie zich even hard geamuseerd hebben als ons. We zullen even terugblikken op het voorbije jaar.

We hebben talloze bosspelletjes gespeeld en hier en daar ook eens een stadsspel. We zijn op 2 fantastische weekenden geweest. We hebben leuke avondactiviteiten gehad en soms eens een kleine verrassing van de leiding. Ook hebben we jullie niet altijd even proper naar huis laten gaan…

Nu kunnen we aftellen naar het grote kamp! 

Maar wat gaan we eigenlijk doen op kamp?

Eerst een vooral gaan we op kamp veel leuke spelletjes spelen net zoals op de activiteiten. Elke morgen zullen we optijd opstaan voor de grote ochtendformatie. De fourage zal superlekker eten voor ons koken! We gaan ons wassen in de beek en s’avonds kampvuur maken en liedjes zingen. Ook gaan we op dagtocht, een mooie wandeling maken en op vettige spelletjes ons samen met de tijgerwouters heel vuil maken!

Voor de tweedejaars is het een specialer kamp. Jullie zullen namelijk jullie belofte doen. Geen schrik! Jullie vinden alle info over wat de belofte inhoudt als je op het woord klikt!

Hier kunnen jullie het liedje al oefenen ——>

Max
Gijs
Julie
Rune
Lowie
Ayla
Casper

We zullen ook een infoavond organiseren voor de ouders zodat we jullie kunnen informeren over alles wat er zal gebeuren op kamp. Het is zeker handig als het de eerste keer is dat jullie zoon/dochter mee op kamp gaat om eens te komen luisteren, we kunnen dan ook al jullie vragen persoonlijk beantwoorden. De infoavond zal doorgaan op 9 juli om 18u in de crypte. De inschrijving zal verlopen via een inschrijvingsformulier, deze zal zo snel mogelijk in jullie mailbox verschijnen.

De praktische zaken over het kamp zoals waar we naartoe gaan, de exacte data, wat je moet meenemen en wat niet… vinden jullie in het editoriaal vooraan in de speelvogel!

We wensen jullie een leuke vakantie toe en hopen dat jullie allemaal meekomen op kamp! Wij kijken er alvast heel hard naar uit!


Groetjes xx

De berewouterleiding

Max, Gijs, Julie, Rune, Lowie, Ayla en Casper


Voor vragen of problemen kunnen jullie ons altijd een berichtje sturen op onderstaande telefoonnummers.

Casper: 0475531604              Max: 0478456523

Lowie: 0468299087               Rune: 0478422781

Gijs: 0471544228

Ayla: 0474467824

Julie: 0484797584


Tijgerwouters

Beste tijgers en ouders,

Onze scoutsactiviteiten en weekenden zijn helaas op zijn einde gekomen 🙁

Wij als leiding hebben ons enorm geamuseerd met jullie en dat het hele jaar door.

Met als hoogtepunten het waterballonnengevecht op weekend, het beste pyjamafeest van het jaar, de vorming tot een echte superheld, schaatsen … 

… Maar niet getreurd, het HOOGTEPUNT van het jaar moet nog komen, het scoutskamp!

Wat jullie kunnen verwachten op kamp is dat je gaat slapen in tenten, wassen in de beek, naar het toilet gaan op de hudo, eten van de fourage en een supergroot kampvuur maken. 

Dingen die we zeker ook gaan doen zijn een dagtocht, vuilmaakspelletjes, hele toffe andere spelletjes, en tot slot de belofte. Dit laatste is een plechtigheid die je zeker gedaan moet hebben als echte scout, de belofte wordt gedaan als 2e jaar wouter en is een moment om je engagement luidop uit te spreken en te bekrachtigen. Met andere woorden dit kamp wil je niet missen!

Voor de precieze data en alle praktische zaken verwijzen we jullie graag door naar het editoriaal (van boven in de speelvogel). 

Voor de ouders willen we met de leiding graag nog een infoavond organiseren om nog wat extra info over kamp te kunnen geven. Deze infoavond doen we samen met de berenwouters en vindt plaats zaterdag 9 juli om 18 uur. De locatie wordt later nog meegedeeld in de whatsappgroep, hou deze dus zeker goed in de gaten!

Hieronder vinden jullie onze telefoonnummers voor als er nog bijkomende vragen zijn
Anne 0484 80 29 11
Anouk 0472 64 82 30 

Bauke 0468 26 46 01
Cas DB 0471 64 53 81
Cas VDV 0477 93 04 93
Kimberly 0488 91 59 30
Mattia 0468 28 89 44

Wij kijken er alvast enorm naar uit en hopen al jullie blije snoetjes op kamp terug te zien!


Dikke knuffels en kusjes, jullie leiding

Anne, Anouk, Bauke, Cas & Cas, Kimberly en Mattia


Jonggidsen

Dag liefste meisjes!! 

Het scoutsjaar zit er jammer genoeg alweer op maar niet getreurd het leuke kamp komt er nog aan!! 

We willen jullie ook bedanken voor het leuke jaar en om zo veel aanwezig te zijn! We hopen dat jullie het ook zo fijn vonden als ons en heel veel zin hebben in kamp! 

De kampdata is 3 augustus tot 13 augustus. Jullie worden de 3e augustus met de bus opgehaald, waar en hoe laat kunnen jullie terugvinden in het editoriaal 😊

Hou zeker onze whatsapp-groep in de gaten voor eventueel extra informatie over kamp in verband met verkleedkleren etc. 

Veel succes met jullie examens en daarna aftellen naar het kamp!

Vele kusjes jullie leiding Xxxxx

Ps: shoutout naar Silke die er op twee activiteiten na altijd is geweest! En vul de moeilijke maar leuke woordzoeker zeker in 😊. Er zou wel eens een tip voor op kamp kunnen inzitten 😉


Jongverkenners

Dag jongverkenners, welkom jongverkenners!

Eerst en vooral was het een lollig jaar waarin we veel gedaan hebben. Wat hebben we gelachen. We hebben heel wat dingen bijgeleerd over de gang van zaken binnen de maatschappij. Ook kunnen wij heel goed een informatieronde houden. Dus als je dit leest, een applausje voor jezelf. 

Hier zijn alvast enkele foto’s om dit scoutsjaar samen te vatten.

Nu over naar de praktische kant, dit is de speelvogel en dat wil zeggen dat er heel wat moet besproken worden.

Zoals jullie in het editoriaal gelezen hebben gaan we op kamp en bevinden we ons wat het thema betreft in de middeleeuwen. Graag zouden wij enkele weetjes meedelen over de middeleeuwen want de middeleeuwen zijn supermega onwijs chill. 

 • (Maththeuüs 10:7) “Gaat en predikt en zegt: het koninkrijk van de hemel is nabijgekomen.”
 • Vikingen werden in hun tijd zelf nooit Vikingen genoemd. Ook droegen ze geen hoorns.
 • Wist je al dat er vroeger een tijdje twee pausen waren?
 • Kathedralen werden zeer hoog gebouwd, om dichter bij God in de hemel te staan. 

Nu meer ter zaken. Dit gaan wij op kamp sjorren:

Wanneer we op hike gaan, dan houden we een kruistocht om op te komen tegen de middeleeuwse chiro.
Wanneer we eten geven we aalmoezen aan de armen (als ambachtslui).
Wanneer we op 16 uren gaan denken we aan een onverwacht leuk iets. 
Totemisatie en de belofte zijn belangrijke scoutsmomenten, ook in de middeleeuwen. 

Ook belangrijk om mee te nemen:

 • Middeleeuwse kledij (ridder, monnik,…)
 • Uniform (vergeet uw hemd niet! + sjaaltje)
 • Genoeg kleren aangepast aan het verwachte weer. (regenjas…)
 • Stevige hike-schoenen en goede sokken 
 • Veldbed/slaapzak
 • Een matrasje (heel belangrijk ook voor hike!)
 • Een grote hike-rugzak 
  • Hier moet een slaapzak in kunnen
  • Droge kleding
  • Een matrasje te kunnen dragen
 • Toiletgerief
 • Zwemkledij + waterschoentjes
 • Biologisch afbreekbare zeep
 • Een zakmes is handig bij het opbouwen
 • Eetgerief Gamel / bestek / beker(s) / …
 • Keukenhanddoeken 

Als jullie nog met vragen zitten kunnen jullie ons altijd bereiken via Whatsapp, ons telefoonnummer vinden jullie op de website van de scouts.

Mannen, we zien jullie heel graag terug op kamp, want het wordt een onvergetelijke editie.

Veel groeten,

Jullie leiding Maarten, Cas, Fien, Helena, Toon en Zander


Gidsen

Dag lieve gidsjes, 

Na een ongelofelijk fijn jaar is het nu jammer genoeg afgelopen met de activiteiten op zondag! ***oooooooohh ☹ *** 

Maar niet getreurd, voor we reclame maken voor de allerbeste dagen van het jaar geven we eerst een kort overzichtje van het onvergetelijke jaar!! 

We zijn het jaar begonnen met een make-over van het gidsenlokaal: new year, new kleurtje! Daarna hebben we vriendinnekes proberen overtuigen om ook bij de scouts te komen door pannenkoeken te eten in het labyrint,  wie weet nog wie gewonnen had met Kiekeboe?? 

Dan kwam het befaamde groepsweekend, waarin we hebben bijgeleerd over baby’s, bakken stapelen en vooral dat Christine niet gelukkig was met haar man. 

Na een goede test van de wafelijzers voor wafelbak was het alweer tijd voor Kerst. Vlak voor de feestdagen hebben we elkaar verrast met Secret Santa, zo veel verschillende bodylotions heb ik nog nooit bijeen gezien (behalve in de winkel dan, duh)

Toen kwam leefweek met slapen op de overloop, lekker gezellig samen klaarmaken voor school en niet te vergeten de supercoole lasershoot!! 

Toen de temperaturen weer wat de hoogte in gingen zijn we gaan afkoelen met een lekker ijsje en het gezelschap van Hoessein (hoe zou het met zijn baby gaan nu?)

Voor meer flashbacks, zie de gidstagram!!! Eventueel misschien zou het wel eens kunnen dat daar binnenkort enkele plaatjes van het gidsenweekend in Leuven op verschijnen, stay tuned xoxo 

Wij zijn alvast een traantje aant wegpinken bij al die mooie en leuke herinneringen, we hopen dat jullie er ook zo hard van genoten hebben. Dan willen we nu nog zo hard mogelijk reclame maken voor het KAMP!! Schrijf u allemaal zo snel mogelijk in, hopelijk zien we jullie allemaal het volledig kamp (laat zeker iets weten als je vroeger weg moet of later komt, dan houden wij daar rekening mee!) 

Alle belangrijke data staan in het editoriaal (begin van de speelvogel). Check zeker eens wanneer we jullie verwachten om een beetje te helpen, er gaat een toffe sfeer zijn en niet te vergeten, de knappe verkenners die hun spieren alvast zijn aant opwarmen om een zo goed mogelijke indruk op jullie te maken!

Wij kijken er alle vijf al enorm naar uit, tot op kamp!!!

Lieve groetjes, 

Anneke, Naomi, Piet, Ben en Sara xoxo


Verkenners

Dag verkenners

Het scoutsjaar zit er al weer op en we willen jullie bedanken om er elke activiteit met zoveel te zijn! Wij vonden het meer dan fijn, jullie hopelijk ook! Nu is het tijd voor de laatste examens van dit jaar maar daarna gaan we ons amuseren op kamp.

We hebben een super geflipt thema dit jaar, de middeleeuwen! Dus vergeet zeker uw verkleedkleren daaromtrent niet.

Ridder, Goud, Gouden, Metaal, Embleem

Ook zal zoals elk jaar het hout en materiaal in -en uitgeladen moeten worden. We hopen alvast dat jullie met ons allen kunnen komen helpen om het materiaal/sjorhout van kamp in te laden op 29 juli. We rekenen op jullie!

We hebben er veel goesting in!


Een stevige linker,

De verkennerleiding,

Erin 0474 11 52 62
Ruben 0483 48 26 65
Briek 0470 85 76 67
Zeb 0483 65 38 19
Tuur 0483 59 04 11


Jins

Dag liefste Jins, 

Wat een jaar. Het is voorbij gevlogen zonder dat we het doorhadden. Wij, als leiding, zijn enorm trots en fier op jullie. We hebben hard gewerkt en ons geamuseerd. 
We hebben zo hard gewerkt dat we ons zeker en vast goed gaan kunnen amuseren op jinreis. 

Het begon allemaal in september. Zeven verkenners en gidsen die ongeduldig de bekendmaking van hun leiding afwachten. Naar goede gewoonte waren wij alle drie op vakantie. Een weekje later onze eerste activiteit. Allemaal wat stiller en rustiger dan tegenwoordig. Wat natuurlijk ook niet abnormaal is. 

De volgende weken waren we al druk in de weer. Tafels opzetten voor stad Genk. Kleine s/o naar Wim Dries om zoveel budget vrij te maken voor de werkende jeugdbeweging. Dit was dan ook de officiële start van ons jinjaar. De weken vlogen voorbij en de werkjes bleven komen. We leerde elkaar beter kennen en hadden ook onze eerste jinbar gedurende deze weken. Het bleek al snel dat de jullie harde werkers waren!

Het volgende memorabele moment was weekend. We leerde Jonathan en vooral zijn muzieksmaak beter kennen. “HOU UW MUUUUUUUUUUIL” hahahaha. Wat een leuke avond. Al ben ik niet zeker of Ella deze avond ook heeft meegemaakt ? 

Om het eerste deel van ons jaar af te sluiten volgde onze winterborrel. Een mooie borrel om af te sluiten. Al zeg ik het zelf. De volgende weken waren gevuld met examens, kalkoen en te veel kroketten. 

Ons tweede deel werd officieel geopend door de leefweek (oke dit zijn leugens, ik weet niet meer wat er tussen kerst en leefweek allemaal gebeurd is…). Wat een week !! Na deze week hebben wij enorm veel vertrouwen in jullie als studenten aan het hoger onderwijs. Wow, als er iemand is die veel leert zijn het jullie wel. We groeide deze week dichter naar elkaar. 

60 jaren scouts volgde nadien. Hier hebben jullie zo hard gewerkt en gefeest. Zoals het hoort. Daarna volgde onze spaghetti avond. De afsluiter van het jaar. Hier komt een jaar feesten, lachen, frustraties en werken samen. Opnieuw liet dit zien hoe goed jullie samen kunnen werken. De jinrekening is gevuld en de stranden en cocktails staan op ons te wachten. Ik kan natuurlijk blijven zeveren over de leuke momenten dit jaar maar het beste moet nog komen. WE VERTREKKEN BIJNA !!!

Liefste Jins, 
Bedankt voor dit jaar, bedankt voor jullie inzet en bedankt om te zijn wie jullie zijn. We zijn een kleine maar zeker en vast een zeer diverse groep. Wij als leiding kijken enorm uit naar onze reis. We hopen natuurlijk jullie ook ! Zet nu nog alles op alles, die laatste examens echt knallen gewoon. Daarna klinken we er op op onze dagdisco !!

23 juni dagdisco @crypte !!!!!

Een stevige linker, 

Jullie leiding Xxx

Deel dit met andere scouts
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email